Written by on
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری گفت: ایجاد کارگاه های کوچک در روستاها برای توسعه اشتغال و جلوگیری از مهاجرت ضروری است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، انسیه خزعلی در بازدید از کارخانه نخ کش حریر در مشهد و دیدار با چند نفر از کارآفرینان زن اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از پسران روستایی برای اشتغال به شهرها مهاجرت کرده و آمار دختران مجرد در روستاها افزایش پیدا کرده است.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری اضافه کرد: افزایش دختران مجرد در روستاها آسیبی است که میتوان از آن با ایجاد اشتغال و ایجاد فرصتهای کسب و کار خرد در روستاها و جذب سرمایههای کوچک در این مناطق جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر خطر خالی شدن روستاها از جمعیت گفت: باید سرمایههای کوچک را جذب روستاها و از این طریق اشتغال لازم را برای روستاییان ایجاد کنیم.
خزعلی افزود: لازم است کارگاه هایی که قابلیت توسعه در نقاط کوچک را داشته و به زیرساختهای گسترده ای نیاز ندارند از شهرها به روستاها منتقل شوند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری گفت: دولت سیزدهم درصدد است فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار به ویژه برای زنان را تسهیل کرده و تسهیلات بانکی را به جای افراد به کارآفرینان اختصاص دهد تا بتوان کار و کارآفرینی را در بین جامعه زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار توسعه داد.
گفتنی است در این بازدید زنان موفق کارآفرین خراسان رضوی از توانمندیها و مشکلاتشان با معاون رییس جمهوری گفتند.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: اجرای طرح ملی سازگاری با کمآبی در استان از سال ۱۳۹۸ تاکنون منجر به پیشرفت ۶۹.۵ درصدی در حوزه کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی، براساس افق این طرح تا سال ۱۴۰۵ شده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سیدکمالالدین میرجعفریان در نشست ویدیوکنفرانسی که با حضور مسوولان وزارت نیرو برگزار شد، در ارایه عملکرد استان در حوزه طرح ملی سازگاری با کم آبی اظهار کرد: کاهش برداشت از آب های زیرزمینی استان از ابتدای اجرای طرح مزبور تاکنون ۶۱۸.۷۳ میلیون مترمکعب بوده، که ۱۲۹ میلیون مترمکعب آن مربوط به عملکرد دستگاه های اجرایی در نیمه نخست امسال بوده است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: هدف کلی طرح سازگاری با کم آبی در حوزه کاهش برداشت از آبهای زیرزمینی در خراسان رضوی در افق سال ۱۴۰۵ باید به عدد ۸۸۹.۲ میلیون مترمکعب برسد.
میرجعفریان اظهار داشت: آب قابل برنامه ریزی موجود در خراسان رضوی در مجموع ۱۰۷۹.۶ میلیون مترمکعب است که از این میزان سهم بخش کشاورزی ۹۲۰ میلیون مترمکعب، سهم بخش شرب و بهداشت ۱۳۷ میلیون مترمکعب، سهم بخش صنعت و خدمات ۲۲.۶ میلیون مترمکعب تعیین شده است.
وی بیان کرد: طبق برنامه اجرای طرح سازگاری با کم آبی در افق سال ۱۴۰۵ خراسان رضوی، باید برای ۳۷ محدوده مطالعاتی کاهش اضافه برداشت از چاه ها در مجموع به ۸۸۹.۴۴ میلیون مترمکعب برسد.
وی به تشریح عملکرد چهار دستگاه سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه ای، شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، شرکت آب و فاضلاب مشهد در حوزه اجرای برنامه سازگاری با کم آبی در نیمه نخست امسال پرداخت و گفت: عملکرد شرکت آب منطقه ای استان در نیمه نخست امسال شامل تجهیز چاه ها به ابزار اندازه گیری هوشمند (نصب شمارشگر) شامل ۱۴۳ حلقه چاه، برقی کردن ۱۱ چاه کشاورزی، به روزرسانی ۶۲۵ مورد شمارشگر نصب شده بوده است.
میرجعفریان بیان کرد: در مجموع عملکرد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در ۶ ماهه نخست امسال هزار و ۴۹۴ حلقه چاه غیرمجاز را مسدود یا از برداشت اضافه آن جلوگیری کرده است.
وی بیان کرد: در این بازه شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی استان ۷.۵ کیلومتر اصلاح شبکه، ۲ هزار و ۷۰۶ فقره حذف انشعاب غیرمجاز، هفت هزار و ۹۳۶ تعویض شمارشگر فرسوده را در راستای برنامه سازگاری با کم آبی انجام داده است و شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز ۲۲.۴۸ کیلومتر اصلاح شبکه، چهار هزار و ۸۳۳ فقره حذف انشعاب غیرمجاز و پنج هزار و ۵۸۵ عدد تعویض شمارشگر فرسوده در این کلانشهر را عملی کرده است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز امسال ۲ هزار و ۳۷۹ مورد دستگاه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و هفت هزار و ۶۸۰ مورد آموزش و ترویج کشاورزی انجام داده که این ۲ برنامه نقش بسیار مهمی در افزایش بهره وری آب به صورت غیرمستقیم داشته و اقدامات این سازمان که مستقیما منجر به صرفه جویی استفاده از آب شده شامل اجرای سامانه های نوین آبیاری در سه هزار و ۹۸۶ هکتار با صرفه جویی ۲.۷۹ میلیون مترمکعب، انتقال آب با لوله و کانال در ۷۵۷.۲ کیلومتر با صرفه جویی به میزان ۵.۳ میلیون مترمکعب آب بوده است.
میرجعفریان عنوان کرد: مدیریت آب و منابع طبیعی نیازمند رعایت اصل تفویض اختیارات از سطح ملی به استانها (حوضه ها) و سپس به شهرستانها (محدوده های مطالعاتی) است، در این راستا ایجاد کارگروه های شهرستانی سازگاری با کم آبی با ترکیبی مردمی و دولتی در خراسان رضوی آغاز شده است و در امتداد ارزیابی های انجام یافته، با بررسی منطقی (علی – معلولی) برنامه های دستگاه ها، اصلاح برنامه ها برای تضمین دستیابی به اهداف در دست اقدام است.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
استاندار خراسان رضوی ضمن تاکید بر فعال شدن همه ظرفیتها از جمله مجموعه نظام پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: باید آمادگی مواجهه با پیک احتمالی بعدی کرونا را داشته باشیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جمع روسای دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای استان، اظهار کرد: انتظار مردم از مجموعه مدیران این است که اگر چنانچه پیک ششم اتفاق افتاد، مشکلات پیک پنجم تکرار نشود.
استاندار خراسان رضوی گفت: به فرمانداران تاکید شده است که حتما جلسات ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای شهرستانها را به صورت مرتب تشکیل داده و ستادهای پشتیبانی و حمایتی خودشان را مبتنی بر تصمیمات و برنامههای قرارگاههای عملیاتی در دانشگاه علوم پزشکی دنبال کنند.
وی ابراز کرد: با وجود تشکیل قرارگاهی که در دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل میشود، در خصوص موضوعات مربوطه رصد لحظهای انجام خواهد شد و به بدنبال آن همافزایی و هماهنگی اتفاق خواهد افتاد.
نظری بر آمادگی مجموعه علوم پزشکی تاکید کرد و افزود: نباید اجازه بدهیم که گرفتار برخورد انفعالی بشویم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: به هر دلیلی اگر استان ملهتب بشود نمیتوانیم به امورات دیگر بپردازیم، لذا باید با تصمیم گیری و رصد به موقع از آن موضوعات التهاب آور پیشگیری بکنیم.
وی گفت: نیازها و کمبودهای مجموعه علوم پزشکی قابل ارزیابی و برآورد است بنابراین تا جایی که امکان دارد باید قبل از وقوع چالش و پیک بعدی آنها را برطرف کنیم.
نظری با اشاره به اینکه نظام پزشکی باید وظیفه اجتماعی خود را انجام دهد، خاطرنشان کرد: اگر در بزنگاهها به داد مردم نرسیم رسالت اجتماعی خود را انجام ندادهایم لذا در این مجموعه باید از هماکنون برنامه ریزی بشود که چطور کادر درمان خط مقدم را پشتیبانی بکنند.
Written by on
استاندار خراسان رضوی گفت: در مرزهای استان از نظر ورودیهای غیرمجاز و رعایت پروتکلهای بهداشتی مراقبتها باید تشدید شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا که در محل استانداری برگزار شد، تاکید کرد: باید در مواجهه با کرونا قرارگاهی عمل کنیم تا به صورت لحظهای موضوعات را رصد و برای آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه وظیفه مسئولین دستگاههای اجرایی حمایت و پشتیبانی از ستادهای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا است، خاطرنشان کرد: فرمانداران نیز از قرارگاههای تخصصی باید حمایت و پشتیبانی بکنند.
وی متذکر شد: در مدیریت کرونا تاکتیکها و روشهای مدیریت علاوه بر بروزرسانی و بهینه سازی باید با هم هماهنگ باشند.
نظری در خصوص اهمیت واکسیناسیون بیان کرد: از نگاه فردی برای واکسیناسیون اجباری وجود ندارد اما وقتی این فرد با دیگر افراد جامعه در ارتباط است دیگر از حوزه فردی خارج میشود، لذا در اقناع سازی حتما به این موضوع تاکید شود.
استاندار خراسان رضوی بر اقناع سازی در خصوص واکسن تاکید کرد و گفت: شهرداری و علما در این حوزه کمک کرده و میکنند که این موضوع باید استمرار داشته باشد.
وی در ادامه سخنان خود ابراز کرد: بدست آوردن آمار واقعی و تحلیل درست در تصمیم گیری میتواند در رسیدن به نتیجه مورد نظر اثرگذاری بالایی داشته باشد.
نظری بر فعال شدن ظرفیتهای مختلف برای مدیریت کرونا تاکید کرد و گفت: از ظرفیت تشکیلات مردمی در مدیریت کرونا باید حداکثر استفاده را ببریم و اصناف و اتحادیهها در این راستا فعال شوند.
استاندار خراسان رضوی در خصوص ملاحظات کرونایی در مرزهای استان ابراز کرد: مسئولین مرزها و دستگاههای امنیتی باید در خصوص ورودهای غیرمجاز و رعایت پروتکلهای بهداشتی مراقبتها را تشدید کنند.
Written by on
استاندار خراسان رضوی با اعلام اینکه قرارگاه حمایت و پشتیبانی از تولید خراسان رضوی راهاندازی خواهد شد، گفت: این ماموریت را به معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری میدهم تا این مهم صورت گیرد. در این راستا طی این فرآیند دستگاههای اجرایی وادار به استفاده از اختیاراتشان خواهند شد و مجموعههای فعال هم شناسایی میشوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: مردم، بخش اصلی نظام مقدس اسلامی هستند و حضور مردم مبتنی بر اعتقاد است.
استاندار خراسان رضوی در ادامه با اشاره به اینکه حضور مردم مربوط به میدان خاصی همچون دفاع مقدس صرفا نیست، افزود: این حضور با همه عرصهها موضوعیت پیدا میکند و حوزه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را در بر میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: با حضور مردم میتوانیم به اهداف عالیه و بلند عرصه اقتصادی برسیم اما مزیتی که نظام اسلامی دارد و یا نقطه تمایزی که در نظام اسلامی با سایر نظامها وجود دارد این است که در نظام مقدس اسلامی عرصه اقتصاد هم تعالی بخش است و میتواند انسانها را در مسیر رشد، کمال و تعالی قرار دهد.
نظری با بیان اینکه «فعالان اقتصادی» جلوداران بدنهی مردمی عرصه اقتصاد هستند، تصریح کرد: وقتی که همه مردم نقش داشته باشند و از این فعالیت سالم در حوزه اقتصادی برخوردار باشند، آن هدف تعالی بخش هم محقق خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با پیشتازی فعالان اقتصادی به نیابت از بدنه مردمی و با نگاههای بلند و عمیق در نظام مقدس اسلامی که مادی ترین عرصه را به معنویت تبدیل میکند، شاهد باشیم که این حرکتهای مردمی به شکل انسان سازانه و تکامل بخش، روبهجلو باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: اعتقاد دارم بخش خصوصی و مردمی باید دستگاههای حاکمیتی را به حرکت درآورند. بدین منظور در دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی باید برنامهها در حوزه اصناف، تجارت، مبادلات، صنعت و معدن مشخص و مشکلات احصاء شود.
نظری با اعلام اینکه قرارگاه حمایت و پشتیبانی از تولید خراسان رضوی راهاندازی خواهد شد، اظهار کرد: این ماموریت را به معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری میدهم تا این مهم صورت گیرد. در این راستا طی این فرآیند دستگاههای اجرایی وادار به استفاده از اختیاراتشان خواهند شد و مجموعههای فعال هم شناسایی میشوند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: از اختیاراتی که داریم به نحو درستی استفاده نمیکنیم و این با یک نگرانی و خود تحریمی به وجود میآید.
وی به ظرفیتهای بالقوه استان اشاره و خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی که ظرفیت عظیمی همچون آقا علی ابن موسی الرضا (ع) وجود دارند، همه انگیزه دارند تا مشکلات را حل کنند.