Written by on
چاپار طوس خراسان رضوی رییس اداره امور عشایری سبزوار گفت: با توجه دولت و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی ظرف دو سال اخیر ۸۳ میلیارد ریال برای توسعه مناطق عشایری بخش روداب این شهرستان واقع در غرب خراسان رضوی هزینه شده است.
حمید کیانی مهر با اشاره به خدمات رسانی مطلوب دولت به مناطق عشایری سبزوار افزود: این اعتبارات صرف احداث بندخاکی منطقه عشایری ذوالفرخ و طرحهای آبرسانی این مناطق شده است.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای مناطق عشایری سبزوار طی سالهای گذشته سبب رونق تولید محصولات دامی و کشاورزی و مهاجرت معکوس شده است.
رییس اداره امور عشایری سبزوار گفت: تامین آب شرب مناطق عشایری، احداث مسکن محرومان، ساخت بندخاکی و توزیع نهادههای دامی از عمده خدمات دولت در مناطق عشایری این شهرستان طی سالهای گذشته بوده است.
وی افزود: دامداران عشایر این شهرستان با تولید سالانه افزون بر ۸۰۰ تن گوشت قرمز ۲۱ درصد گوشت این شهرستان را تولید میکنند.
۷۰ درصد جمعیت عشایری سبزوار، داورزن و خوشاب در بخش روداب و بقیه در بخش مرکزی سبزوار و شهرستانهای خوشاب و داورزن استقرار دارند.
عشایر سبزوار از هشت طایفه تشکیل شدهاند و ۷۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند، بز و حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر شتر در اختیار دارند.
سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، عملیات پایش اماكن زمستان گذرانی سن غلات با هدف جلوگیری به موقع از ریزش این آفت در شهرستان جوین به پایان رسیده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: به منظور بررسی وضعیت ریزش سن غلات و انجام پیش بینی های لازم برای كنترل و كاهش خسارت ناشی از آن، هر سال كانون های سن غلات در سه فصل تابستان، پاییز و زمستان مورد پایش قرار می گیرد.
علی اکبر قارزی اظهار کرد: با توجه به اینكه كانون های سن در زیر بوته های ارتفاعات جنوبی شهرستان که می تواند جایگاه خوبی برای زمستان گذرانی این آفات باشند قرار دارد، به منظور بررسی وضعیت ذخیره سن، تعداد سن های زنده و مرده در زیر هر 10 بوته به فاصله هر 100 متر نمونه برداری می شود.
مسئول تولدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین نیز گفت: رصد و تحلیل این کانون ها جهت داشتن پیش آگاهی برای مبارزه با این آفت در سال آینده انجام می شود.
مریم حمیدی راد افزود: پیش بینی می شود با توجه به خشكسالی های سال های اخیر و كمبود مراتع در ارتفاعات مزبور، سن های مادری با تمام جمعیت و تراكم به مزارع ریزش كنند لذا باید برای كنترل این آفت تمهیدات لازم بکار گرفته شود.
وی بیان کرد: در ابتدای سال آینده با بازدیدهای مستمر شبكه مراقبت متشكل از بخش دولتی و خصوصی و اجرای توصیه های كارشناسان بازدید كننده توسط كشاورزان، خسارت آن را به حداقل برسانیم.
Written by on
مدیر جهاد کشاورزی چناران از جذب 120 درصدی سهمیه مکانیزاسیون برای این شهرستان در مراسم تحویل تراکتور به متقاضیان تسهیلات مکانیزاسیون خبر داد.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، محمدرضا روستانژاد اظهار کرد: بهمنظور توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در سال زراعی جاری، تجهیز و بالارفتن ضریب مکانیزاسیون در این شهرستان، بیش از 53 دستگاه انواع تراکتور ،120 دنباله بند و سه دستگاه کمباین به ادوات کشاورزی این منطقه افزوده شد.
وی افزود: میزان تسهیلات بانکی دریافتی بالغ بر 80 میلیارد ریال و میزان آورده پرداختی متقاضیان تقریبا 40 میلیارد ریال بوده است.
روستانژاد بیان کرد: متقاضیان دریافت تسهیلات مکانیزاسیون میتوانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نسبت به ارائه درخواست خود اقدام نمایند.این تراکتورها با یکسال گارانتی به قیمت دولتی تحویل بهرهبرداران شد که به صورت ۲۰ درصد آورده متقاضی و ۸۰ درصد تسهیلاتی ارائه شد.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی گفت: 25 درصد پسته خشک کشور در خراسانرضوی تولید و 5 درصد از 90 هزار تن پسته خشک تولیدی استان از طریق گمرکات استان صادر میشود.
غلامحسین ساربان در خصوص میزان تولید پسته در خراسان رضوی در سال جاری اظهار کرد: میزان 90 هزار تن پسته خشک در سال جاری در استان تولید شده و امسال شاهد افزایش 20 درصدی تولید پسته خشک و افزایش 4.5 درصد سطح زیر کشت در استان بودیم. افزایش بارندگیها در دو سال اخیر این مساله را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: 25 درصد پسته خشک کشور در خراسانرضوی تولید و 5 درصد از 90 هزار تن پسته خشک تولیدی استان از طریق گمرکات استان صادر میشود. عمده این صادارت از طریق استانهای پسته خیز کشور صورت میگیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی با اشاره به اینکه «سطح زیر کشت سالیانه تولید پسته در حال افزایش است»، عنوان کرد: . استان خراسانرضوی مقام دوم در سطح زیر کشت و تولید پسته خشک کشور را بعد از استان کرمان را داراست. از 112 هزار هکتار سطح زیر کشت پسته استان 68 هزار هکتار بارور است و مابقی آن در حال حاضر غیر باور است.
ایسنا
Written by on
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: این مدیریت در حوزه جذب تسهیلات کشاورزی با برنامه ریزی منظم و یکپارچه موفق به کسب رتبه اول استان شده است.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، علی اکبر قارزی اظهار کرد: این تسهیلات با نرخ سود 12 درصد(حداکثر 10 هکتار و هر هکتار 2 میلیون تومان)به افرادی پرداخت می شود تا در تامین کود و سم(از طریق کارگزاری های مورد تایید شرکت خدمات حمایتی)محصولات اساسی(گندم آبی و دیم، جو آبی، چغندر پائیزه و کلزا)دچار مشکلاتی نشوند .
وی با اشاره به موقعیت خوب تسهیلاتی که با نام کشاورز کارت برای کشاورزان طراحی شده است، افزود: این شهرستان با پرداخت بالاترین میزان تسهیلات به مبلغ 11/400 میلیون ریال توانسته رتبه اول در جذب این تسهیلات را به خود اختصاص دهد.
قارزی بیان کرد: تسهیلات تامین شده در قالب کشاورز کارت، صرفا جهت خرید کود و سم محصولات گندم آبی و دیم، جو آبی، چغندرقند پائیزه و کلزا از کارگرگزاریهای مورد تایید شرکت خدمات حمایتی اعتبار خواهد داشت .