Written by on

خراسان رضوی/ چاپارطوس، مدیر کل اداره غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی از پرداخت کامل وجوه مربوط به گندم خریداری شده از کشاورزان این استان تا ۱۷ خرداد ماه خبر داد.

حمیدرضا نوری گفت: از ابتدای فصل خرید از خرداد ماه تاکنون بالغ بر ۶۲ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خراسان رضوی طی ۶ هزار و ۲۹۵ محموله خریداری شده است.

وی افزود: قیمت پایه خرید تضمینی گندم ۲۵ هزار ریال است که با توجه به کیفیت گندم این استان متوسط پرداختی به ازای هر کیلو گندم به ۲۵ هزار و ۱۱۳ ریال رسیده است.

مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: کشاورزانی که تا تاریخ ۱۷ خرداد ماه دسترنج خود را به مراکز خرید تحویل داده‌اند وجوه گندم تحویلی خود را بطور کامل دریافت نموده‌اند.

وی گفت: در این راستا تاکنون بالغ بر ۹۵ میلیارد و ۵۱۶ میلیون ریال به کشاورزان پرداخت شده است.

نوری ابراز امیدواری کرد طی روزهای آینده باقی طلب کشاورزان نیز از طریق بانک کشاورزی پرداخت شود.

خرید تضمینی گندم استان خراسان رضوی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود امسال افزون بر ۶۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به صورت تضمینی خریداری و ذخیره‌سازی شود.

ایرنا

Written by on

خراسان رضوی/ چاپارطوس، مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: در پیگیری‌های انجام شده رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی خبر پرداخت باقیمانده مطالبات زعفرانکاران استان که محصول خود را تحویل دولت دادند اعلام کرد.

ایرج ناصری‌مقدم افزود: با توجه به تحویل اسناد مربوطه از سوی سازمان تعاون به بانکها جهت واریز مبالغ،امیدواریم در هفته‌های آینده شاهد تصفیه حساب کامل با زعفرانکاران استان باشیم.

وی محل نگهداری زعفران خریداری شده از کشاورزان خراساانی را انبارهای سازمان تعاون روستایی تحت شرایط استاندارد ذکر و بیان کرد: تخصص و تجهیزات لازم در این رابطه در استان به نحو احسن وجود دارد.

مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی ادامه داد: مبلغ طلب زعفرانکاران استان افزون بر شش هزار میلیارد ریال بود که تاکنون چهار هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال و معادل ۶۳ درصد آن پرداخت شده است.

وی گفت: هم اکنون ۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال از مطالبات زعفرانکاران خراسان رضوی که زعفران خود را در قالب طرح خرید حمایتی به این سازمان تحویل داده‌اند باقی مانده است.

ناصری‌مقدم افزود: پارسال ۹ هزار و ۵۰۲ کشاورز در این استان بیش از ۶۸ تن زعفران تولیدی خود را در قالب طرح یاد شده به این سازمان تحویل دادند که تاکنون با پنج هزار و ۳۴۷ نفر آنان به صورت کامل تسویه حساب شده است.

وی گفت: آخرین وجوه پرداختی به زعفران‌کاران استان در ۲۰ اردیبهشت ماه امسال بوده است.

۶۸ تن و ۸۲۵ کیلوگرم محصول زعفران کشاورزان خراسان رضوی که ظرف روزهای هشتم آبان تا ۳۰ آذر ماه پارسال خریداری شده هم‌اینک در چهار انبار ویژه نگهداری می‌شود.

کار خرید حمایتی زعفران از کشاورزان خراسانی با برپایی ۱۸ مرکز خرید در ۱۷ سطح شهرستان این استان صورت گرفت. 

محصول زعفرانکاران خراسانی در قالب "طرح خرید حمایتی زعفران" در چهار نوع شامل "زعفران نگین، محصول شبه‌نگین، زعفران پوشال درجه یک و محصول پوشال معمولی" سطح‌بندی شده بود. 

بر اساس این سطح‌بندی هر کیلوگرم محصول "زعفران نگین" به قیمت ۱۰۵ میلیون ریال، "شبه‌نگین" ۹۵ میلیون ریال، "پوشال درجه یک" ۹۰ میلیون ریال و زعفران "پوشال معمولی" ۸۲ میلیون ریال از کشاورزان خریداری شده است.

پارسال ۹۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص یافته بود که حجم محصول برداشت شده از این سطح معادل ۳۲۰ تن اعلام شده است. ظرف سالهای اخیر بطور متوسط سالانه پنج هزار هکتار به سطح زیر کشت زعفران در این استان افزوده شده است.

سالانه ۲۰۰ تن محصول از ۸۴ هزار هکتار مزارع زعفران ایران برداشت می‌شود که ۷۸ درصد از این حجم تولید زعفران محصول مزارع خراسان رضوی است. بیشترین زعفران جهان با سه هزار سال سابقه در شهرستانهای تربت‌حیدریه، زاوه، کاشمر، رشتخوار و مه‌ولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی تولید می‌شود. 

بازده تولید در واحد هکتار در مزارع زعفران خراسان رضوی بطور متوسط چهار تا پنج کیلوگرم است. تقریبا همه شهرستانها خراسان رضوی بین ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار هکتار مزرعه زیرکشت زعفران دارند.

۱۳۸ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی این استان در حوزه کشت و تولید زعفران فعالیت دارند. همچنین ۸۰۰ هزار نفر در خراسان رضوی بطور مستقیم درگیر امور مربوط به کشت، تولید و برداشت زعفران هستند.

تنها منبع تامین معیشت بیش از نیمی از جمعیت روستایی خراسان رضوی کشاورزی است. ۳۶۳ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی این استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری فعالیت دارند. 

 

ایرنا

Written by on

 مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: برداشت گل محمدی از ۱۵ هکتار گلستان‌های شهرستان باخرز آغاز شده است و انتظار می‌رود برداشت گل محمدی تا نیمه خرداد ماه ادامه یابد.

خبرگزاری چاپار طوس به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان باخرز، محمد دوستخواه احمدی عنوان کرد: در شهرستان باخرز 15 هکتار گل محمدی کشت شده است و پیش‌بینی می‌شود حدود یک تن گل خشک از گلستان‌های این شهرستان برداشت شود.

وی ادامه داد: با توجه به مزایای کشت گل محمدی از جمله کم آب طلب بودن و اشتغال‌زایی خوب این محصول، این کشت مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته بطوری که در دو سال اخیر سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان به 15 هکتار رسیده است.

دوستخواه احمدی اظهار کرد: نبود کارخانه فرآوری گل محمدی در شهرستان یکی از مهم‌ترین مشکلات کشاورزان این حوزه بوده و باید تمهیداتی از قبیل تشکیل شرکت‌های کشاورزی و حفظ زنجیره تولید از کاشت تا برداشت در خصوص حمایت از آن‌ها اندیشیده شود.

مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: از طرفی در سال جاری بیماری کرونا موجب کاهش بازار خرید این محصول شده است و مشکلاتی در فروش این محصول برای گلکاران شهرستان بوجود آورده است.

انتهای خبر/ محسن محمّدی کردیانی

Written by on

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام گفت: جایگزین کردن کشاورزی به سبک نوین در حفظ منابع طبیعی آب و خاک و همچنین محصول با کیفیت بیشتر و هزینه کمتر کمک شایانی خواهد کرد.

اصغر خوشخو در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: کشت مستقیم یکی از روش‌های نوین کشاورزی در دنیا بشمار می‌رود و از مهمترین مزایای این روش حفظ بقایا، تهویه بهتر خاک، حفظ رطوبت، کارایی و صرفه‌جویی در مصرف آب، تنظیم دمای خاک، کاهش اثرات استرس‌های محیطی، کاهش فشردگی خاک، ترافیک ماشین در مزرعه و کاهش مصرف سوخت و انرژی است.

وی با اشاره به اهمیت کشت مستقیم افزود: در این نوع کشت به دلایل مختلف مانند عدم شخم زدن زمین، وجود کاه و کلش باقی‌مانده از کشت سال قبل در سطح خاک رطوبت مورد نیاز گیاه حفظ می‌شود و خاک هم، چون زیر و رو نمی‌شود کمتر دستخوش تغییر و فرسایش می‌شود.

خوشخو مطرح کرد: اگر کشاورزان به این باور برسند که بدون شخم زدن به کشت محصولات بپردازند با توجه به بارش‌های کم در منطقه با این روش دیم زار‌ها رشد مناسبی خواهند داشت و در این راستا کشاورزان به سود متعادلی دست خواهند یافت.

وی در ادامه به کشت مستقیم جو در تربت‌جام اشاره و تصریح کرد: در سال زراعی جاری 8800 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت مستقیم جو اختصاص یافته که در خردادماه با آغاز فصل برداشت تاکنون این محصول از سطح کشت 90 هکتار، برداشت شده است.

وی اظهار کرد: از مهمترین ارقام جو کشت شده در اراضی کشاورزی این شهرستان می‌توان به انواع جلگه، بهمن، ریحان، والفجر و یوسف اشاره کرد.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

Written by on

مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: برداشت مکانیزه کلزا از سطح ۲۸۰ هکتار از اراضی دشت‌های کاریز و بخش میان‌ولایت این شهرستان آغاز شده است.

 

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: میانگین تولید این دانه‌های روغنی در اراضی مستعد در هر هکتار افزون بر 2 تُن است که با توجه به بارندگی‌های مناسب و تغذیه صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود عملکرد در واحد سطح افزایش داشته باشد.

 

وی با اشاره به برداشت گندم،جو و کلزا در این شهرستان توسط بیش از 43دستگاه کمباین افزود: تاکنون 200 هکتار کلزا برداشت و 103 تُن تحویل مراکز خرید شده است، با توجه به حساسیت کلزا به ریزش، کارشناسان این مدیریت بر عملیات برداشت در مزارع نظارت مستمر دارند.

 

میری دیسفانی بیان کرد: استفاده از مزارع محصول کلزا برای تولید عسل، افزایش درآمد کشاورز در واحد سطح، کاهش وابستگی به واردات روغن و تناوب زراعی کلزا با غلات از مهمترین مزایای کشت این محصول است که با استقبال خوب کشاورزان این شهرستان مرزی روبه رو شده است.

 

وی اعلام کرد: محصول کلزای تولیدی توسط دولت با قیمت 46 هزار و 600 ریال به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

 

حدود ۸۵ درصد سهم اقتصاد شهرستان تایباد مربوط به بخش کشاورزی است، این شهرستان مرزی در فاصله 225 کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری