Written by on

کارگروه امورزیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست استان با ۸ طرح اشتغال‌زا در ۶ شهرستان خراسان رضوی موافقت کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان‌رضوی، در جلسه این کارگروه با احداث 4 نیروگاه یک مگاواتی خورشیدی شامل 2 نیروگاه در شهرستان سبزوار، یک نیروگاه در شهرستان داورزن و یک نیروگاه هم در شهرستان جوین موافقت شد.
همچنین با احداث پایانه و بارانداز ریلی به مساحت 35 هکتار در شهرستان خواف و پایانه حمل و نقل داخلی کالا به مساحت 2500مترمربع در شهرستان نیشابور موافقت به عمل آمد.
کارگروه امور زیربنایی همچنین با توسعه گلخانه‌ای در زمینی به مساحت ۲.۷ هکتار در شهرستان تربت جام و اجرای طرح شستشو و دانه‌بندی شن و ماسه در زمینی به مساحت یک هکتار درشهرستان داورزن موافقت کرد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، خبر داد: علی رغم تحریم ها، شاخص های اقتصادی استان بر اساس آمار بهبود یافته است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان، اظهار کرد: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی تاکنون هزار و ۶۱ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با مبلغ ۱۰۹ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۱۵۲ هزار و ۱۸۷ نفر در این استان به امضا رسیده است.

علی رسولیان افزود: در این حوزه ۷۸۳ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات ثابت و ۳۰۷ هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال آورده نقدی سرمایه‌گذار بوده است که در آن نسبت آورده به تسهیلات ۳۹ درصد برآورد می شود.

وی ادامه داد: مشهد با ۲۲.۵ درصد، قوچان با ۶.۲ درصد، چناران با ۵.۷ درصد، فریمان با ۵.۲ درصد و سرخس با ۵.۱ درصد بیشترین تعداد تفاهم‌نامه‌ ها را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: تا ۲۱ بهمن ماه امسال پیشرفت اجرایی ۱۰۵ پروژه مثلث توسعه اقتصادی در این استان ۱۰۰ درصد و متوسط پیشرفت فیزیکی کل پروژه‌های سرمایه‌گذاری ۴۸ درصد بوده است.

رسولیان افزود: سهم سرمایه‌گذاری بخش صنعت از کل تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری در طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی ۶۹ درصد و معادل ۴۷۴ تفاهم‌نامه با حجم سرمایه‌گذاری ۷۵۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۵۸ هزار و ۸۰۴ نفر است.

وی ادامه داد: میانگین پیشرفت طرح‌های صنعتی نیز ۵۳ درصد و میانگین پیشرفت کل تفاهم‌نامه ها ۴۸ درصد است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به موانع و مشکلات تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری گفت: ۲۰ درصد از مجموع مشکلات مربوط به مجوزها، ۶۳ درصد مربوط به تامین مالی و ۱۷ درصد مربوط به امور زیربنایی است که از این میزان ۲۲ درصد مشکلات در سطح ملی و ۷۷ درصد در حوزه استانی است.

رسولیان افزود: از مجموع کل این پروژه‌ها، ۲۰۰ پروژه با سرمایه‌گذاری ۱۰۳ هزار و ۷۹۳ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۹۸ هزار و ۷۰۴ نفر جزو پروژه‌های دارای اولویت این استان است.

وی ادامه داد: حجم تسهیلات پرداخت شده توسط بانک‌های خراسان رضوی تا پایان آذرماه امسال ۲۶۹ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال بود و در این مدت پنج هزار و ۷۲۴ فقره تسهیلات برای اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و مشاغل خانگی پرداخت شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: طی ۹ ماه گذشته ۵۷ هزار و ۵۷ فقره تسهیلات ازدواج با مبلغ ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال توسط بانک‌های عامل در این استان پرداخت شده است.

رسولیان افزود: براساس گزارش مرکز آمار در دی‌ماه امسال نرخ تورم در استان سه دهم درصد بوده که این میزان در حوزه روستا یک دهم درصد و در حوزه شهری چهار دهم درصد احتساب می شود.

وی ادامه داد: نرخ تورم ماهانه در آذر ماه امسال نسبت به آذرماه سال گذشته ۲ درصد و نرخ تورم ۱۲ ماهه در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۷ درصد کاهش یافته است.

رسولیان گفت: با اقدامات صورت گرفته در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تا دی ماه، نرخ تورم استان کمتر از این نرخ در کشور بوده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: براساس آمار، در دی ماه امسال نرخ تورم ۱۲ گروه اصلی کالاها و خدمات در استان شامل پوشاک و کفش ۵۶.۵ درصد، مبلمان و لوازم خانگی ۶۱ درصد، خوراکی و آشامیدنی ۵۱.۷ درصد، تفریح و فرهنگ ۵۵.۲ درصد، دخانیات ۴۸.۵ درصد، هتل و رستوران ۵۱ درصد، حمل و نقل ۴۰.۵ درصد، کالاها و خدمات متفرقه ۴۷.۸ درصد، آموزش ۲۲.۲ درصد، بهداشت و درمان ۲۸.۲ درصد، مسکن آب و برق ۱۴.۵ درصد و ارتباطات ۱۶.۷ درصد بوده است.

وی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی خراسان رضوی مبتنی بر آخرین آمارگیری نیروی کار در پاییز امسال ۵۲.۴ درصد و نرخ بیکاری استان به ۶.۳ درصد رسیده که در این راستا استان از نظر نرخ مشارکت اقتصادی رتبه نخست و از نظر کاهش نرخ بیکاری رتبه دوم را در کشور به دست آورده است.

رسولیان گفت: نرخ بیکاری مردان خراسان رضوی در پاییز امسال ۵.۵ درصد و نرخ بیکاری زنان در این مدت ۸.۲ درصد بوده است همچنین نرخ بیکاری روستایی استان به ۱.۳ درصد و نرخ بیکاری حوزه شهری به ۸.۲ درصد رسید.

رسولیان افزود: در پاییز امسال خراسان رضوی در کاهش نرخ بیکاری روستایی رتبه نخست کشور و در کاهش نرخ بیکاری شهری رتبه دوم را به دست آورد، همچنین این استان طی این مدت در کاهش نرخ بیکاری مردان رتبه دوم و در کاهش نرخ بیکاری زنان رتبه نخست را در کشور کسب کرد.

وی ادامه داد: اشتغال خالص استان در سال جاری به ۱۱۷ هزار و ۸۱۶ نفر رسیده است که سهم استان از کشور در این خصوص ۲۴.۹ درصد می‌باشد.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در ارتقای شاخص‌های اقتصادی با وجود محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم به ویژه در بخش بازرگانی خارجی، کارنامه‌ موفقی در عرصه واردات و صادرات دارد بطوری که تراز بازرگانی این استان در حوزه عملکرد و فعالیت‌های گمرکی نشانگر روند مثبت و قابل قبول است.

وی تراز بازرگانی ۹ ماه امسال گمرک خراسان‌رضوی را یک میلیارد و ۶۵ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این رقم نشانگر عملکرد مثبت است.

رسولیان خاطرنشان کرد: میزان صادرات کالا از گمرکات خراسان رضوی طی ۹ ماه امسال معادل ۲ هزار و ۶۲۰ تن به ارزش یک میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۲۱ درصد افزایش داشت.

وی گفت: طی ۹ ماه سال جاری میزان واردات استان ۲۱۴ هزار تن به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن ۱۶ درصد و از نظر ارزش ۹ درصد افزایش داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: امسال ۲۲ طرح در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی با مبلغ ۱۴۵.۴ میلیون دلار و اشتغالزایی برای یکهزار و ۴۳ نفر تصویب شده که میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها حدود ۴۸ درصد است.

وی ادامه داد: سهم کشورهای مختلف از سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی طی سال جاری از جمله افغانستان ۶۲.۵ درصد، عراق ۱۵ درصد، ترکمنستان ۷.۵ درصد، گرجستان پنج درصد، هندوستان پنج درصد، آلمان ۲.۵ درصد و امارات متحده عربی ۲.۵ درصد بوده است.

رسولیان گفت: پس از سفر استاندار خراسان رضوی به تاجیکستان همکاری خوبی بین این استان و آن کشور آغاز شد که ماحصل این سفر امضای ۱۷ قرارداد تجاری با تاجیکستان در هفته گذشته بود.

معاون استاندار خراسان رضوی افزود: آمارها و دستاوردهای عملی در عرصه تولید و بازار این استان از ابتدای امسال تاکنون نیز تصویر مثبت و رو به رشد در این حوزه نشان می‌دهد.

وی به سهم ۳۲.۷ درصدی بخش صنعت و معدن خراسان رضوی از حجم کل مصرف برق این استان و رشد ۱۱ درصدی آن نسبت به پارسال اشاره کرد و گفت: در همین مدت حجم مصرف گاز واحدهای صنعتی و معدنی استان نیز ۲۵.۶ درصد نسبت به پارسال بیشتر شده است.

رسولیان افزود: کلینیک صنعت و معدن خراسان رضوی برای عارضه یابی واحدهای تولیدی و کمک به احیای آن از ابتدای امسال تاکنون با بهره‌گیری از ۷۰ مشاور ۵۰۰ واحد تولیدی را بررسی کرده که نتیجه فعالیت‌های آن منجر به راه‌اندازی مجدد ۱۰۰ واحد و اجرای ۸۵ پروژه شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۶۸ هزار و ۷۳۰ بازرسی از بازار استان انجام گرفته که در این راستا هفت هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پرونده تخلف تشکیل شده و ۲۶ هزار و ۵۶۵ نفر متخلف شناسایی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ابراز کرد: شاخص‌های اقتصادی خراسان رضوی با وجود تداوم تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی، به همت مسوولان اقتصادی، مدیران و فعالان بخش خصوصی بهبود یافته‌ است.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در چارچوب ماده ۶۲ الحاقی به "قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور" کمیته خبرگان بانکی و اقتصادی در این استان تشکیل شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان اظهار کرد: احکام اعضای پنج نفره کمیته خبرگان بانکی و اقتصادی خراسان رضوی از سوی رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر و امروز 24 بهمن ماه به این استان ابلاغ شد.
وی ادامه داد: کمیته خبرگان بانکی و اقتصادی خراسان رضوی مصوبات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان را بررسی کرده و در صورتی که به این جمع‌بندی برسد که بانک به وظیفه خود عمل نکرده‌، بانک ذیربط را به کمیته انتظامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران معرفی می‌کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: تاکنون دو هزار و ۱۴۶ فقره پرونده مربوط به بنگاه‌های اقتصادی استان در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی بررسی شده‌اند.
رسولیان افزود: نشست‌های این کارگروه دو هزار و ۴۷۴ مصوبه داشته و از این تعداد هزار و ۹۳۳ فقره پرونده اقدام شده و ۵۳۰ فقره دیگر نیز در دست اقدام قرار دارند.
وی تصریح کرد: براساس ماده ۶۲ الحاقی به "قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور" بانک‌ها، مؤسسات اعتباری و صندوق‌های حمایتی موظف شده‌اند با ارائه تسهیلات یا موارد امهال مصوب در کارگروه تسهیل حداکثر ظرف مدت یک ماه موافقت کرده و یا دلایل مخالفت خود را همراه با مستندات مربوط به هیأت موضوع تبصره آن ماده تسلیم کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین مطابق تبصره ماده ۶۲ مقرر شده تا در صورت مخالفت بانک با اعطای تسهیلات مصوب کارگروه تسهیل، دلایل و مستندات برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مورد نظر، توسط هیأتی متشکل از خبرگان مورد وثوق بانکی و اقتصادی هر استان مورد بررسی و اظهارنظر قرار گیرد و در صورتی که دلایل بانک برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مورد نظر به تایید هیأت مذکور نرسد، بانک موظف به پرداخت تسهیلات به متقاضی شود.
رسولیان بیان کرد: اعضای این کمیته را یک نفر از مدیران استانداری، یک نفر از مدیران تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی و سه نفر از بانک‌های خراسان رضوی تشکیل می‌دهند.
گفتنی است؛ استاندار خراسان رضوی شب گذشته در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان به سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار میلیارد ریالی ۱۰۰ واحد صنعتی در این استان اشاره و بیان کرده بود: این واحدها هم‌اینک در قالب اعمال ماده ۳۷ قانون تامین اجتماعی در تملک بانک‌ها قرار گرفته‌ و راکد مانده‌اند.
علیرضا رزم‌حسینی افزود: این در حالی است که واگذاری این ۱۰۰ واحد صنعتی اشتغال فراوانی را در استان ایجاد می‌کند لذا وزیر صنعت، معدن و تجارت قول پیگیری این موضوع و رهایی واحدها را از تملک بانک‌ها داده است.
لازم به ذکر است؛ شش هزار و ۵۰۸ واحد صنعتی با اشتغالزایی ۲۰۴ هزار نفر و سرمایه ۱۰۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در خراسان رضوی فعال هستند. ۹۵ درصد سرمایه بخش تولید صنعتی در این استان متعلق به بخش خصوصی است. بیشترین حجم سرمایه‌گذاری صنعتی در خراسان رضوی به ترتیب متعلق به صنایع فلزی، صنایع غیرفلزی و معدنی، صنایع پتروشیمی و پلیمری است. صنایع غذایی در خراسان رضوی دارای رتبه چهارم سرمایه گذاری صنعتی هستند.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

استاندار خراسان رضوی از بخش‌های مختلف سیزدهمین نمایشگاه گردشگری و سی و سومین نمایشگاه صنایع دستی تهران بازدید کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در جریان بازدید علیرضا رزم‌حسینی از غرفه خراسان‌رضوی در سیزدهمین نمایشگاه گردشگری و سی‌ و ‌سومین نمایشگاه صنایع دستی تهران، از پوستر اولین باشگاه پرنده‌نگری استان به صورت رسمی رونمایی شد.
گفتنی است؛ بر اساس توافق حاصل شده میان انجمن علمی طبیعت گردی ایران و منطقه نمونه گردشگری هفت حوض مشهد، بناست اوایل اسفند ماه سال جاری اولین باشگاه پرنده‌نگری خراسان رضوی با مشارکت شهرداری مشهد در این منطقه افتتاح شود.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

استاندار خراسان رضوی از اعطای کارت طلایی به مجاهدان اقتصادی خبر داد و گفت: ۱۵ اسفند امسال از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری در خراسان رضوی رونمایی می کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزم‌حسینی در مراسم گرامیداشت روز ملی صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، با قدردانی از مردم فهیم استان به واسطه حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن و گرامیداشت یاد و خاطره سردار بزرگ جبهه مقاومت اظهار کرد: از سردار دل‌ها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی یاد می‌کنیم که تمام زندگی‌اش را در راه تعالی کشور گذاشت و خواست تا بر سر مزارش نام سرباز قاسم سلیمانی را بنویسند.
وی با اشاره به اینکه راهبرد ما در خراسان رضوی توسعه اقتصادی است، افزود: یکی از مهمترین اهدافی که در حوزه اقتصادی دنبال می کنیم، رسیدن به رقم 5 میلیارد دلار صادرات است، البته موانعی در این مسیر وجود دارد که بخشز از آن به وزارت اقتصاد و بخش دیگر به سیاست‌های ارزی کشور مربوط است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه تعاملات خوبی را با کشورهای همسایه شروع کرده‌ایم، تصریح کرد: وزیر صمت در جلسه ستاد رفع موانع تولید که در شهرستان چناران برگزار شد، اعلام کرد مقررات مربوط به این وزارتخانه را، در صورتی که مانع رونق تولید می شود نادیده می‌گیریم.
رزم‌حسینی با اشاره به اظهارنظر وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر واگذاری اختیارات به استان ها برای افزایش سرعت روند توسعه اقتصادی ادامه داد: در خراسان رضوی داوطلب این موضوع هستیم؛ مسئولیت می‌پذیریم و پاسخگو خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: در خراسان رضوی با همکاری اتاق بازرگانی، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، کارت‌های طلایی، نقره‌ای و برنزی برای مجاهدین اقتصادی تدوین شده است و اولین کارت طلایی را 15 اسفند امسال به صادرکنندگان، کارآفرینان و کسانی که در عرصه ایجاد درآمد برای استان تلاش می‌کنند، تقدیم خواهیم کرد.
استاندار خراسان رضوی افزود: این کارت‌ها مزیت‌ها خوبی دارد، از جمله اینکه ارکان حاکمیت در استان بدون نوبت مشکلات کارآفرینان و فعالان اقتصادی را حل و فصل خواهند کرد و دیگر امتیازات معنوی نیز در این کارت‌ها پیش‌بینی شده است.
وی اظهار کرد: 15 اسفند امسال از 110 هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری در خراسان رضوی رونمایی می کنیم.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی