استاندار خراسان رضوی در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که با حضور رئیس جمهور در تهران برگزار شد حضور یافت.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی در این مراسم ضمن تجلیل از مقام شامخ شهدا و ایثارگران این عرصه، گفت: تقدیم ۳۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز نشان صدقی است که برای مبارزه با مواد مخدر در ایران اسلامی وجود دارد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر مسألهای جدی و دارای اولویت در کشور است، اظهار داشت: در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید مسیر طی شده در مبارزه با مواد مخدر آسیبشناسی شود.
دکتر رئیسی با اشاره به کارنامه خوب جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر در سطح ملی و جهانی، با قدردانی از همه دستاندرکاران در ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، پلیس مرزبانی و بسیج، گفت: تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.
آیتالله رئیسی مبارزه با مواد مخدر را با وجود سازمانهای مافیایی، کاری پیچیده و با اهمیت دانست و ضمن تاکید بر لزوم بکارگیری خلاقیت و ابتکار در این مبارزه گفت: باید تلاش کرد روند مبارزه با مواد مخدر متحول شود و در این راه مسئولیت دستگاههای عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر مضاعف است اما هیچ دستگاهی نباید در این مبارزه غایب باشد.
رئیس جمهور معضل مواد مخدر و روانگردانها را یکی از بحرانهای جدی برای کشورها و جامعه بشری است دانست و گفت: هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی وارد مبارزه با سوداگران شود و همه کشورها و سازمانهای بینالمللی باید نقش خود را به درستی ایفا کنند.
آیتالله رئیسی گفت: سؤالم از سازمان ملل این است که آیا سهم، میزان و جایگاهی که برای مبارزه با مواد مخدر بر عهده این سازمان قرار داده شده، به همین میزانی است که عمل میشود؟ یعنی یک دفتر مبارزه با مواد مخدر در سازمان ملل برای این منظور کافی است؟
دکتر رئیسی ادامه داد: معتقدم کشورها و سازمانهای بینالمللی به میزان ادعا و مسئولیتی که بر عهده دارند، نقششان را ایفا نمیکنند. آیا تنها قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حضور موثر در عرصه مبارزه با مواد مخدر کافی است؟ نقش سازمان ملل متحد قطعاً بالاتر از اینهاست.
رئیس جمهور تأکید کرد: امروز ۱۱۳ سال پس از امضای معاهده شانگهای توسط کشورهای مختلف برای مبارزه با مواد مخدر شاهدیم که این کالا در بستر اینترنت سهلتر از بسیاری کالاهای دیگر در دسترس قرار دارد و مواد مخدر سنتی به صنعتی تبدیل شده و با دیگر جرائم سازمانیافته همچون پولشویی پیوند خورده است.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد ضعف جدی در شکلگیری یک عزم بینالمللی در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و تا این ضعف جبران نشود، اوضاع رو به بهبود نخواهد رفت.
رئیس جمهور با تشریح اقدامات آمریکا و ناتو در افغانستان که منجر به توسعه کشت انواع مواد مخدر شده است، گفت: در دو دهه تسلط آمریکاییها و ناتو در افغانستان، مواد مخدر تولید و از سنتی به صنعتی تبدیل و در سراسر جهان توزیع میشد.
دکتر رئیسی افزود: چرا جامعه جهانی به وظیفه قانونی، اخلاقی و حقوق بشری خود در پاسخگو کردن آمریکا و ناتو در این زمینه عمل نمیکند؟
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جامعه جهانی در قبال وظایف خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر، میخواهد فقط با قدردانی و ارسال لوح تقدیر به ایران بسنده کند، افزود: پیام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید پایش میزان ایفای نقش دولتها و سازمانهای بین المللی مدعی حقوق بشر در این زمینه باشد که به اعتقاد بنده در این زمینه ضعف جدی وجود دارد.
آیتالله رئیسی در ادامه در تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز صداقت و جدیت جمهوری اسلامی در این زمینه بر همگان روشن است و نیاز به استدلال نیست، زیرا ۴۳ سال است به صورت جدی با مواد مخدر مبارزه کردهایم و در این راه از همه ابزارها و ظرفیتها از جمله تصویب قوانین لازم، تشدید مبارزه و اقدامات قضایی بهره گرفتهایم.
رئیس جمهور گفت: اگر در این سالها جامعه جهانی آنگونه که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر عمل کرده است، به وظایف خود عمل میکرد، وضع امروز جهان حتما متفاوت بود.
دکتر رئیسی با بیان اینکه همه اقدامات ارزشمند و اثرگذار جمهوری اسلامی در مبارزه مواد مخدر تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا صورت گرفته است، گفت: بسیاری از ابزارها و فناوریهایی که در مبارزه با مواد مخدر باید در اختیار ما باشد، به دلیل تحریمها از دسترس خارج است.
آیتالله رئیسی در ادامه خطاب به نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل متحد گفت: ما از سازمان ملل گلهمندیم که چرا دستکم در راستای رفع تحریمهای ظالمانه نسبت به فعالان در میدان مبارزه با مواد مخدر اقدامی صورت نمی دهد؟!
رئیس جمهور افزود: سازمان ملل امروز باید به این سوال پاسخ دهد که چرا جمهوری اسلامی به رغم ایستادگی پرهزینه در زمینه مبارزه با مواد مخدر، همچنان باید تحت تحریمهای ظالمانه باشد؟
دکتر رئیسی در ادامه به برخورد با شبکههای قاچاق مواد مخدر در ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که سازمانهای اطلاعاتی ما پیگیرانه در این زمینه فعالیت میکنند، باید سازمانهای اطلاعاتی منطقه و جهان گزارش دهند که چه میزان تبادل اطلاعاتی در این زمینه با کشور ما داشتهاند و چه میزان از شبکههای قاچاق مواد مخدر را شناسایی و با آنها برخورد کردهاند.
رئیس جمهور گفت: یکی از رموز موفقیت در مبارزه با مواد مخدر تبادل اطلاعات بین سرویسهای اطلاعاتی منطقه و جهان است و آنها باید در جلسات کارشناسی در این زمینه گزارش بدهند و دبیر کل سازمان ملل هم بررسی کند که نقش این سازمانها در مبارزه با مواد مخدر چه میزان بوده است؟
آیتالله رئیسی در پایان با تاکید بر تقویت کار اطلاعاتی در شناسایی سرشبکههای قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات پیشگیرانه نهادهای فرهنگی و آموزش و پرورش گفت: در زمینه جمعآوری معتادان متجاهر نیز اقدامات صورت گرفته کافی نیست و باید به گونهای عمل شود که ما به هیچ عنوان و در هیچ بخشی از کشور معتادان متجاهری را که مزاحم زندگی مردم هستند، مشاهده نکنیم.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بارگیری اقلام دارویی و غذایی در فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد روز جمعه انجام و محموله کمکهای خراسان رضوی به زلزلهزدگان افغانستان ارسال شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ محسن نجات گفت: این محموله سومین اقلام کمکهای جمهوری اسلامی ایران به مردم زلزله زده جنوب شرق افغانستان است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری با اشاره به تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب و همچنین رییس جمهور برای کمک استانهای مرزی به مردم افغانستان، گفت: این محموله کمکهای دارویی و غذایی حسب دستور استاندار خراسان رضوی تهیه و آماده ارسال شده است.
گفتنی است چهارشنبه هفته گذشته زلزلهای با قدرت ۶.۱ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بامداد چهارشنبه جنوب شرق افغانستان و بخشهایی از پاکستان را به لرزه درآورد.
استاندار خراسان رضوی با حضور در شهرک شهید رجایی و شهید باهنر از چند طرح عمرانی این مناطق بازدید کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری در ادامه بازدید های خود از حاشیه شهر مشهد، امروز در شهرک شهید رجایی و باهنر این شهر حاضر شد و از چند پروژه عمرانی و عام المنفعه ازجمله بهسازی معابر، مرکز آموزش فنی و حرفه ای، مرکز آموزشی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و کال طرق بازدید کرد.
بازدید از راه روستای دستگردان و یک کارگاه خوداشتغالی زنان سرپرست خانواد ، دیدار با یک خانواده شهید و یک خانواده نیازمند و دیدار چهره به چهره با مردم این منطقه در یکی از مساجد از دیگر برنامه های استاندار بود.
استاندار خراسان رضوی گفت: باید در دستگاه های اجرایی روال اداری کاهش یابد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری در جلسه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی با تاکید بر روان سازی امور در دستگاههای اجرایی گفت: بهتر است فعالان اقتصادی از کلی گویی در خصوص مشکلات اداری خودداری کرده و مصادیق را اعلام کنند و نوع کار و نوع دستگاهی که مورد توجه است را مشخص کنند تا موردی به این مشکلات رسیدگی شود.
نظری افزود: در این راستا لازم است از اقدامات مطلوب و موثر نهادها و دستگاههای اجرایی نیز در این عرصه قدردانی شود، بویژه اینکه بانک کشاورزی استان طی دو هفته گذشته در خصوص پرداخت تسهیلات و سرمایه در گردش به تولیدکنندگان رتبه برتر را در کشور کسب کرده و جزو سه استان اول بوده است.
وی اظهار داشت: مشکلات مرزی در خصوص تردد کامیونهای صادراتی ایران از مرز سرخس به ترکمنستان و محدودیتهایی که از سوی آن کشور اعمال شده بود، رفع شده است؛ اما در خصوص مرز دوغارون هنوز برخی مسائل اداری آن حل نشده و در تلاش برای رفع کندی روندها و برطرف شدن سوء تفاهم ها هستیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: چندی قبل نشستی اختصاصی با وزیر کشاورزی به همراه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که در آن نشست سه درخواست خراسان رضوی را اعلام کردیم از جمله آن به حداقل رسیدن کندی سامانه بازارگام، راه اندازی نسخه استانی سامانه بازارگام در خراسان رضوی، تعامل بین واردکننده و تولیدکننده و مصرف کننده در خارج از سامانه بازارگام بود که هر سه پیشنهاد مورد موافقت وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.
نظری با اشاره به مشکلات بازار و رسالت اتحادیه ها در این خصوص اظهار داشت: اتحادیه های مربوطه باید خود بازار را مدیریت کنند، زمانی که میزان یک کالایی کم یا زیاد می شود، بهترین تشکیلاتی که می تواند از دل مردم و بخش خصوصی مشکل را حل کند، همین اتحادیهها هستند.
وی بیان کرد: اگر مشکلی در خصوص قیمت کالا و تامین مواد اولیه وجود دارد، باید این موضوع از طریق مسوولان حاکمیتی و مربوطه جمع بندی و بخش دولتی و بخش خصوصی در این زمینه به یک نقطه مشترک رسیده و همدیگر را اقناع کنند تا مردم گرفتار نوسانات قیمتی در بازار نباشند، تولیدکننده و مصرف کننده لازم و ملزوم یکدیگر هستند و تقاضای ما این است که هم اصناف و هم بخش خصوصی و بخش مردمی به تعامل رسیده که نتیجه آن تعادل در بازار خواهد بود که در نهایت به نفع تولیدکننده است.
استاندار خراسان رضوی گفت: متاسفانه با عوامل مصنوعی مختل کننده در ارتباط با قیمتها در بازار مواجه هستیم و اثرات وضعی افزایش قیمتها از یک کالا به کالای دیگر در بازار، افزایش قیمتهای مصنوعی در بازار را باعث شده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ یعقوبعلی نظری در گردهمایی بزرگداشت هفته قوه قضائیه در مشهد گفت: مبنای قیمت کالاها و خدمات در استان باید بر پایه قیمتها در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه تعیین و تا ۱۰ تیرماه نیز اصلاح شود.
نظری ادامه داد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و همه تولیدکنندگان نیز باید مبنای قیمتها را براساس قیمت ۳۰ اردیبهشت ماه تعیین و قیمتها را برای مردم تثبیت کنند.
استاندار خراسان رضوی گفت: قیمت خدمات و بخش صنعتی و محصولات کارگاهی نیز در استان باید توسط اتحادیه ها و دستگاه های متولی حاکمیتی به سرعت قطعی و روشن شود و به تایید استانداری برسد و این سازوکار تعیین قیمت ملاک عمل خواهد بود.
استاندار افزود: موضوع اجاره بهای منازل نیز مردم را آزار می دهد که این افزایش بها کاملا غیرطبیعی است و باید مدیریت شود چون اجاره بهای منازل اثر زیادی در زندگی مردم دارد و اکنون تعیین نرخ اجاره بها در جامعه رها شده است ولی به تازگی در این خصوص تصمیم های جدی گرفته شده است که به زودی اعلام خواهد شد و مسوولان حکومتی هر جا که منافع مردم دچار خدشه شود به واسطه وظیفه اعتقادی و انقلابی اعمال حاکمیت خواهند کرد.
نطری همچنین به ابلاغ رشد اقتصادی ۷.۲ درصدی استان و مزیتها و ظرفیتهای اقتصادی ویژه خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: معادن سنگ آهن خواف یکی از مزیتهای استان است از این رو باید در راستای بهره مندی از این ظرفیت، زنجیره فولاد و صنایع مربوط به آن در استان تکمیل شود و این موضوع نیاز به سرمایه گذاری جدی و سنگین دارد و باید تصمیم ها در این بخش اولویت داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای واقعه هفتم تیر گفت: دشمنان پس از این که امید خود را به عدم تحقق پیروزی نظام اسلامی از دست دادند، محور تلاش خود را ساقط کردن نظام از طریق ترور و حذف شخصیتهای انقلاب اسلامی قرار دادند.
نظری افزود: این حذف و ترور به شکل نرم افزاری، ترور شخصیت و ترور فیزیکی بود و در آن دوران و البته زمان کنونی دشمنان به شکل های مختلف ترور مسوولان را در دستور کار خود قرار داده اند.
وی موضوعات فرهنگی، اجتماعی و امنیتی استان، موضوع سیال بودن جمعیت و وجود اتباع خارجی در خراسان رضوی را ویژه عنوان کرد و ادامه داد: مدیریت و رفع گره های استان که برخی سابقه چندین ساله دارد، مساله مدیریت بازار، مقابله با گرانیها و هدفمندی یارانه ها نیازمند همکاری بین بخشهای مختلف می باشد.