استاندار خراسان رضوی: چالش خام‌فروشی زعفران باید حل و فصل شود

استاندار خراسان رضوی گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از زعفران این استان خام‌فروشی می‌شود که این چالش باید حل و فصل شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: این در حالی است که باید زعفران مورد فرآوری قرار گرفته و محصولات زعفرانی دارای ارزش افزوده بالا از استان به سایر نقاط دنیا صادر شود.
استاندار افزود: به منظور حل مشکلات حوزه تولید زعفران می‌بایست به موضوع کشت قراردادی توجه بیشتری داشت و با توجه به اینکه تصمیم‌گیری در این زمینه جنبه استانی دارد، نیازی به معطل ماندن برای تصمیم‌گیری از مرکز نداریم.
نظری خاطر نشان کرد: از دیگر مباحثی که در رفع مشکلات حوزه تولید زعفران بایستی مورد توجه قرار گیرد، تدوین بسته آموزشی برای تولیدکنندگان از سوی سازمان جهاد کشاورزی است تا با روشهای نوین در تولید زعفران و فرآوری آن آشنا شوند.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: ضروری است در این بسته مسائل و مولفه های لازم در حوزه کشت زعفران مطرح شود، زیرا میزان برداشت محصول از سطح زیر کشت از این موضوع تاثیر می‌پذیرد.
نظری اضافه کرد: زعفران کالایی استراتژیک برای استان خراسان رضوی است و باید بر موضوع افزایش برداشت این محصول از هر هکتار تمرکز کنیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه خراسان بزرگ خاستگاه زعفران است، توجه به مسائل مرتبط با صنایع تبدیلی در این حوزه می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از این نشست با درخواست غلامحسین شافعی، رییس اتاق‌های بازرگانی ایران و خراسان رضوی در خصوص برگزاری جلسه ای ویژه به منظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه زعفران استان و تصمیم گیری درباره این محصول موافقت کرد.
نظری با اشاره به دیگر خواسته مطرح شده در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان درباره شهرکهای صنفی گفت: موضوع شهرکهای صنفی باید به گونه ای عنوان شود که به نام مجتمع های صنفی صنعتی و در نزدیکی شهرها باشند. اگر با شهرداری مشکلی وجود داشته باشد، می توان راحت تر رایزنی کرد و موضوع محلی می‌شود.
استاندار همچنین با اشاره به موضوع شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد که ظرفیتی جدید برای استقرار سرریز صنایع مشهد واقع در شرق آن است، افزود: این شهرک هم ظرفیتی است که می توان بخشی از آن را به اصناف اختصاص داد. ما آمادگی همراهی با اصناف در خصوص استقرار آنها در این شهرک را داریم.

امضاء تفاهم نامه همکاری استان خراسان رضوی با استان اوش قرقیزستان

تفاهم نامه همکاری بین استانداران خراسان رضوی و اوش قیزستان به امضا رسید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ این تفاهم نامه در زمینه های همکاری های فرهنگی،گردشگری،آموزشی،اقتصادی، کشاورزی و برگزاری نمایشگاه های مشترک است که بین یعقوبعلی نظری و ضیا جمال الدین اوف به امضا رسید.

استاندار خراسان رضوی در مراسم امضا این تفاهمنامه گفت: استاندار اوش قرقیزستان در سفر کوتاه و سه روزه خود به این استان از صنایع و توانمندیهای موجود در استان و مشهد بازدید کرده و با پیشرفتهای ما آشنا شدند.
یعقوبعلی نظری افزود: امیدوارم در سفری که مسوولان استان در آینده نزدیک به اوش قرقیزستان خواهند داشت تفاهم لازم صورت گرفته و تفاهمنامه پیش رو نهایی شود.
وی گفت: در این سفر استاندار اوش بازدیدهای بسیاری از توانمندیهای استان داشت و تلاش کردیم میزبان خوبی برای ایشان و همراهانشان باشیم.
استاندار اوش قرقیزستان نیز ضمن قدردانی از استقبال و میزبانی گرم همتای خود در خراسان رضوی گفت: با میزبانی خوب صورت گرفته خاطره خوبی از مشهد در ذهن ما نقش بسته است و طی مدت محدود حضور ما در خراسان رضوی از هر مکانی که لازم بود بازدید نمودیم که این همکاری شایسته قدردانی است.
ضیاءالدین جمال الدین اف افزود: پس از امضا این تفاهمنامه، موارد مطرح شده به صورت دقیق مورد بررسی قرار می گیرد و سفر هیات خراسان رضوی به اوش قرقیزستان تفاهم نامه، نهایی خواهد شد.
وی ادامه داد: این سفر شروع همکاری ۲ استان است و در آینده روابط برادرانه ۲ منطقه روز به روز وسیع تر و گسترده تر خواهد شد.
استاندار اوش قرقیزستان با بیان این که نتایج این سفر رضایت بخش بوده و به تمام اهداف از قبل پیش بینی شده رسیده ایم و از این که سرمایه گذاران و صاحبان صنایع و تولیدکنندگان خراسان رضوی به قرقیزستان و استان اوش بیایند استقبال کرده و پیشنهاد می دهیم در آینده این سفرها انجام شود.

رییس سازمان مدیریت بحران: بستن آبهای بالادستی توسط کشورهای همسایه موجب افزایش کانونهای گرد و غبار می‌شود

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بستن آبهای بالادستی و آب رودخانه‌ها توسط کشورهای همسایه، حجم تاثیرپذیری از کانون‌های گرد و غبار و ریزگردها را در کشور افزایش می‌دهد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ محمدحسن نامی در نشست تخصصی مدیران بحران کلانشهرهای کشور در مشهد افزود: مساله آب امروز از مباحث مهم است و طبق کنوانسیون حقوق بین‌الملل رودخانه ها، کشور بالادست نمی‌تواند تمامی آب را ببندد اما کشورها آب را می‌بندند، ترکیه آب دجله و فرات را بسته و سرشاخه‌های رود ارس را هم می‌بندد که این اقدام تاثیر زیادی در جغرافیای ما دارد.
وی گفت: هشت کانون مهم ریزگرد که ایران از آن تاثیرپذیر است، مربوط به عراق است و با بسته شدن رودخانه‌ها باید آماده پذیرش ریزگردهای بیشتری باشیم.
نامی اضافه کرد: کشورها در حوزه ژئوپلیتیک تلاش می کنند خود را از وابستگی به مولفه‌های مهم ژئوپلیتیک کشورهای پیرامونی رها کنند، در حوزه آب کشور ایران آسیب‌پذیر است و امروزه در کشور هیچ آب مطمئنی جز دریا وجود ندارد.
وی بیان کرد: در موضوع آب با کشور افغانستان قرارداد داریم و طبق قرارداد سال ۱۳۵۱، کشور افغانستان از رودخانه هیرمند باید ۵۰ متر مکعب آب در ثانیه به ایران تحویل دهد، اما تاکنون حتی یک متر مکعب آب نیز به ایران تحویل داده نشده است.
نامی افزود: ۳۲ حوزه آبریز در کشور وجود دارد که باید این حوزه‌ها از آب دریای عمان و خلیج فارس پر شوند، از این طریق، کشور می‌تواند همیشه آب دائمی داشته باشد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار ویلای شخصی در کشور وجود دارد که ۶۰۰ هزار باب از این تعداد مجوز چاه برای آبرسانی دارند و مابقی هیچ مجوزی برای تامین آب ندارند، منافع عمومی ایجاب می‌کند همه استخرها پر شوند اما برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی می‌تواند بحران به همراه داشته باشد.
وی افزود: قوه قضاییه در این خصوص خوب عمل کرده و برای برخورد با انشعابات غیرمجاز پای کار است که باید از این ظرفیت استفاده شود.

سرپرست جدید فرمانداری ششتمد خراسان رضوی معرفی شد

سرپرست جدید فرمانداری ششتمد روز چهارشنبه طی مراسمی با حضور مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان رضوی معرفی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان رضوی در این مراسم گفت: دولت سیزدهم با شعار عدالت‌محوری و مردم داری روی کار آمده است و در حوزه مدیریتی انتخاب مدیران مکتبی، ارزشی، متعهد و متخصص مورد توجه قرار گرفته است.
امیر فریدنیا افزود: تکریم ارباب رجوع نیز یکی از  اولویت‌های دولت است چنانکه همه مدیران و مسوولان علاوه بر پاسخگویی به شهروندان باید با تمام توان در جهت رفع مشکلات مردم تلاش کنند.
وی با اشاره به جنگ نرم، نفوذ و استحاله فرهنگی دشمن گفت: امروز جهاد تبین یک فریضه است که باید از سوی مسوولان مورد توجه قرار گیرد و خدمات و دستاوردهای نظام در حوزه های مختلف به مردم بیان شود.
مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: شهرستان ششتمد ظرفیت های مختلفی در حوزه های کشاورزی، دام و طیور و گردشگری دارد که انتظار می‌رود با بهره گیری از نخبگان سیاسی و  اجتماعی، انسجام و هم‌افزایی بیشتر مسیر رو به توسعه این منطقه شتاب گیرد.
فریدنیا افزود: فرماندار پیشین ششتمد حدود ۳۳  خدمت شایسته و ماندگار به مردم ارائه داشته که همچنان از توانمندی وی در عرصه‌های هم اندیشی و هم افزایی استفاده می‌شود.
در این مراسم "حسین ایثارگر" به عنوان سرپرست جدید فرمانداری شهرستان  ششتمد معرفی و از خدمات "محمد کلاته " فرماندار پیشین این شهرستان قدردانی شد.

معاون وزیر کشور: باید سالانه حداقل ۱۵۰ هزار هکتار به فضای سبز کشور اضافه شود

معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران گفت: باید حداقل سالانه حدود ۱۵۰ هزار هکتار به فضای سبز کشور اضافه شود و این کار امکان پذیر است به خصوص با کاشت درخت های میوه دار که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ محمد حسین نامی در جمع مدیران حوزه آب و انرژی خراسان رضوی در محل خط انتقال آب غرب مشهد گفت: پارسال در خوش بینانه ترین حالت حدود ۱۹ میلیون اصله نهال در سراسر کشور کاشته شد در حالی که این عدد باید به بیش یک میلیارد نهال برسد و فاصله زیادی با وضع مطلوب داریم که البته باید از علم جدید برای کاشتن از این فاصله استفاده کرد.
او اضافه کرد: افزودن روزانه به فضای سبز، جنگلها و مراتع کشور می‌تواند به پایداری آب در کشور کمک کند چرا که جنگلها و مراتع آب را در خود نگه می دارند.
وی ادامه داد: قبلا قدرت گرفتن قلمروهای ژئوپلتیکی کشورها با قدرت نظامی شکل می گرفت اما بعد از جنگ سرد، توسعه این قلمروها با قدرت اقتصادی محقق شد و اکنون پس از شیوع کرونا و در دوره پساکرونا قلمروهای ژئوپلتیکی کشورها فقط با حفظ فضای سبز و توسعه زیست محیطی شکل می گیرد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: هر کشوری که بتواند قلمرو فضای سبز خود را توسعه دهد در حقیقت می‌تواند وزن ژئوپلتیکی خود را در جهان افزایش دهد.
نامی افزود : برخی از کشورها از جمله ۲ کشور همسایه در اطراف ما به سرعت در حال توسعه و افزایش وسعت فضای سبز خود هستند و ما نیز باید در این مسیر قدم برداریم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور به شیوه کشت هیدروپونیک یا همان کشت بدون خاک گیاه در محلول آب و املاح پرداخت و گفت: باید با اتکا به کشت محصولات هیدرپونیک به ویژه در محیط های کم آب و خشک مانند خراسان رضوی توجه شود.
نامی افزود: مجموع مساحت کشور هلند کمتر از سه استان شمالی ایران است اما این کشور با بهره گیری از روشهای نوین کشت از جمله هیدروپونیک در حال حاضر برای ۵۸۰ میلیون نفر غذا و محصولات لبنی تولید می کند، در این شیوه کشت، محصولات کشاورزی به شکل سالم و چندین برابر شیوه های سنتی تولید می شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بحث آب در منطقه در حال حساس شدن است و کنواسیونهای بین المللی حقوق رودخانه ها و دریاها در جهان شناخته شده است اما گاهی برای اجرای مفاد این قوانین با برخی همسایه ها به لحاظ ارتباط سیاسی، با چالشهایی رو به رو هستیم.
نامی وزارت نیرو را یک وزارت راهبردی توصیف کرد و افزود: در حال حاضر هزاران کیلومتر از رودخانه های کشور از میان شهرها و روستاهای ایران عبور می کنند که همه اینها نیازمند مدیریت است.
معاون وزیر کشور تنها منبع مطمئن و قابل اعتماد را آب دریاها عنوان کرد و گفت: این دیدگاه وجود داشت که اگر همه کشورها از آب دریاها برداشت کنند با کمبود مواجه خواهیم شد اما با پدیده ذوب شدن یخ ها در قطب شمال و جنوب و بالا آمدن آب دریاها موضوع برداشت از آب دریاها کمبودی ایجاد نخواهد کرد.