Written by on
چاپار طوس خراسان رضوی علی غفوری مقدم معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از تلاش استان برای تامین کالاهای مورد نیاز روزهای پایانی سال و عید نوروز و وضعیت به نسبت مطلوب آن به ویژه از طریق شبکه هوشمند توزیع خبر داد.
علی غفوری مقدم روز شنبه در خصوص کالاهایی از جمله گوشت، روغن، برنج و شکر گفت: سهمیه این استان از گوشت مرغ منجمد ۸۰۰ تن بود که با پیگیری استاندار ۵۰۰ تن به این سهمیه اضافه شد و اکنون گوشت مرغ منجمد به قیمت هر کیلوگرم ۱۵۵ هزار ریال به میزان ۵۰ تا ۷۰ تن در روز در مشهد توزیع میشود.
وی ادامه داد: سهمیه سایر شهرستانهای خراسان رضوی از گوشت مرغ منجمد نیز به کارگروه تنظیم بازار آن شهرستان سپرده شده است تا به وقت مقتضی نسبت به توزیع آن اقدام شود.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: سهمیه ۲۱۰ تنی گوشت گوساله منجمد نیز به خراسان رضوی اختصاص یافته است که با پیگیریهای انجام گرفته ۱۵۰ تن گوشت دیگر به این سهمیه اضافه شد و با قیمت هر کیلوگرم ۸۰۰ هزار ریال در ایام نوروز توزیع میشود.
غفوری مقدم افزود: هم اینک سهمیه ۲ هزار و ۴۰۰ تنی برنج طرح تنظیم بازار در خراسان رضوی در حال توزیع است که تاکنون هزار و ۸۰۰ تن به قیمت هر کیلوگرم ۱۸۵ هزار ریال توزیع شده و با پیگیری استاندار هزار و ۵۰۰ تن برنج دیگر به این سهمیه اضافه شده است.
وی ادامه داد: هم اینک چهار هزار و ۴۰۰ تن سهمیه شکر بخش خانوار در بسته بندیهای یک کیلوگرمی به قیمت ۸۷ هزار ریال در حال توزیع است که براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار استان هزار تن از این سهمیه تبدیل به قند شده که در حال بسته بندی است و به زودی به قیمت هر کیلوگرم ۹۵ هزار ریال در استان توزیع می شود.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با وجود این که قیمت شکر سهمیه خانوار تغییر قیمتی نداشت اما شکر سهمیه بخشهای صنف و صنعت با مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور از هر کیلوگرم ۶۶۵ هزار ریال به ۱۱۵ هزار ریال رسید.
غفوری مقدم افزود: ۲۹ هزار تن شکر سهمیه صنف و صنعت به خراسان رضوی اختصاص یافته است که تاکنون بخش عمده ای از این سهمیه جذب استان شده است.
وی اضافه کرد: یکی از دغدغه های اصلی این استان تامین روغن و رفع کمبود آن بود و با توجه به این که از پنج کارخانه تصفیه روغن استان، چهار کارخانه فعال هستند، از تهران درخواست شد که سهمیه اختصاصی روغن خام استان را به جای این که به واحدهای تصفیه روغن خارج از استان تحویل دهند به واحدهای استان برای تصفیه تحویل دهند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: به طور معمول سهمیه خراسان رضوی از روغن خوراکی ۲ هزار و ۴۰۰ تن بود که با پیگیریهای انجام گرفته این میزان به سه هزار و ۵۰۰ تن افزایش یافت و با پیگیری مجدد استاندار هزار و ۵۰۰ تن روغن دیگر به این سهمیه اضافه شد.
غفوری مقدم افزود: هم اینک بخشی از سهمیه سه هزار و ۵۰۰ تنی روغن خام خراسان رضوی در 2 کارخانه خراسان رضوی در حال تصفیه است، میانگین توزیع روغن روزانه در استان نیز از حدود ۸۰ تن به ۱۵۰ تن رسیده است و بیشتر از این نیز افزایش خواهد یافت و افزون بر این فروشگاه های زنجیره ای و شرکتهای پخش نیز سهمیه جداگانه ای از روغن را تا پایان سال وارد بازار خواهند کرد.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد با این افزایش سهمیه روغنی که در حال انجام است طی روزهای پایانی سال میزان عرضه آن در استان افزایش یابد اما تقاضای شدیدی در بازار روغن وجود دارد که مقداری تامین آن را با مشکل مواجه کرده است.
او ادامه داد: براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار خراسان رضوی توزیع همه سهمیه استان از کالاهای اساسی از طریق سامانه هوشمند اتاق اصناف مشهد در حال انجام است تا عدالت توزیعی در این بخش برقرار شود.
رییس اتاق اصناف مشهد نیز درباره سامانه هوشمند توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار گفت: از اواخر دی ماه با مصوبه کارگروه تنظیم بازار مقرر شد سامانه ای که پیش از این در اتاق اصناف برای کنترل کالا از زمان تولید یا واردات کالا تا ذخیره برای توزیع راه اندازی شده و سه هزار تن کالا از این طریق اختصاص یافته بود، توسعه یابد و بخش خرده فروشی را نیز دربرگیرد.
محمود بنانژاد افزود: با مصوبه کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی سامانه هوشمند توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار از بهمن ماه امسال آغاز به کار کرد و در گام نخست با ثبت کد ملی افراد امکان توزیع کالا میسر شد.
وی اضافه کرد: این سامانه علاوه بر توزیع کالا می تواند کار نظارت و بازرسی را به صورت سیستمی انجام دهد به طوری که هر یک از مراحل توزیع قابل گزارش گیری و کنترل است.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: تاکنون ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی، فروشگاه زنجیره ای و شرکت تعاونی با یک میلیون کد ملی در این سامانه ثبت شده و هزار و ۷۰ تن کالا اعم از شکر، روغن و برنج از طریق سامانه توزیع شده که قرار است توزیع گوشت مرغ نیز به آن اضافه شود
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: این شهرستان به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی با دارا بودن بالغ بر 12 هزار بهره بردار فعال در این بخش با تولید محصولات استراتژیک همچون کلزا، چغندر قند ، گندم و جو نقش مهمی در تامین نیاز غذایی را بر عهده دارد.
علی اکبر قارزی اظهار کرد: کشت چغندر چغندرقند یک محصول صنعتی و کشاورزی است، به طوری که در تناوب زراعی بسیار نقش مهمی دارد .
وب با اشاره به آغاز کشت چغندرقند بهاره در این شهرستان افزود: پیش بینی می شود امسال حدود پنج هزار هکتار از اراضی این منطقه به کشت این محصول اختصاص یابد .
قارزی بیان کرد: کشت این محصول از ابتدای اسفند تا اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و در اواخر مهر تا آذر ماه برداشت می شود و تا کنون 560 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافته است.
وی از چغندرقند به عنوان یک محصول استراتژیک یاد کرد و افزود: در شهرستان جوین بیشتر از ارقام سمنتا ، bts و شکوفه جهت کشت استفاده می شود.
مدیر جهادکشاورزی جوین مطرح کرد: در سال گذشته نیز 4532 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت چغندرقند بهاره اختصاص یافت و امسال با توجه به بارش کم باران و نزولات آسمانی و در نتیجه خشکی زمین نیز زمان کشت کمی با تاخیر شروع شده است.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهادکشاورزی چناران گفت: سرمای زمستان امسال به باغات این شهرستان 412 میلیارد و 800 میلیون ریال خسارت وارد کرده است.
محمدرضا روستانژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این میزان خسارت به 830 هکتار از باغات این شهرستان وارد شده است که کارشناسان میزان خسارت وارده به 560 هکتار از باغات را 100 درصد و 280 هکتار از باغات را نیز 70 درصد برآورد کردهاند.
وی در ادامه افزود: باغات خسارت دیده شامل هلو، شلیل، زردآلو و بادام است.
روستانژاد بیان کرد: امید است با اجرای تغذیه باغات با استفاده از راهنماییهای کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان، بخشی از مشکلات باغداران این شهرستان حل شود.
وی با اشاره به اهمیت بیمه تاکید کرد: بهرهبرداران بخش کشاورزی باید نسبت به بیمه اراضی زراعی و باغی خود به موقع اقدام کنند، زیرا تنها ابزار کمک به خسارت دیدگان بخش کشاورزی، صندوق بیمه است که میتواند این سرمازدگی باغات را جبران نماید.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی بخش کدکن تربت حیدریه گفت : سه کیلومتر لوله از اعتبارات آبیاری تحت فشار به منظور اجرای پروژه انتقال آب و به صورت بلاعوض به قنات شش آب حاج بیگی این بخش تحویل داده شد .
عباس عباسیان اظهار کرد: این قنات با دبی حدود ۲۷ لیتر در ثانیه بیش از ۵۰ بهره بردار دارد که از این طرح منتفع خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه در ارتقای بهره وری آب و اشتغال زایی روستای حاج بیگی نقش موثری خواهد داشت افزود : این پروژه با دریافت تسهیلات بلاعوض دولتی از محل اعتبارات سامانه های نوین آبیاری سال 98 با لوله گذاری به طول سه کیلومتر در حال انجام است .
وی بیان کرد: افزایش بهره وری انتقال آب ، جلوگیری از تبخیر و هدررفت آب ، امکان جابه جایی مسیر انتقال در داخل مزرعه ، سرعت عمل و کم هزینه بودن اجرای طرح ، نیاز نداشتن به مصالح از قبیل ماسه ، سیمان و سنگ ، سرعت در انتقال آب و جلوگیری از آلودگی آب در طول مسیراز مزایای اجرای این طرح است که باعث می گردد بهره وری آبیاری در طول مسیر لوله انتقال آب بالای 95 درصد باشد .
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، طی مراسمی که با حضور معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان،ریاست اداره روابط عمومی سازمان ، مدیر مکانیزاسیون سازمان و فرماندار ،مسئولین ادارات تابعه و تعدادی از کشاورز ان که در محل سالن یاس کشت و صنعت جوین برگزار گردید از تعداد 16 نفر نمونه در این حوزه تجلیل شد.
غلامحسین ساربان ،معاون بهبودتوليدات گياهي سازمان نیزضمن تقدیر از قهرمانان تولید، توجه به بهره برداری صحیح از منابع آب و خاک را خواستار شد و گفت: بدون شک با توجه به شرایط آب و هوایی و جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش هزینه ها باید کشاورزی را در شرایط گلخانه با امکان کنترول شرایط دمایی و تغذیه ای جهت داد.
وی با اشاره به اینکه خاک به عنوان عنصری مرکزی در منابع سرزمینی، توسعه کشاورزی و پایداری بومشناختی، بنیان و اساس تولید غذای انسان، خوراک دام، سوخت، فیبر و بسیاری از دیگر خدمات اکوسیستمی حیاتی است افزود: ضرورت دارد تا نقش و ارزش خاک را بهخاطر ظرفیت تولیدیاش و همچنین نقشآفرینی آن در تأمین امنیت غذایی و حفظ خدمات کلیدی اکوسیستمی مورد توجه قرار دهیم.
ساربان بیان کرد: فرسایش، به عنوان یکی از اشکال تخریب خاک، بزرگترین تهدید موجود برای کارکردهای خاک در بسیاری از مناطق جهان محسوب می شود.
علی اکبر قارزی در حاشیه این مراسم ضمن تقدیر از نمونه های این بخش افزود: در این مراسم از یک نمونه ملی و سه نمونه استانی و 12 بهره بردار به عنوان نمونه شهرستانی تقدیر شد.
وی با اشاره به اینکه آیین تجلیل از کشاورزان نمونه هرسال با هدف ایجاد انگیزه و رقابت سالم بین بهرهبرداران بخش کشاورزی برگزار میشود مطرح کرد: یکی از معیارهای مهم در انتخاب کشاورزان برتر میزان عملکرد در واحد سطح می باشد.