Written by on
۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون ترانزیت حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی در گذرگاه رسمی مرزی دوغارون توقف کردهاند تا در صورت مساعدت طرف افغانستانی از مرز ایران وارد کشور همسایه شوند.
مدیر پایانه مرزی دوغارون روز دوشنبه با بیان این مطلب که : معطلی این کامیونهای ترانزیتی در مرز دوغارون ناشی از نبود زیرساخت لازم برای پذیرش خودروهای سنگین حامل انواع کالا در گمرک کشور افغانستان است.
کریم نوایی نظامی همچنین افزایش تقاضای خرید انواع کالاهای ایرانی از سوی تجار این کشور و کاهش فعالیت مرزهای " میلک " در استان سیستان و بلوچستان، مرز " ماهیرود " در استان خراسان جنوبی، " لطف آباد " در شهرستان درگز و مرز سرخس با کشور ترکمنستان را از دیگر علتهای افزایش کامیونهای متوقف شده در پایانه مرزی دوغارون تایباد برشمرد.
وی افزود: در نیمه نخست امسال ترانزیت خروجی از سمت گذرگاه رسمی دوغارون به سمت افغانستان نسبت به سال گذشته ۶۵ درصد افزایش یافته است که خود از دیگر علل توقف کامیونها در معبر زمینی دوغارون است.
مدیر پایانه مرزی دوغارون به فعالیت ۱۰ واحد باسکول در گمرک منطقه ویژه اقتصادی و نیز بازارچه مرزی دوغارون در خاک ایران برای تسهیل و شتاب در اعزام تانکرها و کامیونهای حامل سوخت و کالا اشاره کرد و ادامه داد: این در حالی است که گمرک افغانستان در آن سوی مرز تنها یک دستگاه باسکول در اختیار دارد.
نوایی گفت: به منظور تسهیل در روند ورود و خروج خودروهای سنگین در گمرک دوغارون در حال حاضر فعالیت ساعت کاری این گذرگاه رسمی از ساعت ۶ صبح تا ۱۷ بعداز ظهر است و پیشنهاد افزایش ساعت کاری تا ۲۲ شب نیز به دستگاههای متولی ۲ کشور ارائه شده است و در این راستا مسوولان دستگاههای متولی در ۲ کشور ایران و افغانستان ملاقاتهای مرزی نیز انجام داده اند.
او افزود: به طور میانگین روزانه ۵۵۰ دستگاه کامیون حامل بار ترانزیت از دوغارون به مقصد هرات افغانستان بارگیری شده و همین تعداد کامیون از مرز اسلامقلعه آن کشور وارد خاک ایران میشود.
پایانه مرزی دوغارون رتبه پنجم کشور در حوزه صادرات از معبرهای زمینی، رتبه سوم ترانزیت خروجی و رتبه نخست تردد مسافری با ناوگان حمل و نقل عمومی را در بین معبرهای زمینی کشور از آن خود کرده است.
سالانه افزون بر ۶۵۰ هزار تن انواع کالای صادراتی و ۴۰۰ هزار تن کالای ترانزیتی از این پایانه به کشور افغانستان صادر میشود.
تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و گذرگاه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شرق تایباد واقع است.
دوغارون پر رونقترین گمرک خراسان رضوی و پس از گمرک مشهد تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تقریبا تمام ترانزیت کالا از ایران به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
Written by on
۲ هزار تن برنج و روغن خام برای جبران کاهش و تنظیم قیمت این اقلام در بازار خراسان رضوی به قیمت مصوب تامین شده است.
Written by on
فرماندار باخرز گفت: با تشکیل ستاد ساماندهی بازار زعفران در باخرز، با اخلالگران بازار گل زعفران به شدت برخورد خواهد شد.
به گزارش چاپارطوس ، احمد شافعی در جلسه ستاد تنظیم بازار این شهرستان با اشاره به اینکه مهمترین اولویت شهرستان در این روزها ،ساماندهی بازار گل زعفران است، افزود: درجلسات مکرر با حضور نمایندگان جهادکشاورزی استان و معین های اقتصادی و بخش خصوصی بر تلاش این مجموعه ها برای سرمایه گذاری و کمک به زعفران کاران تاکید شد.
وی افزود:به منظور نظارت بیشتر بر بازار ، ستاد ویژه ساماندهی بازار گل زعفران تشکیل و ضمن حضور و نظارت بر بازار بصورت یک روز درمیان تشکیل جلسه خواهد داد و ضمن بازدید از بازار مسائل بازار گل زعفران را ساماندهی خواهند نمود.
شافعی تاکید کرد:طی هماهنگی با دستگاه محترم قضایی با اخلال گران در بازار گل زعفران به شدت برخورد خواهد شد.
Written by on
ساخت 140 واحد مسکونی روستایی در تایباد و باخرز نیمه تمام باقی مانده است.
به گزارش چاپار طوس، رییس بنیاد مسکن انقلاب تایباد و باخرز گفت: تورم و گرانی انواع مصالح ساختمانی ساخت 140 واحد مسکونی روستایی را در این 2 شهرستان محروم نیمه تمام گذاشته است.
رضا احمدی فر افزود: در حال حاضر این تعداد واحد بین 30 تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که 80 واحد در شهرستان تایباد و 60 واحد در باخرز قرار دارد.
وی گفت: تاکنون برای این تعداد واحد 56 میلیارد ریال تسهیلات با سود چهار درصد و بازپرداخت 12 ساله و 35 میلیارد ریال بلاعوض اختصاص یافته است.
احمدی فر به مقاوم سازی واحدهای مسکونی در 2 شهرستان تایباد و باخرز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 80 درصد واحدهای مسکونی در 2 شهرستان تایباد و باخرز نیاز به مقاوم سازی دارند.
وی افزود: هم اکنون شاخص اجرای طرح هادی روستایی در تایباد 49 درصد و در باخرز 33 درصد است.
Written by on
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: طرح اصلاح نژاد دامهای سبک این شهرستان واقع در شرق خراسان رضوی شامل گوسفند و بز اجرا شد.
محمد میری روز چهارشنبه عنوان کرد: این طرح با همکاری شبکه دامپزشکی این شهرستان انجام شد.
وی هدف از اجرای این طرح را افزایش دو قلوزایی و تولید گوشت و شیر دام های سبک و حفاظت از مراتع شهرستان تایباد اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: هزار و ۱۶۰ راس دام سبک این منطقه در قالب ۲ گله تحت پوشش برنامه های این طرح در دامداری های بخش میان ولایت قرار گرفتند.
میری افزود: این طرح برای نخستین بار در این شهرستان روی نژادهای آریان و بلک به صورت آزمایشی اجرا شد.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز کشور به گوشت قرمز لزوم پرورش و توسعه نژادهای چندقلوزا با هدف خودکفایی در تولید گوشت ضروری است و این در حالی است که سالانه افزون بر ۱۰ هزار تن گوشت و انواع فرآورده های لبنی در این منطقه تولید و روانه بازارهای مصرف می شود.
میری افزود: پرورش نژادهای چندقلوزا یک اقدام راهبردی در مباحث اقتصاد مقاومتی و استقلال کشور بوده و در اشتغالزایی و بهبود وضعیت اقتصادی روستائیان موثر است.
او اضافه کرد: در حال حاضر فقط چهار درصد از دامهای سبک این شهرستان تحت پوشش انواع بیمه های حمایتی قرار دارند.
دامداران شهرستان مرزی تایباد ۲۷۰ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین در اختیار دارند.