واحدهای تولیدی خراسان رضوی روغن و شکر کافی در اختیار ندارند

چاپارطوس خراسان رضوی، رییس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: بخشهای تولیدی صنف و صنعت استان ماهانه ۳۰ هزار تن روغن و ۳۵ هزار تن شکر نیاز دارند اما در مجموع ۳۵ درصد از نیاز آنها به این ۲ کالا تامین می‌شود.

علی اکبر لبافی در تشریح جزییات آخرین مصوبات نشست دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی افزود: یکی از موارد مطرح شده در این نشست به کمبود مواد اولیه واحدهای تولیدی حوزه مواد غذایی استان به ویژه شکر و روغن و مشکلات موجود در نحوه توزیع آن اختصاص داشت.

وی ادامه داد: هم اینک ۲۰ هزار تن شکر و حدود پنج هزار تن روغن در ماه به بخشهای صنف و صنعت خراسان رضوی اختصاص می یابد و این در حالی است که این استان از لحاظ کم و کیف تولید، تعداد واحدها و اشتغالزایی در حوزه صنایع غذایی رتبه های نخست کشوری را در اختیار دارد و با توجه به این جایگاه باید سهم مناسبی از مواد اولیه به ویژه روغن و شکر داشته باشد.

رییس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با اشاره به ضعف نظارتها در حمل سهمیه های کارخانجات استان از مواد اولیه گفت: شکر و روغن سهمیه کارخانجات از محل ارز دولتی تامین می شود و شکر و روغن موجود در بازار نرخ بیشتری دارد و خرید آن برای کارخانجات گران تمام می شود.

لبافی افزود: یکی از درخواستهای اعضای این نشست در اختیار گذاشتن سهمیه روغن و شکر خراسان رضوی به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بود تا این اقلام از طریق سازمان استانی توزیع شده و در صورت بروز مشکل پاسخگو باشد و بر نحوه توزیع نیر نظارت کند.

وی ادامه داد: تفویض اختیار در خصوص چگونگی توزیع سهمیه های کالاهای مزبور به خراسان رضوی و اختصاص سهمیه شکر و روغن به استان براساس شاخصهای تولید و نیاز واحدهای صنعتی از دیگر درخواستهای اعضای دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی است و پیشنهادات این دبیرخانه برای بررسی و تصمیم گیری به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان به ریاست استاندار ارسال می شود. 

۶۰۲ واحد با سرمایه گذاری ۱۶ هزار و ۲۸۰میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۴۰ هزار و ۲۰۰ نفر در حوزه صنایع غذایی خراسان رضوی فعالیت دارد که این آمار ۱۳ درصد واحدهای صنعتی، ۱۰ درصد سرمایه‌ گذاری ‌در حوزه صنعت و ۲۱ درصد اشتغال این بخش در استان را شامل می‌ شود و ماهانه سهمیه های مختلفی از شکر و روغن طرح تنظیم بازار برای صنف و صنعت خراسان رضوی اختصاص می یابد.

شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در راستای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و نیز قانون مربوطه، همسو با بخش اقتصادی سیاستهای کلی برنامه پنجم ابلاغی مقام معظم رهبری شکل گرفت و مجالی برای تعامل بیشتر ارکان حاکمیت به خصوص قوه مجریه با بخش خصوصی است تا از یک سو بتواند در خصوص رفع موانع کسب و کار و تسهیل فعالیت اقتصادی اقدام کند و از سوی دیگر به منطقی کردن اندازه دولت و توسعه سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور کمک نماید.

دبیرخانه این شورا در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران و اتاقهای بازرگانی استانها مستقر است و مصوبات دبیرخانه شورا برای تایید نهایی به نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به ریاست استاندار هر استان ارجاع می‌شود. 

کم‌تحرکی گریبان کشور را خواهدگرفت

چاپارطوس/خراسان رضوی رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی گفت: با توجه به تغیر سبک زندگی و عدم فرصت بازی برای کودکان، کم‌تحرکی در کشور در حال افزایش است و اگر چاره‌ای برای این پدیده اندیشیده نشود، در ۱۰ سال آینده با چالش‌های اساسی مواجه خواهیم‌شد.

افشین ملایی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص برگزاری مجمع انتخابی ریاست هیات ورزش‌های همگانی خراسان رضوی اظهار کرد: امیدوارم با حضور مجدد آذریان چهار سال سرشار از خدمات تخصصی در زمینه ورزش‌های همگانی را در خراسان رضوی پیش ‌رو داشته باشیم.

وی افزود: دنیای مدرن باوجود استفاده مفید از تکنولوژی دچار بیماری به نام کم‌تحرکی است. فرم برگزاری جلسات رسمی هم به گونه‌ای است که این بیماری را گسترش می‌دهد. بیش از نیمی از مردم جهان به میزان کافی و لازم که برای سلامتی مهم است، فعالیت جسمانی و تحرک ندارند و این موضوع حاکی از آن است که کم‌تحرکی پدیده‌ای جهانی است و برای حل آن نیاز به تعاملات بین‌المللی داریم.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی نرخ کم‌تحرکی در کشور نسبت به ۱۰ سال اخیر، تصریح کرد: همه ورزش‌دوستان و ورزشی‌نویسان اعتقاد دارند که مشکل کم‌تحرکی وجود دارد و خیلی هم جدی است، اما در یافتن راه حل، موفقیت چندانی به دست نیامده است. بیماری‌های ناشی از کم‌تحرکی در سطح کشور در حال افزایش است. بر اساس آمار، نرخ کم‌تحرکی در کشور و در ۱۰ سال اخیر، ۲۵ درصد رشد داشته است.

ملایی اضافه کرد: همچنین بر اساس کار علمی و تحقیقاتی انجمن بازی‌های کودکان فدراسیون ورزش‌های همگانی، تغییر سبک زندگی و از بین رفتن فرصت بازی برای کودکان باعث شده سن رشد کودکان نسبت به سن تقویمی آن‌ها به تاخیر بیفتد. اگر چاره‌ای برای این پدیده اندیشیده نشود، در ۱۰ سال آینده کشور با چالش‌های اساسی مواجه خواهدشد.  

نشستن، دشمن ورزش همگانی

وی با اشاره به معضل نشستن و مشکلات ناشی از آن، تشریح کرد: ورزش، ورزش همگانی و فعالیت بدنی سه کلید واژه اساسی برای کاهش و مدیریت کم‌تحرکی است. در تمامی این کلید واژه‌ها یک دشمن مشترک به نام نشستن وجود دارد. دانشمندان معتقد هستند در ۲۴ ساعت شبانه‌روز باید برنامه دقیقی برای نشستن و فعالیت‌های بدنی و تحرک داشته باشیم. اهمیت این موضوع زمانی مشخص می‌شود که بدانیم حتی ورزشکارانی هستند که مبتلا به سندروم یکجانشینی می‌شوند.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی یادآور شد: بر اساس گفته سازمان بهداشت جهانی پیش از این به طور میانگین ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی و ورزشی به هر شهروند توصیه می‌شد در حالیکه تحقیقات نشان داده این زمان هم برای سلامتی فرد اصلا کافی نیست.

ملایی ادامه داد: بر اساس یکی از الگوهای جدید بهبود سبک زیستن، روش ۲۰ – ۸ – ۲ برای تنظیم زمان فعالیت‌ها عنوان شده که عبارتند از: به ازای ۲۰ دقیقه نشستن باید ۸ دقیقه ایستاد و ۲ دقیقه راه رفت.

توسعه زیرساخت برای توسعه ورزش همگانی کافی نیست

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ جذب مشارکت حداکثری در ورزش همگانی کشور در دستور کار قرار گرفته است. فدراسیون ورزش‌های همگانی سعی دارد متولی و هدایت‌گر پروژه‌های اصلی ملی در زمینه کاهش کم‌تحرکی باشد. معتقدیم برای توسعه موثر ورزش همگانی، صرفا توسعه زیرساخت‌ها کافی نیست و باید در ذهن هر شهروند ارزش ورزش کردن کاملا نمادینه شود.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی بیان کرد: تمام اقدامات فدراسیون در سال جاری یک رویکرد اصلی دارد و آن برگزاری رویدادهای ورزشی، توسعه زیرساخت‌ها، امور آموزشی و پایش آن‌ها به صورت تخصصی و مخاطب‌محور خواهدبود.

پروژه موفق شهر فعال

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی یادآور شد: در سال گذشته با همکاری وزارت کشور و وزارت ورزش و جوانان برای نخستین بار پروژه شهرهای فعال در سطح کشور اجرا شد. هدف این پروژه تشویق، ارائه مشاوره و هدایت شهرداران به رعایت شاخص‌های توسعه شهر فعال بود. شهر فعال، شهری است که فعالیت بدنی و ورزشی برای تمامی رده‌های سنی خودش را تامین کرده و برای آن برنامه دارد.

ملایی عنوان کرد: تیمی متشکل از افراد متخصص در حال ارائه مشاوره به بیش از ۳۰ شهر کشور در این پروژه هستند. اگر پروژه شهر فعال به مدت ۴ یا ۵ سال مورد توجه باشد، یقینا حرکت جدیدی در بهسازی و بازمهندسی زیرساخت‌های شهری به وجود خواهدآمد.

برگزاری لیگ یوگا برای نخستین بار

وی گفت: پایش چگونگی اثربخشی، وظیفه فدراسیون است و روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. در سال جاری سعی می‌کنیم برای بهبود رویدادهای ورزشی، ده‌ها رویداد ملی و همگانی را برگزار کنیم. برای نخستین بار و در سال ۱۴۰۰، لیگ یوگا را خواهیم داشت. پیاده‌روی دوشنبه‌ها را در نظر داریم و نیز آمادگی جسمانی را در ابعاد مختلف پیگیری خواهیم کرد.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی خاطرنشان کرد: در حوزه رویدادها، کانون‌های جمعیتی فدراسیون متفاوت هستند و با توجه به جمعیت چند میلیونی قشر دانش‌آموز، نمی‌توان بدون کمک آموزش و پرورش این افراد را به سمت بهسازی سوق داد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، نیروهای مسلح و سازمان بسیج با درک ضرورت از یک تعامل ملی باید به سمت هم‌افزایی حرکت کنند.

۱۷ تن عسل در تایباد تولید می‌شود

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: همزمان با آغاز فصل برداشت عسل در شهرستان تایباد پیش بینی می شود ۱۷ تن عسل در این شهرستان مرزی واقع در شرق خراسان رضوی تولید شود.

جواد اعتضادی افزود: تولید این محصول نسبت به پارسال که ۲۳ تن بوده در حدود ۲۶ درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: بر اساس آمارگیری زنبورستان ها امسال ۲۵ بهره بردار و ۱۰ زنبور دار دارای شناسنامه در این شهرستان فعالیت می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: امسال ۲ هزار و ۳۷۵ کلونی زنبور عسل در این شهرستان به کار تولید عسل مشغول بودند و میانگین تولید در هر کلونی این منطقه ۱۰ کیلوگرم است.

اعتضادی افزود: بیشترین نوع عسل در شهرستان تایباد از نوع خار شتر، پنبه، گیاهان کوهی، زعفران و گل ختمی است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: امسال " بیماری نوزما و تلفات زمستانه " باعث خسارت به زنبورداران شهرستان تایباد شد.

اعتضادی از راه اندازی اولین تعاونی زنبورداران در تایباد خبر داد و افزود: با هدف هم افزایی، ساماندهی زنبورداران، تسهیل در فرآیند تامین انواع نهاده ها، برگزاری دوره های آموزشی و فروش تولیدات، نخستین تعاونی زنبورداران این منطقه با ۱۷ عضو کار خود را در این شهرستان آغاز کرده است.

بیش از ۸۵ درصد جمعیت شهرستان تایباد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند.

این شهرستان هفت هزار بهره بردار در بخش کشاورزی دارد و سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این منطقه تولید می‌شود.

شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

افزایش 400 درصدی توزیع کالاهای تنظیم بازار در کاشمر

چاپارطوس خراسان رضوی، رئیس اداره تعاون روستایی کاشمر گفت: سال گذشته در شبکه تعاونی های روستایی شهرستان 312 تن انواع کالاهای تنظیم بازار شامل قند،پیاز،خرما،گوشت منجمد و مرغ توزیع شد که این رقم نسبت به سنوات گذشته 400 درصد افزایش داشته است.

قاسمی افزود: توزیع کالاها یکی از وظایف شبکه تعاون روستایی است که با برنامه ریزی های سازمان تعاون روستایی و همت هیئت مدیره های شرکت های تعاونی به ویژه با راه اندازی و ارتقاء فروشندگی ها به فروشگاه روستا بازار توانست نقش خود را پررنگ تر از قبل ایفا کند.

وی افزود: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کمک به رفع موانع تولید ،تعاون روستایی شهرستان کاشمر برنامه ریزی کرده که در خصوص کمک به رفع مشکلات دامداران در تأمین علوفه و نهاده های دامی به کمک دامداران روستایی بشتابد و در همین راستا این شبکه درحال برنامه ریزی تأمین علوفه از تمام نقاط کشور با قیمت مناسب بوده و در هفته های آتی خبرها و خدمات خوبی به دامداران ارائه خواهد شد.

رئیس تعاون روستایی کاشمر کمبود ناوگان حمل را از مشکلات موجود دانست و بیان کرد :شبکه تعاون روستایی اعلام آمادگی می کند محصول گیاهان علوفه ای تولید کشاورزان را بصورت توافقی خرید کند که در این خصوص کشاورزان می توانند به اتحادیه تعاون روستایی و یا شرکت های دامداران و گاوداران شهرستان مراجعه کنند.

 

متقاضیان کشت گیاهان دارویی در جوین تسهیلات بانکی 4درصد می گیرند

چاپارطوس خراسان رضوی، معاون جهاد کشاورزی شهرستان جوین از پرداخت تسهیلات بانکی با نرخ چهار درصد به متقاضیان کشت گیاهان دارویی خبر داد.
عبداله آرین اظهار کرد: باتوجه به اینکه هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات به متقاضیان کشت گیاهان دارویی نداریم، آغاز ثبت نام برای دریافت تسهیلات کشت گیاهان دارویی در سامانه سیتا فراهم شده است.
وی با یادآوری اینکه این تسهیلات با نرخ بهره ۴ درصد است و مدت بازپرداخت آن نیز سه ساله در نظر گرفته شده، افزود: کشت گیاهان دارویی از دیرباز بین مردم کشورمان رواج داشته و اکنون می توان با ترویج آن و استفاده از شیوه های نوین کشاورزی جهت بهره وری بیشتر به عنوان یکی از تولیدکنندگان انواع گیاهان دارویی گام های هدفمند تری برداریم و بدون شک تخصیص تسهیلات کم بهره به کشاورزان برای کشت و توسعه گیاهان دارویی تاثیر بسزایی در گسترش سطح زیرکشت خواهد داشت.

فاطمه صابری نسب، مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین نیز با اشاره به اینکه بالغ بر 312 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته، بیان کرد: با فعال سازی چنین ظرفیت هایی در سطح روستاها می توان با اشتغالزایی جوانان روستایی و اشتغالزایی برای ایشان از مهاجرت به شهرها جلوگیری کرد.
صابری نسب یادآور شد در شهرستان جوین گیاهانی دارویی همچون گیاهان دارویی همچون زیره سبز و سیاه ،گل گاوزبان،خاکشیر و سیاهدانه، اسطوخدوس و... کشت می شود.