Written by on

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: پلمپ موقت در بسیاری مواقع غیرموثر و فاقد بازدارندگی لازم بوده و تاثیر اندک در کاهش تخلفات صنوف بویژه نانوایی‌ها داشته است.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، علی رسولیان در نشست کارگروه آرد و نان خراسان رضوی در مشهد افزود: پیشنهادات این کارگروه مبنی بر جلوگیری از صدور مجوز فعالیت دوباره به نانوایی‌های متخلف به اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی ارسال و موضوع موثر نبودن پلمپ موقت در قالب مصوبه این کارگروه به ستاد ویژه تدابیر اقتصادی استان ارسال شود.
در این نشست برخی مسوولان، پلمپ واحدهای متخلف را بازدارنده و موثر ندانستند و بر جلوگیری از صدور مجوز فعالیت برای متخلفین در حوزه صنف نانوایی تاکید کردند.
رییس اتحادیه صنف نانوایان مشهد نیز در این نشست گفت: بازرسان این اتحادیه همراه با بازرسان اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هر روز نظارت میدانی بر عملکرد نانوایی‌ها دارند، نتیجه این بازرسی‌ها نشان می‌دهد که نانوایی‌های دولتی کمترین تخلف را داشته‌اند.
مصطفی کشتگر افزود: هزار و ۲۷۱ واحد نانوایی یارانه‌ای و هزار و ۱۴۱ واحد نیمه یارانه‌ای در شهرستان مشهد وجود دارد، از این تعداد ۲۵۳ واحد دارای پروانه کسب منقضی شده هستند که تمدید پروانه ۱۰۲ واحد در دست اقدام است و پروانه ۱۰۱ واحد تمدید شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون حکم پلمپ برای ۱۰۵ نانوایی غیرمجاز در مشهد صادر شده که از این تعداد ۳۳ واحد صنفی پلمپ شدند.
رییس اتحادیه صنف نانوایان مشهد گفت: تاکنون ۲۶ پرونده تخلف از سوی کمیسیون نظارت بر بازار مشهد برای نانوایی‌های این شهر تشکیل شده تا پروانه کسب خود را تمدید کنند و تاکنون اکثر این واحدها موفق به تمدید پروانه کسب خود شده‌اند.
وی با اشاره به وجود نانوایی‌های غیرمجاز در مشهد افزود: عمده تخلفات صنف نانوایی‌ها در حوزه گران فروشی مربوط به واحدهای غیرمجاز است زیرا این واحدها سهمی از آرد یارانه‌ای یا نیمه ‌یارانه‌ای ندارند و ناگزیر به خرید آرد به قیمت آزاد از بازار هستند، از آنجا که آرد را گران می‌خرند، نان خود را نیز گران می‌فروشند، در صورتی که واحدهای نانوایی غیرمجاز پلمپ شوند، کنترل قیمت نان در مشهد راحت‌تر انجام می‌گیرد و نرخ نان متعادل می‌شود.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اغلب نانوایی‌ها در تمدید اعتبار پروانه خود کوتاهی می‌کنند لذا پیشنهاد می‌شود ۲۰ درصد از سهمیه آرد یارانه‌ای یا نیمه یارانه‌ای به این نانوایی‌ها کاهش یابد تا واحد صنفی مجبور به تمدید پروانه کسب شود.
حمیدرضا رجوعی افزود: حدود ۴۰۰ نانوایی در مشهد باید پروانه کسب خود را تمدید کنند اما برخی از آنها به جهت کوچک بودن مکان و برخی مولفه‌ها، قادر به دریافت تاییدیه نهادهای نظارتی مانند مرکز بهداشت نیستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بررسی مشکل نانوایی‌هایی را که به دلیل برخی مشکلات قادر به تمدید پروانه کسب خود نبوده یا در تمدید آن مشکل دارند در دستور کار دبیرخانه کارگروه آرد و نان استان قرار ‌گیرد تا بعد از انجام کار کارشناسانه در نشست بعدی درباره آنها تصمیم گیری شود.
علی غفوری مقدم، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون ۹ نشست کمیسیون نظارت بر بازار استان به ساماندهی نانوایی‌های غیرمجاز اختصاص داشته و تلاش شده است نانوایی‌ها به وضعیت مشخصی برسند، با اینکه تعداد آنها بسیار کم شده اما همچنان شاهد ایجاد این نانوایی‌ها در سطح شهرها هستیم.

منبع/ ایرنا

Written by on

مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: كاشت حبوبات نقش مهمی در كاهش مصرف و استفاده بهينه از آب دارد و با توجه به خشكسالی‌های اخير و به دليل دوره رشد كوتاه و نياز آبی كمتر اين گياهان، هزینه‌های تولید محصول بسیار پایین است.

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، عنوان کرد: با ترویج و آموزش‌های صورت گرفته سطح زیر کشت حبوبات آبی و دیم شهرستان در سال جاری به بیش از 450 هکتار رسیده است که بخش زیادی از آن در منطقه میان ولایت این شهرستان است و کاشت آن نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش داشت.

وی افزود: شرايط اقليمی منطقه میان ولایت به گونه‌ای است كه در تمام فصول سال يكی از انواع حبوبات كشت می‌شود، به اين معنی كه كشت حبوبات به صورت‌های كشت بهاره (كشت از اوايل ارديبهشت ماه لغايت اوايل تیر ماه)، كشت پاييزه و كشت انتظاری (به منظور استفاده از نزولات آسمانی) انجام می‌شود.

میری دیسفانی با بيان اينكه كشت حبوبات با توجه به درصد پايين ماده آلی خاک‌های منطقه و كشت متوالی محصولات پر توقع می‌تواند بهترين تناوب برای اصلاح خاک باشد، اظهار كرد: بقايای حبوبات با تجزيه سريع و آسان در خاک كمترين تداخل را با محصولات بعدی موجود در تناوب ايجاد می‌كند.

وی بیان کرد: با توجه به اجرايی شدن قانون هدفمندی يارانه‌ها و افزايش هزينه‌های توليد و تامين كودهای شيميايی (به ويژه كود اوره)، و با توجه به قابليت تثبيت ازت توسط حبوبات، كاشت اين گياه می‌تواند علاوه بر تأمين نياز به كود از طريق تجزيه گره‌های نيتروژن‌ساز در سال‌های بعد بخشی از نياز نيتروژن ديگر گياهان كاشت شده در همان زمين را تأمين كند.

مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: اجرای مزارع الگوی كاشت حبوبات در منطقه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی کاشت، داشت و برداشت حبوبات ، آموزش چهره به چهره بهره برداران ، معرفی تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی ، استفاده از قابلیت‌های فضای مجازی با محوریت کشت مکانیزه ، استفاده از بذور اصلاح شده ، استفاده از سیستمهای نوین آبیاری، تغذیه و مبارزه به موقع با آفات و بیماریها از جمله اقدامات مؤثر به شمار می‌روند.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

Written by on

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تفویض اختیار واردات برخی کالاهای اساسی از مرزهای استان توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به واردکنندگان این منطقه را خواستار شد.
به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، علی رسولیان در نشست کارگروه تنظیم بازار استان که با حضور سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، افزود: خراسان رضوی با دو کشور ترکمنستان و افغانستان مرز مشترک دارد و می‌تواند از ظرفیت مرزها برای واردات برخی کالاها از جمله برنج استفاده کند و تامین این کالاها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهد.
وی ادامه داد: اعضای کارگروه تنظیم بازار استان خراسان رضوی، نمایندگان عملیاتی ستاد تنظیم بازار کشور هستند و می‌توانند از مشکلات زیادی در تامین و توزیع کالا گره باز کنند مشروط بر این که برخی اختیارات به آنان تفویض شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به حساسیت شهر مشهد برای تامین کالاهای اساسی گفت: این شهر یک میلیون و ۲۰۰ هزار حاشیه‌نشین دارد که باید مایحتاجشان را تامین کرد.

رسولیان با اشاره به ذخیره شدن هفت هزار تن مواد اولیه واحدهای تولیدی خراسان رضوی در گمرک اظهار امیدواری کرد با تصمیمات جدید دولت مبنی بر تامین ارز بتوان هر چه سریعتر این مواد اولیه را از گمرک خارج کرد.

وی روش توزیع کالا در کشور را به سبب دونرخی بودن برخی کالاها دارای اشکال دانست و اضافه کرد: توزیع سهمیه کالاهای طرح تنظیم بازار در استان در شرایطی که مشابه آنها با قیمت بالاتری در بازار به فروش می‌رسد کار بسیار دشواری است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: قیمت برنج پاکستانی و برنج هندی در این استان از میانگین قیمت آنها در کشور بالاتر است و این استان در تامین نهاده‌های دامی نیز دچار کمبود است و رفع این مشکلات نیازمند بازنگری در روش توزیع کالاهای اساسی در سطح کلان کشور است.

رسولیان‌ دونرخی بودن برخی کالاها در بازار و اعمال ممنوعیت‌های صادراتی یا تغییر پی درپی دستورالعمل‌ها را موجب از دست رفتن تدریجی ظرفیتهای صادراتی استان دانست و بازنگری در سیاستهای کلان در این خصوص را خواستار شد.

در ادامه این نشست درخواستهای تفویض اختیار حوزه تنظیم بازار برای کارگروه‌ تنظیم بازار خراسان رضوی تشریح شد که از جمله آنها واگذاری اختیار زمان‌بندی جذب سهمیه‌های کالایی، تعیین شبکه توزیع، نحوه توزیع اقلام طرح تنظیم بازار و تعیین قیمت کالاهای اساسی به استان بود.

در اختیار گذاشتن لیست کالاهای قابل ورود توسط مرزنشینان به استان، فراهم کردن امکان استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مرزنشینان و بازارچه‌های مرزی، اختصاص سهمیه مناسب از شکر به خراسان رضوی، ایجاد امکان استفاده از ظرفیت تجار و بازرگانان استان برای واردات مواد اولیه و کالاهای اساسی از دیگر درخواستهای اعضای کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بود.
 

Written by on

رئیس اداره تعاون روستایی تایباد گفت: در سال زراعی جاری تاکنون بیش از ۱۵۰۰ هکتار ذرت علوفه‌ای توسط شرکت تعاونی کشاورزان این شهرستان کشت شده است.

 

جواد اعتضادی در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: تعاونی‌های روستایی در حمایت از حوزه کشاورزی نقش بسزایی دارند و این مهم با توجه به عملکرد کشاورزان در این شهرستان قابل مشاهده است.

 

وی افزود: شرکت تعاونی کشاورزان به عنوان یک تشکل تاثیرگذار بر فرآیند کاشت، داشت، برداشت و بازاریابی ذرت علوفه‌ای با کمترین حاشیه سود، صرفا با هدف حذف دلالان فعالیت دارد و با استفاده مناسب از پتانسیل‌های موجود موجب رونق تولید ذرت علوفه و تامین علوفه مورد نیاز گاوداران شده است.

 

در ادامه این گفت‌وگو مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزان تایباد گفت: در سال زراعی جاری تا کنون بیش از ۱۵۰۰ هکتار ذرت علوفه‌ای توسط این شرکت برای کشاورزان کشت شده است؛ همچنین در این مدت ۸۰ تن بذر هیبرید ذرت علوفه‌ای توسط این تشکل حمل و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

حکیم پهلوان با اشاره به اینکه عملیات برداشت معمولا از اواخر شهریور ماه آغاز می‌شود، بیان کرد: سالیانه بیش از ۱۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان توسط این شرکت برداشت می‌شود و نیز بازاریابی و خرید بیش از ۲۰ هزار تن محصول کشاورزی انجام می‌شود.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

 

 

 

Written by on

عضو کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: ارتباط مستقیم حمل و نقل، ترانزیت و تجارت با واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی، سبب توسعه در تولید و اقتصاد خواهد شد و این همکاری و تعاملات یکی از راه‌های مدیریت و کاهش اثرات نامطلوب حال حاضر خواهد بود .

 

مهندس محمد ابوبکری در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: در شرایطی که بدلیل موضوع تحریم‌های اقتصادی و بیماری کووید-19 ، با افت و یا در برخی بخش‌ها با رکود اقتصادی کسب و کارها مواجه هستیم و زندگی مردم در شراط سختی سپری می‌شود، تشکل‌های بخش خصوصی از جمله خانه صنعت، معدن و تجارت و تشکل‌های حوزه حمل و نقل با رصد و پیگیری موانع و مشکلات بخش خصوصی، پشتوانه‌ای مستحکم برای کسب و کارهای مرتبط هستند.

 

وی افزود: همچنین به دلیل ارتباط مستقیم حمل و نقل، ترانزیت و تجارت با واحد های تولیدی، صنعتی و معدنی، همکاری و تعاملات بیشتر این حوزه ها با بکدیگر، یکی از راه‌های مدیریت و کاهش اثرات نامطلوب حال حاضر خواهد بود .

 

ابوبکری بیان کرد: خانه صنعت، معدن و تجارت تشکل مربوط به واحدهای صنعتی، تولیدی، معدنی و بازرگانی است که پیگیرحل مسائل و‌ مشکلات بخش خصوصی با نهادهای دولتی و حلقه واسط بین آنهاست.

 

وی ادامه داد: این تشکل با حدود هزار و 200 عضو فعال، پیگیر مسایل چهارهزار واحد صنعتی، تولیدی و معدنی استان می‌باشد که نقش مهمی در پیگیری مسایل زیر مجموعه خود دارد .

 

 انتهای پیام