استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از رویکردهای اصلی در استان این است که از به وجود آمدن التهاب در استان جلوگیری شود چون برهم زدن تعادل اجتماعی مانع از انجام کارهای اساسی میشود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه شورای اداری استان که با حضور رئیس قوه قضاییه در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: کرونا اولویت اول در استان است و این استان با توجه به داشتن مرز زمینی با افغانستان از شرایط ویژهای برخوردار است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: امنیت مهمترین اولویت است و عناصر برهم زننده امنیت با توجه به داشتن مرزهای طولانی زیاد است لذا اگر اشراف و دقت وجود نداشته باشد ناامنیهای جدی برای استان ایجاد میشود و البته دستگاههای امنیتی، نظامی و قضایی در این بخش موفق بودهاند.
وی بیان کرد: بازار در این روزها میتواند دچار التهاب شود لذا دستگاههای مربوطه بر این مهم نیز نظارت دارند و از ذخایر مطمئنی در کالاهای اساسی در شرایط فعلی برخورداریم اما همچنان اقدامات پیشگیرانه در دستور کار است.
نظری افزود: حاشیه نشینی در مشهد در بین کلانشهرهای کشور شرایط خاصی دارد و مسائل اجتماعی و امنیتی در این مناطق نیاز به مراقبت دارد و از چالشهای جدی ماست. همچنین موضوع معتادان متجاهر نیز از چالشهایی است که میتواند باعث ایجاد التهاب شود.
استاندار خراسان رضوی همچنین بیان کرد: ورودهای غیرمجاز از مرز و مدیریت اتباع از چالشهای جدی در این استان است.
وی تصریح کرد: وضعیت تامین آب مشهد نیز از چالشهای جدی است که اگر حل نشود در تابستان آینده دچار تنش آبی خواهیم شد و خواستار عنایت و توجه جدی دستگاه قضا در این بخش هستیم.
نظری افزود: موضوع زیارت نیز ظرفیتهای خوبی برای استان فراهم کرده است و اگر زمینه زیارت آسان فراهم شود در بخشهای مختلف اثرگذار است.در این راستا تصمیمات خوبی در حوزههای مختلف نظیر حمل و نقل درون شهری، ریلی و فرودگاهی اتخاذ شده است.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: جریان مردمی در حوزه اقتصاد باید فعال شود و مهمترین موضوعی که در دستور کار است فعال سازی حرکات مردمی و بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی است.
وی گفت: در استان آمادگی وجود دارد که اگر بناست مجازاتهای جایگزین به جای زندان صورت گیرد زمینه این موضوع را در دستگاه قضایی فراهم کنیم.
وزیر دادگستری گفت: با ثبت قیمت تولید کننده بر روی محصولات، قیمت بسیاری از کالاها کاهش خواهد یافت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، امینحسین رحیمی در کارگروه تنظیم بازار و کمیته اقدام مشترک خراسان رضوی در مشهد اظهار کرد: پیش از این تنها قیمت مصرف کننده بر روی کالا درج میشد اما کاری که اخیرا آغاز شده این است که قیمت تولید کننده بر روی کالا درج خواهد شد که ملاک دریافت مالیات هم قرار میگیرد و مهمترین خاصیت این کار در این است که کمتر میتوانند قیمت غیرواقعی درج کنند.
وی ادامه داد: پیش از این فروشندگان بزرگ با تولیدکنندگان توافق میکردند و قیمت کالا نیز به صورت غیرواقعی درج میشد که از آن سو فروشندگان نیز کالا را با تخفیف زیاد عرضه میکردند که با احتساب همان تخفیف نیز قیمت کالا زیاد و بیشتر از بهای واقعی آن میشد، اما با اقدام اخیر جلو این کارها گرفته شده و بهای کالاها به قیمت واقعی آن خیلی نزدیک می شود.
وزیر دادگستری اظهار داشت: قیمت واقعی بسیاری از کالاها آنی نیست که به عنوان قیمت مصرف کننده بر روی آن درج شده است و یقینا با ثبت قیمت تولید کننده بر روی کالا، خیلی از کالاها ارزان تر از قیمت فعلی به دست مصرف کننده خواهد رسید.
وی افزود: فروشنده نیز حتما باید قیمت را با درصد سود متناسبی، که حداکثر آن ۳۰ درصد است، درج کند و برای شکایت مردم سامانه ای هم طراحی میشود که دیگر نیازی به مراجعه حضوری آنان نباشد.
رحیمی گفت: اگر تولید کننده قیمت را درج نکند تخلف است و با وی برخورد جدی میشود. البته نظارت ها هم باید به درستی انجام شود به گونه ای که تولیدکننده هم متضرر نشود.
وزیر دادگستری با بیان اینکه نظارت فقط بر عرضه و خُرده فروشی نیست، افزود: تنظیم بازار و کمیته اقدام مشترک باید نظارت بر خُرده فروشان را به خود اصناف، اتاق اصناف و اتحادیه ها سپرده و نظارت جهاد کشاورزی، بسیج اصناف و وزارت صمت هم قبل از خردهفروشی اعمال شود.
رحیمی اظهار داشت: گرانفروشی در جایی رخ میدهد که قیمت گذاری بر اساس ضوابط و انصاف صورت نمی گیرد.
وی با تایید بازدارنده نبودن میزان کنونی جریمه تخلفات، افزود: اقدامی که اخیرا انجام داده ایم این است که جریمههای تخلفات صنفی را با شاخصهای تورم به روز کرده ایم که بعد از طی مراحلی منتشر میشود.
وزیر دادگستری افزود: همه تلاش ما باید پیشگیری از وقوع تخلف باشد و باید سعی کنیم گرانفروشی صورت نگیرد و اگر صورت گرفت خود تعزیرات مکلف به برخورد است.
وی بیان کرد: از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تلاش بر این بوده است که کارهای تاثیرگذاری در تنظیم بازار و و معیشت مردم انجام شود و در این زمینه یکی از دغدغه ها مدیریت و تنظیم بازار است و بر همین اساس کمیته اقدام مشترک با حضور چند وزارتخانه مختلف و مرتبط تشکیل شده است و به تبع آن کمیته های استانی و شهرستانی نیز ایجاد و فعال شده و پیش نویس شیوه نامه این کمیته نیز آماده شده است که به زودی ابلاغ خواهد شد.
عدم بازدارندگی جرائم متخلفان
معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی هم در این نشست گفت: عدم بازدارندگی جرائم تخلفات، از جمله مشکلاتی است که نیازمند بازنگری است.
مرتضی اشرفی افزود: در زمینه ذخایر راهبردی نیز استانداران اختیارات خاصی ندارند و تقاضا داریم که حداقل ۱۰ درصد اختیارات این بخش در دست آنها باشد.
وی گفت: در جلسه ای که اخیراً با حضور مسوولان دیگر استانها داشتیم همگی از چند نرخی بودن نان و آرد گلهمند بودند و در این زمینه هم باید چارهای اندیشیده شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: به برکت نهضت امام، انقلاب و استقرار نظام مقدس اسلامی زمینه و فرصت برای درخشش زنان در اجتماع فراهم شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جمع بانوان مدیر استان اظهار کرد: فضای جامعه ما پیش از انقلاب به نحوی بود که زنان محدود و حضور اجتماعی نداشتند و یا اگر وارد اجتماع میشدند زمینهها آسیب زا، نامناسب و خطرناک بود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: فراهم شدن زمینه حضور سالم زنان در اجتماع را مدیون نهضت و اندیشه امام(ره) و انقلاب اسلامی هستیم. بعد از انقلاب، اندیشه اینکه زنان محصور در خانه و محدود باشند در عین حال اندیشه بی بند و باری عملا کنار گذاشته شد و این از هنرنمایی امام(ره) بود.
وی خاطرنشان کرد: تنفس در فضای مقدس اسلامی یک نعمت بزرگ است. شرایطی که این نظام و اندیشه برای همه و بخصوص زنان فراهم کرده یک نعمت الهی است. بدیهی است که شکر این نعمت هم لازم است و همه ما باید شکرگزار عملی باشیم.
نظری ادامه داد: زندگی در نظام مقدس اسلامی را قدر بدانیم و ما وظیفه داریم از این هدیه الهی پاسداری کنیم.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: ارزیابی نظام مقدس اسلامی بر اساس واقعیاتی که هیچ ربطی به نظام و اندیشه اسلام ناب ندارد، ظلم به نظام، شهدا و خون شهدا است.
وی افزود: بانوان ثابت کردند در عین حال که قدرت اعمال مدیریت را دارند، توان مدیریت خانواده و تربیت فرزندان را به عنوان یک واحد اجتماعی دارا هستند.
همچنین در این نشست با حضور استاندار خراسان رضوی؛ از طرح "کتاب خاتون" رونمایی شد.
رئیس قوه قضائیه با استقبال استاندار خراسان رضوی وارد مشهد مقدس شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پنجمین سفر استانی خود به همراه جمعی از مسئولان عالی قضایی و معاونان این قوه، دقایقی پیش با استقبال یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی وارد مشهد شد.
دیدار با فعالان اقتصادی، ملاقات با اقشار مختلف مردم و حضور در جلسه شورای اداری استان و همچنین حضور در جلسه شورای قضائی استان، از جمله برنامههای سفر رئیس قوه قضائیه به مشهد است.
سی و دومین نشست قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا به ریاست وزیر کشور و با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در سی و دومین نشست قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا که در محل وزارت کشور به ریاست وزیر کشور برگزار شد، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی گزارش آخرین وضعیت مدیریت بیماری در استان را ارائه کرد.
در این جلسه همچنین دکتر احمد وحیدی با اشاره به اینکه خطر شیوع امیکرون با توجه به قدرت سرایت پذیری بالا بسیار جدی است؛ گفت: برای کنترل و مهار این سویه جدید نیازمند رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی به صورت استفاده از ماسک و تقویت روند تزریق دز دوم و در گام بعدی دز سوم هستیم.
وزیر کشور با بیان اینکه کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند زمینه را برای ابتلا و به تبع آن بستری بیشتر بیماری در کشور منجر گردد از عموم مردم عزیز کشور خواست: به شدت مراقبت های بهداشتی را در نظر داشته باشند و اجازه ندهند بیماری در کشور اوج گیرد.
دکتر وحیدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در فرایند مراحل پنج گانه طرح هوشمند سازی محدودیت ها قرار داریم؛ خاطرنشان کرد: اجرای موفق طرح هوشمند سازی محدودیت ها به همراهی و عدم عادی انگاری بیماری از سوی مردم نیاز دارد و برای همین همه مراکز از جمله تالارها، رستوران ها، حمل و نقل عمومی، مراکز اداری و اموزشی جملگی باید اصول بهداشتی را رعایت کامل کنند.
وی اضافه کرد: یکی از کارهایی که باید به فوریت برای کنترل و مهار سویه امیکرون اتفاق افتد؛ تسریع در روند واکسیناسیون است و طبق آخرین آمارها میزان تزریق دز سوم واکسن در کشور حدود ۱۷ درصد است که بایستی این آمار ارتقا یابد.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه برنامه های فوق العاده در مدارس که امکان تجمع و دورهمی است؛ در شرایط کنونی برگزار نشود؛ گفت: کلاس های درس به خاطر جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان به صورت حضوری برگزار می شود.
موضوع نظارت بر سفرهای خارجی از دیگر محورهای مورد اشاره دکتر وحیدی بود و در این خصوص گفت: باید افرادی که وارد کشور می شوند تاییدیه های لازم بهداشتی نظیر تزریق دو دز واکسن و پی سی آر منفی بهمراه داشته باشند.
وی در این خصوص گفت: وزارت بهداشت و هلال احمر نظارتهای لازم را در این زمینه بعمل خواهند آورد.
دکتر وحیدی تصریح کرد: دستور کار دیگر نشست امروز قرارگاه نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی در مترو بود و در این خصوص تاکید شد که نظارت های لازم از سوی عوامل شهرداری به لحاظ تزریق دو دز واکسن و استفاده از ماسک را داشته باشند.
وی اضافه کرد: مقرر شد که سامانه فروش بلیط مترو با سامانه وزارت بهداشت برای مشخص شدن وضعیت تزریق واکسن مسافران مترو لینک شود.
وزیر کشور درخصوص افزایش شهرهای نارنجی و احتمال اعمال محدودیت ها هم گفت: در حال حاضر فقط یک شهر نارنجی در کشور وجود دارد اما در صورت شیوع بیماری و افزایش تعداد شهرهای قرمز، محدودیت ها قابل بازگشت است و برای همین از مردم عزیز درخواست رعایت کامل اصول بهداشتی برای کنترل مطلوب شرایط بیماری در کشور داریم.