۱۹۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی ثبت شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در قالب اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در استان تاکنون یک هزار و ۱۹۴ تفاهم نامه برای ۱۹۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی برای ۱۹۸ هزار نفر در شهرستان‌های مختلف ثبت و به امضا رسیده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان عصر سه‌شنبه در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بردسکن در محل استانداری خراسان رضوی که به صورت ویدیو کنفرانس با مسوولان آن شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: از این تعداد تفاهم نامه 23 مورد برای هشت هزار و 750 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی برای یک‌ هزار و 920 نفر مربوط به شهرستان بردسکن است.
وی افزود: در مجموع سهم شهرستان بردسکن از کل پروژه‌های سرمایه‌گذاری مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استان دو درصد، میزان سرمایه‌گذاری نیم درصد و میزان اشتغال یک درصد است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: پیشرفت اجرایی پروژه‌های مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی شهرستان بردسکن شامل هشت پروژه به میزان 100 درصد، پنج پروژه بین 90 تا 100 درصد، چهار پروژه بین 80 تا 90 درصد، 2 پروژه بین 50 تا 80 درصد، چهار پروژه کمتر از 30 درصد است.
رسولیان بیان کرد: هشت مگا پروژه در قالب مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی با اعتبار پنج هزار و 200 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای یک‌ هزار و 480 نفر نیز در شهرستان بردسکن در حال اجرا است.
وی ادامه داد: در جلسات مربوط به مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی که با حضور استاندار برگزار شد، مقرر گردید این نشست‌ها به دو بخش "بررسی مباحث مربوط به معین‌های اقتصادی" و "کارگروه ستاد تسهیل برای حل مشکلات پروژه‌های سرمایه‌گذاری" تقسیم و برای هر شهرستان به صورت مجزا برگزار شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: همچنین مقرر شد اگر موضوعی در نشست کارگروه ستاد تسهیل از حد اختیارات استان خارج و در سطح ملی قابل پیگیری باشد، در کمیته‌ای که قرار است توسط نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی تشکیل شود، بررسی و توسط آنان در قالب یک مطالبه ملی مطرح و پیگیری گردد.
رسولیان اظهار داشت: همچنین اگر مصوبه‌ای از کارگروه ستاد تسهیل نیاز به مطرح شدن در ستاد تدبیر خراسان رضوی را داشت، به نشست‌های آن ستاد ارسال شده تا در کمترین زمان ممکن نسبت به آن تصمیم نهایی گرفته شود.
وی با اشاره به تاکید استاندار مبنی بر تامین آب همه واحدهای صنعتی گفت: سهم مصرفی بخش صنعت از آب استان کمتر از ۲ درصد است که ناچیز بوده لذا باید آب مورد نیاز این بخش تامین شود.
در این نشست فرماندار بردسکن مشکلات مربوط به چندین واحد معدنی و صنعتی این شهرستان را مطرح و اعضای جلسه نسبت به رفع آنها به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مجتبی شاکری با اشاره به فعالیت هشت معدن در شهرستان بردسکن گفت: این معادن با کمبود برق مواجه بوده و اغلب در تابستان دچار قطعی در شبکه می‌شوند، همچنین ماهانه بیش از دو هزار میلیارد ریال جریمه برای برق پرداخت می‌کنند.
وی بیان کرد: قرار بود ایمیدرو برق معادن بردسکن را تامین کند که تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: از آنجا که هنوز ایمیدرو برق رسانی برای معادن منطقه را تامین مالی نکرده است، به منظور تسریع در این بخش، هفته آینده یک طرح جامع برق رسانی توسط شرکت توزیع نیروی برق و سازمان صمت استان تهیه خواهد شد.
رسولیان افزود: در صورتی که ایمیدرو تامین مالی انتقال برق را برعهده گیرد، با استفاده از سرمایه‌گذار منطقه و همکاری شرکت برق، نسبت به ایجاد پست فوق توزیع 132 کیلوولتی در شهرستان بردسکن اقدام خواهد شد.
وی بیان کرد: قرارداد شرکت‌های معدنی بردسکن با شرکت توزیع نیروی برق تغییر خواهد کرد تا هم قدرت برق انتقالی به آنها افزایش یابد و هم جرایم آنها حذف شود.
فرماندار بردسکن، عدم امکان توافق سرمایه گذاران معدنی با مرتع داران جهت ابطال پروانه چرای دام به منظور شروع فعالیت معادن را از دیگر مشکلات فعالان اقتصادی آن منطقه ذکر کرد و گفت: 40 تا 50 نفر مرتعدار هستند که پروانه مشاع در محل محوطه معدنی دارند، دیوان عدالت اداری هم حق را به مرتع داران داده و دست مرتع داران در این بخش کاملا باز است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در مورد مشکل مزبور دیوان عدالت اداری مصوبه‌ای داده است که در استان قابل حل نیست لذا کمیته‌ای با حضور مسوولان مرتبط شهرستانی در محل بردسکن تشکیل و نسبت به رفع مشکل تلاش شود، در صورتی که این کمیته نتیجه ای‌ درپی نداشت، موضوع مورد نظر در کمیته فرعی کارگروه ستاد تدبیر استان با حضور مسوولان ادارات منابع طبیعی و دادگستری و دستگاه‌های نظارتی بررسی و برای آن چاره‌اندیشی خواهد شد.
فرماندار بردسکن در خصوص درخواست واحد تولیدی و فرآوری شمش طلا در این شهرستان نسبت به افزایش وسعت زمین مورد بهره‌برداری خود گفت: زمان افتتاح این واحد، زمین تحت اختیار آن پنج هکتار بود که اکنون صاحب آن درخواست 14 هکتار زمین از منابع طبیعی آن منطقه داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در صورتی که سازمان صمت افزایش زمین تحت اختیار واحد صنعتی طلا در بردسکن را بپذیرد و نسبت به اصلاح پروانه بهره‌برداری اقدام کند، آنگاه نشست کارگروه ماده 21 برای این واحد برگزار و موضوع مزبور تعیین تکلیف خواهد شد.
در این نشست موضوعات چند واحد صنعتی دیگر در شهرستان بردسکن مورد بررسی قرار گرفت، از آن جمله شرکت مهرآوین فولاد شهرستان بردسکن ملزم به انجام اصلاحات زیست محیطی خود و حذف سد باطله و نصب فیلترپرس شد.
همچنین معدن مس بردسکن موظف گردید طرح خود را برای ارزیابی زیست محیطی ظرف 10 روز آینده به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ارسال کند.
در این نشست مقرر شد، به یکی از واحدهای معدنی شهرستان بردسکن که نسبت به خرید چاه متروکه اقدام کرده و در تامین آب دچار مشکل شده بود، 25 مترمکعب در شبانه روز به آن واحد آب اختصاص یابد و مازاد مصرف خود را از چاه‌های مجاز خریداری کند.
واحد نساجی شهرستان بردسکن نیز به دلیل بدهی به شرکت برق، با انسداد حساب‌های بانکی خود مواجه شده بود که در این نشست مقرر گردید، قبض برق ماه خرداد را پرداخت کند و متعهد به پرداخت اقساطی بدهی‌های خود در 30 ماه آینده شود تا حساب‌های بانکی آن آزاد گردد.
همچنین شرکت نفت مکلف شد گازوییل مورد نیاز شرکت نساجی بردسکن را تامین کند و نسبت به اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده که این واحد مکلف به پرداخت آن است، مکاتبه‌ای با مسوولان کشوری انجام گیرد.
پیگیری تامین مالی واحد سم پاشی در بردسکن از طریق بانک رفاه، اختصاص تسهیلات برای طرح گردشگری رباط تاریخی بردسکن و معافیت مالیاتی معادن از دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح شد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

صنایع دستی و گردشگری نقش بسزایی در اقتصاد خانواده‌های روستایی دارند

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان تایباد گفت: صنایع دستی و حوزه گردشگری با پتانسیل‌های زیادی که در این بخش وجود دارد نقش بسزایی در راستای کمک به اقتصاد خانواده‌های روستایی ایفا می‌کند.

عبدالرحیم تاج‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: بخش میان‌ولایت دارای ۱۶ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران و ۱۹ اثر شناسایی شده است که تشکیل پرونده این آثار نیز انجام شده و اقدامات لازم جهت ثبت در دست اقدام است.


وی افزود: همچنین درخت مزار شاهزاده قاسم مشهد ریزه به عنوان تنها اثر طبیعی ثبت شده شهرستان تایباد، در این بخش قرار دارد.


تاج محمدی با اشاره به جاذبه‌های گردشگری و طبیعی روستاهای بخش میان‌ولایت بیان کرد: چهار مورد مجوز اولیه اقامتگاه بوم‌گردی در این بخش صادر شده که 2مورد در روستای جوزقان ، یک مورد در روستای استای و یک مورد در روستای حسینی می‌باشد.


وی ادامه داد: درحال حاضر اقامتگاه بوم‌گردی حسینی در مرحله ساخت و ساز و اقامتگاه بوم‌گردی استای در مرحله تأمین و جانمایی زمین است و متقاضیان احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی جوزقان با وجود تایید تسهیلات از دریافت تسهیلات و آغاز کار انصراف دادند.


 رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تایباد مطرح کرد: از آنجایی که هنرمندان صنایع دستی بخش میان‌ولایت از جمله سازندگان تنور محلی و فرت بافی دارای هنر و تخصص بسیار بالایی هستند و محصولات آنان قابلیت ارائه به بازارهای بزرگ کشور را دارد توجه به این حوزه قطعا کمک بسیار زیادی در تقویت معیشت و اقتصاد خانواده‌های روستایی خواهد کرد.

 

خبرنگار، محمد جامی

یکی از سخت ترین شرایط اقتصادی پس از جنگ را تجربه می‌کنیم

استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان درباره وضعیت عمومی کشور گفت: در یکی از سخت ترین شرایط اقتصادی پس از جنگ هستیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در دومین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که با حضور فرمانداران استان و مدیران این شورا در سالن شهید باهنر استانداری برگزار شد،‌ علیرضا رزم‌حسینی به شرایط به وجود آمده در سطح کشور اشاره کرد و با تاکید بر لطمات اقتصادی شیوع بیماری کرونا،‌ گفت:‌ متاسفانه در یکی از سخت ترین شرایط بعد از جنگ قرار داریم، بر اثر تحریم درآمدهای نفتی به شدت کاهش و هزینه‌های دولت افزایش پیدا کرده است.
استاندار خراسان رضوی به فرآیند خاص تصویب بودجه در سال جاری اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم از ظرفیت‌های قانونی مثل تهاتر، فروش دارایی‌های مازاد و واگذاری پروژه‌های نیمه تمام حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم.
رزم‌حسینی با اشاره به برگزاری این جلسه و تقدیر از آقایان باستانی و قاضی زاده نمایندگان مجلس که به عنوان اعضای ناظر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان حضور دارند، یادآور شد:‌ در ۱۴ ماهی که خدمت این عزیزان بودیم، همدلی، صفا و صمیمت حاکم بود و همواره از نظرات کارشناسی و نقش تعیین کننده آن‌ها در کمیسیون‌های مختلف بهره بردیم.
در حاشیه این جلسه دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از تصویب اعتبارات جاری و عمرانی سال ۱۳۹۹ استان گفت و با اشاره به تعیین تکلیف ۷۵۵ میلیارد تومان اعتبارات هزینه‌ای برای ۲۳ دستگاه اجرایی، خاطرنشان کرد: در این جلسه درباره ۷۷ میلیارد تومان اعتبارات ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده مربوط به حوزه تربیت بدنی و حوزه جوانان نیز تصمیم گیری شد.
رضا جمشیدی تعیین تکلیف ۵۳۲ میلیارد تومان اعتبارات دو درصد نفت و گاز و اعتبارات استانی به تفکیک فصول، برنامه‌ها، دستگاه‌ها و شهرستان‌ها اشاره کرد و افزود: برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستاهای استان موضوع دیگر جلسه امروز بود.
وی واگذاری ساختمان‌های مازاد دستگاه‌های اجرایی به بعضی دیگر از دستگاه‌ها و مصوبات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی را از دیگر موارد بررسی شده در جلسه عنوان و یادآور شد:‌ رویه دولت بر این است که حتی الامکان پروژه‌ها را به بخش غیر دولتی واگذار یا با آن‌ها مشارکت کند و در همین راستا اعتباراتی در تبصره ۱۹ قانون بودجه مشخص شده است.
جمشیدی از آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای واگذاری پروژه‌هایی گفت که در اختیار و مالکیت دولت است و تاکید کرد:‌ ۶۵ میلیارد تومان اعتبار در اختیار استان قرار دارد که ‌می‌تواند در قالب استفاده وجوه اداره شده، کمک بلاعوض و نیز یارانه سود تسهیلات متقاضیان از سیستم بانکی در اختیار بخش غیر دولتی قرار گیرد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

خراسان رضوی محموله‌ای از اقلام مقابله با کرونا به قرقیزستان هدیه کرد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: استان خراسان رضوی محموله اقلام دارویی – بهداشتی مقابله با کرونا را به ارزش حدود ۱۰ میلیارد ریال به کشور قرقیزستان هدیه داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان اظهار کرد: این اقلام شامل ۵۸ کارتن انواع دارو، ۲۲۰ کارتن انواع محصولات بهداشتی و محافظتی مانند ماسک ان ۹۵، ماسک سه لایه، گان، لباس یک‌سره ایزوله، شیلد، دستکش جراحی و همچنین ۷۹ کارتن هندراپ است.
وی ادامه داد: وزیر حمل و نقل و قائم مقام وزیر بهداشت قرقیزستان در بیشکک (پایتخت قرقیزستان) این اقلام را پس از ارسال از خراسان رضوی تحویل گرفتند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: پیش از این نیز یک محموله از اقلام بهداشتی مقابله با کرونا به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد ریال به کشور تاجیکستان ارسال شده بود.
 

به نقل از خبرگزاری ایرنا

 


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

اختصاص ۱۰ درصد از اعتبارات عمرانی شهرداری به دفاتر تسهیل‌گری

شهردار مشهد گفت: با توجه به اولویت‌هایی که وجود داشته است در سال جاری ۱۰ درصد از مجموع اعتبارات عمرانی شهرداری که حدود هزار میلیارد تومان می‌شود را در اختیار دفاتر تسهیل‌گری قرار داده‌ایم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدرضا کلائی در جلسه شورای اداری استان که در محل سالن شهید باهنر استانداری خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به تشکیل 28 دفتر تسهیل‌گری در مشهد، افزود: مجموع این دفاتر که 31 محله در حاشیه شهر را پوشش می‌دهند 55 درصد از مساحت و 70 درصد از جمعیت این منطقه را در بر می‌گیرند.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: در این راستا شبکه کسب و کارهای خرد و خانگی از ابتدای سال جاری بعد از شیوع ویروس کرونا کار خود را در مناطق هدف شروع کرده و تاکنون سبب ایجاد اشتغال برای حدود 200 نفر و ساخت چند کارگاه کوچک مقیاس شده است.
وی متذکر شد: دفاتر تسهیل‌گری، اسناد اجرایی بازآفرینی را تهیه و به تصویب می‌رساند، اما اجرایی شدن آن نیازمند همکاری 30 نهاد مختلف در شهر مشهد است که باید مورد توجه قرار گیرد.
شهردار مشهد ابراز کرد: در سال جاری 10 درصد از سرجمع اعتبارات عمرانی شهرداری که حدود هزار میلیارد تومان است، در اختیار دفاتر تسهیل‌گری قرار گرفته است؛ به عبارتی پروژه‌های کوچک شهری براساس اسناد بازآفرینی کلید می‌خورند که این امر ما را از قرار گرفتن در مسیر بودجه‌ای رها می‌کند.
کلائی در خصوص تبصره 16 گفت: به منظور بررسی وضعیت محلات بازآفرینی، متناسب با سقف مبلغی که دستگاه‌های مختلف در مناطق بازآفرینی هزینه می‌کنند، مبلغی را حدود 50 میلیارد تومان اختصاص خواهیم داد که این امر کمک می‌کند تا دستگاه‌ها پیشنهادات جدیدی را ارائه کنند و ما نیز در این زمینه انعطاف لازم را داشته باشیم.
شهردار مشهد با بیان اینکه بحث اجرایی شدن تبصره دو ماده پنج آیین‌نامه‌های اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری در اجرای پروژه‌های محلات هدف است، اظهار کرد: بر اساس اجازه‌ای که در این رابطه از شورای اسلامی شهر مشهد دریافت کردیم، این آمادگی وجود دارد که در هر کدام از برنامه‌هایی که دسته‌های مختلف قصد اجرایی شدن آن را دارند؛ چنانچه به لحاظ تورم اعتبارات آن‌ها کفایت نکند، مدیریت شهری 30 درصد را پرداخت خواهد کرد تا این امر به سرانجام برسد.
وی گفت: در موضوع تامین سرانه‌های خدماتی و فرهنگی نیز مصوبه‌ای دریافت کرده‌ایم، به گونه‌ای که بسیاری از دستگاه‌ها نمی‌توانند به لحاظ عدد و رقم سهم خود را در بازآفرینی که تکلیف قانونی دارند، تامین کنند. براساس این تبصره ساختمان‌هایی که در محلات هدف قرار دارند و بدون استفاده هستند به صورت پنج ساله در اختیار مدیریت شهری قرار دارد که با کمک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این ملک‌ها جزو سهم افراد قرار خواهد گرفت و در مجموع این عوامل در جهت بهبود وضعیت خدماتی و کاربری‌های بهداشتی، درمانی، آموزشی و سایر موضوعات خدماتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کلائی افزود: حدود 30 درصد از دستگاه‌ها در این امر درگیر هستند، بنابراین کمک آن‌ها و باور بر اینکه این پروژه یکی از پروژه‌های مهم ما در سال جاری خواهد بود، نکته قابل توجهی است.
شهردار مشهد بیان کرد: در خصوص بحث اجرایی کردن ماده 9 قانون احیا و نوسازی مقداری از برنامه زمانبندی عقب هستیم که در این راستا کمیته‌ای برای سنددار کردن املاک با هویت تشکیل شده است. همچنین مقدمات این امر نیازمند پیگیری بسیار زیاد در نهادهای بالادستی است که امید داریم سریع‌تر انجام شود تا مردم بتوانند در جهت سنددار شدن املاک آستانه‌ای و غیر آستانه‌ای در مشهد حرکت کنند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات دیگری که در استان انجام شد، تشکیل کمیسیون ویژه ماده پنج برای محلات هدف بازآفرینی است که این امر در قانون احیا و تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته منعقد کردیم، وجود دارد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی