Written by on
در آستانه دهه آخر ماه صفر و تشرف میلیونی زائران به مشهدالرضا(ع)، یکی دیگر از پروژه های عمرانی حرم مطهر رضوی تکمیل و به بهرهبرداری رسید تا زیرساختهای این بارگاه برای میزبانی از زائران، فراهمتر و مهیاتر از گذشته باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از آستان نیوز در تازهترین عملیات عمرانی و به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، پروژه بهبود منظر و افزایش روشنایی محدوده بست طبرسی تا بست شیرازی به پایان رسید.
هدف از اجرای این طرح، تسهیل و نظم بخشی تردد زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، هدایت بهتر مسیر زیارت به سمت صحن انقلاب و همچنین بهبود منظر و افزایش روشنایی این محدوده بوده که با اجرای سنگ فرش و تقویت نورپردازی انجام پذیرفت.
اجرای سنگ فرش با هدف یکپارچگی محیط پیرامونی حرم
حیدر حیدری، معاون عمران سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی در گفتوگو با آستان نیوز درباره این پروژه گفت: محدوده بست طبرسی تا بست شیرازی با مساحت 9350 متر مربع پیش از آن آسفالت بود که در راستای اتصال و یکپارچگی کف سازی صحن های حرم مطهر، بصورت کامل با سنگ هایی با ابعاد 40 در 40 سانتیمتر با دو طرح سنگ گل پنبهای و گرانیت سبز ساده سنگفرش شد.
در نظر گرفتن شرط تسهیل تردد زائران
حیدری با اشاره به مطالعات صورت گرفته در این پروژه، اظهار کرد: به جهت دوام بیشتر سنگ ها و همچنین امکان تردد ماشین در این محدوده، سنگ هایی با ضخامت مناسب 5 سانتیمتر انتخاب شد، همچنین در زیرسازی صورت گرفته این پروژه در چندین لایه، ایزوله و عایق بندی کامل نسبت به سطوح زیرین و زیرگذر انجام شد.
وی ادامه داد: درجهت تسهیل رفت و آمد زائران نیز ساب این سنگ ها به گونه ای انتخاب شده است تا لغزندگی کمتر و بازتاب نور ملایمی داشته باشد.
روشنایی چشم نواز با تجهیز 7 برج نوری
معاون عمران سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه قبل از اجرای پروژه، این محدوده از روشنایی محدودی در شب برخوردار بود، گفت: روشنایی و نورپردازی این معبر نیز با 7 برج نوری متشکل از 5 پایه چراغ 11 متری و 2 پایه چراغ 17 متری تقویت شده که نسبت به گذشته روشنایی بسیار مناسبی برای عبور زائران علی ابن موسی الرضا(ع) در شب فراهم کند.
زیباسازی مسیر با نصب تمثال شهدا
حیدری درباره دیگر جزئیات این پروژه اظهار کرد: در این محدوده پیش از این یک ایستگاه موقت آتش نشانی و یک انبار فرش قرار داشت که جهت اجرای عملیات کف سازی و افزایش مساحت تردد زائران، این دو ساختمان تخریب و به مکان های دیگری منتقل شد.
وی افزود: این محدوده از فضای رمپ پارکینگ 4 حرم مطهر با یک گیت اضطراری ورود خودرو و 150متر نرده جدا سازی شده است که با هدف زیباسازی بصری مسیر، روی این نرده های حصاری، 115 قاب عکس تمثال شهدا جانمایی شده و علاوه بر آن، در مقابل این نرده ها به میزان 110 متر باغچه های سنگی ساخته شده که با گل آرایی همراه با نورپردازی، زیبایی چشم نوازی را ایجاد کرده است.
معاون عمران سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی یادآور شد: در این پروژه، اصلاح رمپ نیز مد نظر بود و با در نظر گرفتن شیب ملایم برای دسترسی به ورودی کتابخانه آستان قدس، دسترسی معلولان عزیز به کتابخانه نیز تسهیل شده است.
Written by on
مدیر عامل آبفا خراسان رضوی گفت: ۵۷ پروژه تامین آب پایدار در ۲۵ شهراین استان با جمعیت ۸۱۳ هزار نفر در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسین امامی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: از این تعداد 15 پروژه در شهرهای قرمز ، 18 پروژه در شهرهای نارنجی ، 8پروژه در شهرهای زرد و مابقی هم در شهرهای سفید استان عملیاتی شده است.
وی این شهرها را گلبهار ، تربت جام ، تربت حیدریه، نیشابور، قوچان ، گناباد، سبزوار، فیروزه، صالح آباد ، تایباد، بردسکن، طرقبه شاندیز، خوشاب، خواف ، چناران ، خلیل آباد، باخرز، جغتای ،کلات، زبرخان، رشتخوار، زاوه، سلطان آباد ، بجستان و ششتمد اعلام کرد و افزود: جبران کسری آب از آبفای مشهد ، مدیریت فشار ، حفر چاه سازندی برای تامین بلند مدت و حفر چاه دستی ، خرید از چاه کشاوزی ، جابجایی و تجهیز چاه ، اصلاح خطوط انتقال و شبکه های توزیع ، زون بندی و جمع آوری انشعابات غیر مجاز را ازجمله پروژه هایی نام برد که در دستور کار آبفا قرار گرفته است.
امامی با بیان اینکه به تعداد مشترکین جدید شرکت نیز طرح های توسعه تامین آب تعریف می شود تاکید کرد: همان طور که برای شهرها طرح های آبرسانی تدوین می شود برای روستاها هم همین سیاست جاری است و معتقدیم پرونده توسعه و بهرهبرداری در آبفا هیچگاه بسته نخواهد شد چرا که جمعیت و به تبع آن مشترکین آب همچنان رو به افزایش بوده و آبفا نیز متعهد به تامین آب مناطق شهری و روستایی است.
وی با اشاره به برخی درخواست های مسئولان و روستائیان برای تحویل گیری روستاها توسط آبفا ، تحقق این مهم را نیازمند تامین فرآیندهای لازم دانست.
Written by on
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: در دو سال اخیر شهرکهای صنعتی استان بیش از ۲۶۰ درصد رشد کردند.
جعفر فرشچیطوسی در گفتوگو با خبرنگار اداره کل استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از رسالتهای این شرکت، ایجاد و توسعه نواحی و شهرکهای صنعتی در سطح استان است. در سالهای اول و دوم دولت سیزدهم توانستیم بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور به نام شهرک صنعتی رضوی را راه اندازی کنیم که در هفته دولت زمینهای این شهرک واگذار و برای راهاندازی سرمایهگذار جذب خواهد شد.
وی افزود: در این دو سال شهرکهای صنعتی استان بیش از ۲۶۰ درصد رشد کردند. در زمینه انعقاد قراردادهای واحدهای صنعتی و جذب سرمایهی خارجی نیز نسبت به دو سال ابتدایی دولت قبل رشد چشمگیری داشتیم. در حوزه توانمندسازی صنایع کوچک و احیای واحدهای راکد تاکنون ۱۶۸ واحد صنعتی راکد از حالت رکود خارج شده است.
فرشچی عنوان کرد: کلینیکهای سیاری در شهرک صنعتی ایجاد شده که وظیفه بررسی و رفع مشکلات واحدهای فعال و نیمه فعال را دارد. تورهای صنعتی و کلاسهای آموزشی برای واحدهای صنعتی در راستای دانشافزایی شاغلان برگزار شده است.
وی تصریح کرد: ایجاد ارتباط میان کارخانههای استان خراسان رضوی و دیگر استانها نیز از دیگر اقدامات ما بوده است. همچنین با توانمندسازی واحدهای کوچک خوشههای صنعتی در حوزههای مختلفی مانند کفش، پوشاک، طلا و... ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی ادامه داد: همچنین در استان کنسرسیومهای صادراتی ایجاد شده است تا بتوان با حضور در همایشهای داخلی و خارجی از فرصتها و ظرفیتهای ایجاد شده بهره ببریم.
Written by on
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در دو سال گذشته ۷۰ حلقه چاه حفاری شده است.
سین امامی در گفتوگو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: مهمترین دغدغه ما آبرسانی به روستاها است که در قالب قرارگاهی با مبلغ 528 میلیارد تومان به 121 روستای استان آبرسانی شد.
وی تاکید کرد: با توجه به پروژههای در حال اجرا، روستاهای استان تا سه سال آینده از آب آشامیدنی سالم بهرهمند میشوند.
امامی با بیان این که «در خصوص پروژههای فاضلاب اقدام به جذب سرمایهگذار کردهایم» خاطرنشان کرد: تاکنون در این پروژهها دو هزار و 700 میلیارد تومان هزینه شده و طرح تصفیهخانهها در دست تکمیل است. تامین آب پایدار واحدهای صنعتی و معادن نیز از این طریق خواهد بود.
امامی بیان کرد: برای پروژههای آبرسانی به روستاها مبلغی بالغ بر 48 میلیارد تومان برای 385 روستا در نظر گرفته شده است. روستاهایی که در حال حاضر عملیات اجرایی آن شروع شده است تا انتهای امسال یا شروع فصل گرما در سال آینده به پایان میرسد.
وی در خصوص اقدامات در راستای افزایش تابآوری عنوان کرد: در دو سال گذشته 70 حلقه چاه حفاری شده است. همچنین در مجموع 328 کیلومتر خط انتقال جدید و 150 کیلومتر اصلاح شبکه داشتیم.
Written by on
با حضور استاندار خراسان رضوی ۴ پروژه در طرح تحول برق استان شامل بهره برداری از ۳ پروژه و آغاز عملیات اجرایی یک نیروگاه خورشیدی امروز انجام شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، همزمان با هفته دولت صبح امروز نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در شهرستان جوین به بهره برداری رسید. همچنین دو پست 132 کیلو ولت در شهرستان جغتای و بوژان نیشابور نیز افتتاح شد. علاوه بر این در مراسم دیگری عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی غدیر در اراضی روستای دهنو شهرستان داورزن نیز آغاز شد.
یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی در مراسم آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی روستای دهنو داورزن گفت: سرمایه گذاری در بخش انرژی جزو سرمایه گذاری های حائز اهمیت و اثربخش برای جامعه است چون خود این سرمایه گذاری باعث رفاه مردم و افزایش تولید می شود.
وی ادامه داد: تولید برق پاک توسط بخش خصوصی برای کشور باعث خیر و مهم است و از سرمایه گذار این پروژه ها تقدیر و تشکر می کنم.
نظری خاطرنشان کرد: برای سرمایه گذاری در بخش انرژی هیچ مسئلهی غیرقابل حلی نداریم و اگر سرمایه گذاران این پروژه به دنبال توسعه طرح هستند استانداری آمادگی دارد موانع و مشکلاتشان را حل کند.
وی ادامه داد: موضوع تولید برق به خصوص انرژی پاک برای استان مسئله مهمی است و همین طور سرمایهگذاری بخش خصوصی نیز در این حوزه دارای اهمیت بالا است.
شایان ذکر است نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی غدیر در روستای دهنو با برآورد هزینه پروژه حدود 270 میلیارد تومان و ظرفیت اولیه 7 مگاوات احداث می شود. ظرفیت این نیروگاه در فاز تکمیلی به 10 مگاوات افزایش مییابد.