در دومین روز همایش استانداران سراسر کشور مطرح شد

وزیر کشور: همکاری و تعامل نیاز امروز کشور است/ پیشنهاد تشکیل اورژانس سرمایه‌گذاری و تولید برای رفع فوری مشکلات واحدهای تولیدی/ استانداران مسئول اجرای سیاست‌های کلان کشور هستند
وزیر کشور در همایش استانداران سراسر کشور تاکید کرد: کشور امروز در شرایط ویژه ای قرار دارد و باید همکاری و تعامل را مبنای رفتارها و سیاستگذاری‌ها قرار دهیم تا بتوانیم باری از روی دوش مردم برداریم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر«عبدالرضا رحمانی فضلی» امروز پنجشنبه در پایان همایش دو روزه استانداران در وزارت کشور گفت: وزارت کشور به عنوان یک وزارتخانه حاکمیتی، مسئولیتی فراتر از تکالیف اصلی‌اش دارد و باید با هماهنگی با سایر نهادهای حاکمیتی در کشور و اولویت قرار دادن رضایت مردم که بیشتر در بعد نیازهای معیشتی مطرح است، منشا تحول و آبادانی در کشور باشیم.
وی با قدردانی از تلاش استانداران در اجرای برنامه‌های دولت و رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم به نقش مؤثر آنان در اجرای تصمیمات گفت: وزارت کشور همراه با نهادهای تابعه، مسئول اجرای سیاستگذاری‌های کلان کشوری است و این استانداران هستند که در جای جای کشور، نقش هماهنگی و اجرای تصمیمات قوا را برعهده دارند.
وزیر کشور با اشاره به اقدامات استانداران در سال گذشته گفت: با وجود آنکه شرایط بسیار سختی بود و از نظر فضای کلی در تحریم قرار داشتیم و دچار مشکلات جدی بودیم اما با مجموعه اقداماتی که در سال ۹۸ داشتیم، استانداران و فرمانداران برای رفع مشکلات تلاش کردند.
رئیس شورای امنیت کشور در این زمینه به مساله افزایش قیمت بنزین و حوادث بعدی در آبان سال گذشته اشاره کرد و گفت: بحث تغییر قیمت بنزین، یک رویداد بزرگ بود. همه مراحل تصمیم سازی و تصمیم گیری درباره این موضوع در حوزه نظام و حاکمیت اتفاق افتاد و اجرای همه ابعاد آن نیز با نظارت کامل در سلسله مراتب نظام و حاکمیت، انجام شد.
وی افزود: در این موضوع، دستگاه‌های مختلف در چارچوب وظایف و مسئولیت‌هایی که داشتند، وظیفه خود را خوب انجام دادند، ولی با این وجود، آنچه رخ داد، برای همه ما حادثه غم انگیزی بود از این جهت که دشمنان از آن سوءاستفاده کردند و با تحریکاتی که انجام شد، اتفاقاتی افتاد که خواست هیچکس نبود.
رحمانی فضلی در ادامه به روند اجرای تصمیمات در کشور اشاره کرد و گفت: هر تصمیمی که در دولت، مجلس یا قوه قضاییه برای اجرا در مناطق مختلف کشور گرفته می‌شود، اجرای آن بر عهده استانداران است و آنها نقش اجرایی، هماهنگی، همکاری و هم افزایی تلاش‌ها را بر دوش دارند.
رحمانی فضلی در ادامه صحبت‌هایش به نقش ویژه استانداران در مدیریت بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: استانداران دوشادوش وزارت بهداشت، بیشترین نقش را در مدیریت این بیماری داشته‌اند به گونه‌ای که اگر آنها در کنار روسای علوم پزشکی و کارکنان درمانی قرار نمی‌گرفتند، کارها بخوبی پیش نمی رفت.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در بخش دیگری از سخنانش به روند صعودی بورس در ماه‌های اخیر اشاره کرد و خواستار توجه جامع و پیشگیرانه به ابعاد مختلف این عرصه شد.
رحمانی فضلی افزود: در آینده ۵۰ میلیون سهام عدالت می‌تواند وارد بورس شود. باید در این اوضاع و احوال مراقب واسطه‌گری و دلالی باشیم و اجازه ندهیم این سهام در استان‌ها تحت تاثیر جریان‌های واسطه‌گری قرار گیرد و از مسیر خود منحرف شود.
طرح ملی مسکن از دیگر موضوعاتی بود که وزیر کشور به آن اشاره کرد.
وی گفت: طرح مسکن ملی از دغدغه‌های مهم رئیس جمهوری است و همواره بر حسن اجرای این طرح تاکید دارند. از این جهت حوزه عمرانی وزارت کشور با همکاری استانداران باید با تهیه گزارش و مستندات لازم، در کنار وزارت راه و شهرسازی، زمینه اجرای دقیق این طرح و رفع اشکالات احتمالی و پیشگیری‌های لازم در این خصوص را فراهم کند.
وزیر کشور در ادامه صحبت هایش به تشکیل کارگروه سرمایه گذاری و تولید در کشور اشاره کرد و گفت: ما پیشنهاد داده‌ایم اورژانس سرمایه‌گذاری در قالب کارگروه‌های تولید در سراسر کشور تشکیل شود تا هر استانی مشکلی در زمینه تولید و سرمایه‌گذاری داشت، موضوع به سرعت به این کارگروه ارجاع و حل شود.
وی افزود: باید با حضور مسئولان وزارتخانه‌های اقتصاد، صنعت، کشاورزی و راه و شهرسازی و سازمان حفاظت محیط زیست کارگروهی در این زمینه در سطح ملی و متناظرا در استان‌ها تشکیل شود.
وزیر کشور در باره سازوکار این کارگروه اظهار داشت: چنانچه در هر استانی مشکلی در بحث تولید و سرمایه‌گذاری وجود داشته و این مشکل در سطح استان قابل حل نباشد، آن را به این کارگروه استانی ارجاع می‌دهند تا ظرف ۲۴ ساعت بررسی و نظر نهایی در باره آن اعلام شود.
وزیر کشور با تاکید بر اهمیت مقوله اقتصاد در سیاست‌گذاری‌های کلان کشوری، به راه اندازی دوباره نشست منطقه‌ای استانداران اشاره کرد وگفت: نشست‌های منطقه‌ای استانداران فعال شود و امسال با محوریت مسائل اقتصادی دنبال شود تا در این نشست‌ها نظرات استانداران و دستگاه‌های اجرایی هر منطقه در مورد مشکلات مطرح شده و نسبت به عملیاتی شدن آن راهکار ارایه شود.
وزیر کشور آمادگی خود را برای حضور در این نشست‌ها جهت پیشبرد بهتر سیاستهای اقتصادی در سطح مناطق و استانداری‌ها اعلام کرد.
رحمانی فضلی همچنین بر اهمیت همکاری‌های بین بخشی برای پیگیری موضوعات مهم استانی و منطقه‌ای در کشور تاکید کرد و یکی از نمونه‌های موفق آن را حل پرونده موسسه پدیده شاندیز در خراسان رضوی برشمرد.
وی گفت: اگر هماهنگی بین نهادهای مختلف حاکمیتی رخ نمی داد و دستگاه‌های نظارتی و قوه قضاییه در این زمینه هماهنگ نمی شدند، این مساله به یک معضل جدی برای کشور تبدیل می شد اما خوشبختانه با همکاری و هماهنگی همه نهادهای حاکمیتی اعم از حوزه نظارت و اجرا و با مصوبه شورای عالی امنیت ملی، این مساله حل شد و امروز این شرکت به صورت قانونی در حال ورود به بورس است.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه سال جاری به دلیل زمان‌بندی فعالیت دولت، وضعیت اقتصادی و شرایط ناشی از کرونا، سال ویژه‌ای خواهد بود، از همه استانداران خواست با تحلیل درست این شرایط و برنامه‌ریزی متناسب، برای حل مشکلات مردم، جدی تر، منسجم‌تر و قوی‌تر عمل کنند.
وی افزود: فرصت‌های زیادی در کشور برای بهبود وضعیت اقتصادی وجود دارد و همه استانداران باید با بررسی‌های کارشناسی، این ظرفیت‌ها را به فعلیت درآورند.
رحمانی فضلی در این زمینه، «صیانت از اشتغال موجود»،«بازگشت به کار کسانی که بیکار شده‌اند»، و به نتیجه رساندن «فعالیت‌های زودبازده» را سه اولویت مهم برای استانداران در سال جاری برشمرد.
وزیر کشور همچنین از استانداران استان‌های مرزی خواست در زمینه تقویت صادرات، تسهیل همکاری‌ها با کشورهای همسایه و سرمایه‌گذاری‌های متقابل تولیدی فعالتر شوند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ بر لزوم فراهم کردن زمینه‌های مناسب برای مشارکت هر چه گسترده‌تر مردم در این انتخابات تاکید کرد.
رحمانی فضلی گفت: رییس جمهور به عنوان رییس دولت و بالاترین مقام نهاد اجرایی در کشور باید با رای بالای مردم انتخابات شود تا بتواند با قدرت وظایف خود را انجام دهد.
وزیر کشور همچنین مجلس شورای اسلامی را دارای جایگاهی رفیع دانست و تضعیف آن به عنوان یک نهاد حاکمیتی و موثر را قابل قبول ندانست.
رحمانی فضلی به استانداران گفت: ما مطابق قانون و بر اساس وظایف و مسئولیت‌هایی که برعهده داریم، مجلس را یک نهاد حاکمیتی موثر می‌دانیم و معتقدیم باید با آن تعاملی مثبت و مناسب داشته باشیم اما این تعامل در چارچوب قانون و رعایت اصل تفکیک قوا و در جهت رسیدگی به مطالبات مردم و رفع مشکلات آنان خواهد بود.
وی پیش بینی کرد مجلس جدید و دولت به منظور رفع مشکلات مردم، رابطه خوبی با یکدیگر خواهند داشت.
وزیر کشور همچنین بر لزوم تعامل مناسب، منطقی و در چارچوب قانون از سوی استانداران با مسئولان دستگاه قضایی تاکید کرد و از آنها خواست با همکاری این قوه نسبت به رفع مشکلات جامعه اقدام کنند.
رحمانی فضلی ابراز امیدواری کرد با تداوم تلاش ، همکاری و هماهنگی همه قوا و دستگاه‌های کشور و همراهی مردم، همانگونه که در موضوع کرونا شاهد آن بودیم، سال ۹۹ را با موفقیت سپری خواهیم کرد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

از طرح و برنامه‌های مجمع بانوان به صورت صد درصدی حمایت می‌کنیم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در مجمع مشورتی بانوان خراسان رضوی گفت: قول می‌دهیم از طرح‌ها، ایده‌ها و برنامه‌ها در حوزه بانوان به صورت صد درصدی حمایت کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی‌ استانداری خراسان رضوی، حسن جعفری در مجمع مشورتی بانوان استان به نقش ارزنده آن‌ها در حوزه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری اشاره کرد و ضمن قدردانی از طرح، برنامه و مشاوره‌های این مجمع طی سال گذشته، اظهار کرد: با توجه به شرایط و موقعیتی که در آن قرار گرفتیم، فعالیت‌های فعلی قابل قبول نیست و همان گونه که مقام معظم رهبری بر جهش تولید تاکید دارند، ما نیز انتظار داریم شاهد برون داد و جهش خاص در ابعاد مختلف حوزه بانوان باشیم.
وی ضمن یادآوری شیوع کرونا در استان، تشکیل ستاد مقابله با ویروس را نمونه بسیار مشهودی از همدلی، هم افزایی و وحدت نظر دانست و با تاکید بر توجه ویژه به آمار مبتلایان و فوت شدگان در استان تصریح کرد: مجمع مشورتی بانوان، با الگو گرفتن از ستاد مقابله با کرونا باید از نظرات متخصصین و تمام تجهیزات استان استفاده کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در ادامه به کاهش درآمدهای نفتی کشور و شیوع ویروس کرونا به عنوان دو مورد از مهم‌ترین مشکلات فعلی اشاره کرد و یادآور شد: با گسترش این ویروس، مشاغلی دچار کمبود نقدینگی و بخش قابل توجهی از طبقات محروم به مشکل دچار شدند و احتمالا آسیب‌های اجتماعی تا پایان سال افزایش خواهد یافت که بایستی چاره اندیشی شود.
جعفری در همین رابطه اولویت مجمع مشورتی بانوان را برنامه‌ریزی برای دوره پسا کرونا دانست و به این که باید با افزایش تاب‌آوری، به هم زیستی با این بیماری عادت کنیم اشاره کرد و افزود: ما نمی‌توانیم فعالیت‌های خود را تعطیل کنیم و به همین دلیل تاکنون 102 پروتکل بهداشتی را ابلاغ کردیم که 11 هزار شغل را در بر می‌گیرد و باید رعایت شود.
وی توجه به مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را تنها راه برون رفت و فایق آمدن بر مشکلات تحریم دانست و بر نقش بانوان در توسعه این مثلث به عنوان اقشار مقتصد و برنامه ریز جامعه تصریح کرد و یادآور شد: آن چه باعث شد هنگام وقوع کرونا همه چیز به وفور در دسترس باشد و کمبودی احساس نشود، از فهم درست مردم و نقش ارزنده بانوان در مدیریت بحران بود تا جایی که توانستیم به کشورهای دیگر نیز کمک و یاری برسانیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی موثر در به کارگیری استعدادها و امکانات در حوزه بانوان، گفت: قول می‌دهیم از طرح‌ها، ایده‌ها و برنامه‌ها در حوزه بانوان به صورت صد درصدی حمایت کنیم.
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود به دغدغه معیشت پرداخت و ضمن تصریح به این که گاهی مشاهده می‌شود یک سری افراد سودجو خود را کارگر نشان می‌دهند و از این موضوع سوء استفاده می‌کنند، افزود: برخی واقعا در تنگنای معیشتی شدید هستند و مجمع باید این موضوع را به ویژه در حوزه بانوان آسیب پذیر در دستور کار قرار دهد.
وی اولویت دیگر مجمع را تکمیل بانک اطلاعاتی بانوان در حوزه‌هایی دانست که می‌توانند مشاغل و مناصب بالاتری را به عهده بگیرند و تاکید کرد: در حوزه کارآفرینی، اشتغال و طرح‌های فرهنگی باید بانک جامعی طراحی شود تا از توان بانوان استان حداکثر بهره‌برداری صورت گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی به این نکته که انتظار داریم بانوان با ایجاد کانال‌های تخصصی برای ارتباط نزدیک بین شهرستان و مرکز استان در حوزه فضای مجازی نقش پررنگی را ایفا کنند، اشاره کرد و افزود: امسال نیز باید با اولویت قرار دادن شهرهایی که محروم هستند، برای تعدادی از شهرستان‌هایی که ضرورت دارد برنامه ریزی بیش‌تری صورت بگیرد و ما نیز تمام توان خود را به هدف‌گذاری مجمع معطوف خواهیم کرد.
جعفری همچنین بر این که آموزش در حوزه‌های مختلف حتما باید در دستور کار مجمع قرار بگیرد، تاکید و تصریح کرد: مجمع مشورتی بانوان می‌تواند اثر بسیار خوبی را در روند حوزه بانوان استان ایفا و طرح‌های بسیار مفیدی ارایه کند و ما نیز انتظار داریم امسال شاهد رشد ویژه در خصوص مشاوره‌هایی باشیم که در اختیار استان و مرکز قرار می‌گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در پایان بر اهمیت ویژه، نقش اساسی و جدی مجمع تاکید کرد و گفت: انتظار داریم مجمع طرح‌های خود را در قالب شرح وظایف منعکس کند و ما نیز حتما آن طرح‌ها را در برنامه‌ریزی مورد توجه قرار خواهیم داد.
لازم به ذکر است علاوه بر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، طاهره طهماسبی مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی و فاطمه علمداری رئیس مجمع مشورتی بانوان استان خراسان رضوی به صورت حضوری و مجامع مشورتی سایر شهرستان‌ها نیز به صورت ویدیو کنفرانس در این جلسه حضور داشتند.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

شورا نهاد مردم سالاری دینی است

شوراهای اسلامی با کمک و مشارکت مردم به پیشرفت روستا و شهر کمک کنند.


به گزارش خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، بخشدار میان‌ولایت شهرستان تایباد در جلسه گردهمایی رؤسای شوراهای اسلامی و دهیاران این بخش که صبح امروز با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد اظهار کرد : شورا نماد مردم سالاری دینی است که طبق آیه قرآن کریم و سفارشات دین مبین اسلام تشکیل شده و تجلی مشارکت مردم در حاکمیت و در تصمیم گیری‌ها است.


حجت زنگنه افزود: شوراهای اسلامی در جذب مشارکت‌ها و کمک‌های مردمی پیشرو باشند تا خدمات بهتری به روستاها ارائه شود و شورا و دهیاری نماد توسعه روستا باشند.


وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری بخش میان‌ولایت عنوان کرد: روستاهای اُستای ، سوران ، حسینی ، شیزن ، کَهجه و جوزقان با توجه به آثار تاریخی و طبیعی که دارند می‌توانند به قطب گردشگری تبدیل شوند ، از دهیاران و شوراهای اسلامی تقاضا دارم در این موضوع ورود پیدا کنند و زیرساخت‌های لازم جهت توسعه گردشگری را فراهم آورند تا شاهد توسعه گردشگری در بخش باشیم.


زنگنه تصریح کرد : صنایع دستی در بخش میان‌ولایت بسیار پتانسیل قوی می‌باشد که انشاءالله با توسعه این هنر گران‌بها و ایجاد بستر مناسب جهت بسته بندی این محصولات شاهد پیشرفت این هنر و هنرمندان این عرصه باشیم.


وی ادامه داد : بازار عرضه، حلقه مفقوده صنایع دستی در شهرستان تایباد و بخش میان‌ولایت می‌باشد که لازم است با برنامه‌ریزی و ایجاد بستر مناسب به پیشرفت و توسعه بازار هدف کمک نماییم.


زنگنه در پایان ضمن تشکر از همکاری و تعامل مناسب اعضای شورای اسلامی روستاهای بخش میان‌ولایت با مجموعه بخشداری اعلام کرد: روستاهای سوران و‌ پساوه که تا کنون دارای شورای اسلامی سه نفره و دهیار پاره وقت بودند از این پس دهیاران تمام وقت هستند و در دوره بعدی انتخابات شورای اسلامی دارای شورای پنج نفره خواهند بود.

 

انتهای پیام

خبرنگار، محمد جامی

سیاست شورای اطلاع رسانی ترویج ماندگاری در خانه است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: سیاست شورای اطلاع رسانی این است که از تمام ظرفیت ها برای تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ترویج ماندگاری در خانه استفاده کند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، حسن جعفری در جلسه شورای اطلاع رسانی استان که در سالن جلسات شهید باهنر استانداری برگزار شد، اظهار کرد: ستاد مقابله با ویروس کرونا استان همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور آغاز به کار کرد و تاکنون 42 جلسه با محوریت این ستاد برگزار شده است.
وی با قدردانی از اصحاب رسانه استان به واسطه پوشش اخبار انتخابات و حضور فعال در ایام مقابله با کرونا، افزود: امیدواریم با همدلی و وحدت نظر، بتوانیم نقش اطلاع رسانی را به نحو احسن ایفا کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در ستاد کرونا استان وحدت نظر برای مقابله با این ویروس شکل گرفته است، تصریح کرد: مسئولان استان بعد از جلسات برگزار شده با متخصصین و پزشکان صاحب نظر به این نتیجه رسیدند که شیوع ویروس کرونا خطرناک است و باید بحث مقابله جدی در دستور کار بگیرد، به همین منظور هرآنچه لازم بود، صورت گرفت.
جعفری با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون فوتی در بین کادر درمانی استان نداشته‌ایم، ادامه داد: در این مدت تمام تلاش استان این بود که کیت‌های حفاظت فردی را تهیه کنیم و در اختیار کادر درمانی قرار دهیم تا افزایش ایمنی در حوزه کادر درمانی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تا روز گذشته تعداد 50 دستگاه ونتیلاتور در استان تامین شده است، خاطرنشان کرد: در بحث تجهیزات و ملزومات بهداشتی، طی دو ماه گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی به سمت تولید ماسک و ملزومات گوناگون رفتند و اکنون هیچ دغدغه‌ای برای تامین مواد ضد عفونی کننده، ماسک و سایر ملزومات در استان نداریم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه فروشگاه‌های عرضه اقلام کالاهای اساسی در این ایام مشغول فعالیت هستند و کمبودی وجود ندارد، تاکید کرد: دغدغه‌ای در حوزه تامین ‌کالاهای اساسی استان وجود ندارد، با این وجود به صورت روزانه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان وضعیت کالاهای اساسی را رصد می‌کند تا شاهد کمبودی نباشیم.
جعفری با اشاره به اینکه ویروس کرونا اقتصاد جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است، گفت: معتقد هستیم که باید با کرونا هم‌زیستی داشته باشیم و زندگی کنیم، لذا ضرورت دارد که پروتکل‌های بهداشتی را حداقل تا پایان سال در زندگی خود رعایت کنیم.
وی به طرح رزمایش مواسات پرداخت و ادامه داد: یکی از مزایای ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان، ایجاد ستاد پشتیبانی مردمی مبارزه با این ویروس بود که به واسطه آن از مردم و خیرین برای مقابله با کرونا کمک گرفته شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: 25 هزار تخت نقاهتگاهی در استان تامین شده تا در شرایط بحرانی از آن‌ها استفاده کنیم، خوشبختانه تاکنون نیازی به استفاده از این نقاهتگاه‌ها پیدا نکرده‌ایم و طبق آخرین آمار تنها 50 نفر در یک فاز نقاهتگاهی بستری شده‌اند و بیشتر افراد در قرنطینه خانگی هستند.
جعفری در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: سیاست ما در شورای اطلاع رسانی این است که از تمام ابزار خود در استان برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ترویج ماندگاری در خانه استفاده کنیم.
وی بر اهمیت خنثی سازی تحرکات دشمن و رسانه‌های ضد انقلاب توسط شورای اطلاع رسانی استان تاکید کرد و گفت: انتظار می رود که اصحاب رسانه در حوزه تاب‌آوری اجتماعی فعالیت کرده و از مسئولین همواره مطالبه‌گری کنند تا قبل از ترویج شایعات، از انتشار آن جلوگیری شود.
گفتنی است؛ در پایان این جلسه از اعضای این شورا به واسطه تلاش‌های شورای اطلاع رسانی استان در حوزه مقابله با کرونا و آگاه‌سازی مردم، با اهدای لوح یادبود، تقدیر به عمل آمد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

موسیقی محلی در تایباد/ کرونا و خانه‌نشینی هنرمندان فولکلو

هنرمندان حوزه فولک، در فرهنگ و هنر این مرز و بوم نقش مهمی داشته و دارند؛ مشکلات آن‌ها پیش از این نیز بوده، از بیمه گرفته تا فراهم نبودن بستری برای حضور شایسته این افراد؛ اما حالا با شیوع ویروس کرونا مشکلات هنرمندان فولکلور بیش از پیش شده است.

به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی، شیوع ویروس کرونا عاملی شد برای فشار مالی به قشر هنرمند، تا قبل از این برنامه‌هایی گاه به گاه توسط این هنرمندان اجرا می‌شد و یا برخی به تدریس این هنر می‌پرداختند و اگر چه با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری بود، اما مرهمی بر زخم‌ها به شمار می‌رفت ولی حالا همان اندک نیز برای این قشر از بین رفته و خانه‌نشینی و مشکلات مالی سهم هنرمندانی شده که سال‌ها با هنرشان از غم‌ها و شادی‌ها گفته‌اند.

در این راستا یکی از هنرمندان موسیقی تایباد از مشکلات خود در دوران شیوع ویروس کرونا گفت که در ادامه می‌خوانیم.

یعقوبِ تنها، نوازنده و خواننده موسیقی مقامی در تایباد است که بیش از 30 سال در این حوزه فعالیت می‌کند؛ طی گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در این سال‌ها با عشق و علاقه‌ای که به همشهریانم داشته‌ام، فعالیت کردم اما حالا نتیجه آن بیکاری و تنگدستی شد.

وی با اشاره به عدم حمایت مسئولان از هنرمندان موسیقی، افزود: پس از گذشت سه دهه فعالیت در عرصه هنر موسیقی، از پوشش بیمه و حمایت مالی برخوردار نیستم، به دلیل اینکه قادر نبودم منزلی را در تایباد اجاره کنم به ناچار در یک اتاق 6 متری به روستای خیرآباد نقل مکان کرده‌ام.

تنها صحبت‌هایش را این‌گونه ادامه داد: چه زمان‌هایی که نواختم تا توریست‌هایی که به تایباد سفر می‌کردند با بطن موسیقی محلی آشنا شوند، در بیش از 100 جشنواره نام موسیقی تایباد را شهره کردم و در بسیاری از اجراهای خارج از کشور نیز برای سربلندی شهرم نواختم، اما امروز سازم کوک نیست.

او گفت: با 30 سال خدمت صادقانه در حوزه موسیقی محلی از فعال‌ترین هنرمندان این خطه بوده‌ام، اما در شرایط کنونی نتیجه این عشق و علاقه به هنر، خانه‌نشینی و تنگدستی شده است.

او در خصوص فعالیت و حضور مجازی نیز عنوان کرد: برای فعالیت در این فضا نیاز به یک سری ابزار حداقلی مانند گوشی هوشمند و اینترنت است وقتی پولی برای خرج روزمره زندگی نداریم، چگونه می‌توان این بستر را فراهم کرد.

تنها گفت: ما وقتی به صورت زنده اجرا می‌کردیم کسی حمایت مالی نکرد و امروز هم مسئولان فرصتی فراهم نکردند تا در این شرایط موسیقی نقشی در مقابله با شیوع ویروس کرونا ایفا کند.


انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری