مسئولان استانی برای تحقق شعار «جهش تولید» با یکدیگر همراه شده‌اند

استاندار خراسان رضوی گفت: امسال برای تحقق شعار «جهش تولید» و تعالی خراسان رضوی، مدیریت استان، مسئولین و ستاد تدبیر استان با یکدیگر همراه شده‌اند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزم‌حسینی در نشست با کارکنان معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری که در سالن جلسات شهید باهنر برگزار شد، با اشاره به اینکه تاکنون جلسات بسیاری حول محور ستاد مقابله با کرونا برگزار کرده‌ایم، اظهار کرد: گزارش‌ها حکایت از این دارد که فعلا وضعیت خراسان رضوی خوب است و به سمت روند نزولی حرکت می‌کنیم.
وی افزود: امیدواریم همین روند رو به کاهش را شاهد باشیم و ان‌شاءالله هرچه زودتر حرم مطهر امام رضا (ع) هم بازگشایی شود، ضمن اینکه برای جلوگیری تکرار پیک شیوع بیماری، همچنان پروتکل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا را در استان رعایت می‌کنیم.
استاندار خراسان رضوی در ادامه به روند حل مشکلات شرکت پدیده هم اشاره کرد و یادآور شد: شرکت پدیده شاندیز یکی از دغدغه‌های ما از روز اول کار در استان بود، هدف‌مان هم این بود که حقوق سهامداران رعایت شود.
رزم‌حسینی با اشاره به اینکه معتقد بودیم شرکت پدیده باید توسط مردم اداره شود، خاطرنشان کرد: بدهی نداشتن شرکت پدیده، وجود دارایی‌های ارزشمند و اخذ مصوبات سران قوه برای حل مشکلات سه امتیاز برجسته گروه شرکت‌های پدیده شاندیز است.
وی بیان کرد: همه بخش‌ها اعم از دولت، دستگاه قضایی و وزارت اقتصاد در حل مشکلات این شرکت نقش داشتند و موثر واقع شدند و خوشبختانه این شرکت از شنبه گذشته وارد بورس شد.
استاندار خراسان رضوی آماری از حوزه اقتصادی استان هم ارائه کرد و گفت: خراسان رضوی در حوزه اقتصاد مقاومتی سال گذشته رتبه اول کشور را به خود اختصاص داد چرا که الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان زمینه را برای «کار» فراهم کرد.
رزم‌حسینی با بیان اینکه امروز همه ارکان حاکمیت استان برای تحقق توسعه همدل هستند، افزود: امسال برای تحقق شعار «جهش تولید» و تعالی خراسان رضوی، مدیریت استان، مسئولین و ستاد تدبیر استان با یکدیگر همراه شده‌اند.
گفتنی است؛ کارکنان معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی در این جلسه به ارائه نقطه نظرات، مسائل و مشکلات پیرامون حوزه ماموریت خود پرداختند.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

توزیع ۳۶ جعبه کرم ابریشم بین نوغانداران شهرستان تایباد

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: پنجاه جعبه کرم ابریشم به این شهرستان اختصاص یافته که تا کنون ۳۶ جعبه آن بین نوغانداران توزیع شده است.

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: روستاهای بخش میان‌ولایت دارای پتانسیل بالا جهت مشاغل خُرد در حوزه دامداری و دامپروری هستند که با ایجاد این گونه مشاغل در این حوزه می‌توان به اقتصاد خانوارهای روستایی و ماندگاری مردم در منطقه کمک کرد.


وی افزود: در سالی که از طرف مقام معظم رهبری به نام سال جهش تولید نامگذاری شده فرصت بسیار خوبی است که در راستای افزایش تولید گام برداریم و این امر در برنامه‌های مدیریت جهادکشاورزی نیز گنجانده شده است.

مدیر جهادکشاورزی تایباد بیان کرد: در حوزه مشاغل خُرد مثل پرورش کرم ابریشم و پرورش مرغ بومی، کارآفرین با هزینه و فضای کم امکان ایجاد شغل را دارد و این یک فرصت مناسب برای کمک به افزایش تولید ملی است.


وی تصریح کرد : در حوزه جهادکشاورزی همکاران ما در اداره نوغانداری این سازمان و مدیریت آن در شهرستان همه تلاش خود را جهت برگزاری کلاس‌های آموزشی نوغانداری، تأمین نهاده‌ها و توزیع تخم کرم ابریشم انجام دادند تا مشکلی برای متقاضیان وجود نداشته باشد.


میری با اشاره به اینکه جهادکشاورزی آماده ارائه خدمات و تسهیلات در خصوص پرورش کرم ابریشم می‌باشد گفت : درحال پیگیری هستیم تا با همکاری سایر ادارات خدمات محور مثل کمیته امداد حضرت امام خمینی، بهزیستی ، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه و بنیاد برکت بتوانیم اعتبارات اختصاصی در حوزه کشاورزی و دامپروری را در توسعه مشاغل خرد روستایی سوق دهیم تا ان شاءالله شاهد پیشرفت بیشتر اقتصاد روستاها و کمک به خانوارهای روستایی و ماندگاری مردم در روستاها باشیم.

 

انتهای پیام

خبرنگار، محمد جامی

تصویب ۹ طرح اشتغال‌زا برای ۵ شهرستان خراسان رضوی در کارگروه امور زیربنایی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: ۹ طرح اشتغال‌زا برای ۵ شهرستان خراسان رضوی در کارگروه امور زیربنایی به تصویب رسید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، احمد یزدان‌پناه اظهار کرد: در جلسه کارگروه امور زیربنایی، توسعه عشایری، شهری، آمایش سرزمین و محیط زیست استان، 3 طرح نیروگاه‌های خورشیدی دومگاواتی و یک مگاواتی در شهرستان سبزوار موافقت شد.
وی افزود: همچنین طرح‌های نیروگاه خورشیدی 7 مگاواتی در بخش سلامی شهرستان خواف، نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در شهرستان جوین، نیروگاه خورشیدی دومگاواتی در شهرستان خوشاب و طرح پرورش دام در شهرستان جوین به تصویب رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در این جلسه با دو طرح تولید محصولات بتنی و احداث ناحیه صنعتی برای شهرستان داورزن نیز موافقت شد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

فرماندار گناباد: ظرفیت‌های شهرستان باید در خدمت معین‌های اقتصادی قرار گیرد

فرماندار گناباد گفت: ظرفیت‌های بخش‌های اداری و حاکمیتی مناطق شهری و روستایی این شهرستان باید در خدمت معین‌های اقتصادی قرار گیرد و مسوولان ذیربط برای رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند.

حامد قربانی روز یکشنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی گناباد با تاکید بر برگزاری جلسات مستمر برای بررسی موانع و مشکلات معین‌های اقتصادی افزود: این شهرستان از ظرفیت‌های بسیار در زمینه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی برخوردار است که با همکاری مسوولان ذیربط و بهره گیری بیشتر ازتوانایی‌های معین‌های اقتصادی می‌توانند در مسیر کارآفرینی و اشتغال زایی جهت دهی شوند.

وی گیاهان دارویی، احداث و توسعه گلخانه محصولات کشاورزی از جمله آلوئه‌ورا را ظرفیت مهم اقتصادی گناباد دانست و خواستار توجه بیشتر معین‌های اقتصادی در این زمینه شد.

وی ادامه داد: علاوه بر اتاق بازرگانی، صنایع و معادن، بانک قرض‌الحسنه رسالت و شرکت پارت صنعت مهر گستر طوس به عنوان معین‌های اقتصادی گناباد، از ظرفیت دیگر فعالان اقتصادی و نهادهای این شهرستان نیز باید استفاده شود.

قربانی مهمترین اقدامات بانک قرض‌الحسنه رسالت در راستای طرح توسعه اقتصادی گناباد را طی یک سال و نیم گذشته، استعداد سنجی و تشکیل کانون همیاری اجتماعی و شناسایی ۴۸ هسته کار و زندگی خرد خانگی در روستاهای بخش کاخک و مرکزی، پرداخت ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات در بخش‌های کشاورزی و دامپروری، اشتغال یکصد نفر و معرفی ۲۵۰ هسته کار و زندگی برای بررسی فعالیت‌ها ذکر کرد.

وی گفت: شرکت پارت صنعت مهر گسترش توس به عنوان معین اقتصادی روستاهای مند، بیمرغ و گیسور گناباد هم اجرای طرح نیروگاه‌های خورشیدی با هدف درآمد پایدار را در دستور کار دارد که در این راستا یک نیروگاه با ظرفیت ۲۰ کیلو وات، سرمایه گذاری ۲ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای ۵۸ نفر در حال ساخت است.

وی ایجاد شبکه گیاهان دارویی با ظرفیت اشتغال برای ۱۲۵ نفر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی، طرح توسعه سفال مند از طریق پیگیری تسهیلات برای ۱۰ نفر و تلاش در جهت توسعه مشاغل خانگی با پیگیری پرداخت تسهیلات را از دیگر اقدامات این معین اقتصادی برشمرد.

فرماندار گناباد مهمترین اقدامات در حال انجام توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی را نیز در این راستا توافق ایجاد و اصلاح یک هزار هکتار مزارع زعفران در قالب طرح تار (توسعه ارزشهای روستایی)، پیگیری جذب سرمایه‌گذار برای اجرای راه‌های حوزه گردشگری و طرح جامع گردشگری قنات جهانی قصبه، ایجاد ارتباط بین بنگاه‌های اقتصادی و استارتاپ‌های دانش بنیان با هدف ترویج ایده‌های نو و افزایش بازدهی و سودآوری و انتخاب ۶ نفر تسهیلگر از بین جوانان گناباد با هدف شناسایی ظرفیت‌های توسعه روستایی برشمرد.

وی افزود: مذاکراتی با آستان قدس رضوی برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در دست اقدام است و کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز به عنوان دیگر معین اقتصادی گناباد ایجاد زنجیره‌های تولید و تجمیع سرمایه‌های خرد برای اشتغال و کارآفرینی در بخش دامپروری این شهرستان را در دست اقدام دارد.

وی استفاده از ظرفیت‌های مردمی در مسیر رونق تولید و اشتغال و کارآفرینی را ضرورت توسعه این شهرستان دانست و ادامه داد: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی به عنوان طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی از یک سال و نیم گذشته اقدامات خوبی در این شهرستان انجام شده است.

قربانی گفت: برای کاهش دغدغه بازاریابی محصولات تولیدی گناباد مذاکراتی نیز با معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی و شهردار مشهد در زمینه ایجاد بازارچه دائمی محصولات این شهرستان در مشهد در حال انجام است که این اقدام تا حدودی دغدغه این بخش را کاهش می‌دهد.

وی افزود: ۱۶ طرح تولیدی دارای مشکل در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی و گردشگری با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد که با مشکلاتی نظیر تامین نقدینگی، آب، برق و گاز مواجه بودند شناسایی و در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی در اولویت رسیدگی و توجه مسوولان ذیربط قرار گرفتند که با بهره‌برداری از آنها برای هزار نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

وی میزان سرمایه‌گذاری این طرح‌ها را ۱۵ هزار میلیارد ریال ذکر کرد و ادامه داد: بخش عمده آنها در سالجاری به بهره‌برداری می‌رسند.

حجت الاسلام حسن صادقی نسب امام جمعه گناباد هم بازاریابی و توجه به صنایع فرآوری و بسته بندی در بخش‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی، گیاهان دارویی و گلخانه‌ای را از الزامات توسعه و رونق اقتصادی این شهرستان برشمرد و بر بهره گیری از همه ظرفیت‌ها برای رفع موانع تولید و توسعه و رونق اقتصادی در راستای جهش تولید تاکید کرد.


منبع : فرمانداری گناباد

پایش اراضی کشاورزی نوار مرزی دوغارون برای مقابله با آفت ملخ‌ صحرایی

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: با توجه به گزارش‌های سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در رابطه با آلودگی کشور افغانستان به ملخ صحرایی اقدامات لازم برای پایش اراضی کشاورزی نوار مرزی دوغارون این شهرستان در حال انجام است.

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: شهرستان تایباد ۶ کانون ملخ با وسعت بیش از  12 هزار هکتار دارد که در طول سال به صورت مستمر مورد دیده‌بانی و پایش قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: پیرو دیده‌بانی و پایش کانون‌های ملخ شهرستان و با توجه به رسیدن تراکم ملخ به نُرم مبارزه در کانون "پلبند تایباد" بعد از تنظیم صورت جلسه با دامداران و شورای اسلامی مبارزه با آفت مورد نظر در سطح ۳۰۰ هکتار صورت پذیرفت.

میری دیسفانی با اشاره به اهمیت کنترل و پایش اراضی کشاورزی در برابر این آفت اعلام کرد: باغ‌های مرکبات، مزارع کلزا، گندم و جو و هر چیزی تحت عنوان سبزه مورد حمله ملخ‌ها قرار می‌گیرد و خسارات زیان‌باری به بخش کشاورزی وارد می‌کند، از آن جا که حدود ۸۵ درصد سهم اقتصاد تایباد مربوط به بخش کشاورزی است مراقبت و کنترل اراضی کشاورزی امری ضروری به شمار می‌رود.

وی گفت: مبارزه با ملخ در مراتع و قبل از مهاجر شدن آفت و به منظور پیشگیری از خسارت به مزارع و باغات انجام شد. سم‌پاشی با دستگاه سم‌پاش میکرونر با حداقل محلول مصرفی در هکتار(نیم لیتر) به دلیل حداقل خسارت زیست محیطی انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد مطرح کرد: امر مبارزه، با همکاری و هماهنگی مدیریت حفظ نباتات استان و با حضور کارشناس مسئول آفات عمومی سازمان انجام شد و لازم به ذکر است، گونه ملخ کنترل شده از نوع "ملخ مراکشی و بومی شهرستان" گزارش شده است.

وی در ادامه از پایش و کنترل اراضی غلات در تایباد خبر داد و افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون بیش از 18 هزار هکتار اراضی غلات این شهرستان در راستای عوامل خسارت‌زای گیاهی کنترل و پایش شده است.

میری دیسفانی بیان کرد: اقدامات انجام شده شامل کنترل علف‌های هرز، بیماری‌ها، آفات مکنده و سِن مادری است؛ کلیه اراضی و باغات به صورت پهنه‌بندی تحت نظارت 14 کارشناس شبکه مراقبت و پیش آگاهی شهرستان بوده که با وجود کمبود نیرو و امکانات به صورت مرتب پایش شده و توصیه‌ها و اطلاعیه‌های فنی لازم برای جلوگیری از ورود خسارت به کشاورزان اطلاع رسانی می‌گردد.

وی با اشاره به حضور 2 اکیپ نظارتی و رصد در این امر اظهار کرد: همه روزه در طی فصل کشت، داشت و برداشت محصولات؛ مزارع و باغات شهرستان توسط این 2 اکیپ رصد می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در سال جاری با توجه به وضعیت جوی و رطوبت نسبی بالا شیوع بیماری‌های لکه برگی به خصوص رنگ زرد در مزاع گندم نسبت به سال‌های اخیر گسترش بیشتری دارد که می‌طلبد کشاورزان به محض اعلام با توجه به توسعه سریع بیماری نسبت به سم‌پاشی مزارع با سموم مجاز توصیه شده، اقدام کنند.

شهرستان تایباد با ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطب‌های کشاورزی استان خراسان رضوی است و سالانه بیش از ۲۸ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در اراضی کشاورزی آن تولید می‌شود.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری