Written by on

فرماندار گناباد گفت: طرح تولید فروسلیس منیزیم با سرمایه گذاری چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل سهم آورده بخش خصوصی در گناباد در حال اجراست.


به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، حامد قربانی فرماندار گناباد گفت: با توجه به ظرفیت‌های عظیم معادن گناباد، طرح تولید فروسلیس منیزیم در زمینه تولید سلیس و شمش‌های منیزیم اجرا می‌شود که پس از بهره‌برداری توسعه و رونق اقتصادی و ارزش افزوده بسیار برای گناباد خواهد داشت و اشتغال منطقه را متحول خواهد کرد.

او بدون اشاره به درصد پیشرفت فیزیکی این طرح افزود: حفظ و صیانت از اشتغال موجود در کنار طرح‌های توسعه صنعتی و معدنی و حمایت از واحد‌های تولیدی برای جهش تولید، رویکرد مهم مسوولان اجرایی در گناباد است.

فرماندار گناباد ادامه داد: با توجه به توان و ظرفیت صنعتی، معدنی، کشاورزی و دامداری، توسعه صنایع بسته بندی به عنوان ضرورت رونق اقتصادی این شهرستان مورد توجه خاص قرار دارد

Written by on

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از راه‌اندازی کلینیک کسب و کار کشاورزی این شهرستان در راستای اجرای تصمیم ستاد ویژه تدابیر اقتصادی استان با محوریت جهاد کشاورزی خبر داد.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، حسین محمدی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در مراسم آغاز به کار کلینیک کسب و کار کشاورزی شهرستان گفت: هدف از راه‌اندازی این کلینیک استفاده از همه ظرفیتها و شناسایی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل و اتخاذ شیوه‌ای برای ارتقای تولید کالاهای اساسی راهبردی در بخش کشاورزی است تا با فعال شدن این واحدها رونق اقتصادی منطقه را شاهد باشیم.

فرماندار کاشمر نیز در این مراسم با اشاره به اهداف راه‌اندازی این کلینیک گفت: ما باید به دنبال حل ریشه‌ها باشیم و در این کلینیک هر حوزه باید نظرات تخصصی خود را اعلام کند. 

مسلم ساقی افزود: باید با تعریف یک چشم‌انداز و افق روشن بتوانیم با راهبری، پیشگیری و پیش‌بینی برای حل مشکلات و آسیب‌های فراروی بخش کشاورزی و بخشهای وابسته تصمیم گیری و برنامه ریزی کنیم.

وی ادامه داد: در کلینیک کسب و کار کشاورزی با انعطاف و به دور از افراط و تفریط و بهره گیری از تمام ظرفیت‌های قانونی در اختیار دستگاههای اجرایی به دنبال حل مشکلات واحدهای تولیدی بخش کشاورزی خواهیم بود.

Written by on

اعلام حمایت نماینده مجلس از شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان تایباد

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، نشست ساماندهی مرز دوغارون صبح امروز به ریاست استاندار خراسان رضوی و حضور جمعی از مسئولان ارشد استان و نماینده مردم تایباد در مجلس شورای اسلامی ،در استانداری خراسان رضوی برگزار شد.

در این جلسه که محسن سیاح فرماندار شهرستان تایباد، جهانخواه مدیرکل گمرک و مدیران استانیِ سازمان بازرسی، اطلاعات، دادستانی، ناجا، مرزبانی، معاون سیاسی امنیتی استانداری، مدیر کل امنیتی و انتظامی، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز حضور داشتند، تصمیمات مهمی پیرامون ساماندهی ورودی و خروجی مرز و نیز ساخت تاسیسات جدید مسافری و باری، اتخاذ گردید که از روزهای آتی اجرای این ساماندهی گسترده وجدید شروع خواهد شد.

این ساماندهی در راستای بهبود و تسهیل حمل و نقل بار و مسافر و افزایش درامد ارزی کشور در مرز دوغارون و در قالب ستاد اقتصاد مقاومتی استان انجام می گردد و نقش اساسی در رفع مشکلات ترانزیتی و مسافرتی مرز دوغارون خواهد داشت.


جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در این جلسه با تشریح بخشی از مشکلات داخلی و بین المللی مرز دوغارون، از توجه استاندار به خواست مردم و اصلاح وضعیت فعالیتهای مرز دوغارون قدردانی نموده و از فعالیت شرکت توسعه و عمران تایباد در مرز اعلام حمایت نمود.

Written by on

رئیس اداره ترویج مدیریت جهادکشاورزی تایباد گفت: با توجه به کمبود آب و افت منابع آبی کاشت محصولات کم‌آب‌طلب در اولویت حوزه کشاورزی است از این رو آموزش کشاورزان برای جایگزین کردن روش‌های نوین آبیاری و کشت محصولات کم‌آب‌طلب در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

 

مریم رضایی در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: پسته یکی از محصولات پرفروش در کشور است که به دلیل خواص فراوانی که دارد در سبد غذایی خانوارها قرار گرفته و نیز این محصول در مقابل شرایط اقلیمی خشک تایباد مقاوم بوده و برای کاشت و پرورش آن آب کمتری نیاز است؛ در حال حاضر 5100 هکتاراز اراضی کشاورزی این شهرستان به کاشت این محصول اختصاص یافته و در باغات جدید از روش‌های نوین آبیاری مانند آبیاری کم فشار استفاده می‌شود.

 

وی افزود: در همین راستا به منظور ارتقاء سطح آگاهی و توانمندسازی پسته کاران در کاهش مصرف آفت کش‌های شیمیایی، حفاظت از دشمنان طبیعی، آشنایی با اصول صحیح کوددهی و هرس و افزایش کیفیت و کمیت محصول پسته کارگاه فوق با حضور 15 نفر از پسته کاران و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

 

دکتر رضایی هدف از برگزاری این دوره را افزایش اطلاعات باغداران در زمینه مدیریت صحیح تغذیه و آبیاری درختان پسته در طول سال و تأثیر آن بر سلامت و عملکرد درختان اعلام کرد و افزود: برنامه‌های آموزشی بر اساس اهداف اجرایی، افزایش عملکرد، افزایش راندمان آبیاری، مدیریت مزرعه و محصول سالم بر اساس نیاز بهره‌بردار انجام شده است.

 

رئیس اداره ترویج مدیریت جهادکشاورزی تایباد بیان کرد: کارشناسان مدیریت ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی از طرح‌های ابلاغی این شهرستان در حوزه مراکز شهرهای کاریز و مشهدریزه بازدید کردند؛ طرح‌ها و پروژه‌های ابلاغی بازدید شده شامل مزرعه الگویی نمایشی طرح تغذیه پنبه، سایت الگویی کشت کف کار پنبه، مزرعه الگویی مقایسه ارقام ذرت، کانون یادگیری گلخانه تولید سبزی، صیفی و نشا و مزرعه الگویی گیاهان دارویی است.

Written by on

رییس اداره تعاون روستایی تایباد گفت: در سال زراعی گذشته به علت کاهش قیمت زعفران خرید حمایتی بیش از ۱۹ تن محصول زعفران کشاورزان در دو مرکز خرید در تایباد و باخرز انجام شد و اکنون 100 درصد مطالبات زعفرانکاران در این دو شهرستان پرداخت شده است.

 

جواد اعتضادی در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: محصول زعفران خریداری شده در چهار نوع شامل "زعفران نگین، محصول شبه‌نگین، زعفران پوشال درجه یک و محصول پوشال معمولی" سطح‌بندی شده بود.

 

وی با اشاره به اینکه در تایباد بیش از 6 هزار هکتار اراضی زعفران وجود دارد، افزود: به طور میانگین از هر هکتار پنج کیلوگرم زعفران خشک برداشت می شود و یکی از راه‌های امرار معاش بسیاری از روستائیان این شهرستان بشمار می‌رود.

 

اعتضادی بیان کرد: با وجود افزایش نرخ دلار و تورم و به تبع آن افزایش هزینه‌های کارگری، هزینه نهاده‌ها و قیمت تمام شده محصول زعفران کاران، ارزش زعفران در طی سالهای گذشته کاهش یافته است و در صورت عدم برنامه ریزی صحیح برای صادرات این محصول ارزشمند، اقتصاد بخش بزرگی از کشاورزی استان آسیب جدی خواهد دید.