Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، همزمان با ایام مبارک دهه مبارکه فجر؛ پروژه نوسازی و تجهیز ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی شهرستان با حضور فرماندار، مسئولین اداری و کشاورزان تایباد افتتاح شد.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی تایباد گفت: در این طرح، 30 دستگاه تراکتور و 60 دستگاه ادوات دیگر کشاورزی با 20 هزار میلیون ریال سهم آورده کشاورزان و تسهیلات پرداختی 80 هزار میلیون ریالی، جهت توسعه نوسازی و تجهیز مکانیزاسیون کشاورزی تایباد وارد صنعت کشاورزی شهرستان شد.
جواد اعتضادی ارتقا بهره وری و توسعه پایدار بخش کشاورزی را از اهداف طرح تجهیز و نوسازی ناوگان مگانیزاسیون دانست و افزود: کاهش تردد ماشین آلات ، ادغام عملیات مکانیزه و در نهایت حذف عملیات خاکورزی چشم انداز آینده بخش کشاورزی شهرستان خواهد بود.
وی بیان کرد: در حال حاضر 62 درصد از کشت غلات،100درصد کشت ذرت، 32 درصد از کشت پنبه و 80درصد از کشت کلزا شهرستان مکانیزه می باشد که در اولین قدم منجر به کاهش 50درصدی مصرف بذر گردیده است.
Written by on
مدیر بورس و اوراق بهادار استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی گفت: حداکثر ۲۵ درصد از معاملات ایستگاههای معاملاتی در بازار بورس این دو استان قابلیت گزارشگیری و تفکیک دارد.
محمد خدادوست افزود: معاملاتی که از طریق بورس خراسان گزارشگیری و ثبت میشود معاملات غیرآنلاین و حقوقی است که از طریق ایستگاههای معاملاتی انجام می شود.
وی ادامه داد: براساس بولتن بورس ایران، بیش از ۷۵ درصد ارزش معاملات بورس کشور از طریق آنلاین یا برخط انجام شده است بنا بر این ارزش معاملاتی که از طریق بورس خراسان اعلام میشود حداکثر ۲۵ درصد از معاملات ایستگاههای معاملاتی در منطقه خراسان است.
مدیر بورس و اوراق بهادار استانهای خراسان شمالی و خراسان رضوی گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار کشور یک کد برای معاملات آنلاین تعریف کرده که برای کل معامله گران داخل و خارج از کشور قابل استفاده است و به هیچ وجه کاربردی نیست که برای هر منطقه از کشور یک کُد آنلاین تعریف شود.
خدادوست افزود: براساس گزارشگیری این منطقه، در پاییز امسال ۶ میلیون و ۵۶۱ هزار سهم به ارزش ۷۵ هزار و ۱۱۵ میلیارد ریال در بورس استانهای مزبور معامله شد که تعداد سهم و ارزش معاملات نسبت به سه ماهه تابستان افزایش داشت.
وی ادامه داد: شاخص کل قیمت بورس خراسان در سه ماهه سوم امسال به یک میلیون و ۴۳۹ هزار و ۱۲۴ واحد رسید.
او اضافه کرد: تعداد شرکتهای استانی درج شده در معاملات بورس خراسان در پاییز امسال ۱۳ شرکت و ارزش بازاری معاملات آنها ۶۲۷ هزار و ۱۶۳ میلیارد ریال بود.
ایرنا
Written by on
مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری هشت هزار هکتار از مزارع غلات این شهرستان به روش مکانیزه کشت شد که نسبت به سال زراعی گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.
محمد میریدیسفانی در گفتوگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۶۰ درصد مزارع گندم و ۶۰ درصد مزارع جو در این شهرستان به روش مکانیزه کشت شده است.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد کشت مکانیزه غلات این شهرستان در زمینهای کشاورزی کاریز انجام میشود، افزود: میانگین تولید گندم در روش کشت مکانیزه در هر هکتار به چهار تن و ۳۰۰ کیلوگرم و تولید جو در هر هکتار به سه تن و ۲۰۰ کیلوگرم میرسد.
میریدیسفانی بیان کرد: کشت غلات به روش مکانیزه در هر هکتار ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم صرفه جویی در مصرف بذر و ۲ تا سه میلیون ریال کاهش هزینه در بردارد.
وی با اعلام اینکه کشت غلات در این منطقه بالغ بر 6 هزار بهرهبردار دارد مطرح کرد: افزایش بهرهوری آب، کاهش بذر مصرفی در واحد سطح، یکنواختی جوانه زنی، سطح سبز مطلوب و کاهش هزینههای تولید را از مزایای کشت مکانیزه بشمار میرود.
مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری افزون بر هزار و ۴۳۰ تن انواع بذر غلات گواهی شده بین کشاورزان این شهرستان توزیع شده است.
وی در ادامه افزود: سال زراعی گذشته کشاورزان این شهرستان بیش از ۳۵ هزار تن گندم و ۱۹ هزار تن جو تولید کردند که براساس تولیدات انجام شده این منطقه یکی از قطبهای تولید گندم در استان خراسان رضوی بشمار میرود.
Written by on
رییس اداره تعاون روستایی تربتحیدریه گفت: با پایان زمان طرح خرید حمایتی زعفران که از ۱۱ آبان امسال آغاز شد و تا ۳۰ آذرماه ادامه داشت، در مجموع ۱۱ هزار و ۸۸ کیلوگرم زعفران کشاورزان این خطه خریداری شد.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، نسرین شیبانی افزود: از این میزان ۳۰۰ کیلوگرم نگین و بقیه پوشال مرغوب بودند و طبق دستورالعمل ابلاغی، زعفران نگین کیلویی ۱۳۰ میلیون ریال و زعفران پوشال مرغوب نیز کیلویی ۱۱۰ میلیون ریال از کشاورزان خریداری شد.
وی با بیان این که امسال تنها همین ۲ نوع زعفران از کشاورزان خریداری شد افزود: پارسال ۱۱ تن و ۶۰۰ کیلوگرم زعفران از کشاورزان منطقه خریداری شد اما از آنجا که امسال سیاست سازمان در راستای حمایت از خُرده مالکان بود لذا از هر کشاورز تنها ۱۰ کیلوگرم تحویل گرفته شد و لذا میزان زعفران تحویلی نسبت به پارسال بسیار پایین بود.
رییس اداره تعاون روستایی تربتحیدریه در ارتباط با نحوه تسویه حساب با کشاورزان نیز گفت: ۳۰ درصد بهای محصول تحویلی از کشاورزان به زودی و مطابق با چک لیست ارسالی توسط اداره تعاون روستایی شهرستان، به طور مستقیم به حساب زعفرانکاران واریز خواهد شد.
شیبانی افزود: ۷۰ درصد باقیمانده قیمت محصول نیز به مدت سه ماه نزد تعاون روستایی امانت خواهد ماند اما کشاورزان میتوانند قبل از انقضای این مدت با پرداخت پول سازمان و هزینههای مترتب بر آن، تمام محصول خود را باز پس گیرند و آن را با قیمت دلخواه در بازار به فروش برسانند.
وی ادامه داد: در غیر این صورت بعد از گذشت سه ماه، ۷۰ درصد باقیمانده محصول زعفران هم به مالکیت تعاون روستایی در خواهد آمد و وجه آن نیز بعد از تامین اعتبار توسط این نهاد به زعفرانکاران پرداخت میشود.
از مجموع نزدیک به ۹۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن یعنی معادل ۱۲ درصد به شهرستان تربتحیدریه اختصاص دارد.
بیش از ۱۲ هزار نفر بهرهبردار کشاورزی که معادل ۷۹ درصد نیروی کار تربتحیدریه است در گستره ۹۰ هزار هکتاری زمینهای کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.
یکی از شاخصترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که میزان کشت آن هشت هزار و ۸۰۰ هکتار با میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۳۵ تُن است.
در استان خراسان رضوی ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند و هم اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر-روز مشغول کار هستند و در کل، ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست میآید.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
Written by on
هفت هزار و ۴۳۹ تُن نهاده شامل خوراک دام و طیور به صورت یارانهای از ابتدای امسال تاکنون برای کمک به ادامه فعالیت تولیدی دامداران در شهرستان مرزی تایباد توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد روز یکشنبه در این خصوص گفت: این اقلام به منظور تنظیم قیمت نهادههای دامی و توزیع انواع خوراک دام با نظارت کارشناسان در اختیار دامپروران و پرورش دهندگان طیور این منطقه قرار گرفته است.
محمد میری سه هزار و ۸۸ تن از اقلام توزیعی را نهاده دام سبک و سنگین عنوان و اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون سه هزار و ۱۴ تن انواع نهاده طیور بین مرغداران این شهرستان توزیع شده است و کشاورزان نیز از طریق سامانه بازارگاه، هزار و ۳۳۷ تن انواع خوراک خریداری کرده اند.
وی افزود: مجموع این نهادههای دامی و طیور در در اختیار هزار دامپرور و مرغدار روستاهای بخشهای مرکزی و میان ولایت شهرستان تایباد توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد ارزش نهادههای دامی توزیع شده را افزون بر ۲۳۵ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ۱۳۵ میلیارد ریال از این مبلغ مشمول یارانه بوده است.
میری ادامه داد: در همین چارچوب ماهانه افزون بر هزار و ۶۲ تن انواع خوراک دام سبک و سنگین در تایباد بین دامداران توزیع میشود.
وی افزود: پارسال نیز پنج هزار تن خوراک دام یارانهای بین دامداران تایبادی توزیع شده بود.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی تایباد، کارشناسان و مشاوران این مدیریت در یک سال گذشته ۱۰ مورد مشاوره در حوزه پرورش دام سبک و سنگین به دامداران تایبادی ارائه کرده اند.
شهرستان تایباد، ۲۸۰ هزار راس دام سبک و پنج هزار راس دام سنگین دارد و سالانه یک میلیون و ۷۷۰ هزار قطعه جوجه نیز در ۲۷ مرغداری این شهرستان پرورش می یابد.
تایباد همچنین یک واحد مرغ تخم گذار با ظرفیت ۴۴ هزار قطعه دارد.