Written by on

هر چیز زنده ای را از آب قرار دادیم.
محسن راغب مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان طرقبه شاندیز، حدود 8 سال ونیم است در این شهرستان مشغول به کار هستم و شناخت کاملی به این شهرستان دارم.

شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان طرقبه شاندیز با هدف ارتقا خدمت رسانی به روستائیان عزیز در سال 1387 تاسیس گردید، سرلوحه عملکرد این شرکت تامین آب شرب بهداشتی و ارتقا سطح کیفیت شبکه های آبرسانی روستاها می باشد.

با توجه به گذشت 40 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ونظر به اینکه تامین و توزیع آب روستا در گذشته انجام شده است و پایان عمر مفید پروژه اکثر شبکه های داخلی روستا دچار فرسودگی می باشد و متاسفانه به دلیل خشکسالیهای اخیر با کاهش منابع آبی مواجه شده ایم که حل این مسائل نیازمند مدیریت دقیق و کارشناسی مستمر می باشد.

مهندس راغب در خصوص پروژه‌ها و فعالیت خود عنوان کرد: بحث آب و فاضلاب روستایی بحث خدمات رسانی به قشر ضعیف جامعه می باشد و خداروشکر در این مدتی که بنده مدیر این امور هستم توانسته ام در این بازه زمانی تغییر تحولات خوبی در شهرستان داشته باشیم. در سال 87 شهرستان طرقبه و شاندیز از مشهد جدا شد در حال حاضر از 40 روستای شهرستان تعداد 28 روستا با جمعیت 6727 خانوار و 13315 مشترک تحت پوشش و تعداد 12 روستا غیر تحت پوشش می باشد که با پیگیری ها و جلسات مکرر با شوراها و دهیاریها محترم تعداد 5 روستا در مرحله واگذاری قرار دارند.
با نگاهی گذرا ومقایسه تعداد خانوار و مشترکین این امور تاثیر جمعیت شناور بر تعداد انشعابات واگذار شده واضح وقابل تامل می باشد که به تبع آن بحث نیاز آبی منطقه را بیشتر می کند.

منابع تامین آب شهرستان چاه عمیق، چاه دستی، چشمه و قنات است.
وی در خصوص مشکلات شرکت آبفا بیان کرد: یکی از مشکلات روستاهایی که تازه تحویل می گیریم این است که شرایط وشبکه ومنابع آبی مناسب ندارند که این امرهزینه های زیادی برای شرکت دارد.
دومین مشکل شهرستان اینکه منطقه گردشگری است .نیاز آبی فقط مختص شهرستان نمی باشد، لذا باید نیاز آبی توریست و گردشگری مخصوصا در روستاها لحاظ شود. ما این مشکل را بارها مطرح کرده ایم وبعنوان جمعیت شناور باید یک برنامه ریزی دقیق برای این جریان انجام شود. سومین مشکل پراکندگی روستاها و در سال های گذشته صدورپروانه های بی رویه به متقاضیان در سطح روستاها باعث شده است که مشکلاتی برای شرکت های خدماتی ایجاد گردد.

علی ایحال عملکرد این شرکت در راستای تحقق اهداف در سال 96 به شرح ذیل می باشد.
تعداد پروژه های اجرایی 11 مورد ، پروژه نگهداری یک مورد، تعداد روستای در حال کار 22 با جمعیت 16773 نفر، مجموع اعتبارات مصوب مالی سال 96، 56674 میلیون ریال، مجموع اعتبارات تخصیص داده شده مالی سال 96، 31084 میلیون ریال است و حجم عملیات اجرایی : حصار کشی 4 مورد به طول 280 متر مربع، مخزن 1300 متر مکعب، منبع آب یک حلقه چاه ویک دهنه چشمه، خط انتقال 29.5 کیلومتر، شبکه توزیع 35.4 کیلومتر، نصب انشعاب 200 مورد می باشد.
مدیر شرکت آبفا گفت:با شرکت هایی مثل برق و گاز، بنیاد مسکن ، فرمانداری محترم و بخشداری ها بیشترین تعامل و ارتباط را داریم.
از فرمانداری محترم بخاطر تامین اعتباراتی که در اختیار اداره آب و فاضلاب قرار دادند که موجب برطرف شدن مشکلات تا حد زیادی شده است کمال تشکر را دارم.
از بنیاد مسکن شهرستان تقاضا داریم وام مسکن روستاییان را با اداره آبفا هماهنگ کند که برای ارائه خدمات آبرسانی مشکل به وجود نیاید.

خبرنگار: شراره جمشیدیان

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.