سپردن امور وکالت به وزارت اقتصاد مشکل‌ساز است

معاون اول قوه قضائیه گفت: اگر اموری مانند تمدید و ابطال پروانه وکالت ناخودآگاه تبدیل به کسب و کار شود و زیر پوشش وزارت امور اقتصاد و دارایی قرار گیرد، مشکل‌ساز است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام محمد مصدق در حاشیه برگزاری آزمون ملی وکالت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضائیه  در گفت‌وگو با خبرنگاران در خصوص مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون سپردن امور وکالت به وزارت اقتصاد، اظهار داشت: نمی‌دانیم منشا و علت این تصمیم چیست، چرا که با قوه قضائیه هیچ مشورتی صورت نگرفته است و ما هیچ خبری از این موضوع نداریم در صورتی که بر اساس قوانین و مقررات آنچه قوه قضائیه در آن دخیل است باید با مشورت این نهاد صورت گیرد.

وی افزود: هر چند بر اساس تاکید رئیس قوه قضائیه، وقتی مصوبه‌ای در مجلس تصویب شد و مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت، هر چند مخالف نظر ما هم باشد، تمکین می‌کنیم و تاکنون این موضوع را اثبات کرده‌ایم.

معاون اول قوه قضائیه گفت: گاهی افراط و تفریط‌ها از سوی کانون وکلا، باعث می‌شود نمایندگان مجلس از روی دلسوزی عکس‌العمل نشان دهند، اگر کانون‌های وکلا نظارت قوه قضائیه را که بر اساس قانون و اسناد بالادستی است، می‌پذیرفتند هیچ گاه این واکنش‌ها ایجاد نمی‌شد، لذا امیدواریم کانون وکلا، مجلس و قوه قضائیه دور یک میز گفت‌وگو کنند و حاصل مباحث و نظرات کارشناسی به صورت مصوبه و قانون درآید.

مصدق خاطرنشان کرد: کسانی که می‌خواهند وارد موضوع وکالت شوند باید شرایط لازم را داشته باشند که از جمله آنها پذیرفتن نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی است، البته اقلیت‌ها هم می‌توانند وکیل شوند مشروط به اینکه قانون اساسی را بپذیرند، چرا که ما مجری قانون هستیم.

پلمب ۱۵ مرکز فاقد مجوز و مداخله‌گر سلامت در خراسان رضوی

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کارگروه مداخله‌گران سلامت معاونت درمان این دانشگاه، ۱۵ مرکز فاقدمجوز و مداخله‌گر پزشکی که در زمینه پوست و زیبایی در مشهد فعالیت می‌کردند را طی یک ماه گذشته مهر و موم کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید کاظم غفاریان در جمع خبرنگاران اظهارداشت: افراد فاقد صلاحیت و مجوز در این مراکز، در زمینه‌های زیبایی، پوست، مو، تزریق ژل و بوتاکس و لیزر فعالیت داشتند که بنا بر گزارش‌های رسیده، بازدید نامحسوس انجام شد و این مراکز نیز به مراجع ذیصلاح اعلام شد.

مدیر نظارت بر درمان دانشگاه تصریح کرد: از این تعداد یک مورد فرد تبعه کشور خارجی خود را پزشک معرفی می کرد و خدمات ژل و بوتاکس را به صورت غیر مجاز انجام می داد.

غفاریان با بیان اینکه در یکی از این موارد خانمی خدمات غیرمجاز اعم از ارائه خدمات لیزر و پاکسازی در یک مزون انجام می‌داد اظهارکرد: در تمام موارد دیگر ،ارائه خدمات لیزر و ژل و بوتاکس و پاکسازی تتو و خدمات سولاریوم..در اماکنی هم چون آرایشگاه و زیر زمین ها و منازل مسکونی به صورت غیرمجاز انجام میشد که توسط کارشناسان نظارت پلمب شد.

وی ادامه داد: کارشناسان نظارت بر درمان این دانشگاه با دستور قضایی و با همکاری اداره اماکن، این مراکز را شناسایی نموده و تمامی متخلفان برای پیگیری پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای سال تا کنون 60 مرکز مداخله گر سلامت در حوزه زیبایی در مشهد مهروموم شده است.

غفاریان با بیان این که مداخله گران سلامت، تهدیدی برای جامعه محسوب می‌شوند افزود:مردم باید آگاهانه و هوشمندانه به این مراکز اعتماد نکنند همچنین آنها می‌توانند شکایات خود را از طریق سامانه 190 و سامانه جامع نظارت برای پیگیری ثبت کنند.

مشکلات کمبود دارو و شیرخشک در حال پیگیری است

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مشکلات کمبود دارو و شیرخشک در حال پیگیری است، گفت: در نشست با مسئولان وزارت بهداشت، بر تامین نیازهای دارویی مردم و همچنین تامین شیرخشک موردنیاز شیرخواران تاکید کرده‌ایم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسینعلی شهریاری امروز در آئین اختتامیه اولین کنگره بین‌المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین‌المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، اظهارداشت: ما در موضوعات مختلف حوزه سلامت همچون تغذیه، طب سنتی و غیره مشکلاتی به واسطه شبکه‌های اجتماعی فعال در فضای مجازی که بعضاً اطلاعات نادرست به مردم در حوزه سلامت می‌دهند را داریم که بسیار نگران‌کننده بوده و ما به مردم توصیه به مراجعه به‌موقع به پزشک در زمان بروز مشکل و بیماری و عدم هرگونه خوددرمانی داریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به مردم توصیه می‌کنیم که اخبار مرتبط با تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت را صرفاً از مراجع علمی و رسانه‌های معتبر دنبال کنند و تحت تاثیر اخبار نادرست قرار نگیرند تا سلامت خودشان، خانواده‌شان و اطرافیانشان به خطر نیفتد.

شهریاری با اشاره به اینکه ما بیماران sna، فاکتورهای خونی، فشارخون، قندخون، دیابت، سرطانی و بسیاری از بیماران نادر را داریم، بیان کرد: ما معتقدیم که با استفاده از ظرفیت بهورزان و مراقبان سلامت می‌توانیم ضمن افزایش سطح سواد سلامت جامعه، از بروز بسیاری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر جلوگیری کنیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: متاسفانه وضعیت خوبی در بحث سلامت جامعه نداریم و امروزه بیشترین مرگ و میر ما در موارد غیرواگیر همچون بیماری‌های قلبی بوده، در حالی که در گذشته موارد عفونی در راس قرار داشت.

شهریاری اضافه کرد: در گذشته تصادفات عامل نخست مرگ و میرها بود، آماری که متاسفانه همچنان بالا بوده و سالانه هزینه‌های بسیار زیادی برای درمان معلولان تحمیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما طرح پزشک خانواده را داریم که در رشد و توسعه حوزه سلامت بسیار حائزاهمیت است بیان کرد: باید این طرح به‌طور کامل از سوی مردم، مسئولان و متولیان آن مورد حمایت قرار بگیرد تا که ثمرات آن در رشد و ارتقاء سلامت جامعه دیده شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع رفع مشکلات کمبود دارو و شیرخشک در حال پیگیری است و در جلساتی که با مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فعالان شرکت‌های تولید کننده و توزیع کننده در این حوزه داریم بر تامین نیازهای دارویی مردم و همچنین تامین شیرخشک موردنیاز شیرخواران تاکید کرده‌ایم.

سواد سلامت کلید رسیدن به سبک زندگی‌ سالم است

رودریگو کرچ نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران  در حاشیه آئین اختتامیه اولین کنگره بین‌المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین‌المللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ارتقای سلامت به معنی فراهم آوردن بسته مناسب برای توانمندسازی مردم جامعه بوده و آموزش‌های سلامت‌محور در شناخت عوامل تاثیرگذار بر سلامت فردی و اجتماعی و تصمیم‌گیری صحیح در انتخاب‌ رفتارهای بهداشتی و رعایت شیوه زندگی سالم موثر است.

وی اضافه کرد: سواد سلامت کلید رساندن به این اهداف و رسیدن به چنین سبک زندگی خواهد بود و این مهم نقش بسزایی در زمینه هر نوع برنامه‌ریزی در حوزه سلامت دارد.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران با بیان اینکه باید از ظرفیت متخصصان حوزه سلامت به‌خوبی استفاده شود، خاطرنشان کرد: متخصصان این حوزه باید امکانات و توانایی‌های خود را به تناسب فناوری روز و نیاز جامعه ارتقاء دهند.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران افزود: تجربه نشان داده که ما هرچه قدر در حوزه پیشگیری کار کردیم، چند برابر آن ثمراتش را در حوزه سلامت دیده‌ایم و با دادن آموزش‌های به‌روز و بهره‌گیری عموم مردم از آخرین آموزه‌های حوزه سلامت می‌توانیم هم سواد، دانش و آگاهی خود را در این حوزه بالا ببریم و هم اینکه از بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها به‌دور باشیم.

ریزگردهامیهمان ناخوانده درگزشدند/طوفان گرد وخاک درمشهد

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی گفت: در شهرستان درگز شاهد طوفان گردوخاک و وزش باد شدید هستیم و از بعدازظهر امروز به‌ تدریج بارندگی از نواحی شمالی آغاز شده و تا فردا بارش‌ها ادامه خواهد داشت.
سارا حکمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد اظهارداشت: وقوع توفان گرد و خاک و ریزگردها از کشور همسایه امروز شنبه هوای شهرستان درگز را غبار آلود کرده است به طوری که گفته می‌شود دید افقی رانندگان در جاده مرزی و ترانزیتی لطف‌آباد ـ درگز را محدود شده است.

وی افزود: حوالی ساعت 10 و 30 دقیقه امروز سرعت وزش باد در شهرستان درگز به 58 کیلومتر در ساعت رسید.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در نواحی شمالی، نیمه شرقی و جنوب شرق استان وزش باد شدید‌تر و همراه با طوفان گردوخاک است، افزود: هم‌اکنون در شهرستان درگز شاهد طوفان گردوخاک و وزش باد شدید هستیم و از بعدازظهر امروز به‌ تدریج بارندگی از نواحی شمالی آغاز شده و تا فردا بارش‌ها ادامه خواهد داشت و با توجه به رگباری بودن بارش‌ها احتمال ایجاد روان‌آب و سیلابی شدن مسیل‌ها وجود دارد.

حکمی عنوان کرد: در شهرستان مشهد نیز از ساعات بعدازظهر، درگیر طوفان گردوخاک خواهیم  شد و از اواخر شب بارش باران آغاز خواهد شد که تا صبح ادامه دارد ضمن اینکه شاهد افزایش شدت و سرعت وزش باد و افزایش ابرناکی در سطح استان خواهیم بود.

به گفته صولت دولتیان، معاون سیاسی امنیتی فرماندار درگز؛ با وجود توفان و گردو خاک شدید تردد ناوگان حمل و نقل بین المللی از گذرگاه مرزی لطف آباد با ترکمنستان بدون وقفه در جریان است و به واسطه پدیده گرد و خاک در محدوده پایانه مرزی لطف آباد با کاهش کیفیت هوا رو به رو هستیم که تمهیدات ایمنی برای جلوگیری از مشکلات تنفسی برای کارکنان و رانندگان حمل و نقل بین الملل در نظر گرفته شده است.

سپاه‌ ۸۰۰ مدرسه در مناطق محروم خراسان رضوی می‌سازد

جانشین قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه از ساخت ۸۰۰ مدرسه با ۴ هزار کلاس درس طی تفاهم‌نامه‌ای ‌در ‌مناطق محروم خراسان رضوی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سردار حسن‌زاده امروز در جلسه هماهنگی تفاهم‌نامه احداث مدارس با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) اظهار داشت:عملیاتی شدن احداث مدارس حاشیه شهر مشهد نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها دارد.

وی افزود: طی 10 سال گذشته بیش از 120 هزار پروژه عمرانی و بیش از 10 میلیون برنامه غیر عمرانی برگزار شده است.

جانشین قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت زدایی نیروی زمینی سپاه عنوان کرد: 27 سفر استانی در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) به سراسر کشور داشته‌ایم و تقریباً همه استان‌ها دارای مناطق کم برخوردار هستند.

قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در 14 عرصه فعالیت می‌کند و در حوزه مدارس استثنا در حاشیه شهرها ورود پیدا کرده است. سردار حسن زاده گفت: در خراسان رضوی بعد از جلسات کارشناسی تفاهمنامه ای منعقد شده است و انشالله 800 مدرسه با 4 هزار کلاس درس عملیاتی می‌شود که اجرای این پروژه مورد اهتمام سپاه هست و اگر همه دستگاه‌ها پای کار باشند محقق خواهد شد.

جاسم حسین‌پور، مدیر اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی نیز اظهارداشت: به خاطر سرانه پایین آموزش و پرورش در حاشیه شهر مشهد شرایط سختی را سپری می‌کنیم و اگر منطقه‌ای به لحاظ جغرافیایی در سطح کشور مشکل داشته باشد همین حاشیه شهر مشهد است چرا که از تمامی نقاط شهر مشهد و استان و همچنین مناطق برخوردار مشهد شاهد مهاجرت به حاشیه شهر هستیم و این مهاجرت شاخص جمعیت دانش آموزی ما را به صورت متغیر درآورده است که گاهی به صورت بحران نمود پیدا می‌کند.

وی با اشاره به سابقه درخشان همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در احداث مدرسه در استان سیستان و بلوچستان ابراز امیدواری کرد که این پروژه در سطح شهر مشهد نیز به سرعت عملیاتی شود.

مدیر اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی با اشاره به تفاهم‌نامه همکاری نوسازی مدارس با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) گفت: مقرر شده است، 800 مدرسه با 4000 کلاس درس به متراژ 416 هزار متر مربع و همچنین 350 نمازخانه در سطح استان خراسان رضوی احداث شود و امیدوارم این جلسات منجر به عملیاتی شدن این تفاهمنامه شود.

وی همکاری با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) را مانند بنیادهای علوی، برکت، کمیساریای عالی پناهندگان و خیرین فرصتی ارزشمند است و اجرایی شدن این پروژه‌ها بیشتر نیازمند اراده است.