Written by on
چاپارطوس رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی در خراسان رضوی گفت: مسیر ریلی خواف_هرات به بهرهبرداری رسید اما هیچ فعالیت صادراتی در آنجا صورت نمیگیرد مگر اینکه صادر کننده بتواند برخی اقدامات غیرقانونی را انجام دهد.
محمدحسین روشنک در خصوص تاثیر کرونا و تحریمها در صادرات استان عنوان کرد: نه کرونا در صادرات ما تاثیر گذاشته است نه تحریمها، تنها مشکل ما مسائل و دستاندازیهای داخلیست.
وی افزود: من به عنوان مسئول اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی استان میگویم که کمتر از ۱۰ درصد مشکلات مربوط به صادرات و واردات خراسان رضوی مربوط به تحریمها میشود.
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی در خراسان رضوی با تاکید بر اینکه 90 درصد مشکلات ما در زمینه صادرات و واردات، به امور داخلی برمیگردد، ادامه داد: از جمله این موارد نبود زیر ساختهای حمل و نقل است، ما در خراسان رضوی بعد از ۲۰سال واگن مخصوص صادرات نداریم. مگر اینکه صادر کنندگان پولهای زیر میزی کلان بپردازند تا بتوانند یک واگن را کرایه و به آسیای میانه بفرستند.
وی افزود: مشکل اول ما در صادرات مشکل زیر ساختهایمان است. به ویژه زیر ساختهای حمل و نقل و گمرکی، دومین مشکل نیز بلاتکلیفی در مسئله ارز است.
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی در خراسان رضوی با اشاره به مشکلات اساسی در صادرات استان اظهار کرد: چند مشکل اساسی در صادرات خراسان و کشورهای آسیای میانه قرار دارد؛ از جمله عدم امکان استفاده از زیر ساختهای حمل و نقل و پیچیدگی زیر ساختها.
روشنک کرونا و تحریمهای اقتصادی را در صادرت استان بی تاثیر دانست و گفت: محدودیت های کرونا در ابتدا مشکلاتی را ایجاد کرد که یکی از آنها بستهشدن مرزهای ترکمنستان بود، اما باز هم این ویروس و یا تحریمها تاثیری در صادرات استان نداشته است و تنها مشکل ما موانع داخلیست.
وی در پاسخ به این سوال که بهرهبرداری از مسیر ریلی خواف-هرات چقدر در توسعه صادرات استان ما موثر بود؟ پاسخ داد: هیچ بهره برداری از مسیر ریلی خواف_هرات صورت نمیگیرد مگر اینکه صادر کننده اقدامات غیرقانونی برای صادرات کالایش انجام دهد، ما در این خصوص شکایت کرده و اتحادیه صادرکنندگان به اتاق بازرگانی نامه فرستادند و این مسئله تا شورای گفتگو ادامه پیدا کرد اما هنوز جوابی دریافت نکردیم.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی فرش دستباف خراسانرضوی یکی از نفیسترین فرشهای دستباف ایرانی به شمار میرود. این فرش در سبکهای متفاوت و زیبایی بافته میشود به گونهای که به دلیل تنوع بالا در سبک رنگ همواره در سراسر دنیا مورد توجه بوده است.
در سالهای گذشته تحریمها میزان صادرات این محصول را تحت تاثیر قرار داده بود اما در یکسال اخیر شیوع بیماری کرونا بر کاهش میزان تولید و صادرات فرش دستباف دامن زده است.
افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش تورم در کشور، کاهش استفاده از مواد اولیه مرغوب و .... از جمله مشکلات تولید فرش دستباف خراسان رضوی در بازارهای داخلی و خارجی است، به طوری که میزان تولید و فروش این محصول دچار رکود و آسیب شده است.
به منظور بررسی اثر شیوع بیماری کرونا بر میزان تولید و صادرات فرش دستباف استان در یکسال اخیر با مسئولین این حوزه به گفتوگو نشستیم.
مهدی کلالی، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص تولیدات فرش دستباف استان و تاثیرات بیماری کرونا در میزان تولید آن اظهار کرد: تعداد افرادی که در سطح استان خراسانرضوی دارای مهارت قالیبافی هستند حدود 90 هزار نفرند که برآورد میشود حدود 40 تا 45 هزار نفر در حال حاضر قالیباف فعال باشند. البته متناسب با شرایط فصلی میزان فعالیت آنها متغیر است.
وی با اشاره به اینکه «سرانه تولید فرش دستباف به ازای هر قالیباف حدود 6 مترمربع در سال است»، افزود: با این شرایط میتوان حدود 240 تا 250 هزار مترمربع بافت فرش را طی یکسال برای استان در نظر گرفت که البته بخش قابل ملاحظهای از این مقدار متاسفانه با توجه به شرایط بافندهها از جمله کوچک بودن منازل آنها؛ امکان عرضه سریعتر به بازار، فروش راحتتر، نیاز کمتر به نقدینگی و ... به تابلو فرش اختصاص دارد که این امر در نهایت به برند و اصالت فرش ایرانی لطمه وارد میکند.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی در مورد عوامل موثر بر ارزش تولید فرش دستباف خاطرنشان کرد: فاکتورهای اساسی در تعیین ارزش ریالی فرشهای دستباف موثر هستند که عمدهترین آنها شامل نوع و کیفیت مواد اولیه مصرفی، ابعاد، رجشمار، نوع بافت، طرح و رنگهای مورد تقاضای بازار است لذا تعیین قیمت هر نوع بافت میتواند متغیر باشد.
وی در مورد اثر بیماری کرونا در یک سال گذشته بر میزان تولید فرش دستباف در استان بیان کرد: از آنجایی که عمده تولید در کارگاههای غیر متمرکز صورت میپذیرد این تاثیر خیلی قابل به ذکر نیست، اما مسئله اساسی که در کاهش میزان تولید فرش دستباف اثر داشته است عدم رونق بازارهای داخلی و خارجی است.
تحریمها تاثیر زیادی در میزان صادرات فرش دستباف داشته است
کلالی با تاکید بر اینکه «در حال حاضر فرش دستباف بعد از نفت مشمول تحریمهای ظالمانه قرارگرفته است»؛ تصریح کرد: تحریمها اثر بسیار مهمی در میزان صادرات فرش دستباف داشته است. البته تغییر سلایق، وجود رقبای جدی به ویژه در کاهش قیمت تمام شده، عدم توسعه بازارهای سنتی و عدم ایجاد بازارهای جدید در عرضه محصولات، شدت تورم در سطح کشور و اثر مستقیم درقیمت تمام شده، کاهش استفاده از مواد اولیه مرغوب و ... مواردی است که در کاهش میزان صادرات فرش دستباف نقش عمدهای داشتهاند.
وی ادامه داد: در بازار داخلی نیزکاهش محسوس فروش را به دلیل کاهش قدرت خرید توده مردم، عدم توجه مزدوجین جوان به ارزش و مزایای فرش دستباف بدلیل عدم فرهنگسازی ضرورت استقبال از این هنر و صنعت ملی، عدم وجود برنامه ملی برای ساماندهی و شناسنامهدار شدن محصولات تولیدی و عدم اطمینان از ارزش واقعی محصول تولیدی و..مسائلی است که در عدم رونق بازار داخلی نقش مهمی داشته است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی گفت: خوشبختانه در سند ملی فرش دستباف راهبردهای اساسی در زمینه تامین مواد اولیه، تولید فرش دستباف؛ بازاریابی، فروش و زیرساختها پیشبینی شده است. امید است باتوجه به مدیریت جدید مرکز ملی فرش شاهد اتفاقات مطلوبی در آینده نزدیک باشیم.
وی درخصوص مشکلات بیمه قالیبافان نیز بیان کرد: خوشبختانه اخیرا در زمینه بیمه قالیبافان (بیمه عشایر؛ روستایی؛ کشاورزان) اقدامات بسیار مطلوبی صورت پذیرفته است. در حال حاضر میتوان عنوان کرد برای هر قالیبافی که تمایل به تحت پوشش قرارگرفتن بیمه دارد هیچ مشکلی وجود ندارد. امید است با اتخاذ تدابیر لازم از سوی مرکز ملی فرش به زودی شاهد رونق بازار داخلی و خارجی باشیم.
باید برخی مواد اولیه برای تولید فرش دستباف وارد شود
کلالی با بیان اینکه برخی از مواد اولیه نظیر ابریشم، پشم، رنگزاها (قرمز دانه و...) با توجه به نوع تولید ( بویژه با رجشمار بالا ) ضرورت دارد تا وارد شوند، تصریح کرد: علیرغم اینکه تولید داخل وجود دارد، لیکن به لحاظ کیفیت در حد مورد نظر تولید کننده و تاجر نیست و باید دراین خصوص تدبیر شود و در زمینه تولید و فراوری مواد اولیه از دستگاهای نوین و به روز استفاده شود. همچنین در تولید محصولاتی نظیر پشم برنامهریزی شده تا تولید نژاد دامهای مورد نظر در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گیرد.
وی ادامه داد: البته همیشه ضرورت به تولید همه مواد اولیه مورد نیاز نیست، چرا که ممکن هست کشور دارای مزیت نسبی نباشد و قیمت تمام شده آن بصورت واردات ارزانتر باشد. البته در این خصوص باید کار کارشناسی صورت پذیرد تا موضوع اشتغالزایی و ضرورت تولید داخلی نیز مد نظر قرار گیرد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی تاکید کرد: از ابتدای سال 99 تاکنون 12 واحد تولیدی متمرکز و غیرمتمرکز در سطح استان بدون تسهیلات بانکی با میزان اشتغال بیش از 400 نفر ایجاد شده است .
هادی مخملی، رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد نیز در خصوص میزان تولید و صادرات فرش دستباف استان در 10 ماه اخیر سال جاری اظهار کرد: بازار در سال جاری با گران شدن مواد اولیه روبهرو بوده است. اقتصاد معکوسی در رابطه با تولید فرش دستباف اتفاق افتاد. به دلیل گران شدن مواد اولیه تابآوری بافندگان خانگی کم شده و بافندگان قادر به تولید بالا نیستند و تولید در استان کاهش یافته است. بازار دچار رکود تورمی شده و به دلیل کمبود تولید در استان در سال جاری نمایشگاه برگزار نشده است.
کاهش 30 تا 40 درصدی تولید فرش دستباف در خراسان رضوی
رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد در زمینه میزان تولید فرش دستباف در یک سال گذشته با شیوع بیماری کرونا بیان کرد: تولید فرش دستباف در استان در یکسال گذشته بین 30 الی 40 درصد کاهش داشته است. این کاهش به دلیل اقتصاد معکوسی است که به دلیل بیماری کرونا حاصل شده و رکود تورمی را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه «بیماری کرونا بر صادرات فرش دستباف استان لطمه وارد کرده است»، خاطر نشان کرد: به دلیل ارزشمند بودن فرش دستباف و علاقهمندی مشتریان کشورهای مختلف به فرش دستباف خراسانرضوی این فرش جایگاه خود را در دنیا حفظ کرده است. خراسانرضوی ویژگی سفارش پذیر بودن دارد که این مساله به تنوع در تولید و ایجاد سبکهای مختلف و تولید فرشهای با بزرگ پارچه مرتبط است.
رتبه دوم خراسان رضوی در تولید و صادرات فرش دستباف در کشور
مخملی در مورد جایگاه خراسانرضوی در تولید و صادارت فرش دستباف عنوان کرد: خراسانرضوی در تولید و صادرات فرش دستباف در کشور رتبه دوم را داراست.
وی ادامه داد: آمار دقیق گمرکی در مورد میزان صادرات از گمرکات استان وجود ندارد، زیرا فرشهای خراسانرضوی از گمرکات مختلف کشور صادر میشوند. به خاطر اینکه تولیدات متنوع در کشورهای مقصد صادارت سفارش خاص خود را در خصوص فرش دستباف استان دارند. در سالهای اخیر در زمینه صادارات فرش دستباف به امریکا به دلیل تحریمها با کاهش30 تا 35 درصدی مواجه بودهایم. این کاهش صادرات لطمه زیادی را به صادرات فرش دستباف ایران به خصوص فرش دستباف خراسان رضوی وارد کرده است. کشورهای چین، ژاپن، کشورهای عربی، ایتالیا، اندونزی، و.. مقصدهای صادراتی فرش دستباف استان هستند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد در رابطه با مشکل بیمه قالیبافان تصریح کرد: بیمه قالیبافان هر ساله در بودجه دولت دیده میشود ولی محل اعتباری برای آن در نظر گرفته نمیشود. اما به تازگی مرکز ملی فرش اقدام بسیار خوبی برای بیمه قالیبافان و تحت پوشش قرار دادن آنها با بیمه عشایری انجام داده است. این نوع توجهات به بافندگان فرش دستباف باعث میشود تا امید به ادامه کار در آنها بیشتر شده و این صنعت سرپا باقی بماند. با توجه به پروانههای صادر شده کارگاههای جدیدی در استان شروع به فعالیت کردهاند.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مسئول واحد شیلات جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: در سال جاری مجموعا 320 هزار قطعه ماهیان زینتی در این شهرستان تولید گردیده است .
محمد سعیدی افزود: این تعداد شامل 164 هزار قطعه ماهیان زینتی زنده زا از قبیل گوپی، مولی، سوارتل و پلاتی و 54 هزار قطعه ماهی زینتی تخم گذار شامل اسکار ، فلاور ، سیچلاید ، آنجل و سورم و 20 هزار قطعه گلد فیش می باشد. در این مدت تعداد 82 هزار قطعه ماهی قرمز نیز تولید شده است .
سعیدی اظهار داشت: پیشرفت تکنولوژی با به حداقل رساندن فعالیتهای جسمانی حداکثر بهره وری را برای ما به ارمغان آورده ولی در عوض فاصله ما و طبیعت را افزایش داده است . در شرایط کنونی که زندگی با فشارهای روحی و استرس فراوان همراه است ضروریست سلامت روح و روان نیز مد نظر قرار گیرد لذا ماهیان زینتی در آکواریوم های خانه آرامش بخش محیط خواهند بود.
وی با اشاره به افزایش میزان افسردگی و بیماری های اعصاب و روان در جامعه تصریح کرد: یکی از بهترین راهکارهای مقابله با این چالش، تهیه آکواریوم برای محل زندگی و کار است. دنیای زیر آب و اسرار آن همیشه مورد توجه انسان بوده و می تواند حداقل نیاز به ارتباط با طبیعت را جبران و باعث تسکین اعصاب گردد.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، معاون فنی و اجرایی مدیریت جهاد کشاورزی چناران گفت: 686 هکتار از مزارع کلزای این شهرستان بطور مستمر بازدید می شود.
سیدباقر موسوی اظهار کرد: با توجه به اهمیت مدیریت مزارع کلزا و کنترل بموقع آفات و بیماریها و علف های هرز، بازدید مستمر از این مزارع توسط مسئولین پهنه انجام می شود.
وی هدف از این بازدیدها را ارائه توصیه های فنی کنترل علفهای هرز، آبیاری صحیح و تغذیه مناسب مزارع به کلزاکاران اعلام کرد و افزود: مروجین پهنه بصورت هفتگی از مزارع تحت پوشش خود بازدید و گزارش خود را در جلسه کمیته فنی و اجرایی که بصورت هفتگی برگزار می گردد ارائه و به بررسی مسائل و مشکلات کلزاکاران منطقه خود می پردازند .
موسوی ادامه داد: متاسفانه طی بازدیدهای بعمل آمده و گزارش مسئولین پهنه سرما به 75 درصد مزارع کلزا با سطح 432 هکتار خسارت وارد شده که امیدواریم باقیمانده سطح زیرکشت کلزای شهرستان با راهنمایی های لازم کارشناسان و تغذیه مناسب دچار خسارت نگردند.
وی بیان کرد: در سال زراعی جاری 3510 کیلوگرم بذور نپتون، امپریو، نیما، روهان و آرشیتکت برای کشت در مزارع در اختیار کشاورزان کلزاکاران قرار گرفته شده است.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی علی غفوری مقدم معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در زمینه تامین و توزیع روغن پیگیریهای خوبی در استان صورت گرفته است، ۳۰۰۰ تن روغن برای بخش خانوار و ۲۰۰۰ تن روغن خام برای بخش واحدهای تولیدی تخصیص پیدا کرده که این مقادیر در طول اسفند ماه سال جاری وارد شبکه توزیع میشود.
علی غفوری مقدم در گفتوگو در خصوص تنظیم بازار کالاهای اساسی برای ایام عید اظهار کرد: در حوزه تنظیم بازار برای دو محور تصمیمگیری شده است. بخش اول تشدید اقدامات نظارتی در بازار و بخش دوم مربوط به تامین و توزیع کالاهای اساسی است.
وی افزود: در حوزه اقدامات نظارتی طرح تشدید بازرسیها از طرف بازرسی سازمان صمت و همچنین مدیریت بازرسی اتاق اصناف در ایام اسفند و نوروز برنامهریزی شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره اهمیت تامین و توزیع کالاهای اساسی عنوان کرد: در حوزه بازار اتاق اصناف به دلیل بیماری کرونا و عدم برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم در حال برگزاری جشنواره فروش فوق العاده نوروزی ۱۴۰۰ است.
وی ادامه داد: در حوزه تامین کالاهای اساسی پیگیریهای انجام شده برای مرغ، برنج و روغن است. در زمینه تامین مرغ کار مشترکی با سازمان جهاد کشاورزی در حال انجام است و شیوه نامه جدیدی توسط جهاد تهیه شده و به شهرستانها ابلاغ شده است. تا بدین وسیله تامین و توزیع مرغ روند بهتری نسبت به گذشته پیدا کند. در روزهای گذشته با مشکلاتی در تامین مرغ به وجود آمده بود بنابراین این مساله در حال حاضر به عنوان اولویت پیگیری میشود.
غفوری مقدم بیان کرد: در زمینه تامین روغن نیز پیگیریهای خوبی صورت گرفت و سهیمه مناسبی نسبت به قبل به استان تخصیص یافت. ۳۰۰۰ تن روغن برای بخش خانوار و ۲۰۰۰تن روغن خام برای بخش واحدهای تولیدی تخصیص پیدا کرده است. این مقادیر در طول اسفند ماه سال جاری وارد شبکه میشود. با ورود این روغن از هفته آینده به شبکه تا حدودی مشکل کمبود روغن بر طرف میگردد.
وی در زمینه تامین و توزیع برنج تصریح کرد: ۲۴۰۰تن سهمیه برنج در بهمن ماه به استان اختصاص یافته بود که ۵۰ درصد آن توزیع و ۵۰ درصد دیگر نیز در اسفند ماه توزیع خواهد شد. بعد از پایان توزیع برنج مرحله اول ۲۴۰۰ تن برنج سهیمه جدید برای استان در نظر گرفته شده است. بنابراین بیش از ۳۲۰۰ تن برنج در طول اسفند ماه با این دو مرحله سهیمه توزیع خواهد شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در زمینه شکر نیز ۴۴۰۰ تن شکر خانوار برای استان در نظر گرفته شده است. از این مقدار حدود ۲۰۰۰ تن برای شهرستانها و باقی مانده برای مشهد است. از مجموع۴۴۰۰ تن شکر، ۱۰۰۰ تن برای تبدیل شدن به قند برای استان در نظر گرفته شده است که فرایند آن نیز درحال انجام است. بنابراین هر کیلو قند ۹۵۰۰ تومان و هر کیلو شکر به مبلغ ۸۷۰۰ تومان توزیع و در اختیار خانوادهها قرار خواهد گرفت. در حال حاضر توزیع روغن، شکر و برنج در حال انجام است.