Written by on
مدیرکل هماهنگی امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی گفت: به منظور ارائه خدمت به زائرین نوروزی ۱۴۰۳، ستاد خدمات سفر از آبان ماه شروع به کار کرده و در تاریخ ۱۵ اسفندماه مانور استانی جهت آمادگی نیروها با حضور نمایندگان و رؤسای کمیتهها برگزار خواهد شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدعلی توسلی دوشنبه ۳۰ بهمنماه در خصوص ستاد خدمات سفر استان اظهار کرد: با توجه به تقارن کامل نوروز ۱۴۰۳ با ماه مبارک رمضان و به جهت آمادگی و خدمت رسانی به زائرین امام رضا (ع) ستاد قرارگاه عملیاتی استان از ۲۴ بهمن رسماً شروع به کار کرده است.
مدیرکل هماهنگی امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی ادامه داد: قرارگاه عملیاتی استان از ۲۵ بهمن ماه آغاز به کار کرده است و این قرارگاه از تاریخ ۲۵ لغایت ۳۰ بهمن ماه از ۸ صبح تا ۲ بعد ازظهر و از ۱ تا ۱۶ اسفند ماه، فعالیت ۱۲ ساعتی خواهند داشت. همچنین از ۱۷ اسفند ماه تا پایان عملیات خدمتگذاری که ۲۴ فروردین میباشد به طور شبانه روزی آماده خدمتگذاری است.
وی در ادامه تصریح کرد: برای رفع مشکلات زائرین و خدمترسانی به آنان، شبکه مسائل با ۱۰۶ عنوان جهت بررسی و رصد موضوعات کمیتههای ذیل ستاد نهایی و ابلاغ شده است. همچنین در تاریخ ۱۵ اسفندماه مانور استانی جهت آمادگی نیروها با حضور نمایندگان و رؤسای کمیتهها برگزار خواهد شد.
توسلی همچنین بازه زمانی خدمت به زائران را از ۱۵ اسفندماه امسال تا ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ و پایان تعطیلات عید فطر تحت عنوان طرح "پوشش شوق زیارت" اعلام کرد.
مدیرکل هماهنگی امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه شماره تماس ۳۷۰۴۵ ستاد خدمات سفر استان خراسان رضوی به صورت شبانه روز در ایام سفر برای پاسخگویی به زائرین و سامانه ۰۹۶۲۹ به صورت کشوری پاسخگوی زائران و مسافران است، اذعان کرد: در حوزه حمل و نقل ۷۵۵ دستگاه اتوبوس و ۳۲ رام قطار برای خدمت رسانی به زائران در نظر گرفته شده است.
Written by on
شهردار مشهد و هیئت رئیسه شورای شهر مشهد باز هم تذکر گرفتند، تذکرهای شهردار مشهد در چند هفته پی در پی و سکوت وی سبب شد تا امروز اعضای شورا از شهردار بخواهند همین امروز در جلسه پاسخ تذکرات را بدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسن موحدیان،رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در صد وششمین جلسه صحن علنی شورای شهر مشهد اظهارداشت: یکی از رویکردهای غالب بر بودجه سال 1403 شهرداری باید تکیه بر اصل اقتصاد مقاومتی، به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر شهر و در سطح کلانشهر باشد. موضوع مورد تاکید ما، کاهش هزینههای غیرضرور و تمرکز بر درآمدهای پایدار و توسعه عمران شهر است.
وی با اشاره به اهمیت کارآفرینی افزود: با وجود اینکه شورای شهر و شهرداری نقش موثر و مستقیمی در این حوزه ندارد، اما به جد دغدغهمند این حوزه است؛ایجاد مراکز رویش نوین با هدف ایجاد اشتغال و رونق درآمدزایی به ویژه در محلات هدف بازآفرینی و مناطق کمبرخوردار بوده است.
سال آینده 4 مرکز رویش به بهرهبرداری خواهد رسید
موحدیان تصریح کرد:در حال حاضر 7 مرکز رویش در حاشیه شهر فعال است. در این مراکز تاکنون بیش از 700 نفر به مرحله آموزش و اشتغال رسیدهاند همچنین 10 مرکز رویش از محل پروژههای زودبازده و یک مرکز رویش هم از محل بودجه ملی در دست احداث است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد اظهارکرد: سال آینده 4 مرکز دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید و قطعا این مراکز موجب امیدآفرینی و تقویت هویت محلی در محلات موردنظر میشود.
وی با اشاره به ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان گفت:شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، یک مجموعه مدیریتی جوان را تجربه میکند که نشان از باورمندی ما به جوانان است. دیگر تجلی باورمندی شورای ششم تشکیل کمیسیون ویژه ورزش و جوانان بوده که اقدامات مختلف و متنوعی در این راستا صورت گرفته است.
هیئت رئیسه و شهردار مشهد باز هم تذکر گرفتند
مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری، مشارکتها و مسکن شورای شهر مشهد نیز اظهارداشت: تذکر اول من به رئیس شوراست که هفته گذشته تذکراتی دادیم پیگیری تذکرات به چه نتیجهای خواهد رسید؟ از شهردار میخواهم در همین جلسه جواب تذکرات را بدهند.اینکه انتصاب رئیس اتوبوسرانی وتاکسیرانی به کجا رسید؛ هیئت رئیسه نیز پیگیر تذکرات در همین جلسه باشند.
دبیریان خطاب به شهردار عنوان کرد: دیروز نکتهای را استوری کردید که استفاده مردم مشهدی از مترو بیشتر شده، این چه افتخاری برای شهر، شهرداری و مترو است؟ این موضوع نشان میدهد داریم به پیک استفاده از ظرفیت مترو میرسیم؛ ما در تلاش هستیم موضوع افزایش ناوگان به نتیجه برسد و شهردار با استوری خود نشان دادند در جریان این موضوع قرار گرفتند.
وی ادامه داد: وضعیت ناوگان وضعیت خوبی نیست؛ جناب شهردار قول داده بودید چند ناوگان به قم برود که جلوی آن را گرفتیم، الان وضعیت خرید ناوگان به کجا رسیده است؟
حجتالاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در تذکر به شهردارمشهد گفت:26 اسفند 1400 مصوبهای به نام زیستبوم رسانه داشتیم که به ضمانت مصوبه شورا بودن به اهالی رسانه وعده دادیم این زیستبوم گرهگشای بسیاری از مسائل شما خواهد بود. برای این موضوع بودجه گذاشتیم و شهرآرا را مکلف کردیم؛ساختمان شمس واگذار شد، اما متاسفانه در مدیریت شما این کار به تعویق افتاد اگر ما کاری زیربنایی و فاخر برای این قشر انجام ندهیم روسیاه از این دوره خارج میشویم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد اضافه کرد: زیستبوم رسانه فرصتی بسیار عالی است و نباید به تعویق بیفتد؛ اهالی رسانه تا کی به گفتاردرمانی ما اعتماد کنند هر چه زودتر این زیستبوم را تعیین تکلیف کنید.
هاشم دائمی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در خصوص وضعیت تعیین تکلیف شهر ترمیمی عنوان کرد: بارها در این زمینه به شهرداری تذکر دادیم. براساس آییننامه شهر ترمیمی مشهد، از 11 نفر اعضای کمیسیون، 9 نفر حقوقدان هستند و وظایف آنها حول محورهای حقوقی است. چرا وضعیت شهر ترمیمی را اصلاح نمیکنید؟
وی افزود: با توجه به این امر که اکثریت شرح وظایف شهر ترمیمی در حوزه وظایف حقوقی است، چرا ماموریت این اداره در معاونت خدمات شهری تعریف شده؛ این تذکرات به شهرداری مکتوب نمیشود، بنابراین شهردار فیالمجلس به تذکرات پاسخ دهند.
پاسخ شهردار مشهد به تذکرها
محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد اظهارداشت: جناب دبیریان خودشان از جریان موضوع اتوبوسرانی و تاکسیرانی مطلع هستند. از سالهای گذشته وزارت کشور و سازمان شهرداریهای کشور برنامه داشتند چند سازمان در حوزه حملونقلی با هم ادغام شوند که دو سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی بوده است. طی سال جاری مکاتبات متعددی شد تا مهلت مجددی جهت عدم ادغام بدهند و براساس پیگیریها مقرر شد تا پایان سال آینده این ادغام به تاخیر بیفتد.
شهردار مشهد عنوان کرد: ابلاغ مدیرعامل تاکسیرانی باید توسط استاندار صادر شود و سه نفر را به معاون عمرانی استاندار معرفی کردیم و یک نفر را اعلام کردند و دو ماهی است که پیشنویس ابلاغ را به استانداری تقدیم کردیم، امیدواریم همین روزها ابلاغ مدیرعامل تاکسیرانی صادر شود؛ در زمینه اتوبوسرانی نیز برای یک مورد استعلام گرفتیم که مورد تایید قرار نگرفتند و برای یکی از همکاران استعلام گرفتیم که منتظر پاسخ استعلام هستیم.
وی افزود: بعد از یک دوره رکود در قطار شهری، همت شده خط سوم با وجود همه محدودیتها و مشکلات مالی سال آینده به بهرهبرداری برسد و قبل از سال تست گرم انجام میشود.
مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری، مشارکتها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد در پاسخ به اظهارات شهردار گفت:برخی نکاتی که شهردار فرمودند واقعیت نداشت؛ یا قرار است اقدامی اتفاق بیفتد یا نه. یا شما میتوانید تعامل کرده و استانداری و وزارت کشور را قانع کنید یا نه و اگر زورتان نمیرسد ادغام را انجام دهید؛ نمیشود سازمان را بلاتکلیف گذاشت.
وی بیان کرد: اگر میخواهید مدیری بگذارید بهتر نیست قبل از آن با مدیر صحبت کنید که قبل از استعلام استخاره بگیرد نه اینکه بعد از این انجام دهد، این به سخره گرفتن است. انشالله نتیجه استخاره نفر جدید منفی نشود.
مشروح مصوبات یکصد و ششمین جلسه علنی شورای شهر مشهد
موسیالرضا حاجیبگلو ،سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس به تشریح مصوبات یکصد و ششمین جلسه علنی شورای شهر مشهد پرداخت و گفت:دستور کار اول نظریه کمیسیون فرهنگی در خصوص لایحه شهرداری با موضوع نامگذاری تعدادی از معابر فرعی به نام شهدای گرانقدر بود در این راستا 5 معبر به نام شهدا مزین شد.
حاجیبگلو افزود: طرح دو فوریتی با موضوع مشوق های استفاده از ظرفیت های در اختیار شهرداری مشهد مقدس برای زوج های جوان مورد تصویب قرار گرفت؛ شهرداری در این راستا حداکثر ظرف مدت سه ماه آییننامه را برای تصویب به شورای ارائه نمایند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهارکرد: نظریه کمیسیون تلفیق در خصوص اصلاح بودجه تلفیقی سال ١4� ٢ در منابع یک درصد و در مصارف 4 درصد کاهش داشتهایم.
Written by on
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی، گفت: خدمات توانپزشکی در مراکز توانبخشی روزانه به ۳ هزار و ۷۰۰ نفر و در مراکز شبانهروزی به ۶ هزار و ۹۰۰ توانخواه بهصورت روزانه ارائه میشود.
حمیدرضا علیزاده رضایی در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم از مشهد، درخصوص خدمات توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی اظهار داشت: مداخلات توانبخشی و خدمات توانپزشکی در کاهش عوارض و تشدید کمتوانی و ناتوانی افراد دارای معلولیت اهمیت و تأثیر بسزایی دارد. حوزه توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی به منظور کمک به تأمین بخشی از هزینههای توانبخشی شامل پنج خدمت فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، شنواییسنجی و بیناییسنجی خدمات مختلفی را به افراد دارای معلولیت ارائه میکند.
وی خاطرنشان کرد: توانخواهانی که از خدمات مراکز خصوصی استفاده میکنند، مطابق شیوهنامه خرید خدمات توانپزشکی تا سقف30 جلسه برمبنای تعرفه وزارت بهداشت و در صورت نیاز با تأیید کمیته توانبخشی شهرستان تا سقف مجاز تعیین شده در دستورالعمل حمایتهای مالی سازمان از کمک هزینههای این حوزه برخوردار میشوند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: از ابتدای سالجاری 3میلیارد و 885 میلیون تومان اعتبار به این خدمات تخصیص داده شده و 836 نفر از توانخواهان با ارائه مستندات مربوطه کمک هزینه دریافت کرده اند و پرداخت این کمک هزینهها همچنان در حال اجرا است. در 5 شهرستان گناباد، نیشابور، قوچان، سبزوار و درگز مراکز دولتی توانپزشکی در حال ارائه خدمت به گروه هدف است که در سالجاری با خرید تجهیزات توانپزشکی این مراکز تقویت شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهمنامه کشوری با بیمه سلامت طی پیگیریهای صورت گرفته از طریق حوزه معاونت توانبخشی درخصوص ستارهدار کردن مددجویان، 59هزار نفر از توانخواهان تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی در حال حاضر بیمه نشاندار شدهاند. خدمات توانپزشکی در مراکز توانبخشی روزانه به 3هزار و 700 نفر و در مراکز شبانهروزی به 6 هزار و 900 توانخواه بهصورت روزانه ارائه میشود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: این افراد میتوانند با مراجعه به 79 دفتر طرف قرارداد بیمه سلامت از 70 درصد تخفیف تعرفه خدمات توانبخشی شامل کار درمانی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی، بیناییسنجی، شنواییشناسی و ارتوپدی فنی برخوردار شوند ضمن اینکه افراد دارای معلولیت متقاضی دریافت بیمه نشانهدار در مشهد و شهرستانها میتوانند با در دست داشتن کارت معلولیت به بیمه سلامت شهرستان خود مراجعه کنند.
Written by on
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی در خصوص وسوسه افراد، دام کلاهبرداران در رابطه با موضوع خرید زمینهای گلبهار هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدمرتضی مولویپور امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در این روزها تبلیغات وسیع و گسترده در فضای مجازی اعم از داخل و خارج کشور، تبلیغات رسانهها اعم از رسمی و غیررسمی به صورت نشریه، پیامک، اطلاعیه و غیره برای خرید زمین در شهر گلبهار بسیاری از مردم را وسوسه کرده که به نوعی اقدام به خرید زمین کنند، بدون آن که عواقب آن آگاه باشند.
وی اضافه کرد:در این موضوع ماجرا تنها به خرید ختم نمیشود، چرا که وسوسه افراد به واقع دامی شده تا در تله کلاهبرداران قرار بگیرند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی با بیان اینکه تبلیغات برای خرید زمین در شهر گلبهار به گونهای حساب شده و گول زننده بوده که در وهله اول هیچ کس گمان نمیکند که دامی برای او گذاشته شده است، خاطرنشان کرد: شگرد افراد سودجو در تبلیغات خرید زمین با ارائه سند رسمی و استعلام از شهرداری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و اسناد و املاک و غیره به گونهای است که همه را وسوسه میکند و مردم باید مراقب باشند تا که در دام این افراد سودجو گرفتار نشوند.
مولویپور در رابطه با تبلیغاتی که برای خرید زمینهای شهر گلبهار در فضای مجازی و سایر رسانههای غیررسمی با ارسال پیامکهای تبلیغی مطرح است، بیان کرد: موضوع فروش زمین در شهر گلبهار با عنوان اینکه به بارگاه منور رضوی نزدیک است و با رقمی اندک میتوان خرید کرد مطرح میشود، پیامهای تبلیغاتیای که برای بسیاری از افراد وسوسه کننده است.
وی تصریح کرد: عدهای خواهان استفاده از این امتیاز هستند، اما متاسفانه بسیاری از این اراضی مشاعی بوده و در خارج از شهر گلبهار قرار دارد و خریدار هیچ بهرهبرداری نمیتواند از آنها داشته باشد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی با اشاره به موضوع ارائه سند تک برگی برای این زمینها، بیان کرد: این سندهای تک برگ به صورت مشاعی است و فرد سهمی از کل زمین را در اختیار دارد که محل آن مشخص نیست.
مولویپور افزود: به مردم توصیه میکنیم که قبل از انجام هرگونه معاملهای نسبت به صحت و سقم آن اطمینان حاصل کنند تا که در دام افراد سودجو گرفتار نشوند.
Written by on
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۶۱ کودک پذیرش شدهاند و در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ پرونده فعال کودک کار و خیابان در بهزیستی وجود دارد که از حمایتها و خدمات این سازمان برخوردار میشوند.
حمیده محدث در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهد گفت: طی سالهای اخیر تلاش شد تا با رفع مشکلاتی که در برنامههای پیشین از روشهای شناسایی و جذب وجود داشت، از راهکارهای علمی و حرفهای برای ساماندهی و توانمندسازی کودکان کار و خیابان در بستر خانواده استفاده شود.
وی افزود: بهمنظور همکاری بین سازمانی در رسیدگی به موضوع کودکان کار، کمیته ساماندهی کودکان کار و خیابانی به دبیری بهزیستی خراسان رضوی با عضویت 16 دستگاه تشکیل شده است.
پذیرش 461 کودک از ابتدای سال تاکنون
محدث گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 461 کودک پذیرش شدهاند و در حال حاضر یک هزار و 100 پرونده فعال کودک کار و خیابان در بهزیستی وجود دارد و از حمایتها و خدمات این سازمان برخوردار میشوند.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: بیش از 90 درصد کودکان کار و خیابانی صاحب خانواده بوده و پس از اتمام کار روزانه به خانه باز میگردند و بین 60 تا 80 درصد این کودکان غیرایرانی بهویژه افغانستانی هستند. در نتیجه ایرانی بودن یا جزو اتباع خارجی بودن کودک کار و خیابانی و خانوادههای آنها همواره در ساماندهی مورد نظر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در توانمندسازی کودکان کار و خیابانی همواره توجه و رسیدگی ویژهای به وضعیت خانوادگی آنها میشود،گفت: ارائه خدمات تخصصی ترک اعتیاد از قبیل آمادهسازی سرپرست برای ترک اعتیاد، ارجاع سرپرست به مراکز ترک اعتیاد سرپایی و اقامتی، کمک در جهت تامین هزینهها و پیگیری وضعیت سرپرست در مراکز ترک اعتیاد و...توانمندسازی شغلی خانواده از طریق ارجاع پدر یا مادر به کلاسهای حرفه آموزی، کمک به خوداشتغالی والدین، کاریابی، توانمندسازی آموزشی از طریق آگاهسازی خانواده از خطرات ناشی از کار کودکان، حمایتهای مالی از خانواده از طریق اعطای کمک هزینه معیشتی، در اختیار گذاشتن سبد کالا، معرفی به بنیادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی ( ره ) و...از جمله اقداماتی است که در راستای حمایت از کودکان کار و خانوادههای آنها انجام میشود.
ارائه بیش از 22 هزار و 400 خدمت تخصصی
محدث درخصوص فرآیند ارائه خدمات تخصصی به کودکان کار و خیابانی افزود: پس از پذیرش اولیه کودک کار و خیابانی متناسب با نوع مشکل، شرایط و وضعیت او برنامه حمایتی تدوین میشود؛ در همین راستا از ابتدای سال جاری تاکنون کودکان کار و خیابانی و خانوادههای آنها بیش از 22 هزار و 400 خدمت تخصصی شامل خدمات مددکاری، روانشناسی، بهداشتی، درمانی، آموزشی و ...دریافت کردهاند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: این خدمات از طریق مراکز دولتی و غیردولتی شبانهروزی یا روزانه که شامل یک مرکز غربال، دو مرکز شبانهروزی و دو مرکز روزانه است، ارائه میشود.
وی درخصوص مراکز نگهداری شبانهروزی کودکان کار و خیابانی، گفت: یک مرکز دولتی و یک مرکز غیردولتی در این زمینه فعال است؛ در این مراکز کودکان کار و خیابان به صورت موقت پذیرش شده و تلاش تیم تخصصی بر این است که در مدت اقامت کودک در مرکز بررسیهای لازم برای انتقال کودک به خانواده یا سایر مراکز صورت گیرد.
میانگین سنی کودکان کار 6 تا 18 سال است
محدث گفت: مراکز روزانه حمایتی- آموزشی کودک و خانواده از دیگر مراکزی هستند که به کودک کار و خیابان ارائه خدمت میکنند؛ این مراکز برای کودکان کار وخیابانی است که بین 6 تا 18 سال سن دارند و نیاز به اقامت در مراکز شبانهروزی را نداشته و با مراجعه روزانه به این مراکز از خدمات توانمندسازی آن بهرهمند میشوند. در حال حاضر دو مرکز در این حوزه فعالیت میکنند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از سال 1392 مراکز غیر اقامتی تحت عنوان مراکز حمایتی-آموزشی کودک و خانواده با هدف کاهش آسیب و خانواده محوری راهاندازی شد؛ هدف نهایی و آرمانی این مراکز، عدم حضور کودک در خیابان به دلیل آسیبزا و خشونت آمیز بودن و نقص حقوق آنان است.
وی افزود: ترخیص از این مراکز به مفهوم قطع ارتباط خدمتگیرنده با بهزیستی نیست، بلکه در کنار پیگیریهای پس از ترخیص از طرف تیم تخصصی هر زمان که خدمت گیرنده برای دریافت خدمات به مرکز مراجعه داشته باشد، در چارچوب قوانین و مقررات موجود به وی خدمات ارائه میشود.
محدث عنوان کرد: پاسخ به نیازهای پایه نظیر تامین سرپناه، خوراک، پوشاک، فوریتهای پزشکی و امنیت متناسب با سن کودک، ارزیابی اولیه کودک و خانواده با بررسیهای مددکاری و روانشناسی، پیگیری جهت اخذ مدارک هویتی برای کودک در صورت نیاز، برنامهریزی و اقدام جهت آموزش و تحصیل کودک براساس سن و شرایط استفاده از انواع مدلهای رسمی، تحصیلی از جمله آموزش و پرورش، نهضت سواد آموزی، مدارس شبانهروزی و ... برخی از حمایتها و خدمات ارائه شده به کودکان از طریق این مراکز است.
ضرورت بازنگری و اصلاح آییننامه ساماندهی کودکان کار
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه آموزشهای مهارتی برای کودکان کار و خیابان همواره مدنظر قرار میگیرد، گفت: در راستای ارتقای مهارتهای اجتماعی، مهارتهای زندگی نظیر افزایش خود باوری، آشنایی کودک با علائم ناشی از مصرف یا عدم مصرف مواد در والد، پذیرش مسئولیتهای فردی و محافظت از خود و ...آموزشهای لازم طبق برنامهریزیهای صورت گرفته به کودک وخانواده ارائه میشود؛ علاوه بر این، پاسخ به نیازهای روانشناختی و استفاده کودک و خانواده از خدمات تخصصی مشاوره، روانشناسی و روانپزشکی، برنامهریزی جهت ایجاد، حفظ و ارتقاء بهداشت روانی کودک با توجه به علایق کودک، برگزاری برنامههای تفریحی، فراهم کردن فرصت برای حضور کودک در فضاهای با نشاط و شادی آور، برگزاری کلاسهای فوق برنامه و .... نیز در راستای ارتقای وضعیت روانی و ذهنی کودک از خدمات دیگری است که در این مراکز انجام میشود.
محدث با بیان اینکه تشکیل کمیتههای ساماندهی کودکان کار و خیابانی از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته در این زمینه است، تاکید کرد: در شرایط فعلی باید آییننامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد و در آن وظایف هر دستگاه مشخص و هماهنگیهای میان سازمانهای مختلف درنظر گرفته شود، زیرا موضوع کودکان کار و خیابان دارای ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و در همه مراحل شناسایی، جذب، پذیرش در مراکز و... همراهی تمام سازمانهای مرتبط و استفاده از ظرفیتها و منابع آنها ضروری است.
وی درخصوص دستگاههای عضو کمیته ساماندهی کودکان کار و خیابانی، گفت: بهزیستی به عنوان دبیر کمیته ساماندهی کودکان کار و خیابان تعیین شده و اعضای این کمیته را دستگاههای مختلفی از جمله دادستانی، استانداری، نیروی انتظامی، شهرداری، دانشکاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، فنی وحرفهای، اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی، بیمه خدمات درمانی، بیمه تامین اجتماعی، صدا و سیما، اداره کل اتباع، جمعیت هلال احمر، کمیته امداد، اداره کل ورزش و جوانان و ثبت احوال تشکیل میدهند.