نشست هماندیشی دبیران پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی خراسان رضوی و فرمانداریها به مناسبت نکوداشت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان رضوی در نشست هماندیشی دبیران پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی استان و فرمانداریها که در محل سالن اجتماعات سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: تهیه راهبردهای امنیتی و دفاعی در قالب طرح جامع پدافند غیرعامل به ویژه در ابعاد استانی سبب افزایش پایداری و کاهش آسیب پذیری در سطح استان و کشور خواهد شد.
جواد نجفی افزود: طرح جامع پدافند غیرعامل در راستای الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی و طرح آمایش سرزمینی راهگشا خواهد شد.
وی در ادامه به بیان محتوای طرح جامع از جمله اهداف و سیاستهای کلی پدافند غیرعامل، بررسی وضعیت استان، سطح بندی مراکز عمده، برآورد تهدیدات استان و بررسی تهدیدات سایبری و اقتصادی در سطح استان و در ادامه به تشریح اقدامات در خصوص ارزیابی پیوست پدافند غیرعامل طرح انتقال اب دریای عمان به شرق کشور و ارزیابی تهدیدات حوزه صنعت و شهرکهای صنعتی پرداخت. گفتنی است؛ در پایان از دبیران برتر با تقدیم لوح و هدیه تقدیر بعمل آمد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: زمینهای مازاد در اختیار دستگاههای دولتی باید بدون قید و شرط در اختیار اجرای طرح "جهش تولید و تامین مسکن" قرار گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید کمال الدین میرجعفریان روز چهارشنبه در نشست شورای مسکن استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: ادارههای امور اقتصادی و دارایی و ثبت اسناد و املاک نیز باید آمار اراضی و املاک مازاد را احصا و شناسایی کرده و در راستای اجرای طرح "جهش تولید مسکن" دراختیار اداره کل راه و شهرسازی قرار دهند.
وی اضافه کرد: یکی از دغدغه های اصلی مردم و نیاز جامعه به ویژه در خراسان رضوی، مسکن است و این مهم از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم مورد تاکید ریاست جمهوری بوده و در اولویت برنامه های دولت قرار داشته است تا مسکن مورد نیاز مردم تولید شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی به اهمیت مسکن در اقتصاد خانوار و اشتغال جامعه اشاره و بیان کرد: بیش از ۳۶ درصد از اقتصاد خانوارها، هفت درصد تولید ناخالص ملی و ۱۲ درصد اشتغال جامعه را بخش مسکن تشکیل می دهد.
میرجعفریان بیش از ۱۳۰ رشته شغلی را وابسته به مسکن دانست و افزود: در صورت توسعه تولید و عرضه مسکن، واحدهای صنعتی زیادی فعال شده و اشتغال بیشتری جذب می کنند.
وی یکی از مولفه های اثربخش در قیمت مسکن را زمین دانست و اضافه کرد: املاک قابل واگذاری و مناسبی در خراسان رضوی وجود دارد که برخی از آنها املاکی هستند که سالیان سال باقی مانده و بار مالی مضاعفی برای دستگاه های اجرایی ایجاد کرده اند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: مولدسازی املاک و اراضی مازاد می تواند ظرفیتها در این زمینه را فعال و بازار را تنظیم کند و در صورتی که املاک مزبور برای تولید مسکن مورد استفاده قرار گیرد و عرضه مسکن متناسب با تقاضا برای آن شود بخشی از تورم نیز از بین خواهد رفت.
میرجعفریان با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای قانونی افزود: استفاده از این ظرفیتها می تواند مدیران دستگاه های اجرایی را علاوه برتامین مسکن مردم برای تامین مسکن کارمندان آن دستگاه نیز که به مسکن نیاز دارند یاری دهد.
وی از شهرداریها، سازمان نظام مهندسی ساختمان، اداره کل اوقاف و امور خیریه و آستان قدس رضوی و سایر نهادهای دست اندرکار خواست در عرضه زمینهای قابل واگذاری به ساخت مسکن و تسهیل در صدور پروانه ساخت و تغییر کاربری اراضی به مسکونی همکاری لازم را داشته باشند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: از ۴۸۰ هزار واحد مسکونی روستایی در استان تاکنون ۱۵۰ هزار واحد مقاوم سازی شده است و باقی آنها نیاز به ساخت مسکن جدید یا بازسازی دارند لذا برای مدیریت حاشیه شهر مشهد هم با ایجاد مهاجرت معکوس باید ساخت مسکن در روستاها در اولویت قرار گیرد چرا که هزینه تولید مسکن در این مناطق بسیار کمتر از شهر تمام می شود.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سهم این استان از طرح "جهش تولید مسکن" ساخت ۹۳ هزار و ۷۰۱ واحد مسکونی است و این واحدها در اشکال مختلف با مسوولیت کارگزارانی چون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، انبوه سازان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) یا به صورت خودمالک ساخته میشود.
عبدالمجید نژادصفوی افزود: بعد از ابلاغ قانون طرح جهش تولید مسکن، فراخوانی مبنی بر همکاری همه افراد حقیقی یا حقوقی در این طرح که زمین در اختیار داشته یا امکان انبوه سازی دارند منتشر شد همچنین مکاتباتی نیز با اداره های تابعه اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی و فرمانداران انجام گرفت تا ظرف یک هفته تمام اراضی دولتی متعلق به سازمان ملی زمین و مسکن و اداره کل منابع طبیعی که در داخل محدوده یا حریم شهرها هستند و امکان استفاده از آنها هست شناسایی و اعلام شود.
وی اضافه کرد: در این راستا اراضی قابل استفاده در ۵۰ شهر شناسایی و احصا شد که برخی از آنها کاربری مسکونی ندارد و باید تغییر کاربری دهند.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: شناسایی اراضی مازاد در اختیار دستگاه های اجرایی در شهرستانهای فریمان، گناباد، بجستان و فیض آباد نیز تاکنون انجام شده که شامل ۱۸ قطعه از ۳۰۰ تا ۵۵ هزار مترمربع است اما در مشهد هنوز به جمع بندی قطعی در این زمینه دست نیافته ایم.
نژادصفوی تاکید کرد: باید جدا از تامین زمین از طریق جذب املاک مازاد دستگاه های اجرایی، بتوان از طریق اعطای تسهیلات طرح بازآفرینی شهری، تخصیص تسهیلات بانکی به خودمالکین یا طرحهای دیگر طرح "جهش تولید مسکن" را اجرایی کرد.
طرح جهش تولید و تامین مسکن ۱۷ مرداد ماه امسال به تصویب مجلس و سوم شهریور ماه نیز به تایید شورای نگهبان رسید. بر اساس تبصره سه ماده چهار این طرح، مجموع دوران مشارکت و فروش اقساطی واحدها ۲۰ ساله است.
تسهیلات مربوط به ساخت این واحدها نیز پس از دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل و تعهدات آن به خریدار منتقل میشود.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
استاندار خراسان رضوی خطاب به کارکنان این مجموعه تاکید کرد: استانداری تابلو و نماد استان است و ما باید حتما تابلو و نماد خوبی برای استان در حوزه اداری، مردم و امام رضا علیه السلام باشیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جشن میلاد پیامبر اعظم و حضرت امام جعفر صادق علیه السلام که در جمع کارکنان استانداری در محل مسجد امام رضا (ع) این نهاد برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه اصلی این جلسه دیدار چهره به چهره با کارمندان عزیز استانداری خراسان رضوی بود.
استاندار خراسان رضوی افزود: مسوولیت در نظام مقدس اسلامی یک افتخار بوده و فلسفه این افتخار خدمت است.
وی با بیان اینکه ما نباید به دنبال مسوولیت باشیم، ادامه داد: کسانی که دنبال مسوولیت میروند، معلوم است که هدفشان خدمت نیست و بر اساس مبانی اعتقادی ما آفت محسوب میشود.
نظری خاطرنشان کرد: نمیشود ما به اهداف مهم و تعریف شده و تاثیر گذار دست یابیم چه در جغرافیای فردی و جمعی در حالی که درون ما مشکل دارد. در این راستا یک ملت منسجم و معتقد میتواند در مقابل تهدیدها ایستادگی کند.
استاندار خراسان رضوی خطاب به کارکنان این مجموعه تاکید کرد: استانداری تابلو و نماد استان است و ما باید حتما تابلو و نماد خوبی برای استان در حوزه اداری، مردم و امام رضا علیه السلام باشیم.
وی ادامه داد: چنین مجموعهای الگو برای سایر دستگاهها خواهد بود. باید گفت ما کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم و این نظام برای تعالی بخشی مستقر شده است.
نظری ابراز کرد: افتخار میکنم که در این مقطع از زندگی تشکیلاتی در خدمت شما حضور یافتم و مطمئن هستم با همکاری شما به اهداف خوبی دست پیدا خواهیم کرد.
استاندار خراسان رضوی در پایان با تاکید بر اینکه شایستگی و کارآمدی در مسوولیت امری ضروری است، عنوان کرد: در عرصه خدمت باید جهت گیریهای قوی داشته باشیم و اقدامات باید دارای محتوا باشد تا خروجی مطلوبی را شاهد باشیم.
استاندار خراسان رضوی ضمن اشاره به اهمیت ظرفیت معادن استان گفت: قوانین مرتبط با حوزه معادن باید به نحوی مدیریت شود که حداکثر بهرهبرداری برای استان بدست آید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در جلسه شورای معادن استان که در محل استانداری برگزار شد، با بیان اینکه معادن یکی از زیرساختهای اساسی در کشور و استان است، اظهار کرد: میتوانیم به نحوی قوانین مرتبط با بخش معادن را مدیریت کنیم که حداکثر بهرهبرداری برای استان حاصل شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: در خط مشی دستگاهها در خصوص حوزه معادن، مردم محلی باید حداکثر بهرهبرداری را از این ظرفیت داشته باشند.
وی گفت: با توجه به اینکه موضوع معادن برای استان از اهمیت بالایی برخوردار است، حتما باید رویکردهای استان مبتنی بر کار کارشناسی مشخص شوند
وزیر کشور تاکید کرد: خراسان رضوی نه تنها میتواند خود را با ظرفیت.های خویش اداره کند بلکه باید به سایر مناطق و استانها نیز کمک نماید؛ البته این به معنای آن نیست که از مرکز به خراسان رضوی کمکی نمیشود. قطعا باید کارهای زیادی برای این استان انجام داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی عصر پنج شنبه ۲۹ مهر ماه، در مراسم تکریم و معارفه استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی استان بزرگی است که باید به پا خیزد و نه تنها می تواند خود را با قدرت اداره کند بلکه به سایر نقاط نیز کمک نماید.
وی با اشاره به ظرفیت های خراسان رضوی گفت: اگر این استان و در این شهر که وجود مقدس حضرت رضا(ع) به عنوان مظهر علم در آن آرام گرفته، مهد تمدن نباشد، به نظر نمی رسد چنین ظرفیتی در جای دیگری وجود داشته باشد. کجا بهتر از این خاک ظرفیت این را دارد که شکل دهنده به تمدن اسلامی باشد.
وحیدی تصریح کرد: خراسان رضوی استانی الهام بخش برای کل دنیا و محقق کننده آرمان های بزرگ انقلاب اسلامی است. پس مسئولیت داشتن در این استان بسیار سنگین است چون هر اقدام مثبتی که در این استان انجام می شود، بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری می تواند در جهت شکل گیری جامعه اسلامی و نهایتا زمینه سازی ظهور به حساب آید.
وزیر کشور اضافه کرد: به همین جهت کسی که مسئولیت مدیریت این استان را بر عهده می گیرد، لازم است بررسی کند که چگونه می تواند تمام ظرفیت های خود را صرف تحقق این هدف کند. یک جامعه اسلامی فاقد محرومیت و تبعیض است. توجه به این مساله از ملزومات شکل گیری جامعه اسلامی است. پس کسانی که در این استان در خدمت زائران و مجاوران هستند، برای شکل دهی به یک زندگی خوب و معنوی باید در جهت رفع کاستی ها و تقویت تمام نقاط مثبت تلاش کنند تا با گذر از مشکلات، جامعه آماده تعالی شده و تمام نگاه ها به سمت آن افق بلند متوجه گردد.
وی با بیان اینکه این استان ظرفیت های زیادی دارد و در حوزه هایی نظیر معادن و تعاملات دیپلماتیک نیازمند انجام برخی اقدامات است، گفت: انشالله با امام رضا(ع) و خودمان عهد ببندیم که همه مشکلات زائران و مجاوران را حل کنیم و حتی زمینه این را فراهم کنیم که زوار با خیال راحت و بدون مشکل به این شهر سفر کنند. انشالله این تغییر و تحولات به اسلام و مسلمین کمک کند.
وزیر کشور با اشاره به اقدامات استاندار سابق خراسان رضوی عنوان کرد: به گواه و شهادت همه عزیزان آقای معتمدیان چه آن زمان که در استان خراسان جنوبی مستقر بود، خدمات ارزنده ای ارائه کرد و مورد تقدیر مردم قرار گرفت و چه این مدت اندکی که در این استان عهده دار مدیریت شد، توانست کارنامه موفقی از خود بر جای گذارد. چقدر خوب است که زمانی که کار یک انسان به پایان می رسد، با احساس رضایت مردم مومن بدرقه شود. باید توجه داشت این راه پایانی ندارد و این تلاش ها ادامه خواهد داشت.
وحیدی با اشاره به فرا رسیدن هفته وحدت اظهار کرد: در شرایطی که کشور بیش از هر زمانی به وحدت احتیاج داشت، با استقرار یک رئیس جمهور محبوب زیر سایه ارشادها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در وضعیت خوبی از نظر وفاق ملی قرار گرفته ایم.
وی ادامه داد: هفته وحدت یک میهمان دیگر نیز دارد و آن شهید شوشتری است. او شهید وحدت بود. همین مساله نشان می دهد دشمنان ما روی چه چیزی تمرکز کرده اند. هنگامی که دشمنان یک سردار را در بازدید از مردم عزیز اهل سنت و بلوچ به شهادت می رسانند تا نگذارند وحدت شکل گیرد، باید دانست که دشمن کجا را هدف گرفته است. با این حال مردم صبور و تسلیم ناپذیر ما نشان داده اند هر چقدر فشار بیشتر شود، پایبندی شان به راه شهدا مستحکم تر خواهد شد. این توانمندی به برکت آموزه های مکتب اهل بیت(ع) شکل گرفته و ادامه خواهد یافت تا در زمان ظهور پرچم آن به دست امام زمان(عج) برسد.
وحیدی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص موضوع و مفهوم تحول بیان کرد: ما به مدیران تحول گرا احتیاج داریم. مدیر تحول گرا کسی است که به آینده توجه دارد و به دنبال ساخت آن است.
وزیر کشور تصریح کرد: ما پیرو مذهبی هستیم که برای بشریت حامل پیام است و به همین خاطر است که دشمنان از دین اسلام واهمه دارند. تصور دشمنان این بود که نظام اسلامی به زودی از بین می رود اما حالا و پس از گذشت ۴۲ سال از انقلاب، این نظام روشن تر از روز نخست به جلو پیش می رود. این موضوع نشان می دهد مکتب اهل بیت(ع) است که آینده را رقم می زند. مقام معظم رهبری نیز بر همین مبنا بر شکل گیری تمدن نوین اسلامی تاکید داشتند.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت انقلاب اسلامی صرفا برای تغییر سیستم مدیریتی کشور نیامد بلکه این انقلاب شکل گرفت تا مفهوم نجات بشریت محقق شود. ما نمی توانیم خود را به افق های کوتاه راضی کنیم و حق نداریم کشور را به سمتی ببریم که ملت به کفار احساس نیاز کنند. این بزرگترین جفایی است که کسی می تواند در حق این مردم کند. وای بر ما اگر چنین اعتقادی داشته باشیم که اگر چنین بود، جزو گمراهان به حساب می آییم.
وحیدی خاطرنشان کرد: دولت آقای رئیسی درصدد این است که به این ندای رسای رهبر فرزانه انقلاب پاسخ دهد که ما تابع فرمایشات ایشان و امام هستیم. این بزرگواران فرمودند اگر در همه کشورهای جهان به روی شما بسته باشد، در خدا روی شما باز است. حال ما باید بترسیم که تحریم شده ایم؟ هر چند تحریم خبیثانه است اما خدا با ماست. این را امام نیز فرمود.
توصیه به افغانستانی ها
وزیر کشور با اشاره به حضور شهروندان افغانستانی در کشور عنوان کرد: در شرایط کنونی کشور پذیرای ۳.۵ میلیون افغان است که دچار ظلم شده و ایران را به عنوان پناهگاه خود انتخاب کرده اند. البته ایران همیشه پذیرای میهمانان خویش بوده اما به این عزیزان توصیه می کنیم در کشور خودشان بمانند و آن را آباد کنند؛ ما هم در آنجا به آنان کمک خواهیم کرد.
وحیدی در خصوص اقدامات دولت جهت توسعه واکسیناسیون عنوان کرد: پیشتر عده ای می گفتند واردات واکسن وابسته به این است که فلان مشکل حل شود اما امروز این حجم انبوه از واکسن وارد کشور شده و مشکلی هم رخ نداد. امروز بیش از ۷۰ درصد مردم حداقل یک دوز از این واکسن ها را تزریق کرده اند. ما نباید مردم را ناامید کنیم که حس کنند باید به دیگران امیدوار باشند.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی