دانشگاه فردوسی مشهد میزبان اجلاس روسای دانشگاه‌های کشور می‌شود

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه فردوسی مشهد گفت:دانشگاه فردوسی مشهد میزبان اجلاس روسای دانشگاه‌های کشور است و تاکنون ۱۱۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی دولتی، ۲۸ پژوهشگاه و ۳۸ پارک علم و فناوری برای حضور در اجلاس اعلام آمادگی کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسین باغگلی در نشست خبری اجلاس روسای دانشگاه‌ها وموسسات آموزش عالی پژوهشی وفناوری کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه اجلاس مختص روسای دانشگاه‌هاست و در بالاترین سطح خود برگزار می‌شود،بنابراین تعداد روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های شرکت‌کننده در این اجلاس 280 نفراست.

وی افزود: برگزاری این اجلاس در مشهد و با محوریت دانشگاه فردوسی مشهد این فرصت را فراهم می‌کند که دانشگاه نشست‌های اختصاصی با مهمانان داشته باشد، امیدواریم در طی نشست‌های جانبی بتوانیم زمینه‌های همکاری بیشتری را نسبت به گذشته فراهم کنیم.

باغگلی هماهنگ‌سازی و پیگیری اهداف وزارت علوم در حوزه آموزش عالی و فناوری را از اهداف این اجلاس دانست و گفت:در این اجلاس نشست‌های هم‌اندیشی‌هایی حول محور‌های کلیدی که برای آموزش عالی موضوعیت دارند برگزار خواهد شد و 5 محور کلیدی این اجلاس مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری، آموزش، پژوهش و برون‌داد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد فناور و نوآورپروری و تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش است.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه فردوسی مشهد اجلاسیه نشست روسای دانشگاه‌ها را4 الی 5 بهمن‌ماه در مشهدعنوان کرد و افزود: این اجلاسیه به صورت دوره‌ای توسط وزارت علوم و با حضور وزیر علوم و 4 وزیر دیگر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این اجلاسیه حضور پارک‌های علم و فناوری در کنار دانشگاه ‌ها است و اهداف وزارتخانه در پیوند آموزش عالی با فضا‌های اجرایی با نگاه نوآورانه تداعی می‌شود.

باغگلی خاطرنشان کرد: موضوعات نشست به سه دسته،مسائل روزانه و روزمره دانشگاه‌ها، رویکرد‌ها و اهداف کلان که در سطح وزارتخانه برای کل مراکز علمی و آموزش عالی طراحی شده و موضوعات مرتبط با سایر دستگاه‌ها که در تمام این سه بخش نشست‌های اختصاصی با مسئولان ارشد وزارتخانه‌های حاضر را در زمینه مسائل جاری طراحی کردیم تا بتوانیم نیاز‌های اختصاصی دانشگاه فردوسی را پیگیری کنیم.

سرپرست معاونت برنامه ریزی وتوسعه منابع دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه امروز مجموعه‌ها به صورت جدا از هم و جزیره‌ای کار‌ها را پیگیری می‌کنند عنوان کرد: نوآوری وزارت علوم در نشست‌ها این است که از یک طرف سیستم‌های داخلی خود را با هم همگرا می‌کند و از طرف دیگر حوزه‌هایی که امکان فعالیت بین‌بخشی با آن‌ها وجود دارد را به این نشست فراخوانده است، در نتیجه این پیوندها، فرصت برای روسای دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود که با نیاز‌های وزارتخانه‌های دیگر آشنا شوند، در این صورت می‌توانند فعالیت‌های خود را برای پوشش نیاز‌ها و حل مسائل بخش‌های دیگر در دولت پیگیری کنند.

باغگلی تاکیدکرد: دانشگاه فردوسی مشهد با توجه به قدمت و جایگاه خود به عنوان سومین دانشگاه مادر کشور و شرق کشور افتخار میزبانی از این اجلاسیه را دارد.

وی درپاسخ به سئوال خبرنگاران تصریح کرد: این نشست و اجلاسیه  برای ما اهمیت زیادی دارد تا بتوانیم ظرفیت ویژه شهر مشهد و دانشگاه را نشان دهیم و امیدوار باشیم زمینه‌ساز همکاری بیشتر شود، یکی از دستاورد‌های نشست ایجاد فرصت رایزنی‌ برای دانشگاه و اجرای برنامه عملیاتی است.

علی ضیایی، مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد نیز اظهارداشت:اجلاسیه روسای دانشگاه‌ها بررسی راهبرد‌ها و انتقال تجربه بین راهبران اصلی نظام آموزش عالی کشور است و با توجه به اینکه دانشگاه فردوسی یکی از دانشگاه‌های جامع در سطح کشور است و رتبه اول را به خود اختصاص داده ،پنل‌هایی با حضور مسئولان استانی و کشوری داریم ، همچنین جلسه‌ای با حضور مجمع نمایندگان استان و وزیر علوم در دانشگاه برگزار خواهد شد.

وی از برگزاری این اجلاس در سال 88 و به میزبانی مشهد خبرداد و گفت: امسال بعد از 14 سال مجدد مشهد میزبان است  و 110 دانشگاه و موسسه آموزش عالی دولتی، 28 پژوهشگاه و 38 پارک علم و فناوری برای حضور در اجلاس اعلام آمادگی کردند، همزمان 3 پنل مختلف در ارتباط با مسائل دانشجویی، بورس دانشجویان، دانشجویان شاهد و ایثارگر و در حوزه آموزشی در زمینه جذب اعضای هیئت علمی، ارتقا، ترغیب و برنامه‌ریزی درسی برگزار خواهد شد و در قسمت دانشجویی و رفاه دانشجویان نیز پنل‌های مختلفی در زمینه ارتقای اعضای هیئت علمی و آیین‌نامه ارتقا، جدیدترین دستورالعمل‌ها ابلاغ و مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

حسین بذرافشان، مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد نیز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه‌ها محلی برای رفع نیاز‌های کشور هستند و ما سعی می‌کنیم در یک فضای جدید این انتقال تجربه را مهیا و بستری فراهم کنیم که تجربیات دانشگاه‌ها منتقل شود، ضمن اینکه وزیر اطلاعات، صمت و ارشاد در اجلاس حضور دارند و شاهد حضور شخصیت‌های کشوری و لشکری دیگری از جمله فرماندهان ارتش در اجلاسیه هستیم.

حسین بذرافشان گفت: همچنین از حضور دانشجویان بین‌الملل به عنوان یک مزیت استراتژیک جمهوری اسلامی برای بین‌المللی‌ سازی استفاده خواهند شد.

مشهد با کمبود ۲ هزار کلاس آموزشی مواجه است

 
مشهد- فرماندار مشهد گفت: ۲ هزار کلاس آموزشی در مشهد کم داریم که برابر با ۲ هزار کلاسی است که در اختیار اتباع خارجی بوده که سازمان‌های بین المللی باید در ساخت هزار کلاس مشارکت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری ظهر سه شنبه در ادامه طرح افتتاح مدرسه در سه شنبه‌های امید که سفرای کشورهای نروژ و دانمارک نیز حضور داشتند اظهار کرد: ۲ هزار کلاس آموزشی در مشهد کم داریم که برابر با ۲ هزار کلاسی است که در اختیار اتباع خارجی است و لازم است سازمان‌های بین المللی در ساخت هزار کلاس مشارکت کنند.

فرماندار مشهد بیان کرد: در اعتقادات ما ایرانی‌ها مباحثی وجود دارد که در دنیا زبانزد است و این توفیق برای همه ایجاد نمی‌شود و باید خدا را شکر کنید که در چنین ماهی در مشهد حضور پیدا کردید.

وی افزود: هر اقدام خداپسندانه می‌تواند خیر دنیا و شر آخرت را از ما دور کند، این اقدام خداپسندانه ساخت مدرسه آموزشی در منطقه تبادکان را که توسط سازمان‌های بین المللی به ویژه سفارتخانه‌های نروژ و دانمارک انجام شده است تبریک می گویم.

داوری گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد که در دنیا اعلام کند بر اساس اعتقاداتش همه مردم مظلوم جهان را مورد نقد قرار می‌دهد، اتباع خارجی در ایران مانند شهروندان ایرانی مورد تکریم قرار می‌گیرند.

فرماندار مشهد ادامه داد: باید گزارش بدهیم که در کلانشهر مشهد یکی از حوزه‌هایی که ما را رنج می‌دهد، کمبود فضای آموزشی است زیرا که ایران مهد علم است و به عالم بودن اهمیت داده و با جهل مقابله می‌کند.

وی گفت: اگر حضور اتباع خارجی در شهرستان مشهد نبود ما مشکل فضای آموزشی نداشتیم، امروز ۲ هزار کلاس کمبود فضای آموزشی در شهرستان مشهد داریم که مجموع این ۲ هزار کلاس در خدمت اتباع خارجی به ویژه اتباع عزیز افغانستانی است.

داوری اضافه کرد: در واقع ما تمام فضای آموزشی را تقسیم کردیم، ۵ درصد از دانش آموزان استان ما اتباع خارجی هستند که از این ۵ درصد، ۸۵ درصد آنها در شهرستان مشهد قرار دارند، لذا ما تلاش می‌کنیم همراه با فرزندان مشهدی، هرکس چشم به این شهر مقدس دارد، تحصیل کرده و عالم باشد.

فرماندار مشهد تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم کسی در این شهر بی سواد بماند و از این تکلیف ما است‌، از نروژ و دانمارک هم تقدیر می‌کنیم تا چنین فضای آموزشی در منطقه کاظم آباد ایجاد شود تا فرزندان این منطقه مانند اتباع خارجی مقیم مشهد کسب تحصیل کنند.

وی گفت: انتظار این است که با توجه به اینکه ۲ هزار کلاس این شهرستان در اختیار مهمانان خارجی است، هزار کلاس درس توسط سازمان‌های بین المللی مانند آنچه در تمام دنیا انجام می‌شود، ساخته شود و هزار کلاس دیگر نیز به همت جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود تا دیگر فضای آموزشی کم نباشد.
کد خبر 5996430
 
 

نعکاس تولیدات محتوایی پویش مردمی «زیارت امام مهربانی‌ها» در صداوسیما خراسان رضوی

قائم مقام صداوسیمای خراسان رضوی گفت: صداوسیمای خراسان رضوی همراه با پویش زیارت امام مهربانی‌ها و به همین منظور در برنامه‌های رادیویی، تلویزیونی و فضای مجازی برنامه‌های متعددی را برنامه ریزی و در دست اجرا دارد.
علیرضا ابوترابی در گفت‌‌‌وگو با اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در راستای پاسداشت فرهنگ میزبانی و نهادینه کردن آن، چندسال است که تمام ارکان و نهادهای خراسان رضوی بسیج می‌شوند و هدف این است که این موضوع از حوزه ادارات خارج، و به صورت مردمی انجام شود.
وی با بیان این که «صداوسیما نیز همگام با سایر دستگاه‌های استان این برنامه‌ها را پیش می‌برد» خاطرنشان کرد:یکی از کارهای صداوسیما این است که مردم تجربیات خود را در خصوص فرهنگ میزبانی به این مرکز ارسال کرده و ما از طریق معاونت فضای مجازی و برنامه‌های مختلف صدا و تصویر از تلویزیون، رادیو و ... آن‌ها را بازنشر کنیم.
ابوترابی بیان کرد: در کنار این اقدامات، در رادیوهای برون مرزی هم از مبدا این برنامه‌ها را منعکس می‌کنیم. به‌خصوص رادیو دری که به دلیل هم‌جواری با کشور افغانستان و حضور زائران افغانستانی در دهه آخر صفر به مشهد و به دلیل مخاطبان زیادی که این رادیو در خود کشور افغانستان و استان خراسان رضوی دارد یک ظرفیت است تا این رویداد مذهبی فراتر از مرزها منعکس شود.
قائم‌مقام صداوسیمای خراسان رضوی، مطرح کرد: ما در کنار بحث پویش‌ها که در فضای مجازی، شبکه‌های رادیو، تلویزیون و خبر انجام می شود، ارتباط‌هایی را با شبکه‌های سراسری و استانی داریم تا اطلاع‌رسانی مراسم دهه آخر صفر در استان‌های مبدا نیز صورت گیرد.

بهره‌مندی ۱۳ خانه تاریخی مشهد از تسهیلات معافیت تغییر کاربری

رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: ۱۳ خانه تاریخی مشهد از تسهیلات معافیت تغییر کاربری ماده ۱۲ قانون حمایت از مرمت و احیاء بافت های تاریخی برخوردار شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسین امیرکلالی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای نخستین بار با همکاری مالکان خانه‌های تاریخی، میراث‌ فرهنگی و شهرداری مشهد، 13 خانه تاریخی مشهد از تسهیلات معافیت تغییر کاربری ماده 12 قانون حمایت از مرمت و احیاء بافت‌های تاریخی برخوردار شدند. این 13 خانه تاریخی با همکاری مالکان، بهره‌برداران از مساعدت میراث فرهنگی، شورای شهر، شهرداری و سازمان عمران و باز آفرینی شهری شهرداری مشهد برخوردار و برای نخستین بار از مشوق و تسهیلات احیاء و باز زنده‌سازی استفاده کردند.

وی افزود: با همکاری نهادها و دستگاه‌ها و ارائه بسته‌های مشوق، می‌توان سرمایه‌گذاران را به بهره‌برداری و هزینه در بناهای ثبتی و تاریخی تشویق کرد و ضمن ایجاد تنوع در ارایه خدمات گردشگری به حفظ، احیاء و مرمت و باز زنده سازی آنها کمک کرد.

امیرکلالی تصریح کرد: در راستای تحقق ماده 12 قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی فرهنگی مصوب مجلس شورای اسلامی و با تقاضای مالکان و بهره‌برداران خانه‌های تاریخی در مشهد و تصویب شورای شهر و شهرداری و مساعدت سازمان بازآفرینی به منظور بهره‌مندی آنها از تسهیلات‌، معافیت‌ها و مشوق‌های قانونی مورد اشاره پرونده 13 خانه تاریخی‌، ثبتی و واجد ارزش تاریخی مورد تأیید قرار گرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: طبق ماده 12 قانون مورد اشاره هرگونه مرمت، احیاء، تعمیرات اساسی و بهره‌برداری از املاک تاریخی ـ فرهنگی ثبت شده و یا املاک واجد ارزش‌های تاریخی ـ فرهنگی موضوع این قانون در صورت استقرار فعالیت‌های مطابق با ضوابط میراث‌ فرهنگی، از هزینه‌های مربوط به تغییر کاربری، مرمت و بازسازی معاف هستند.

وی عنوان کرد: یکی از روش‌های حفظ، حمایت و احیای بناهای تاریخی ثبتی و واجد ارزش تاریخی، بهره‌مندی مالکان و بهره‌برداران آن‌ها از مشوق‌های قانونی و جلب سرمایه‌گذاران به منظور باز زنده‌سازی آن‌ها در قالب سرمایه‌گذاری برای تبدیل این خانه‌ها به مراکز اقامتی و پذیرایی گردشگری به‌صورت اقامتگاه‌های سنتی یا سفره‌خانه سنتی است که با همکاری‌های صورت پذیرفته میان شهرداری و شورای شهر، سرمایه‌گذاران و میراث‌ فرهنگی شاهد افتتاح چندین بوتیک هتل و سفره‌خانه سنتی در آینده نزدیک در مشهد مقدس خواهیم بود.

امیرکلالی با بیان این مطلب که سایر خانه‌های تاریخی واجد ارزش نیز در مرحله انجام تشریفات اداری برای اخذ مجوزهای لازم قانونی قرار دارند، گفت: اقامتگاه های سنتی (بوتیک هتل) آشتی‌کنان و دربار، واقع در خیابان قدیمی سعدی و محله تاریخی سراب مشهد و بوتیک هتل ملک التجار واقع در خیابان دانش غربی 13 و آب میرزا واقع در خیابان شیرازی 9 (کوچه آب میرزا) به تازگی مجوز‌های لازم را از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان أخذ کرده و در آستانه افتتاح و بهره‌برداری قرار دارند.

سهمیه ۷۱ نفری خراسان رضوی در آزمون استخدامی کار درمانگر و گفتاردرمانگر

رئیس آموزش وپرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: در کشور حدود هزار نفر استخدام آموزش و پرورش می‌شوند و سهمیه استان خراسان رضوی ۷۱ نفر کار درمانگر و گفتار درمانگر است.
جواد روحانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم از مشهد اظهار داشت:ثبت نام نخستین آزمون استخدامی آموزش وپرورش ویژه رسته شغلی مربی امور آموزشی معلولین باعنوان کاردرمانگر و گفتار درمانگر‌، برای مدارس استثنایی و مراکز جامع سنجش، آموزش و توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی تربیتی ،آغازشده و تا 31 شهریور ثبت نام ادامه دارد.

وی افزود:این آزمون پس از گذشت دو دهه که آموزش وپرورش استثنایی،آزمون استخدامی برای این رشته نداشته است برای اولین بار در جهت تأمین نیروی توانبخشی درمدارس استثنایی و مراکز جامع سنجش آموزش سراسرکشور برگزار می‌شود.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی خراسان رضوی تصریح کرد: باتوجه به اینکه دانش آموزان با نیازهای ویژه یا استثنایی در گروه‌های مختلف از جمله دانش آموزان اوتیسم، جسمی حرکتی و دارای آسیب دیده بینایی وشنوایی و چند معلولیتی،دانش آموزان با نیاز ویژه ذهنی و دانش آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری و نقص گفتار که نیاز به توانبخشی دارند لذا در جهت کیفیت بخشی به آموزش این دانش آموزان لازم است که فرآیند توانبخشی توسط کاردرمانگر یا گفتاردرمانگر باتوجه به نیاز دانش آموزان انجام شود.

روحانی ادامه داد: معمولا دربعضی موارد تا توانبخشی دانش آموزان کامل نشود و فرآیند توانبخشی صورت نگیرد،شاید آموزش چندان روی دانش آموزان با نیازهای ویژه موثر نباشد و معمولا این توانبخشی درکنار آموزش به آنها می‌تواند در کیفیت بخشی آموزشهایشان تاثیر گذار باشد.

وی گفت:هم اکنون درمرحله ثبت نام هستیم و تا آخرشهریور از طریق آدرس اینترنتی https://hrtc.ir سایت جهاددانشگاهی انجام خواهد شد و آزمون در 21 یا 22مهرماه 1402 در مراکز استان ها صورت می‌گیرد که بعد از آزمون کتبی و علمی، ارزیابی‌های تخصصی وحرفه ای انجام خواهد شد.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی خراسان رضوی درخصوص رشته های مجاز شرکت در این آزمون اذعان داشت:در این ازمون رشته های تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای کاردرمانی وگفتار درمانی می‌توانند در آزمون شرکت کنند و پس از استخدام؛ مربیان بعد ازیک دوره مهارت آموزی یک ساله مشغول به کار می‌شوند؛در کشور حدود هزار نفر استخدام می‌شوند و سهمیه استان خراسان رضوی 71 نفر کاردرمانگر وگفتار درمانگر در این استخدامی خواهد بود.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درحال حاضر 35 نفر نیروی توانبخشی در حوزه گفتار درمان وکاردرمان داریم که معمولا نیاز ما با توجه به تعداد 9هزار دانش آموز در مدارس استثنایی و 10هزار دانش آموز دارای مشکلات ویژه یادگیری و تلفیقی فراگیر بیش از این است و با این تعداد قسمتی از نیازهای مدارس  برطرف می‌شود.

روحانی در خصوص کمبود فضای آموزشی نیز بیان کرد: کمبود فضای آموزشی استاندارد ویژه دانش آموزان استثنایی در برخی مناطق و شهرستانها، هزینه‌های ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی که نیاز به مساعدت ازطرف شهرداریها و نهادهای دولتی وغیر دولتی دارد از مهمترین چالش های در حال حاضر است و در زمینه پوشش تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه ؛ استان خراسان رضوی نیز در کشور بالاترین آمار را دارد و شناسایی و جذب این دانش آموزان با تلاش همکاران آموزش و پرورش و همکاری اولیاء به خوبی انجام شده است.

وی تصریح کرد: بیش از 320 کدواحد آموزشی ویژه این دانش آموزان در گروه‌های مختلف دراستان وجود دارد.