نخستین مبتلا به کرونای انگلیسی در نیشابور شناسایی شد

چاپارطوس خراسان رضوی، معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور اعلام کرد: نخستین مورد ابتلا به ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی در این شهرستان خراسان رضوی شناسایی شد.

دکتر قاسم مشار موحد اظهار داشت: فرد مبتلا به کرونای انگلیسی یک مرد ۷۰ ساله است که هم‌اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور بستری است که وضعیت عمومی نرمالی دارد.
وی خاطرنشان کرد: پس از اینکه جواب آزمایش این بیمار اعلام شد بلافاصله اقدامات پیشگیری برای مراقبت و گرفتن آزمایش از افرادی که با وی در ارتباط بوده اند آغاز شد و تمهیدات پیشگیرانه برای پیشگیری از شیوع این ویروس در نیشابور در حال اجراست.
وی افزود: در حال حاضر ۳۳ بیمار مبتلا به کرونا در نیشابور بستری هستند که از این تعداد ۱۱ نفر که عمدتا افراد مسن هستند، در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

دکتر مشار موحد گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند که علائم کرونای انگلیسی معمولا شدیدتر بوده و زودتر شروع می‌شود و مراحل پیشرفت بیماری نیز سریع‌تر است.
وی اظهار داشت: تاکنون آزمایش هیچ‌کدام از بیماران با سن کم از لحاظ ابتلا به کرونای انگلیسی در نیشابور مثبت نبوده است ولی تاکنون نوزاد مبتلا به کرونای غیرانگلیسی هم داشته‌ایم.
وی تاکید کرد: مهم‌ترین عامل انتشار ویروس کرونا دورهمی و میهمانی‌ها است و شهروندان باید فاصله اجتماعی و زدن ماسک را به طور جدی رعایت کنند وگرنه دوباره به روزهای سیاه کرونا بازخواهیم گشت.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

کرونای انگلیسی در کمین مسافران نوروزی مشهد/چرا محدودیتی برای سفرها ایجاد نشد؟

چاپارطوس خراسان رضوی، جولان کرونای انگلیسی؛ مسئله‌ای که با افزایش سفرهای نوروزی به مشهد بدیهی بنظر می‌رسید اما محدودیتی برای سفرها ایجاد نشد.
 کاملا بدیهی بود که با افزایش تعداد سفرها به مشهدمقدس میزان و ریسک ابتلا به کرونا از نوع انگلیسی آن نیز افزایش پیدا کند.

آمار و ارقام حاکی از این است که میزان سفر به مشهدمقدس نسبت به سال قبل دارای رشد قابل توجهی بوده است و همین مسئله سبب شده اینک میزان ابتلا به کرونای انگلیسی نیز در مشهد افزایش پیدا کند.

گردش و حضور میدانی در مراکز اصلی خرید و پاساژهای شهر مشهد نیز بیانگر این است که این روزها حجم حضور افراد در مراکز خرید با افزایش قابل توجهی روبرو شده است و از سوی دیگر ضریب رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز به طرز محسوسی کاهش پیدا کرده است.

تعداد زیادی از شهروندانی که در مراکز خرید حاضر می‌شوند فاقد ماسک هستند و همین مسئله می‌تواند در کوتاه مدت مشهد را با مشکلات عدیده‌ای در حوزه کرونای انگلیسی و موج چهارم کرونا روبرو کند.


کاظم فرهمند؛ قائم مقام معاون بهداشت علوم پزشکی مشهد در این زمینه می‌گوید: بهرحال با افزایش تعداد سفرها ضریب افزایش کرونا انگلیسی نیز بالا می‌رود و به دلیل اینکه مشهد پیش از این با کرونای انگلیسی درگیر بود ممکن است در این سفرها افراد مبتلا به کرونای انگلیسی شده و آن را به شهر خود منتقل کنند.

وی با اشاره به اینکه درخواست اکید در این شرایط این است که مردم از سفر به صورت عام و سفر به مشهد به صورت خاص خودداری کنند تصریح کرد: قطعا با توجه به شرایط فعلی باید انتظار داشت که در هفته‌های آینده با افزایش موارد ابتلا به کرونا و بستری‌ها روبرو شویم.

براساس گزارش‌های پلیس راه مشهد و استان هر روز حجم ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد و استان بالا است و همین مسئله بیانگر این است که ویروس کرونای انگلیسی در مشهد در حال چرخش است؛ مسئله‌ای که از قبل نیز بدیهی بنظر می‌رسید اما چرا تمهیدی برای مقابله با سفرها اندیشیده نشد مسئله‌ای است که باید بعدها بدان پرداخت.

زن جوان تایبادی با قرص برنج خودکشی کرد

چاپارطوس خراسان رضوی، مسؤل روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تایباد گفت: زن جوان 15 ساله‌ تایبادی که هنوز مدت کوتاهی از زندگی مشترکش نگذشته بود با قرص برنج خودکشی کرد.

 

جواد آفریدون اظهار کرد: طی یکماه گذشته متاسفانه دو نفر بر اثر مسمومیت قرص برنج جان خود را از دست دادند، متوفی دیگر مرد میانسالی بود که در این مدت بدینوسیله خودکشی کرده بود.

 

وی در ادامه افزود: قرص برنج یکی از سموم دفع آفات است که برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و استفاده نادرست از قرص برنج باعث ایجاد انواع مسمومیت‌های حاد و مزمن در انسان‌ها می‌شود و مصرف خوراکی قرص برنج در کمتر از 6 ساعت مرگ مصرف‌کننده را بهمراه داد.

 

وی با اشاره به اینکه برخی افراد به صورت تعمدی از این قرص برای خلاصی از زندگی استفاده می‌کنند بیان کرد: در این موارد علائم ناشی از مسمومیت با قرص برنج به صورت، بی‌اشتهایی، بی‌قراری، تحریک‌پذیری، دوبینی، تهوع، استفراغ، اختلال ضربان قلب و افت فشارخون ظاهر می‌شود.

 

آفریدون مطرح کرد: قرص برنج دو نوع است؛ نوع اول آن سم ‌کشنده‌ای دارد که پس از قرار گرفتن در جریان هوا با اکسیژن ترکیب می‌شود و سم کشنده‌ای تولید می‌کند و نوع دیگری آن گیاهی به صورت خوراکی می‌باشد که در عطاری‌ها برای لاغری و کاهش وزن به فروش می‌رسد.

 

وی با توضیح اینکه فروش قرص برنج به دلیل خطرات بالایی که دارد ممنوع است، تاکید کرد: خانواده‌ها ضمن آگاهی بخشی به فرزندان باید هوشیار باشند تا در معرض استفاده از این قرص‌ها و دیگر مواد خطرناک که زندگی و آرامش‌ خانواده را به مخاطره می‌کشاند قرار نگیرند.

 

علت اصلی این حادثه هنوز معلوم نیست.

 

انتهای پیام

نقش مرزبانی در ساماندهی منطقه مرزی دوغارون بسیار کلیدی و موثر است

 استاندار خراسان رضوی گفت: تامین امنیت در کشور جایگاه بسیار بالایی دارد و از آنجا که مرز دوغارون به عنوان پیشانی نظام بشمار می‌رود نقش مرزبانی در ساماندهی این منطقه مرزی بسیار کلیدی و موثر است.

 

به گزارش چاپارطوس، به نقل از معاونت اجتماعی فرماندهی مرزبانی خراسان رضوی، محمدصادق معتمدیان در دیدار با سردار شجاع فرمانده مرزبانی خراسان رضوی و هیات همراه که امروز در استانداری انجام شد، اظهار کرد: قدردان مجاهدت‌های خاموش و زحماتی که مرزبانان در جهت برقراری امنیت می‌کشند هستیم. و از این دلاوران که بدون تبلیغات از مرزهای جمهوری اسلامی ایران صیانت، حراست و پاسداری می کنند تقدیر می‌شود.

 

وی افزود: برقراری امنیت در مرزهای خراسان رضوی نقش موثری در امنیت کشور دارد مرز دوغارون به دلیل همجواری با کشور ناامن افغانستان از شرایط خاصی برخوردار است و حفاظت از 300 کیلومتر مرز مشترک با این کشور بر عهده مرزبانان این استان است.

 

استاندار خراسان رضوی در ادامه اشاره‌ای به حادثه گمرک اسلام قلعه کرد و توضیح داد: اقدام بموقع مرزبانی در کنترل تردد هزاران خودرو که براثر انفجار به سمت ایران پناه آورده بودند کاری بسیار دشوار بود اما این نیروهای دلاور مرز را به صورت کامل کنترل و از حوادث احتمالی جلوگیری کردند، این اقدام نشان از تعامل و همکاری نیروهای مرزبانی با کشور همسایه است.

 

وی در ادامه به کمبودهایی در منطقه دوغارون اشاره و بیان کرد: طی بازدیدهای انجام شده کمبودها یررسی و مسایل در حال پیگیری است.

 

همکاری بین‌بخشی و مشارکت مردم برای حمایت از تولید ضروری است

چاپارطوس خراسان رضوی، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: تحقق حمایت از تولید، نیازمند همکاری و تعامل بین‌بخشی دستگاه‌ها در بخش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و مشارکت و همراهی مردم است.

هادی ایزدی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها توسط رهبر معظم انقلاب افزود: برای حمایت از بخش تولید و نقش آفرینی بیشتر آن در فرآیند رونق اقتصادی و توسعه جامعه، در کنار رفع بروکراسی های اداری و حمایت از تولید کنندگان و کارآفرینان و کاهش مشکلات آنان، سایر بخشهای  فرهنگی و اجتماعی هم باید به وظیفه خود عمل کرده و با فرهنگ سازی مناسب،  فرهنگ کارآفرینی و حمایت از سرمایه گذاری و تولید را در جامعه جا بیندازند.

وی ادامه داد: جلب مشارکت مردم برای حمایت از سرمایه گذاری داخلی مولفه مهم دیگری در حمایت از تولید است و آحاد جامعه باید با خرید کالای داخلی از این امر حمایت کنند.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: لزوم صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی از دیگر مسائلی است که برای حمایت از تولید باید مورد توجه قرار گیرد و این موجب می شود که تولید کنندگان کمتر با مشکل و کمبود انرژی در روند تولید مواجه شوند.

وی اظهار داشت: روند صدور مجوز واحدهای تولیدی توسط مسوولان و دست اندرکاران ذیربط باید کاهش یابد و بانکها نیز ۶۰ درصد از منابع خود را به بخش تولید اختصاص دهند.

ایزدی گفت: اهتمام بیشتر شرکتهای خدمات رسان نظیر آب، برق و گاز در تکمیل زیرساختها، ایجاد شبکه فروش و صادرات و بازاریابی کالا و کاهش واسطه ها در مسیر تامین نیازهای مردم،  دیگر عامل موثر در حمایت از تولید است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: قاچاق کالا به بخش تولید صدمه می زند و باید با اهتمام بیشتر متولیان و ارگانهای مربوطه با این معضل برخورد شود و هر چه هزینه های تولید کاهش یابد، گامهای موثرتری در حمایت از تولید و کارآفرینی برداشته می شود.

وی تحقق منویات رهبر معظم  انقلاب در نامگذاری سال جاری به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها را محور فعالیت اداره متبوع خود خواند و تاکید کرد: در استمرار فعالیتهای سال گذشته از همه ظرفیتها برای تحقق این هدف استفاده می شود.

ایزدی افزود: صیانت از اشتغال موجود در کنار حمایت از واحدهای تولیدی در قالب پرداخت تسهیلات مورد توجه مسوولان اقتصادی و اداره صنعت و معدن و تجارت گناباد در سال گذشته قرار داشت و در نتیجه آن ضمن کاهش واحدهای تولیدی تعطیل این شهرستان به هفت درصد،  برخی از شاخصهای تولیدی گناباد ۳۰ تا ۵۰ درصد رشد داشت و ۴۳۰ اشتغال جدید در همین مدت ایجاد شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی خود، سال ۱۴۰۰ با عنوان «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها»  نامگذاری کردند.

۱۷۲ واحد صنعتی در بخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالیت دارند که برای راه اندازی آنها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر به طور مستقیم و برای ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.