شهردار مشهد: کمربند جنوبی این شهر را نمی‌سازم

خراسان رضوی/ چاپارطوس، شهردار مشهد گفت: تا پایان دوره فعالیتم طرح کمربند جنوبی این شهر را نمی‌سازم و چنین یادگاری از خود به جا نمی گذارم.

محمد رضا کلایی عصر یکشنبه در نشست با اعضای قرارگاه دانشجویی صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد افزود: با اصرار شورای شهر کنونی مشهد و به استناد به اسناد بالادستی، ادامه ساخت طرح کمربند جنوبی در آبان ٩٦ توسط شهردار قبلی یعنی آقتی تقی زاده خامسی آغاز شد اما با مخالفت و فشار سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی در اسفند ٩٦ طرح متوقف شد و پس از توقف، موضوع در ستاد تدبیر استان برای تعیین تکلیف مطرح شد.

وی ادامه داد: شورای کنونی شهر مشهد هم اصرار داشت که طرح باید اجرا شود از طرفی سازمان بازرسی نیز ٢٠ نکته در خصوص این پروژه مطرح کرده بود و در نهایت در ستاد تدبیر جمع‌بندی شد که ادله‌های این طرح توسط دانشگاه فردوسی مشهد بررسی و در خصوص ادامه آن تصمیم گیری شود.

شهردار مشهد گفت: در ستاد تدبیر استان به این نتیجه رسیدند که با رعایت نکاتی می‌توان طرح کمربند جنوبی را اجرا کرد اما من قانع نشدم لذا شهریور ٩٨ با یکی از شاخص‌ترین افراد فعال در حوزه زیست محیطی مشورت کردم که آیا این طرح به رغم تخریبها باید اجرا شود که این فرد هم نظرش منفی بود از این رو من هم اعلام کردم که طرح کمربند جنوبی را اجرا نمی کنم، مطالعات زیست محیطی طرح را انجام دهید شهردار بعدی اگر خواست انجام دهد در کل این طرح به یک طرح دارای کشمکش تبدیل شده بود که سعی کردم خود را از حواشی دور کنم.

کلایی افزود: از آنجا که طرح را نمی شود رها کرد لذا بررسی کردیم که چه کاربریهایی در این منطقه می‌توان اجرا کرد و در نهایت دی ماه سال ۱۳۹۸ کاربری ها از پیست موتورسواری تا آفرود و سافاری به ستاد تدبیر ارایه شد و مقرر شد در این محدوده پارکینگ ایجاد شود، همچنین ساخت طرح کوه پارک نیز با مطالعات زیست محیطی با این شرط که تخریب زیست محیطی نداشته باشد آغاز شد.

وی ادامه داد: استاندار خراسان رضوی نیز دغدغه مند بود که طرح کوه پارک و پارکینگ به نوعی ادامه طرح کمربند جنوبی نباشد و فضایی برای حضور خانواده‌ها نیز فراهم شود که برای اجابت این دغدغه ها اصلاحات پیشنهادی نیز اجرایی شد.

شهردار مشهد گفت: اجرای طرح کوه پارک با فشار و هزینه زیادی همراه بود و مهمترین دلیل معترضان نیز این است که من را شهردار خود نمی دانند این درحالی است که اگر آقای صولت مرتضوی شهردار اسبق وارد این طرح می شد با آغوش باز مواجه می‌شد. من آدم تنهایی هستم.

کلایی افزود: برای پایدار کردن یک موضوع و تضمین نساختن طرح کمربند جنوبی باید امکان حضور مردم را فراهم کرد و هزار و ٢٠٠ هکتار درختکاری در ارتفاعات جنوبی چهره این منطقه را تغییر داد و حیف است مردم به آن دسترسی نداشته باشند چون ارتفاعات جنوبی مشهد متعلق به همه است و برای توسعه شهر مشهد از تمام ظرفیت‌ها استفاده می کنم.

وی اضافه کرد: هنوز متوجه نشدم در موضوع ارتفاع جنوب مشهد چرا این قدر فشار وارد شد اما بزرگان استان در این خصوص همراهی خوبی کردند و ساخت و ساز در این ارتفاعات باید با موضوع استیفای حقوق شهر همراه باشد.

شهردار مشهد در خصوص طرح تفصیلی این شهر نیز گفت: یکی از اتهاماتی که با آن مواجه هستم علاقه‌مند نبودن شهرداران مناطق برای تهیه طرح تفصیلی است تا بتوانند تراکم فروشی کنند لذا نمی توان تدوین و تصویب طرح تفصیلی را معطل گذاشت.

کلایی در خصوص ساخت و ساز در جنوب بلوار نماز و روی گسل نیز افزود: موضوع باید در کمیسیون ماده پنج بررسی شود و دستور کار شهرسازی خوبی است که پیگیر آن خواهیم بود.

وی در خصوص اراضی پادگان لشکر ٧٧ ارتش نیز گفت: این فضا باید در اختیار مردم قرار گیرد، بوستان ٣٠ هکتاری داخل این پادگان آماده استفاده مردم است، چرا در این خصوص مطالبه وجود ندارد؟ 

طرح آزادراه و کمربند جنوبی مشهد از انتهای بولوار شهید برونسی تا اتوبان مشهد - باغچه  به طول ۲۷ کیلومتر طراحی شده‌ بود و ساخت آن از اواخر دهه ۷۰ در دستور کار شهرداری مشهد قرار گرفت و پس از انجام مطالعات به پیمانکار واگذار شد.

این طرح که در مرحله نخست آن به طول ۱۲ کیلومتر از انتهای بولوار شهید برونسی تا انتهای بولوار طالقانی به بزرگراه شهید کلانتری متصل می شد حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و هزار  و ۸۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده بود که دادستان مشهد ۲۷ اسفندماه سال ۹۶ اعلام کرد به علت نداشتن پیوست زیست محیطی، هرگونه فعالیت برای ادامه اجرای طرح ساخت کمربند جنوبی مشهد تخلف است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

 

 

مذاکره با آمریکامطلقاممنوع است/اجازه تخطی به آژانس داده نخواهد شد

 محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ملت عزیز ما در جریان هستند که طی روزهای گذشته بحث‌هایی درباره موضوع هسته‌ای در سطح سیاسی و رسانه‌ای مطرح شده است که بنده لازم می‌دانم درباره آنها چند نکته را به استحضار نمایندگان و ملت شریف ایران برسانم./مهر

کرونا در خراسان رضوی به وضعیت هشدار بازگشته است

خراسان رضوی/ چاپارطوس، بر اساس تازه‌ترین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان خراسان رضوی در کاهش و مهار بیماری کووید ۱۹ موفق عمل کرده است دوباره از نظر شیوه ویروس همه‌گیر کرونا در "وضعیت هشدار" قرار گرفت.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چهار شهرستان در استان خراسان رضوی هم‌اینک از نظر شیوه ویروس همه‌گیر کرونا در "وضعیت قرمز" قرار دارند.

دکتر حمیدرضا رحیمی این شهرستانها را "مشهد" واقع در مرکز، "گناباد و بجستان" واقع در جنوب و  "قوچان" واقع در شمال خراسان رضوی اعلام و بیان کرد: بر این اساس هم‌اینک چهار شهرستان از مجموع ۱۴ شهرستان زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد به "وضعیت قرمز" شیوه ویروس کرونا بازگشته‌اند. 

وی افزود: با این حال شیوع بیماری کووید ۱۹ در "بردسکن" واقع در جنوب غربی و "کلات" واقع در شمال شرق استان خراسان رضوی مهار شده و "وضعیت سفید" بر این دو شهرستان حاکم است.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: به این ترتیب هم‌اینک ۱۰ شهرستان دیگر از حوزه جغرافیایی زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی در "وضعیت زرد" از لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
وی همچنین شرایط کنونی شیوع بیماری کووید ۱۹ را در پنج شهرستان استان خراسان رضوی "وضعیت سفید" اعلام و بیان کرد: شرایط در شهرستانهای "نیشابو"ر واقع در مرکز، "تربت‌جام" واقع در جنوب شرقی، "کلات" واقع در شمال شرقی، "مه‌ولات" واقع در جنوب و "بینالود (طرقبه‌شاندیز)" واقع در شمال این استان به لحاظ کرونا در "وضعیت سفید" بسر می‌برند. 

دکتر رحیمی گفت: جدا از شهرستانهایی که وضعیت شیوع کرونا در آنها تشریح شد، بقیه مناطق استان خراسان رضوی به لحاظ بیماری کرونا در "وضعیت زرد" هستند. 

۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی ساکن ۱۴ شهرستان زیرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه جمعیت ساکن ۱۵ شهرستان این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شوند. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۰۲ هزار و ۵۸۴ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۹ هزار و ۵۰۷ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۱۶۱ هزار و ۳۸۴ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان هشت میلیون و ۷۶۵ هزار و ۸۴۳ نفر را بیمار کرده و جان ۴۶۲ هزار و ۶۸۴ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. چهار میلیون و ۶۲۷ هزار و ۸۶۳ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان  تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با دو میلیون و ۲۹۷ هزار و ۱۹۰ بیمار کرونا و ۱۲۱ هزار و ۴۰۷ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، روسیه، هند و انگلستان قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد. 

منبع، ایرنا

عناوین روزنامه‌های اول تیر خراسان رضوی

روزنامه‌های خراسان رضوی روز یکشنبه اول تیر ماه ۱۳۹۹ مطالب متنوعی منتشر کردند که عنوانهای برجسته آنها مرور می‌شود.

روزنامه قدس: 

این روزنامه با روتیتر "پاسخ کشورمان به قطعنامه ضدایرانی آژانس بین‌المللی اتمی چه خواهد بود؟" تیتر زد: گزینه‌های تهران در برابر وقاحت اروپا

تصویری از یک خانواده پرجمعیت غربی، عکس نخست روزنامه قدس با این عنوان به نقل از رییس سابق مرکز توسعه و تحقیقات وزارت بهداشت است: در سیاستهای حمایتی جمعیت از غربیها تبعیت کنیم

 

ویژه‌نامه قدس خراسان رضوی:

این ویژه‌نامه با اشاره به تخلف دریافت شهریه نام‌نویسی مدارس در تیتر نخست نوشت: والدین گزارش کنند

عکس نخست ویژه‌نامه قدس خراسان رضوی با عنوان "قدردانی استاندار از آستان قدس به دلیل کنترل کرونا" تصویری از نشست شورای اداری استان خراسان رضوی است.

 

روزنامه خراسان:

این روزنامه تیتر و عکس نخست خود را به هفتاد و دومین سالگرد انتشار "خراسان" اختصاص داد و نوشت: خراسان ۷۲ ساله شد

 

ویژه‌نامه خراسان:

این ویژه‌نامه در تیتر نخست عنوان "رتبه استان در کاداستر، از آخر دوم" را منتشر کرد و زیر آن به نقل از استاندار خراسان رضوی نوشت: رتبه سی‌ام خراسان رضوی در طرح کاداستر زیبنده نیست

عکس نخست ویژه‌نامه خراسان با عنوان" بازگشایی سینماهای مشهد و کتابخانه‌های استان از امروز" تصویری از عملیات ضدعفونی یک سینما در مشهد است. 

 

روزنامه شهرآرا:

"بازی برد - برد برای حریم مشهد" تیتر نخست این روزنامه است که زیر آن نوشت: به گفته مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور با لحاظ کردن شاخصهایی از منافع عمومی، خطوط تقسیماتی بین مشهد و بینالود تدقیق می‌شود.

 عکس نخست شهرآرا، تصویری از زمین بازی کودکان پیش و پس از بحران شیوع بیماری ویروسی همه‌گیر کرونا است با این عنوان پرسشی: کرونا تفریح را بلعید؟ 

۲ نفر از روسای جمعیت هلال احمر خراسان رضوی به کرونا مبتلا شدند

خراسان رضوی/ چاپارطوس، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی از ابتلای روسای این جمعیت در شهرستان‌های مشهد و فیروزه به بیماری کرونا خبر داد.

دکتر مجتبی احمدی گفت: جمال زرگر رییس جمعیت هلال احمر مشهد و عباس یوسفی رییس جمعیت هلال احمر شهرستان فیروزه به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده و هم اکنون در حال درمان هستند.

وی با بیان اینکه رییس هلال احمر فیروزه در بیمارستان نیشابور بستری و تحت درمان است، افزود: رییس جمعیت هلال احمر مشهد نیز در منزل و تحت مراقبت و درمان قرار دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی ادامه داد: پیش از این ۶ نفر از امدادگران هلال احمر استان نیز در اجرای طرح غربالگری و سنجش سلامت مسافران در مبادی ورودی به بیماری کرونا مبتلا شده بودند که همه آنان بهبود یافته‌اند.

وی گفت: در اجرای طرح دستیار طی روزهای اخیر ۴۸ هزار بسته بهداشتی و کمک معیشتی توسط نیروهای هلال احمر استان بین بیماران خاص و آسیب‌دیدگان ناشی از کرونا توزیع شده است که روسای جمعیت هلال احمر مشهد و فیروزه در اجرای این طرح مشارکت فعال داشته‌اند.

جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با ۵۱۲ کارمند رسمی، قراردادی و پیمانی هم‌اینک از خدمات ۱۴ هزار و ۵۰۰ امدادگر و نجاتگر فعال در این استان برخوردار است.

از این میان، سه هزار و ۴۶۵ امدادگر و نجاتگر متخصص در قالب ۱۳ شاخه امدادی همچون امداد کوهستان، سیلاب، حمایت روانی و اسکان اضطراری در خراسان رضوی به طور شبانه‌روزی آماده ارائه خدمات به حادثه‌دیدگان هستند. 

جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ۳۱ پایگاه امداد و نجات، ۲۰ نمایندگی و شعبه، ۴۴ دستگاه آمبولانس، یک فروند بالگرد، ۴۰ هزار داوطلب و ۱۰۳ هزار عضو جوانان هلال احمر دارد.

 

منبع، ایرنا