اجرای طرح پایش آفات، بیماریها و علف های هرز مزارع پاییزه در تایباد

چاپارطوس خراسان رضوی، معاون فنی مدیریت جهادکشاورزی تایباد گفت: طرح پایش آفات، بیماری ها و علف های هرز مزارع پاییزه با نظارت 32 کارشناس شبکه مراقبت در تایباد اجرا شد.

 

محمود تنها اظهار کرد: علف های هرز رقیب بسیار مهم و یکی از عوامل مهم کاهش تولید در زراعت گندم، جو و کلزا می باشد، به طوری که علاوه بر تغذیه از مواد غذایی خاک، میزبان و رابط مناسبی برای اشاعه آفات و بیماری های گیاهی نیز خواهند بود و درصورت عدم کنترل و مبارزه اصولی با آن موجب کاهش محصول می شوند.

 

وی با بیان این مطلب که در برخی مزارع شته مومی کلزا و شته روسی گندم دیده شده، بر مبارزه لکه ای مناطق آلوده تاکید و افزود: کشاورزان باید برای مقابله با این نوع آفت در اسرع وقت و زمان مناسب نسبت به سمپاشی باسم کنفیدور با مشورت کارشناسان  اقدام کنند.

 

تنها بیان کرد: 12 کارشناس بخش دولتی، یک ناظر گیاهپزشکی، 15 کارشناس طرح بسیج و چهار شرکت تعاونی تولید کار نظارت بر 6800 هکتار گندم،  513 هکتار کلزا و 6800 هکتار جو را بر عهده دارند.

برداشت ۸ تن عسل در بخش رخ شهرستان تربت‌حیدریه

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی بخش رخ تربت‌حیدریه گفت : امسال بیش از هشت تن عسل از زنبورستان‌های بخش رخ این شهرستان جمع‌آوری شده است.

مهدی شیبانی اظهار کرد: بخش رخ دارای ۱۷۸۱ کندوی زنبور عسل در قالب ۲۴ زنبورستان است و 24 نفر به صورت مستقیم در این بخش فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه این بخش به سبب داشتن اقلیم و مراتع مناسب و رویش گیاهان دارویی زیادی از جمله گون و آویشن مستعد پرورش زنبورداری است، افزود: فعالیت زنبورداری می‌تواند در بخش رخ ارز‌آوری و اشتغال زایی مناسبی را با سرمایه گذاری کمتری نسبت به دیگر مشاغل ایجاد کند.

شیبانی بیان کرد: بارش‌های مناسب و افزایش سطح آگاهی باغداران از نحوه گرده‌افشانی و تولید میوه باغی نقش موثری در گسترش این حرفه داشته که علاوه بر اشتغالزایی می‌تواند در توسعه اقتصادی شهرستان نیز نقش بسزایی را ایفا کند.

او در ادامه از توزیع بیش از ۴۵۰۰ تن خوراک دام یارانه‌ای میان دامداران بخش رخ تربت‌حیدریه خبر داد و گفت: این بخش بیش از 150هزار راس دام سبک و پنج هزار راس دام سنگین دارد.

مدیر جهاد کشاورزی بخش رخ تربت‌حیدریه اظهار کرد: وجود مراتع مناسب و شرایط اقلیمی سازگار سبب شده دامپروری در این بخش رونق خاصی داشته باشد، همچنین بخش بزرگی از گوشت و لبنیات استان توسط دامداران این منطقه تامین می‌شود.

حمایت از تولید، کار و کارگر، زمینه ساز تحقق جهش در تولید

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین حمایت از تولید، کار و کارگر، زمینه ساز تحقق جهش در تولید را بسیار موثر دانست.

علی اکبر قارزی در حاشیه بازدید از کارگاه شرکت تولید کننده ادوات کشاورزی با بیان اینکه حمايت از كارگران به عنوان بازوان اصلي اقتصاد، مولفه اي مهم براي تحقق جهش توليدمحسوب می شود، اظهار کرد: توسعه مكانيزه يكي از محورهاي اصلي افزايش بهره وري است و بدون شک بخش کشاورزی بدون استفاده از تجهیزات نوین مکانیزاسیون توان تامین نیاز کشور در تولید محصولات کشاورزی را نخواهد داشت.


وی افزود: مكانيزاسيون چه در زمينه خاک ورزي و چه مسائل مربوط به كاشت، داشت و برداشت همه جا مورد استفاده قرار مي گيرد و توسعه بخش کشاورزی نیازمند استفاده از بروزترین تجهیزات و ادوات می باشد.


قارزی با اشاره به اینکه شرکت صنعت گستر عطاملک جوین یکی از شرکت های فعال در زمینه تولید ادوات بروز کشاورزی میباشد و محصولات آن علاوه بر بازار داخل کشور نیز به سایر کشور های مجاور نیز صادر می شود بیان کرد: این شرکت علاوه بر تولید ادوات و تجهیزات با کیفیت و بروز کشاورزی نیز موجب ایجاد اشتغالزایی تعداد زیادی از جوانان فنی به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است.


وی مطرح کرد: شرکت مذکور از سال 1390 فعالیت خود را بصورت رسمی با تولید انواع ادوات کشاورزی آغاز کرده و مهمترین محصولات تولید این شرکت، اسکریپر لیزری، لودر لیزری، انواع روتیواتور باغی و زراعی، انواع سمپاش کشاورزی، کودپخش کن دامی و ...می باشد.


مدیرجهاد کشاورزی جوین با اشاره به اینکه این شهرستان یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بخصوص محصولات استراتژیکی همچون گندم ، چغندرقند، کلزا می باشد و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی نیز دارد افزود: بدون شک تولید دستگاه های نوین و دقیق کشاورزی میتواند نقش مهمی در کاهش مصرف آب و نهاده های کشاورزی و در واقع دستیابی تولید پایدار داشته باشد.


وی با تاکید بر حمایت از تولید کنندگان در تمام بخش ها گفت: رسیدگی به مشکلات تولید کنندگان در واقع باعث به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد، افزایش اشتغالزایی و جهش تولید نیز می شود.

فعالیت اورژانس اجتماعی در کاشمر افزایش یافت

چاپارطوس خراسان رضوی اعظم حسن زاده رییس اداره بهزیستی کاشمر گفت: فعالیتها و اقدامات تخصصی اورژانس اجتماعی در این شهرستان جنوب غربی خراسان رضوی ظرف ۹ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ برابر شده است.

اعظم حسن‌زاده روز سه‌شنبه  افزود: ۳۶۰ مورد اقدام فوری و موثر ظرف این مدت توسط متخصصان و کارشناسان اورژانس اجتماعی کاشمر انجام شده است. 

وی ادامه داد: موضوع اصلی خدمات اورژانس اجتماعی به شهروندان، رسیدگی به آسیبهای اجتماعی و اقدام به مداخله پیشگیرانه یا تلاش تخصصی برای مهار موارد و رخدادهایی همچون اقدام به خودکشی، کودک‌آزاری، همسرآزاری، معلول‌آزادی و دختران و زنان در معرض آسیب است.

رییس اداره بهزیستی کاشمر گفت: ظرف چهار ماه نخست شیوع کرونا نیز شمار تماس‌های شهروندان با اورژانس اجتماعی و موارد نیازمند مداخلات تخصصی این واحد چند برابر نسبت به پیش از آن افزایش یافته بود. 

وی افزود: این موارد از اواخر مرداد تا پایان آبان ماه امسال کاهش یافت ولی دوباره از ابتدای آذر ماه گذشته تماس شهروندان کاشمر با اورژانس اجتماعی و همچنین رخدادهای محتاج به دخالت فوری متخصصان این واحد نسبت به ماههای پیش و حتی  مدت مشابه پارسال افزایش یافت.

حسن‌زاده ادامه داد: افزایش تعداد فرزندان طلاق یا فرزندان والدین معتاد برای مراقبت و ورود به مراکز شبانه‌روزی بهزیستی از دیگر رخدادهای اجتماعی آسیب‌زای اخیر و قابل توجه در شهرستان کاشمر است.

وی گفت: مصرف مواد افیونی به ویژه مواد مخدر صنعتی توسط والدین این کودکان، موضوع ثابت در پرونده‌های همه آنها است. 

رییس اداره بهزیستی کاشمر افزود: پیش از این در مواردی که نگهداری این گروه از کودکان و نوجوانان توسط والدینشان ممکن نبود همیشه فردی از اعضای سببی یا نسبی وجود داشت که متقاضی و خواستار نگهداری آنها بود تا این کودکان و نوجوانان وارد مراکز بهزیستی نشوند و در محیط خانواده باقی بمانند اما این روزها چنین اقدامی متوقف شده و دیگر وجود ندارد لذا همه این گروه از کودکان به اجبار روانه مراکز نگهداری دولتی می‌شوند. 

وی این رخداد منفی اجتماعی را یک آسیب چندعلتی در جامعه توصیف و بیان کرد: پس از اعتیاد والدین یا ناآشنایی آنها با مهارتهای رفتاری، کاهش قابل توجه ارتباط عاطفی خانوادگی اعضا و مسوولیت‌پذیری آنها نسبت به خانواده به شکلی بارز در حال رواج بوده و قابل مشاهده است. 

حسن‌زاده ادامه داد: بر این اساس گذشته از مشکلات اقتصادی که اغلب با حمایت بهزیستی قابل حل است، در بسیاری از مواردی که کودکان نیازمند نگهداری توسط دیگر اعضای خانواده هستند حتی برای مدتی محدود هم از سوی هر دو طرف خانواده مادری و پدری پذیرفته نمی‌شوند و بدین ترتیب افراد تمایلی به نگهداری نوه‌ها یا فرزندان خویشاوندان خود ندارند. 

وی گفت: این رخداد اجتماعی نه تنها از هم پاشیدگی روابط خانوادگی و رها شدگی فرد دچار مشکل از سوی خانواده را در پی دارد بلکه عاملی به شدت موثر در کوتاه نمودن سریع ریشه‌های خانوادگی برای افراد است. 

افزون بر چهار هزار خانوار زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی در شهرستان کاشمر هستند.

مرکز شهرستان ۱۳۸ هزار نفری کاشمر در فاصله  ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.

این شهرستان مرکب از دو بخش و ۳۵ روستا است. ۳۸ هزار نفر از جمعیت کاشمر ساکن روستاها هستند

قنات اینجوعلیا استای در تایباد با اعتبار 1650 میلیون ریال بازگشایی شد

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهادکشاورزی تایباد از بازگشایی قنات اینجوعلیا استای از بخش بالاولایت این شهرستان خبر داد.

جواد اعتضادی مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: قنات مذکور بر اثر جاری شدن سیلاب در فروردین ماه امسال کاملا مسدود شده بود که با مساعدت و تامین اعتبار مبلغ 1650 میلیون ریال بعد از یازده ماه باز گشایی شد.

وی افزود:  حدود 80 درصد این مبلغ اعتبارات دولتی و 20 درصد دیگر از محل خودیاری و مشارکت مردم تامین شده است.

اعتضادی اظهار کرد: این قنات 80 خانوار بهره بردار دارد و بیشترین کشت مزارع زعفران، گندم، جو، یونجه و جالیز از محل این قنات آبیاری می شود.

 در ادامه مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاورزی تایباد گفت: به منظور بالابردن سطح علمی کشاورزان کارگاه های آموزشی هرس و تغذیه باغات هسته دار و انگور در بخش میان ولایت این شهرستان با حضور جمع کثیری از باغداران برگزار شده است. 

کاظم علی خواجه با اذشاره به هدف از برگزاری این کارگاه ها بیان کرد: در این کارگاه های آموزشی یک روزه، کشاورزان از نزدیک با نحوه ی هرس پاچراغی و هرس داربستی انگور و تغذیه صحیح باغات بصورت تئوری و عملی آشنا شدند.

وی افزود: تغذیه صحیح و هرس مناسب از عوامل اصلی افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات باغی و بویژه انگور می باشد.

علی خواجه با بیان مهمترین مسایل مطرح شده در این کارگاه ها گفت: آفات مهم باغات، هرس و زمان آبیاری، مصرف کود دامی و نحوه فرآوری کردن آن به منظور حفظ رطوبت، معرفی مهمترین علف های هرز باغات، افزایش مواد آلی خاک و اصلاح ساختار فیزیکی خاک، تاکید بر مبارزات مکانیکی برای حذف علف هرز با شخم زدن به منظور کاهش استفاده از سم و بهره برداری از علوفه حذف شده در باغات انگور برای تعلیف دام، نحوه تغذیه با عناصر ماکرو و میکرو در زمستان به صورت چالکود عنوان شد.

وی مطرح کرد: همچنین داربستی نمودن و حرکت به سمت داربستی نمودن باغات سنتی و باغات جدید به لحاظ کمتر بودن هزینه ها، کمتر شدن مصرف آب و استفاده بهتر از مکانیزاسیون کشاورزی مورد تاکید قرار گرفت.