فارابی و عطار دو شخصیت منتخب سازمان جهانی یونسکو برای برگزاری دوسالانه

عضو شورای شهر نیشابور گفت: دو شخصیت ایرانی فارابی و عطار طبق ساز و کارهای سازمان جهانی یونسکو در جلساتی که با همین موضوع برگزار شده، انتخاب و بر اساس کسب بیشترین آراء برای برگزاری دوسالانه شخصیت‌های مهم معرفی شده‌اند.

رضا مهرداد در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: برای انتخاب شخصیت‌ها در سازمان یونسکو محورهایی ارائه شده که افراد شاخص از سوی کشورهای مختلف نامزد و پس از رای‌گیری بالاترین آراء معرفی می‌شوند، عطار و فارابی شخصیت‌های ایرانی بودند که برای برگزاری این دوسالانه معرفی شدند.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری دوسالانه افزود: معمولا همایش‌های کوتاه به لحاظ ماندگاری اثر کوتاه مدت دارند، اما در این دوسالانه از ابزارهای گوناگون هنری مانند تئاتر خیابانی، نقاشی کودکان، هنرهای تجسمی و... با محوریت شخصیت‌های منتخب استفاده می‌کنند تا هنرمندان محلی با اجرای آن‌ها ارزش‌های افراد شاخص را به مردم همان منطقه، کشور و در وسعتی گسترده‌تر به همه جهان معرفی کنند.

مهرداد در ادامه توضیح داد: دوسالانه عطار فرصت مناسبی است تا هنرمندان محلی نیشابور با همراهی مسئولان از تمامی ظرفیت‌های بومی شهرستان برای معرفی این چهره شاخص استفاده کنند؛ تا کنون آنچه بیشتر مردم راجع به عطار شناخته‌اند در حد یک اسم و یک معرفی مختصر است، اما با برگزاری طولانی مدت این همایش زمینه برای معرفی ارزش‌ها و خصایل عطار فراهم شده است.

وی شیوع ویروس کرونا را عاملی برای معلق ماندن چگونگی برگزاری دوسالانه عطار در نیشابور اعلام و مطرح کرد: طبق مصوبات سازمان جهانی یونسکو این همایش در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ برگزار می‌شود، اما با توجه به شرایط کنونی و ناپایداری ویروس کرونا برای برگزاری این همایش هنوز تصمیم قطعی از طرف سازمان یونسکو مبنی بر اجرا به صورت فیزیکی یا مجازی اعلام نشده است.

این عضو شورای شهر نیشابور گفت: وجود شخصیت‌های مهم فرهنگی و ادبی مانند خیام و عطار در این شهرستان ظرفیت‌های گردشگری غنی را به همراه دارد، اما در این حوزه کم کاری شده و نتوانستیم از این پتانسیل برای توسعه گردشگری و به تبع آن توسعه اقتصادی به درستی استفاده کنیم؛ امیدوار هستیم این دو سالانه زمینه را برای این فقر فرهنگی فراهم کند تا به موفقیت‌های چشمگیری در این حوزه برسیم.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

پروژه تنها کتابخانه روستایی درگز پس از ۸ سال همچنان نیمه‌ تمام است

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی درگز گفت: تنها کتابخانه روستایی درگز که هشت سال پیش در روستای تاج‌الدین از بخش مرکزی این شهرستان احداث شده به دلیل کمبود اعتبار همچنان نیمه‌ تمام مانده است.

اصغر حسین‌زاده در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: این کتابخانه نیمه‌ تمام با ۴۰ درصد رشد فیزیکی برای اتمام پروژه و به بهره‌برداری رسیدن بالغ بر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد.

وی تعداد کم و پراکندگی جمعیت در روستاهای این شهرستان را عامل اصلی برای احداث نشدن کتابخانه‌های روستایی ذکر کرد و افزود: تمام روستاهای درگز جمعیتی حدود یک هزار نفر دارد و همین امر می‌طلبد تا کتابخانه سیار کار کتاب رسانی به این مناطق را انجام بدهد اما با وجود اینکه این امر یک ضرورت محسوب می‌شود تا کنون بودجه کافی برای به کارگیری یک دستگاه خودرو و تجهیزات از هیچ منبعی تامین نشده است.

حسین زاده بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کتابخانه‌ها بیشترین فعالیت کاربران در فضای مجازی بود از این رو این نهاد فرهنگی اقدام به برگزاری معرفی موضوعات کتاب‌های برتر، مسابقات کتابخوانی و نقاشی ویژه کودکان در این بستر کرده است.

وی ادامه داد: همچنین جشنواره رضوی که همه ساله در ایام دهه کرامت به صورت فیزیکی برگزار می‌شد، امسال به دلیل جلوگیری از انتقال این ویروس به صورت همزمان در سراسر استان از طریق فضای مجازی برگزار شد و مورد استقبال فعالان فرهنگی و کتابخوان قرار گرفت.

حسین زاده مطرح کرد: پویش «هر خانه یک کتاب» از دیگر اقداماتی است که در ایام کرونایی از طریق فضای مجازی منتشر شد و اعضای کتابخوان پس از مطالعه کتاب‌های منزلشان موضوع و خلاصه محتوای آن را باز نشر داده تا سایرین استفاده کنند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر این شهرستان پنج کتابخانه نهادی شامل ۲ کتابخانه در شهر درگز و سه کتابخانه دیگر در بخش‌های نوخندان، لطف‌آباد و چاپشلو با سه هزار و ۵۰۰ نفر عضو فعال دارد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی درگز با اعلام اینکه اکنون ۶۰ هزار جلد کتاب در این مراکز فرهنگی موجود است، گفت: کتاب‌هایی با موضوعات روانشناسی و علمی در کتابخانه‌های عمومی درگز کمتر به چشم می‌خورد و در مقابل موضوعات دینی، ادبیات و تاریخی بیشترین نسخه‌های موجود را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار کرد: ۴۰ درصد مراجعه کنندگان برای دریافت و مطالعه کتاب را کودکان و نوجوانان به خود اختصاص داده‌اند که بیشترین سهم مطالعه در این شهرستان را دارا هستند، ۴۰ درصد دانشجویان و دانش آموزان و ۲۰ درصد دیگر را مخاطبان عمومی شامل می‌شوند.

 شهرستان درگز با جمعیت بیش از ۸۰ هزار نفر دارای چهار بخش مرکزی، لطف آباد، چاپشلو و نوخندان است.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

بزرگترین مجتمع فرهنگی در تایباد بانقص فنی مواجه است

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد گفت: بزرگترین مجتمع فرهنگی در این شهرستان بانقص فنی مواجه است که به دلیل عدم اعتبار تاکنون برطرف نشده است.


به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، جابر آفریدون امروز در دیدار با اصحاب رسانه این شهرستان اظهار کرد: سالن مفاخر با 2 هزار متر زیر بنا سومین مجتمع فرهنگی استان است که توسط پیمانکارساخته شده وداری نقص فنی بوده و تکمیل نشده، تحویل این اداره شده است.


وی افزود: این مجتمع در تایباد، بعلت نقص‌هایی که دارد اداره ارشاد را متحمل هزینه‌های زیادی کرده است.

آفریدون با اشاره به جایگاه ویژه فرهنگ و هنر به ویژه در موسیقی سنتی و مقامی این شهرستان بیان کرد: شناسانده فرهنگ و هنر اصیل ایرانی به جهان و نسل‌های آینده نیاز به همت همگانی و فرهنگ سازی دارد.

وی مطرح کرذ: اصحاب رسانه در شهرستان می‌توانند در حل مشکلات کمک کنند، شرایط خاص کشور وظیفه اصحاب رسانه را سنگین تر کرده زیرا که در این برهه از زمان
اطلاع رسانی نقش موثری در بهبود مشکلات ایفا می‌کند.

انتهای پیام

خبرنگار، برات کلثومیان

ثبت‌نام ۶۴۸ واحد کسب و کار فرهنگی در سامانه تسهیلات کرونا

رئیس گروه طرح و برنامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: تا امروز 648  واحد کسب و کار فرهنگی دارای کد کارگاهی و فاقد بیمه و خویش‌فرمایی در سامانه تسهیلات بنگاه‌های آسیب‌دیده از کرونا، ثبت‌نام کرده‌اند.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، مهدی یونسی با اعلام این خبر، اظهار کرد: در راستای حمایت از کسب و کارهای فرهنگی آسیب دیده از ویروس کرونا با توجه به سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعریف رسته‌ها، متقاضیان می‌توانند تسهیلات مدنظر را دریافت نمایند .

وی ادامه داد: تاکنون لیست 1094 متقاضی دیگر که فاقد کد کارگاهی هستند و یا موفق به ثبت اطلاعات در سامانه نشده‌اند به تایید این اداره کل رسیده و برای وزارت متبوع جهت بهره‌گیری از این تسهیلات ارسال شده است، که پس از بارگذاری در سامانه و تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این تسهیلات بهره‌مند خواهند شد .

رئیس گروه طرح و برنامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: با توجه به فرصت باقی‌مانده کسب و کارهای فرهنگی، هنری و قرآنی که تاکنون اقدام نکرده‌اند، تنها می‌توانند تا 5 مردادماه سال جاری به سامانه https://corona-kara.mcls.gov.ir/ مراجعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام نمایند.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، یونسی تصریح کرد: در صورت ایجاد نقص در ثبت‌نام و سامانه، روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی باید موضوع را در اسرع وقت پیگیری و به واحد اشتغال این اداره کل، اعلام و نسبت به رفع موانع ثبت‌نام اقدام نمایند.

انتهای پیام

خبرنگار، سما سادات علوی مقدم

منبع/ ایسنا

قدردانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از هنرمند نوجوان برنامه عصر جدید

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اهدای لوح تقدیر از هنرمند نوجوان این استان که در برنامه تلویزیونی "عصر جدید" خوش درخشید قدردانی کرد.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، "مبین دُرپور" در برنامه استعدادیابی "عصر جدید" که از سیمای جمهوری اسلامی پخش می‌شود به اجرای قطعه‌ای از موسیقی مقامی در مدح حضرت علی بن موسی الرضا (ع) پرداخت که مورد توجه و تشویق قرار گرفت.

قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی روز چهارشنبه در نشستی که با حضور این هنرمند نوجوان برگزار شد گفت: اجرای "مبین درپور" در برنامه عصر جدید که مورد توجه مردم قرار گرفت جایگاه موسیقی مقامی خراسان را به مردم کشور یادآوری کرد و نشان داد که این نوع موسیقی همچنان مورد توجه مردم است.

یوسف امینی افزود: این هنرمند نوجوان خراسانی با اجرای قطعه‌ای دلنشین در مدح حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) توانست دلهای بینندگان را مهمان ایوان طلای حرم مطهر حضرت امام هشتم (ع) نماید و مورد استقبال داوران مسابقه و عموم مردم قرار گیرد.
وی ادامه داد: مبین درپور، نوه مرحوم استاد نورمحمد دُرپور است که در آموزش دوتار و روایت‌های حماسی موسیقی منطقه خراسان سرآمد بود و زندگی خود را وقف موسیقی عرفانی خراسان کرد.

در این مراسم لوح تقدیر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به این هنرمند نوجوان اهدا شد.