Written by on
مدیرکل گمرک دوغارون تایباد در استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه افزون بر ۳۴۵ هزار تن سیمان از این گمرک در شرق خراسان رضوی به کشور افغانستان صادر شد.
محمد کوه گرد روز سهشنبه افزود: این میزان سیمان صادر شده در قالب هشت هزار و ۶۰۰ دستگاه کامیون ترانزیتی بوده و ظرفیت مجاز بارگیری هر کامیون سیمان برای ناوگان حمل و نقل افغانستان ۴۰ تن و برای ناوگان حمل و نقل ایران ۲۴ تن می باشد.
وی ادامه داد: افزون بر ۹۰ درصد از سیمان صادر شده به افغانستان به مقصد شهر هرات دومین بازار اقتصادی این کشور بوده است.
مدیرکل گمرک دوغارون تایباد گفت: سیمان از مهمترین مصالح ساختمانی می باشد که از کارخانجات سیمان سراسر کشور به مقصد گمرک دوغارون و کشور افغانستان بارگیری می شود.
وی افزود: در نیمه نخست امسال ۴۵۷ هزار تن انواع کالا از این گمرک مرزی به افغانستان ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۵ درصد افزایش داشت.
کوه گرد ادامه داد: در این مدت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انواع کالا به ارزش دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از گمرک دوغارون به بازارهای هدف در داخل افغانستان صادر شد.
وی گفت: در نیمه نخست امسال سه هزار و ۵۰ تن انواع کالا به ارزش ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از طریق گمرک دوغارون وارد ایران شد که از نظر وزن ۳۵ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال بوده است.
مدیرکل گمرک دوغارون با بیان اینکه مهمترین اقلام صادراتی از این گمرک به افغانستان را انواع مصالح ساختمانی و فرآورده های نفتی تشکیل میدهد افزود: در حال حاضر روزانه ۵۵۰ دستگاه کامیون از طریق این گمرک صادرات و ترانزیت انواع کالا به افغانستان را انجام میدهند و همین تعداد کامیون نیز از افغانستان وارد گمرک دوغارون میشوند.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد کالاهای صادراتی از گمرک دوغارون به مقصد شهر هرات منتقل میشوند و در مجموع یک سوم کالاهای مورد نیاز بازارهای کشور همسایه از طریق گمرک مرزی دوغارون تامین میگردد.
کوهگرد با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ شرکت حمل و نقل و تجاری در مرز دوغارون فعالیت دارند گفت: هم اکنون ۱۰۰ درصد فعالیت گمرکی در مرز دوغارون از طریق سامانه جامع امور گمرکی انجام میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۶۵ درصد کالاهای صادراتی استان خراسان رضوی از این گمرک به افغانستان صادر میشود.
مدیرکل گمرک دوغارون ادامه داد: به منظور رصد دقیق کالاهای وارداتی از افغانستان ۱۰۰ درصد اقلام وارد شده به ایران از طریق گمرک دوغارون با دستگاه ایکس ری کنترل میشوند.
گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان با قدمت ۱۰۰ ساله در زمره پنج گمرک برتر کشور و فعالترین گمرک خراسان رضوی پس از گمرک مشهد و تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
Written by on
طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد در شرق خراسان رضوی در شورای پژوهشی دبیرخانه عالی مناطق ویژه و اقتصادی کشور به تصویب رسید.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون روز سهشنبه گفت: تصویب و نهایی شدن این طرح بعد از گذشت ۱۰ سال در دبیرخانه شورای عالی مناطق ویژه و اقتصادی کشور یکی از مهمترین مطالبات مردم مرزنشین این منطقه بود که با همت مسوولین استانی و کشوری محقق شد.
محمد رستمی افزود: در این طرح ۶۲۷ هکتار از مجموع هشت هزار و ۷۰۰ هکتار زمین برای منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در قالب فاز یک مورد تصویب قرار گرفت.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن و آغاز عملیات ساخت و ساز فاز یک منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی این منطقه به یکی از بزرگترین منابع اقتصادی در شرق کشور تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد گفت: در فاز اول این طرح پس از آماده سازی زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد که برنامه هایی همچون صنایع خرد و کوچک، اداری و خدماتی و قسمت های مختلف مورد نیاز در نظر گرفته خواهد شد.
وی افزود: حجم کل سرمایه گذاری در هشت هزار و ۷۰۰ هکتار زمین منطقه ویژه اقتصادی دوغارون افزون بر ۲۷ هزار میلیارد ریال برآورد شده که در فاز یک این طرح بیش از سه هزار میلیارد ریال هزینه خواهد شد.
رستمی ادامه داد: طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در چهار فاز پیش بینی شده که با نهایی شدن آن در مجموع ۴۱ هزار نفر مشغول کار خواهند شد. و فاز یک این مجموعه زمینه اشتغال پنج هزار نفر را فراهم خواهد کرد که نقش بسزایی در تامین معیشت خانواده های مرزنشین دارد.
وی گفت: سالانه افزون بر یک و نیم میلیون تن انواع کالا به ارزش سه میلیارد دلار به کشور افغانستان و بازارهای هدف آن از سوی این کانون اقتصادی صادر می شود که نقش بسزایی در اقتصاد استان خراسان رضوی و کشور ایفا می کند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی دوغارون افزود: یکی از نقاط مثبت منطقه ویژه اقتصادی دوغارون نزدیک بودن آن به شهر هرات افغانستان دومین بازار اقتصادی این کشور است که ۱۲۰ کیلومتر با دوغارون فاصله دارد.
وی ادامه داد: بستر مناسبی برای رونق و آبادانی در این منطقه اقتصادی فراهم شده که در این زمینه باید از ظرفیت های بخش خصوصی و سرمایه گذاران استفاده کرد.
منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شرق شهرستان تایباد در مرز ایران و افغانستان قرار گرفته و راهاندازی آن در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
دوغارون مهمترین مرز صادراتی ایران و مهمترین مرز زمینی کشور افغانستان برای ارتباط با دنیای خارج به ویژه اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار میرود، همچنین یکی از مهمترین معبرها در مسیرهای ترانزیتی مهم جهان از جمله کریدور حمل و نقل بینالمللی شمال- جنوب و کریدور حمل و نقل اروپا، قفقاز، آسیا، کریدور ۱۶ هزار کیلومتری جاده ابریشم، کریدور ریلی تار و بزرگراه آسیایی میباشد.
گمرک دوغارون با قدمت ۱۰۰ ساله در زمره پنج گمرک برتر کشور و فعالترین گمرک خراسان رضوی پس از گمرک مشهد و تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشوند.
Written by on
کریم نوایی نظامی امروز در گفتگو با چاپارطوس از افزایش ساعت کاری در مرز دوغارون خبر داد و بیان کرد: با افزایش ساعت کاری در این مرز، شاهد افزایش ۳۰ درصدی تردد کامیونها در این مرز بوده ایم.
مدیر پایانه مرزی دوغارون با اشاره به بازدید چند روز گذشته استاندار خراسان رضوی از این مرز، تصریح کرد: ساعت کاری مرز دوغارون که تا گذشته از هفت صبح تا ۱۷ تعیین شده بود با هماهنگی و مذاکره های های انجام شده با کشور افغانستان به ساعت ۲۲ افزایش یافت.
وی افزود: با افزایش ساعت کاری، خروج تعداد ناوگان تجاری از این پایانه از حدود ۵۰۰ کامیون به بیش از ۶۰۰ کامیون افزایش یافته است اما همچنان حدود دو هزار و ۵۰۰ کامیون منتظر خروج از کشور و ورود به خاک افغانستان هستند.
نوایی نظامی مطرح کرد: با افزایش ۴ ساعته ساعت کاری مرز دوغارون، خروجی این مرز افزایش پیدا کرده و هزینههای صادرات کالا قطعا کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: این افزایش ساعت کاری تا زمانی که شرایط عادی شود ادامه خواهد داشت اما به شرطی که برای طرف افغانستانی مشکلی پیش نیاید.
مدیر پایانه مرزی دوغارون، افزایش صادرات، نبود تعداد باسکول مناسب در افغانستان، بسته بودن مرز ترکمنستان، باجگیران و... را از جمله دلایل ازدحام بیش از حد در مرز دوغارون عنوان کرد.
Written by on
فرماندار تایباد گفت: ۶۵ درصد کالاهای صادراتی استان خراسان رضوی از گذرگاه رسمی دوغارون به افغانستان روانه میشود و کالاهای صادراتی از این معبر زمینی نیاز بازار ۳۰ میلیون نفری این کشور را تامین میکند.
محسن سیاح روز دوشنبه افزود: در حال حاضر زمینه حضور سرمایهگذاران داخلی در این نقطه از کشور فراهم شده که باید تمامی دستگاههای متولی و ادارات شرایط مناسبی برای حضور بیش از پیش این تجار و سرمایهگذاران فراهم کنند.
وی ادامه داد: این شهرستان یکی از مهمترین کانونهای اقتصادی کشور در همجواری با افغانستان به شمار می رود که نیاز است مسوولان کشوری و استانی به این دروازه طلایی در شرقی ترین نقطه کشور نگاه ویژهای داشته باشند.
فرماندار تایباد با اشاره به جایگاه گمرک ۱۰۰ ساله دوغارون در این شهرستان گفت: افزون بر ۸۰ درصد کالاهای صادراتی از گذرگاه رسمی دوغارون به شهر هرات یکی از بزرگترین بازارهای اقتصادی این کشور روانه می شود.
وی افزود: سالانه افزون بر ۲ میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلار به بازارهای هدف افغانستان صادر می شود که نشان از بازار پسندی کالاهای ایرانی دارد در واقع معبر زمینی دوغارون پل ارتباطی ایران با سایر کشورهای آسیای میانه به شمار می رود.
سیاح با بیان اینکه در صدد جذب سرمایهگذار در حوزههای مختلف اقتصادی هستیم ادامه داد: موقعیت جغرافیایی تایباد موجب شده این شهرستان تامین کننده کالاهای مورد نیاز بازار برخی کشورهای آسیای میانه نیز باشد.
وی گفت: حدود ۹۵درصد کالاهایی که به شکل ترانزیت به افغانستان ارسال می شود از امارات به بندرعباس و گمرک شهید رجایی و باهنر وارد شده و از طریق گمرک دوغارون به افغانستان ارسال می گردد و پنج درصد دیگر از این کالاها نیز از سایر گمرکات کشور به گمرک دوغارون وارد می شود.
فرماندار تایباد افزود: بیشترین حجم کار این گمرک ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است و کالاهای تجار افغانستانی و پاکستانی و گاه هندی و دیگر کشورهای همسایه افغانستان، از طریق کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس به گمرک بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرک های مرزی ترانزیت می شود.
وی به نزدیک بودن گمرک دوغارون به مهمترین بازار اقتصادی افغانستان اشاره و بیان کرد: هرات یکی از مهمترین بازارهای کشور افغانستان است که با نقطه صفر مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد و نقش بسزایی در اقتصاد ۲ کشور ایفا می کند.
سیاح ادامه داد: با توجه به جایگاه استراتژیک این شهرستان مرزی، در صورت فراهم شدن زیرساخت های لازم در مرز و گمرک دوغارون این منطقه می تواند نقش بسزایی در تامین معیشت خانواده های مرزنشین داشته باشد.
وی گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی ایران و افغانستان به ویژه شهرستان تایباد با استان هرات می توانیم در حوزه مسایل فرهنگی نیز تعاملات مناسبی داشته باشیم.
Written by on
یک و نیم هکتار زمین زیر کشت زعفران در تایباد به دست خود زعفرانکاران تخریب شد.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تایباد گفت: در پی کاهش قیمت زعفران همزمان با روزهای اوج برداشت این محصول، کشاورزان بخش میان ولایت این شهرستان در چند روز اخیر بیش از یک و نیم هکتار زمین زیر کشت این محصول تخریب کردند.