بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی از رسانه‌ها

همزمان با ۱۷ مرداد و روز خبرنگار، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی ضمن حضور در رسانه‌ها، این روز را به جامعه خبری تبریک گفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی،
حسن نوری‌زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی چهارشنبه ۱۷ مردادماه، همزمان با روز خبرنگار در دفاتر روزنامه‌های قدس، خراسان و خبرگزاری ایرنا حضور یافت و ضمن خداقوت این روز را به اهالی رسانه تبریک گفت.

وی در این دیدار بر اهمیت کار رسانه و تأثیرگذاری فضای خبر تاکید کرد و گفت: قطعا با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها می‌توانیم بهتر در جهت حل مشکلات مردم و انجام وظایف گام بر داریم.

وزارت نیرو برای قطعی برق باید به کشاورزان خسارت بپردازد

عضوشورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی گفت: باتوجه به قراردادی که بین وزارت نیرو و جهاد منعقدشده درحالی که جهاد به تعهدات خودعمل کرده، وزارت نیرو برای قطعی برق باید به کشاورزان خسارت بپردازد.


 ناترازی برق منجر به این شده تا بخش صنعت و کشاورزی در ساعت‌هایی از شبانه روز (اوج بار) دچار خاموشی شوند. صاحبان صنایع این کسری را با فعالیت شبانه و شیفت شب جبران می‌کنند؛ اما کشاورزان چنین فرصتی ندارند زیرا کشاورزان امکان فعالیت در تاریکی شب در باغات و زمین‌های کشاورزی ندارند.

بنابراین آسیب به اقتصاد کشاورزان بیشتر از صنایع بوده ضمن آنکه وزارت نیرو به دلیل تعهداتی که در قرارداد با کشاورزان در برقی کردن چاه‌های آب دارند و کوتاهی از این وظایف باید به کشاورزان خسارت بپردازد.


عطاالله هاشمی، عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در این رابطه گفت: از سال ۱۳۷۵ و نزدیک به ۳ دهه است که دولت‌ها به دنبال این بودند تا چاه‌های آب کشاورزی به جای استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند گازوئیل از سوخت جایگزین برق استفاده کنند. افزایش قیمت جهانی گازوئیل هزینه دولت را در تأمین این سوخت برای کشاورزان سنگین می‌کرد. از این رو آنها را تشویق به استفاده از ژنراتورهای برق می‌کردند.

وی افزود: دولت برای اجرایی شدن این طرح یارانه در نظر گرفت که پس از مدتی قطع شد؛ اما با وجود پرداخت نشدن جایزه تشویقی باز هم کشاورزان با هزینه کرد شخصی، چاه‌ها را مجهز به کشیدن آب با برق کردند.

وی یادآور شد: البته سایر بخش‌های کشاورزی هم نظیر گلخانه‌ها، مرغداری‌ها، شیلات و.... مجهز به ژنراتورهای برقی شدند.

 
انعقاد قرارداد بین کشاورزان و وزارت نیرو
عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی گفت: در ابتدای امر برای تشویق کشاورزان برخی کشاورزان با وزارت نیرو قرارداد بستند. در این همکاری کشاورز به عنوان مشتری یک سری تعهداتی مانند نصب دستگاه‌های سنجش و استحصال آب بر اساس استاندارد مورد نظر وزارت نیرو، هزینه کرد رساندن برق تا سر چاه و پرداخت پول برق به طور ماهانه داشت که کوتاهی نکرده‌اند.

وی ادامه داد: در مقابل وزارت نیرو هم تعهدات چهارده‌گانه بر عهده دارد. به عنوان مثال، در یکی از بندها وزارت نیرو مکلف شده تا برق چاه‌های عمیق کشاورزی را در هر ۲۴ ساعت با ولتاژ مناسب تأمین کند. این در حالی است که در حدود ۳ تا ۴ سال گذشته وزارتخانه مربوطه از وظایف خود در این بند کوتاهی کرده و به شکل برنامه‌ریزی شده شاهد هستیم بین ۶ تا ۸ ساعت برق این چاه‌ها قطع می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه چنین عملکردی دو آسیب کلان به بخش کشاورزی وارد می‌کند، اظهار کرد: قطعی برق بین ۶ تا ۸ ساعت باعث افت میزان تولید محصولات باغی و زراعی می‌گردد. در دوره‌های آبیاری باید آب مورد نیاز به آن‌ها برسد و اگر این فواصل طولانی شود و آب به موقع به گیاه نرسد قطعاً در میزان تولید و کیفیت محصولات تأثیر منفی می‌گذارد. این امر ضایعات حوزه کشاورزی را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه سخنان خود به آسیب کلان دوم اشاره کرد و گفت: قطعی برق خسارت‌هایی نیز به ادوات و ابزار کشاورزی وارد می‌کند و ممکن است منجر به سوختن دینام، ترانس و… شود که هزینه‌های سنگینی است.

 
وی با بیان اینکه برآوردهای اولیه نشان می‌دهد ۳۵۰ تا ۴۰۰ همت خسارت‌های این بخش می‌شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، قطعی برق سبب اختلافات محلی بین کشاورزان می‌گردد زیرا کشاورز مثلاً ۳ ساعت آب دارد و یک ساعت و ۳۰ دقیقه از آب خود را دریافت می‌کند اما در ادامه برق قطع می‌شود و آب اولیه هم هدر می‌رود. این در حالی است که بهره بردار برای مزرعه کارگر گرفته و با وجود قطعی برق باید هزینه کارگر را بپردازد.

هاشمی در پایان تاکید کرد: با توجه به قراردادی که بین وزارت نیرو و کشاورز منعقد شده در حالی که کشاورز به تعهدات خود عمل کرده وزارت نیرو هم بابت عدم عمل به وظایف متعهد شده باید به کشاورزان خسارت بپردازد.

قطعی برق خسارت‌هایی نیز به ادوات و ابزار کشاورزی وارد می‌کند و ممکن است منجر به سوختن دینام، ترانس و… شود که هزینه‌های سنگینی است
قطع برق چاه‌های کشاورزی در زمان پیک تولید
در ادامه علی قلی ایمانی، مدیر عامل بنیاد ملی گندم کاران کشور درباره قطعی برق چاه‌های کشاورزی به مهر گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای هر سال خط مشی مسؤولان را در جهت رشد و توسعه کشور با شعارهای مهم تولیدی که راه نجات اقتصاد کشور هست مشخص می‌کنند؛ شعارهایی همچون مشارکت عمومی، تولید ملی، تولید اشتغال آفرین، تولید پشتیبانی و مانع زدایی، تولید دانش بنیان اشتغال آفرین، رونق و رشد تولید، جهش تولید با مشارکت مردم و شعارهای سازنده دیگر که به فرموده وی بخشی از این شعارها در سال‌های گذشته انجام شده البته نه به قدر مطلوب چون این شعارها چیزی نیستند که یک ساله انجام شود اما باید مستمر و ادامه‌دار باشد.

وی افزود: مسؤولان امر باید چالش‌های عدم اجرای این شعارها را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای مناسبی در جهت انجام آنها پیدا کنند که قابل اجرا و عمل باشد.

 
این مسؤول حوزه کشاورزی تصریح کرد: مسائل عمده کشور بحث اقتصاد است که باید در این زمینه فعالانه عمل کرد و کلید حل مسائل اقتصادی کشور تولید است که می‌تواند بسیاری از این موارد مثل تورم، رشد اقتصادی، اشتغال، ارزش پول ملی و سایر مسائل مبتلا به اقتصاد را ساماندهی کند.

وی عنوان کرد: انتظار می‌رود که یک جهش در تولید با رفع موانع و آن هم با مشارکت مردم و مردمی کردن اقتصاد رخ دهد. به طور قطع حضور مردم در اقتصاد و یکی از بخش‌های تولیدی کشور که مکرراً مقام معظم رهبری تاکید بر حمایت از این بخش در جلسات متعدد و در سنوات گذشته و حال داشته و دارند بخش کشاورزی است.

وی با بیان اینکه کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی کشور، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور دارد، اظهار کرد: بنابراین نگاه علمی و کارشناسی به این بخش توسط مسؤولان امر و متولیان و نهادهای مرتبط و رفع موانع و مساعدت و کمک به تولیدکنندگان باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از مشکلات این بخش که در ۲ سال گذشته باعث نگرانی جامعه کشاورزی، افت محصول و نهایتاً کاهش درآمد و منافع کشاورزان شده، قطع برق چاه‌های کشاورزی در زمان پیک تولید است.

وی گفت: علی رغم وجود قوانین بسیار شفاف در این خصوص مانند ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار مصوب ۱۳۹۰/۱۱/۲۹ مجلس شورای اسلامی که صراحتاً اعلام می‌کند هر گاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکت‌های عرضه کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکت‌های خصوصی و تعاونی را قطع کند موظف است نحوه جبران خسارت‌های وارد شده به این شرکت‌ها ناشی از تصمیم فوق را نیز تعیین و اعلام کند. یا در تبصره یک همین قانون آمده در زمان‌های اضطراری که قطع برق یا گاز واحدهای مسکونی جان شهروندان را به خطر اندازد شورای تأمین استان محل ایجاد اضطرار می‌تواند برای حداکثر ۲ روز که قابل تمدید است حکم این ماده را نقض کند و دستور دهد بدون تعیین نحوه جبران خسارت‌های وارد شده برق یا گاز واحدهای تولیدی قطع شود. همچنین در تبصره ۲ همین قانون آمده شرکت‌های عرضه کننده برق یا گاز موظفند ضمن هماهنگی با شرکت بیمه امکان خرید بیمه نامه پوشش دهنده خسارت ناشی از قطع برق یا گاز را برای واحدهای تولیدی مشترک خود فراهم آورند.

ایمانی در ادامه سخنان خود، افزود: در ماده ۲ قانون تسهیل برقی کردن چاه‌های کشاورزی آمده، وزارت نیرو مکلف است انرژی مورد نیاز متقاضیان و مشترکان بخش کشاورزی اعم از مشترکان قدیمی و جدید را به صورت ۲۴ ساعته و در تمام فصول سال با رعایت سقف ساعات مندرج در پروانه بهره برداری آب تعیین کند و مواد دیگری در قانون افزایش بهره‌وری به این موضوع تاکید دارد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با اشاره به این قوانین یادآور شد: متأسفانه با وجود قوانین زیاد در این خصوص اقدامی از طرف دست‌اندرکاران با وجود پیگیریی‌های زیاد انجام نشده است؛ به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در رأس آن کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارت بر اجرای قوانین به عهده آنها است.


وی گفت: این بی‌توجهی موجب نارضایتی کشاورزان از مناطق مختلف را به دنبال داشته و دارد که در اثر قطع برق خسارات جبران ناپذیری هم به تولید و هم به اقتصاد خانوار کشاورزان وارد شده است.

ایمانی در پایان عنوان کرد: خواسته جامعه کشاورزی بر این است که تدبیری اندیشیده شود و تجدید نظری اعمال گردد که از خسارات وارد شده به کشاورزان و صدمه به تولید ملی جلوگیری شود و در این راستا برای کشاورزان جبران خسارت شود.
منبع: مهر

تبیین اهداف جامعه ایثارگری در هم‌اندیشی مشاوران امور ایثارگران خراسان رضوی

اهداف و راهکارهای جامعه ایثارگری در هم‌اندیشی صبح امروز مشاوران امور ایثارگران خراسان رضوی تبیین و تشریح شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در این نشست که در سالن شهید سردار سلیمانی استانداری، برپا شد، مشاور امور ایثارگران استانداری خراسان رضوی با بیان اهداف این جلسه گفت این تعامل ها موجب می شود تا از تجربیات یکدیگر برای هم افزایی در جهت ایفای نقش و وظایفمان بهره ببریم.
امرالله شمقدری افزود این هم افزایی ها ، افزایش برنامه های آموزشی برای ارتقاء دانش و توانمندی های ایثارگران را در پی خواهد داشت.
دکتر شمقدری اضافه کرد هدف کلان ما ، ارتقاء نقش آفرینی ایثارگران در برنامه های توسعه ای کشور است .

وی از مدیران استان و حاضرین در نشست خواست تا بانک اطلاعات کارکنان شاهد و ایثارگر مربوط به دستگاه خود را تکمیل کنند.
شمقدری همچنین خواستار تشکیل و تکمیل هیات های اندیشه ورز در دستگاه‌های اجرایی دولتی و خصوصی شد و گفت افراد اهل نقد و نظر ادارات را جمع کنید تا نتایج و دستاوردهای علمی و عملی آن را همگان درک کنند.
مشاور امور ایثارگران استانداری خراسان افزود درخواست ما این است که از کارهای نمایشی و تشریفاتی بپرهیزیم و با سرمشق قرار دادن شهدای گرانقدر فقط به انجام وظیفه و تکلیف دینی و ملی توجه کنیم.
شمقدری با اشاره به سوابق دکتر پزشکیان و تعلق ایشان به جامعه ایثارگری و خانواده شهدا ، اظهار امیدواری کرد تا دولت چهاردهم بهتر از گذشته و با اهتمام بیشتری موضوعات ایثارگران را مورد توجه قرار دهد.
وی با اشاره به گستردگی مفاهیم و مناسبت‌های جنگ تحمیلی گفت: ۴۴ مناسبت دفاع مقدس در سال داریم که به ادارات ابلاغ شده است و هر یک می تواند تکیه گاه یک حرکت فرهنگی ، ارزشی و تحولی باشد .
وی به ۲۶ مرداد سالروز ورود آزادگان سرافراز اشاره کرد و گفت انشالله بطور هماهنگ برنامه های متناسب با شأن آزادگان را به اجرا در آوریم.
در این جلسه اهم برنامه‌ها،اولویت ها و راهبردهای سال جاری ایثارگران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست، فرماندار تربت جام ، مسئول دفتر حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس کاشمر، مدیرعامل موسسه پیام آزادگان استان، مشاور امور ایثارگران اداره کل امور مالیاتی استان و معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی به نمایندگی از دستگاه‌های گوناگون، عملکرد گذشته ، برنامه‌های آینده و نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند.

گانگسترهای نزاع مسلحانه خونبار شکار شدند

عاملان نزاع مسلحانه خونبار در مشهد که با شلیک گلوله 5 نفر راهی بیمارستان کرده بودند، با تلاش شبانه روزی پلیس دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند
 

اوایل اردیبهشت گذشته، تعدادی از اوباش مسلح وارد یکی از خیابان های بولوار حُرّ در منطقه شهرک شهید باهنر مشهد شدند و با شلیک های وحشتناک، صحنه های دلهره آوری را مقابل دیدگان مضطرب شهروندان رقم زدند. آنان در پی شعله‌ور شدن آتش اختلافات قبلی، سلاح  های شکاری را به دست گرفتند و در حالی به سوی طرف های دیگر شلیک کردند که صدای دلخراش توهین و فحاشی نیز فضای محله را آلوده کرد.

طولی نکشید که چماق به دستان و قداره بندها نیز به منازل هجوم بردند و برق محل را هم قطع کردند. این صحنه های ترسناک لحظاتی بعد رنگ وحشت به خود گرفت و علاوه بر طرف های مقابل نزاع مسلحانه،3 شهروند رهگذر نیز هدف گلوله های ساچمه ای قرار گرفتند و خون آلود نقش بر زمین شدند.

طولی نکشید که با گزارش ماجرای تکان دهنده به پلیس 110، گروهی از نیروهای انتظامی و امدادگران اورژانس عازم بولوار حُرّ شدند و 5 مجروح این حادثه را به مرکز درمانی انتقال دادند، اما گانگسترهای این نزاع مسلحانه خونبار به مکان نامعلومی گریخته بودند.

با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، سردار سرتیپ دوم احمد نگهبان دستورهای محرمانه ای را برای شناسایی سریع عاملان وحشت آفرینی و اوباش قداره بند صادر کرد و بدین ترتیب رصدهای اطلاعاتی توسط نیروهای کلانتری شهید باهنر مشهد وارد مرحله جدیدی شد.

آنان در چند عملیات هماهنگ و ضربتی موفق شدند 3 تن از عاملان اصلی این نزاع خونبار را در حالی شناسایی و دستگیر کنند که 2 متهم این پرونده نیز روی تخت بیمارستان تحت نظر پلیس قرار داشتند.

از سوی دیگر، ادامه عملیات های تخصصی با نظر جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی به گروه ورزیده ای از نیروهای پلیس اطلاعات و امنیت عمومی مشهد سپرده شد و شناسایی مخفیگاه گانگسترهای فراری با بهره گیری از فناوری‌ها و ظرفیت های علمی آغاز شد و سرانجام مخفیگاه 5 تن دیگر از عاملان اصلی این نزاع خونبار به محاصره پلیس درآمد.

این گونه بود که افسران زبده پلیس اطلاعات و امنیت با کسب مجوزهای قضایی از قاضی اسماعیل عندلیب(معاون دادستان مرکز خراسان رضوی)و در چند عملیات ضربتی 5 متهم فراری را به دام انداختند و دو قبضه سلاح شکاری وینچستر نیز از آنان کشف کردند.
 
بررسی ها نشان داد 2 تن از گانگسترهای نزاع دسته جمعی از اتباع خارجی هستند و تابعیت 3 متهم دیگر نیز هنوز مشخص نشده است اما تحقیقات بیشتر در حالی همچنان ادامه دارد که یکی از متهمان در اعترافاتی وحشتناک ماجرای تکان دهنده‌ای را فاش کرد.

او گفت: با طایفه طرف مقابل از مدت ها قبل درگیری داریم و چند روز قبل هم یک بار دیگر نزاع خونینی بین ما رخ داد به طوری که وقتی من با سر وصورت خون آلود به خانه ام رفتم، همسر باردارم با مشاهده این وضعیت دچار حمله عصبی شد و با حالتی وخیم به بیمارستان انتقال یافت اما او در مرکز درمانی جان سپرد و فرزندم نیز از دنیا رفت.

به همین خاطر تصمیم به انتقام گرفتیم و به محل اقامت طایفه مقابل آمدیم و این گونه درگیری دیگری ایجاد شد.

بررسی های پلیس درباره ادعاهای این مرد نیز آغاز شده است.

 
منبع: خراسان

هوای کلانشهر مشهد آلوده شد

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز، پنجشنبه چهارم مردادماه ۱۴۰۳ در شرایط «ناسالم» و آلوده برای تنفس شهروندان قرار دارد.

به گزارش مشهد فوری؛ مهدی اله‌پور افزود: میانگین شاخص کیفیت هوای مشهد در ۲۴ ساعت گذشته با عدد ۹۴ نشانگر هوای سالم است اما شاخص‌های یک تا ۲ ساعت گذشته با عدد

۱۰۴ از ناسالم بودن هوای این کلانشهر خبر می‌دهد.

وی با بیان این که کیفیت هوای هشت منطقه مشهد در شرایط آلوده است افزود: کیفیت هوای سایر ۱۵ منطقه دیگر دارای ایستگاه سنجش این شهر، در شرایط سالم قرار دارد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود در روزهای دارای هوای سالم و پاک، پیاده‌روی را با هدف حفظ سلامت خود ترک نکنند.

اله پور افزود: شایسته است شهروندان مشهدی با کاهش رفت و آمدهای غیرضروری، نقش موثر خود را در بهبود کیفیت هوای این شهر ایفا کنند.