توزیع ۱۱۰تُن گاز مایع میان خانوار‌های روستایی تایباد

رییس ناحیه پخش فرآورده‌های نفتی تایباد گفت:بیش از ۱۱۰تُن گاز مایع در شش ماهه ابتدای امسال میان خانوار‌های روستایی این شهرستان توزیع شد.

به گزارش چاپارطوس، علیرضا یزدی نژاد افزود:در حال حاضر 11روستای بخش مرکزی تایباد فاقد گازکشی هستند و این میزان گاز مایع در بین خانوارهای روستایی این مناطق توزیع شد.

وی با بیان اینکه در هیچ یک از فصول سال نسبت به توزیع گاز مایع مشکلی نداریم افزود:همچنین در شش ماهه گذشته بیش از یک میلیون و 83هزار لیتر نفت سفید در بین روستاهای فاقد گاز طبیعی تایباد توزیع شد.

این مسوول ادامه داد: در حال حاضر 8عامل مجاز فروش نفت سفید در سطح روستاهای بخش مرکزی و میان ولایت تایباد فعال هستند.

وی تصریح کرد: نفت سفید با تعرفه 1500ریال در نیمه اول سال هر 2ماه یک بار و در نیمه دوم سال هر یک ماه یک بار توزیع می شود.

رییس ناحیه پخش فرآورده های نفتی تایباد گفت: در حال حاضر سه هزار و 650خانوار روستایی از طریق توزیع الکترونیکی نفت سفید و گاز مایع دریافت می کنند.

شهرستان 120هزار نفری تایباد با 38روستا و متشکل از 2بخش مرکزی و میان ولایت در فاصله 225کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

تصویب ایجاد مرز گمرکی جدید خراسان رضوی

ایجاد مرز گمرکی جدید در خراسان رضوی به تصویب هیئت دولت رسید.

به گزارش چاپارطوس ؛معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت:هیات دولت درنشست اخیر خود، ایجاد مرز جدید در نقطه مرزی شمتیغ بین استان خراسان رضوی و کشور افغانستان را به تصویب رساند.

علی رسولیان افزود: براساس این مصوبه، راه مجاز گمرکی در نقطه مرزی "شمتیغ" بین ایران و افغانستان  فقط با هدف ایجاد تردد ریلی در خراسان رضوی به عنوان مرز مجاز ریلی برای ورود و خروج کالا و مسافر با رعایت ضوابط و مقررات مربوط تعیین شد.

 

وی گفت: مرز شمتیغ در خراسان رضوی گذرگاه رسمی مرزی گمرکی و محل عبور راه‌آهن خواف – هرات است که با گشایش راه‌آهن آن در آبان ، این مرز رسمیت خواهد یافت و فعالیت در آن آغاز می‌شود.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: ایجاد خط ریل در مرز ایران و افغانستان و تبادل کالا از طریق راه‌آهن نه فقط هزینه‌های ترانزیت و صادرات کالا را برای ایران کاهش می‌دهد بلکه دیگر شاهد تجمع و معطلی کامیونها در مرز دوغارون نخواهیم بود.

 

رسولیان با اشاره به مزایای مرز جدید گمرکی در خراسان رضوی افزود: یکی از علل اصلی تجمع کنونی کامیونها در دوغارون ظرفیت پایین این گذرگاه مرزی برای پذیرش حجم زیاد کامیونهاست که همواره به عنوان مشکل اصلی در حوزه امور اقتصاد مرزی خراسان رضوی مطرح است.

 

وی گفت: ایجاد "مرز گمرکی شمتیغ" در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی و به هیات وزیران ارسال شد تا به عنوان مرز رسمی جمهوری اسلامی ایران مصوب شود.

 

در خراسان رضوی هم اکنون 5 گمرک  مرزی مشهد، سرخس، لطآباد درگز ، باجگیران قوچان و دوغارون تایباد فعال است.

دو هزار تن خوراک دام در تایباد تولید شد

 رییس شبکه دامپزشکی تایباد گفت: با ازسرگیری و گذشت سه ماه از فعالیت مجدد کارخانه خوراک دام در این شهرستان، ۲ هزار تن خوراک دام سبک و سنگین در این منطقه تولید شد.

دکتر حسن آذریان افزود: ارزش این میزان محصولات تولید شده از سوی کارشناسان افزون بر ۵۰ میلیارد ریال برآورد شده که به قیمت تعاونی در اختیار دامداران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ۲۰ درصد خوراک دام تولید شده به شهرستانهای تربت‌جام، فریمان، مشهد، خواف و باخرز ارسال شده است.

رییس شبکه دامپزشکی تایباد گفت: این واحد تولیدی توانایی تامین خوراک ۵۰ درصد دام سبک و سنگین این شهرستان را دارد.

وی افزود: مواد اولیه تولید این میزان خوراک دام سبک و سنگین ۲ هزار تن می‌باشد که از کشاورزان تایباد خریداری شده است.

آذریان ادامه داد: در حال حاضر این کارخانه ظرفیت تولید روزانه ۲۰۰ تن انواع خوراک دام و طیور را دارد.

وی گفت: با راه‌اندازی این واحد در حال حاضر ۲۵ نفر به صورت مستقیم و ۵۰ نفر بطور غیر مستقیم مشغول کار شده‌اند.

رییس شبکه دامپزشکی تایباد افزود: سود حاصل از فروش و تولیدات این کارخانه که ۴۴ نوع محصول است به حساب سهامداران واریز می‌شود.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی، متکی بودن به تولیدات داخلی با حمایت از بخش خصوصی می‌تواند نقش موثر در کاهش هزینه‌های دولت و تولید داشته باشد.

آذریان به قرار گرفتن این کارخانه در شهرک صنعتی تایباد و نزدیک مرز ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: باتوجه به قرار گرفتن این واحد در ۱۰ کیلومتری مرز ایران و افغانستان، در صورت حمایت مسوولان و فراهم بودن زیرساخت های لازم می‌توان بستر صادرات تولیدات این کارخانه را به بازارهای هدف در کشور افغانستان فراهم کرد.

وی افزود: این واحد در زمینه تولید خوراک دام سبک و سنگین فعال است و محصولات آن نیازهای واحدهای پرورش و پرواربندی گوسفند و گوساله در شهرستان‌های همجوار را تامین می‌کند و ظرفیت تولید سالانه این واحد به ۱۲۰ هزار تن انواع خوراک دام و طیور می‌رسد.

دامداران شهرستان مرزی تایباد ۲۷۰ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین در اختیار دارند.

کمبود جدی جایگاه سوخت سی. ان. جی در شهرستان مرزی تایباد

شهرستان مرزی تایباد به راه‌اندازی یک جایگاه سوخت سی. ان. جی دیگر نیاز جدی دارد.

به گزارشچاپارطوس ، شهردار تایباد با بیان این که هم اکنون این شهرستان فقط ۲جایگاه عرضه سوخت سی. ان. جی دارد گفت: در این جایگاه‌ها زیرساخت‌های لازم فراهم نیست و مشکلات تاسیساتی در آن خدمات رسانی مطلوب به ویژه به مردم شهر‌های کاریز و مشهدریزه را با مشکلاتی مواجه کرده است.

ایوب سیدالحسینی افزود:برخی از خودرو‌های متردد شهرستان‌های تربت جام، خواف و باخرزهم از این جایگاه‌ها استفاده می‌کنند از این رو باعث ایجاد صف‌های طولانی در این مکان‌ها شده است.

وی گفت: شرایط اقتصادی کنونی و گرانی بنزین هم مردم را روانه صف‌های طولانی جایگاه سوخت سی. ان. جی کرده از این رو استفاده مکرر از پمپ‌های گاز موجب تعطیلی پی در پی جایگاه‌ها و تخریب قطعات و همچنین نارضایتی شهروندان شده است.

شهردار تایباد بابیان این که تحریم‌ها و تامین نشدن قطعات، گاهی منجر به تعطیلی جایگاه سوخت می‌شود افزود: برای رفع نیاز مردم در شرایط بحرانی اقتصادی راه‌اندازی یک جایگاه سی. ان. جی دیگر امری ضروری است و اگر چنانچه سرمایه‌گذاری در این زمینه قصد مشارکت و همکاری داشته باشد بی‌شک استقبال خواهد شد.

برداشت زعفران از کشتزارهای تایباد آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: برداشت زعفران از ۶ هزار و ۸۵۰ هکتار کشتزارهای این محصول در شرق خراسان رضوی آغاز شد.

محمد میری روز شنبه  افزود: در سال زراعی کنونی سطح زیرکشت زعفران در تایباد ۶۵۰ هکتار افزایش یافت که نسبت به سال زراعی گذشته هفت درصد بیشتر شده است.

وی ادامه داد: کشت زعفران در شهرستان تایباد به صورت پراکنده است با این وجود به ازای هر هکتار کشت این محصول ۱۳۰ نفر- روز از مرحله کاشت تا برداشت زعفران در این منطقه مشغول کار می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: برداشت گل زعفران در کشتزارهای این منطقه طی سال زراعی گذشته به ۴۸۰ کیلوگرم در هر هکتار رسید و در مجموع سال گذشته افزون بر ۳۲ تن زعفران خشک در این شهرستان تولید شد.

میری افزود: در سال زراعی جاری و در راستای حمایت از زعفرانکاران این منطقه افزون بر ۱۵ تن و ۵۰۰ کیلوگرم زعفران خشک از آنها به صورت تضمینی خریداری شد و ۱۰۰ درصد مطالبات آنها پرداخت شده است.

وی اظهار کرد: کشت زعفران با توجه به نیاز کمتر به آب با استقبال شدید کشاورزان منطقه رو به رو شده است و به همین خاطر تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیه‌های فنی در راستای حمایت از زعفرانکاران انجام می شود.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد همچنین از توزیع هزار تن انواع کود بین زعفرانکاران این خطه طی سال گذشته خبر داد و گفت: برداشت این محصول همه ساله از اواخر مهر آغاز و تا اواسط آذر ماه ادامه داشته و همزمان با فصل برداشت این محصول یک بازار خرید رسمی در این شهرستان راه اندازی می شود.

میری افزود: در سال زراعی جاری در ۲۱ درصد از کشتزارهای این محصول در تایباد روش‌های نوین آبیاری اجرا شده است.

۸۵ درصد جمعیت شهرستان تایباد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان هفت هزار بهره بردار بخش کشاورزی و ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.

مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در  ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.