مشهد- ایرنا- مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: اخیرا مقرر شد اقدامات در زمینه اسلامی کردن علوم انسانی از حوزه علمیه خراسان آغاز شود لذا این حوزه در تحول علوم انسانی پیشگام است.
آیت الله سید مصباح عاملی روز چهارشنبه در نشست سالانه مدیران حوزه علمیه خراسان در مشهد افزود: در زمینه اسلامی کردن علوم انسانی دانشگاهها اقدامات مقدماتی انجام شده اما آغاز این طرح در حوزه خراسان نشانگر ظرفیت و عمق کارهای تحولی صورت گرفته در این حوزه است.
وی ادامه داد: اعتقاد به تحول در حوزه علمیه خراسان که به یک دیدگاه مشترک و ضرورت تبدیل شده از منزوی شدن حوزه جلوگیری می کند و در همه سطوح میان علما و طلاب همچون یک نغمه خوش الحان در سراسر خراسان زمزمه می شود.
مدیر حوزه علمیه خراسان همچنین به گذشت سه سال از حکم انتصاب خود و مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تحول اشاره و بیان کرد: مدیران حوزه خراسان در حد توان به مطالبه مقام معظم رهبری در این خصوص پاسخ مثبت داده اند.
وی تحول در متون درسی را یکی دیگر از موارد در حوزه ذکر و بیان کرد: در منشور تحولی حوزه عملیه خراسان شش زیرساخت برای رسیدن به اهداف این منشور نیاز است و باید رصد شود که در مدارس ما این زیرساختها محقق شده اند یا خیر.
مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: برنامه جامع نظام مند و روزآمد با محتوای کامل یکی از زیرساختهای مذکور است. اگر فردی در مدرسه ای این ویژگیها را نمی بیند بیرون برود، اینها لازمه تحول است. برخی مدیران خیلی خونسرد هستند که در شان حوزه انقلابی و تحولی نیست و برخی زبان تند و تیزی دارند و عمل ندارند که این هم خوب نیست.
آیت الله عاملی افزود: منشور تحول در حوزه انقلابی یعنی اینکه حوزه مبتنی بر مبانی انقلاب اسلامی فعالیت کند. این مبانی روشن است و تنها نیازمند عمل در این بخش هستیم.
وی ادامه داد: تشکیل گردانهای فضای مجازی با مشارکت سپاه از دیگر اقدامات تحولی حوزه خراسان است. این گردانها با حضور 100 نفر از حوزیان و 100 نفر از پاسداران با برگزاری دوره هایی طی روزهای آینده پیگیری می شود.
مدیریت امور مدارس حوزه علمیه خراسان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نشست سالانه مدیران این حوزه در راستای سیاستهای تحولی با حضور مدیران 110 مدرسه علمیه برداران در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی برگزار شده است.
حجت الاسلام علی حیدری به برگزاری سه کارگاه مدیریتی در حوزه تهذیب، سیاست و دانش در همین چارچوب اشاه و بیان کرد: تبیین و ارائه سیاستهای کلی مدرسه علمیه خراسان توسط مدیرت حوزه از دیگر برنامه های این نشست دو روزه است.
حوزه علمیه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و 35 هزار طلبه در حال تحصیل در 152 مدرسه علمیه تحت نظر دو هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است. هم اکنون افزون بر 40 جلسه درس خارج و 400 جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است. 45 مدرسه علمیه در حوزه خراسان متعلق به خواهران است و 30 درصد کل طلاب را خواهران طلبه تشکیل می دهند. 90 درصد استادان حوزه های علمیه خراسان نیز بومی هستند.