Written by on
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما به عنوان دولت متولی «پلتفرم و زیرساخت» هستیم و نباید وارد کسبوکار بخش خصوصی شویم، در این راستا دولت میتواند ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی را پایین بیاورد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سورنا ستاری در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان که در محل سالن اجتماعات شهید باهنر استانداری برگزار شد با اشاره به ضرورت حفظ زیست بوم استان، اظهار کرد: بیش از 90 درصد شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی خصوصی است و این یک پتانسیل فوق العاده محسوب میشود.
وی افزود: اقتصاد خراسان رضوی بر پایه غیر منابع زیرزمینی است، لذا بسیار مهم است که این استان در حال حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخشی از سخنانش با اشاره به توانمندیهای کشور، ادامه داد: چیزی حدود 40 میلیون دلار و یورو واردات داروی فاکتور 8 و 7 به کشور صورت میگرفت اما هماکنون این دارو توسط شرکت داروسازی ثامن در حال تولید بوده و این قدرت اقتصاد دانش بنیان است.
ستاری با بیان اینکه خراسان رضوی در بخش نیروی انسانی متخصص و شرکتهای فعال بخش خصوصی پتانسیل لازم را دارد، تصریح کرد: این نکته مهم مسئولیت ما را در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سنگین میکند تا بیشتر برای خراسان رضوی وقت بگذاریم و سعی کنیم این زیست بوم را توسعه دهیم.
وی بر اهمیت لزوم سرمایهگذاری در پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد و افزود: بخش خصوصی باید در حوزه استارتاپها سرمایهگذاری کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان اقتصاد خراسان رضوی را میسازند، تاکید کرد: ما به عنوان دولت متولی «پلتفرم و زیرساخت» هستیم و نباید وارد کسبوکار بخش خصوصی شویم، با این وجود دولت می تواند ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی را پایین بیاورد.
ستاری با ابراز امیدواری از افتتاح کارخانه نوآوری مشهد در بهار سال آینده، خاطرنشان کرد: در حوزه شهر هوشمند، شهرداری یک سیستم شتابدهنده کسبوکار است، فعالیت شهرداری صرفا خدمات دادن نیست و باید این مسئولیت را به استارتاپهایی که در سطح شهر کار می کنند بسپارد، چراکه تمام خدمات شهری این قابلیت را دارد که توسط استارتاپها انجام شود.
وی با بیان اینکه ارزش کارآفرینی باید در جامعه مشخص شود، گفت: زمانی که ارزش کارآفرین در جامعه مشخص شود، آنگاه نوع برخورد در نظامات اداری و دولتی متفاوت خواهد بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: رشد و پیشرفت را در اکوسیستم خراسان رضوی میبینم و آمادگی داریم مانند همیشه حمایت کنیم تا این توسعه با سرعت بیشتری اتفاق بیوفتد.
گفتنی است؛ در بخشی از این جلسه تفاهمنامه ساخت شعبه جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی بین این دانشگاه و پارک و علم و فناوری استان منعقد شد.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزمحسینی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان که با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در محل سالن اجتماعات شهید باهنر استانداری برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه با حضور تعدادی از شرکتهای دانش بنیان استان برگزار شده و شاهد هستیم که اقدامات خوبی هم در حوزه شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته است.
وی با اشاره به وجود تحریمها بعد از خروج آمریکا از برجام افزود: در زمانی که برجام بود و تحریمها نبود، اقتصاد ایران یک تنفسی کرد و اتفاقات خوبی در همه بخشهای اقتصادی اعم از شرکتهای دانش بنیان و بخش علمی و فناوری رقم خورد.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: با وجود تحریمهای اقتصادی امیدواریم از این مرحله هم عبور کنیم و در شرایطی قرار بگیریم که اقتصاد ایران متکی به خود باشد و بتواند مسیرش را ادامه دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی هم در ادامه این جلسه گفت: در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، ۱۸۶ شرکت تاکنون به عنوان معین اقتصاد مقاومتی محوریت توسعه روستاها را در استان بر عهده گرفتهاند.
علی رسولیان افزود: در خراسان رضوی حدود ۲۶۸ شرکت دانش بنیان وجود دارد و در این راستا به سمتی حرکت میکنیم که شرکتهای دانش بنیان را در قالب فضای فیزیکی و تسهیلات توسعه بدهیم.
وی با اشاره به وجود فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای دانش بنیان، تصریح کرد: ۳۴ فرصت سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیان استان به ارزش سه هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان مطالعه شده و آماده ارائه به سرمایهگذاران است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به ارائه آماری از استان پرداخت و تصریح کرد: در آماری که از سوی مرکز آمار ایران برای پاییز اعلام شد، نرخ مشارکت اقتصادی استان ۵۲.۴ دهم درصد است و هماکنون رتبه اول را در سطح کشور برعهده داریم.
رسولیان ادامه داد: در حوزه کاهش نرخ بیکاری هم با ۶.۳ دهم درصد رتبه دوم کشور را برعهده داریم، لذا ایجاد انگیزه به کار و اشتغال در استان افزایش یافته است و هماکنون کمترین نرخ بیکاری را در بین استانهای کشور در اختیار داریم.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی به ۸۷ کشور جهان صادرات کالا انجام میدهد، خاطرنشان کرد: با راهاندازی کلینیک صنعت در خراسان رضوی و فعالیت ۷۰ مشاور، ۹۰۰ واحد صنعتی را بررسی و ۱۰۰ واحد تعطیل را هم تاکنون به چرخه تولید بازگرداندهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به حوزه سرمایهگذاری خارجی استان، بیان کرد: از نظر تعداد پروژه امسال رتبه اول کشور را در قالب ۱۴۲ میلیون دلار جذب سرمایه به خود اختصاص دادهایم.
رسولیان در پایان همچنین خواستار حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی شد.
گفتنی است؛ در این جلسه تعدادی از شرکتهای دانش بنیان استان به ارائه گزارش پرداختند، همچنین تفاهمنامه همکاری بین استانداری خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان نماینده شبکه دانشگاهی استان و مشاور عالی طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی با هدف هماهنگی، همافزایی و بهرهمندی از توانمندیهای آموزشی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تقویت الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی و پیادهسازی آن، منعقد شد.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری خراسان رضوی از توزیع ماشین آلات و تجهیزات به ارزش ۶۱/۲ میلیارد ریال در بین شهرداریهای استان خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، احمد یزدانپناه در این باره اظهار کرد: این ماشینآلات شامل لودر«بکهو»، مینی بوس، کمپرسی سنگین و سبک و خودروی آتش نشانی میشوند.
وی با اعلام اینکه لباس آتشنشانی، تجهیزات فردی و دستگاه تنفسی از جمله تجهیزات توزیع شده در بین شهرداریهای خراسان رضوی محسوب میشوند، متذکرشد: ماشینآلات بین 16 و تجهیزات بین68شهر خراسان رضوی و عمدتا بین شهرهای زیر50هزارنفرتوزیع شده است.
گفتنی است که توزیع ماشینآلات و تجهیزات میان شهرداریها از محل اعتبارات ماده58قانون الحاق مقررات مالی دولت صورت میگیرد.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
استاندار خراسان رضوی در دیدار سرکنسول عراق در مشهد ضمن اعلام آمادگی برای همکاریهای اقتصادی گفت: تجربههای موفق اقتصادی خراسان رضوی میتواند در قالب مشاوره و سرمایه گذاریهای مشترک در اختیار استانداری نجف قرار گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزمحسینی در دیدار سرکنسول عراق در مشهد که در محل دفتر استاندار برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم در زمان ماموریت سرکنسول عراق در مشهد، روابط بین خراسان رضوی و نجف اشرف ارتقا یابد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران کمکهای سخاوتمندانهای در حوزه امنیت عراق انجام داده است، همین موضوع باعث شده احساس برادری و اخوت بین دو ملت ادامه پیدا کند.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه کشور ایران برای ساخت عتبات عالیات تاکنون اقدامات مناسبی را انجام داده است، افزود: تکمیل پروژههایی که در این زمینه وجود دارد با همان جدیت قبل ادامه پیدا خواهد کرد.
رزمحسینی با اشاره به خدماتی که از طرف شهرداری مشهد درایام اربعین در شهر نجف صورت گرفت، ادامه داد: هزاران نفر از کارکنان شهرداری مشهد مسئولیت بهداشت، نظافت و تغذیه زائران اربعین حسینی را برعهده داشتند.
وی با ابراز علاقمندی و آمادگی برای اجرایی شدن پروتکل خواهر خواندگی نجف اشرف و مشهد، افزود: خراسان رضوی تجربههای بسیار موفقی در حوزه اقتصاد دارد که می تواند در قالب مشاوره و سرمایهگذاری های مشترک به استانداری نجف ارائه شود.
استاندار خراسان رضوی در انتهای سخنان خود با بیان ظرفیت تورسیم سلامت در خراسان رضوی از سرکنسول عراق در مشهد دعوت کرد که از ظرفیتهای اقتصادی استان بازدید کند.
در این دیدار سرکنسول عراق در مشهد گفت: دو کشور ایران و عراق و ملتهای آنها شرایط بسیار سختی در طول تاریخ پشت سر گذاشتهاند اما علی رغم این شرایط همواره تلاش کردهاند روابط خود را حفظ کنند.
اسعد سلطان ابو گلل افزود: دشمنان هر چه برای تفرقه انداختن بین دو ملت ایران و عراق تلاش کردند، موفق نشدند، در این راستا بسیاری از روابط و ویژگیهای مشترک بین دو کشور ایران و عراق باعث شده رابطه خوب بین دو کشور ادامه پیدا کند.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی
Written by on
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تاکنون در پی نظارت بر قیمت پنج قلم کالای اساسی ۵۸۶ پرونده تخلف در سطح عرضه کالا به ارزش ۸۲۰ میلیارد ریال رسیدگی شده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان با بیان این مطلب اظهار کرد: این کالاها شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، برنج، قند و شکر و نتیجه این رسیدگیها ۲۰۰ میلیارد ریال محکومیت تعزیراتی بوده است.
وی با اشاره به نتایج جلسه شب گذشته کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی ادامه داد: با بررسی قیمت ۴۷ قلم کالا از ۲۶ دی ماه تا ۲۶ بهمن ماه در استان متوسط کاهش قیمت کالا در ۶ قلم به میزان حدود پنج درصد رسید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در این مدت از بین ۴۷ قلم کالا، متوسط رشد قیمتی ۲۰ قلم کالا به میزان ۱۲ درصد و قیمت ۲۱ قلم کالا بدون تغییر بوده است.
رسولیان افزود: در مدت مزبور، در گروه کالایی مصالح ساختمانی و آهن آلات، متوسط رشد قیمتی هشت قلم کالا به میزان ۱۵.۴ درصد، میزان کاهش یک قلم کالا در این گروه ۱.۵ درصد بوده و پنج قلم کالا نیز تغییر قیمتی نداشته است.
وی اضافه کرد: در گروه مواد غذایی در خراسان رضوی طی یک ماه گذشته ۶ قلم کالا به طور متوسط ۸.۵ درصد رشد قیمت و سه قلم کالا به طور متوسط ۱۱.۲ درصد کاهش قیمت داشته و قیمت ۹ قلم کالا نیز در این گروه تغییر نکرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در مدت مزبور در گروه نهادههای دامی دو قلم کالا به طور متوسط ۱.۹ درصد کاهش قیمت داشته، سه قلم کالا بدون تغییر قیمتی بوده و هیچ کالایی در این گروه افزایش قیمت نداشته است.
رسولیان اظهار داشت: بررسی قیمت در مواد پروتئینی طی یک ماه گذشته در استان نشان میدهد که ۶ قلم کالا به طور متوسط ۱۲.۲ درصد افزایش قیمت داشته، یک قلم کالا بدون تغییر قیمت بوده و هیچ کالایی کاهش قیمت نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد انواع لبنیات در خراسان رضوی از ۲۶ دی ماه تا ۲۶ بهمن ماه گذشته قیمت سه قلم کالا بدون تغییر بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: هم اینک قیمت گوشت مرغ، سیب درختی، پرتقال، برنج پاکستانی، تخم مرغ و برنج هندی در استان از میانگین قیمت کشوری این اقلام پایینتر است.
رسولیان ادامه داد: قیمت شکر در خراسان رضوی نزدیک به میانگین قیمت کشوری و کمی بالاتر از آن بوده و قیمت گوشت گوساله و گوشت گوسفندی در استان نیز از متوسط کشوری بالاتر است.
وی در خصوص تصمیمات کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در خصوص توزیع برخی کالاهای اساسی گفت: براساس مصوبات کارگروه به زودی ۱۵۰ تن گوشت قرمز منجمد به قیمت هر کیلوگرم ۴۰۰ هزار ریال در بازار استان توزیع میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: مقرر شد اتحادیههای دامداران و گاوداران با همکاری اتاق اصناف مشهد عرضه مستقیم گوشت قرمز گرم را در نقاطی از شهر توزیع کنند که قیمت هر کیلو گوشت قرمز به طور متوسط ۷۰۰ هزار ریال و محل توزیع آن در فروشگاههای کارگری، کارمندی و زنجیرهای باشد.
رسولیان با بیان اینکه به میزان کافی شکر در انبارهای خراسان رضوی وجود دارد، تصریح کرد: قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر فله برای مصرف کننده ۵۰ هزار ریال و شکر بستهبندی شده برای مصرف کننده ۵۹ هزار ریال است.
وی به شهروندان توصیه کرد، در صورتی که مشاهده کردند قیمت شکر فله و بستهبندی شده از قیمت مصوب بالاتر است مراتب را به سامانه ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اطلاع دهد تا بلافاصله به شکایت آنان رسیدگی شود.
منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی