Written by on
نائبرئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: طرحی را در کمیسیون فرهنگی تحت عنوان اقتصاد فرهنگ و هنر در دست بررسی داریم که بسیاری از مشکلات هنرمندان در آن دیده میشود.
غلامرضا منتظری در نشست با جمعی از نخبگان و فعالان هنر و رسانه مشهد، اظهار کرد: هر سال در روز خبرنگار مشکلات خبرنگاران مطرح میشود، اما دغدغه خبرنگاران در نگاه مدیران مسئله نیست، بلکه موضوع است. اگر دغدغه خبرنگار مسئله باشد باید حل شود و حل مسئله سخت است. چه خوب میشود که در روز خبرنگار سرمان را بالا گرفته و بگوییم اگر خبرنگاران ۱۰ مشکل داشتند، اکنون به دو مشکل کاهش یافته است. نگاه ما نیز در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مسئلهمحور است و با پیگیری طرح نظام جامع رسانه و مطبوعات به دنبال این موضوع هستیم.
وی در رابطه با انتظارات هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر از مجلس شورای اسلامی، افزود: در میان انتظاراتی که از عرصه فرهنگ داریم، با اعتبارات رابطه معناداری وجود ندارد. نمیخواهیم بگوییم که حوزه فرهنگ را پول تشکیل میدهد، اما نقشآفرینی از الزامات فرهنگ و هنر است که امکانات و اعتبارات میخواهد. بخشی از انتظارات هنرمندان مرتبط با مأموریت مجلس است و بخشی از آن خارج از مأموریت مجلس است، اما دغدغه، مطالبه و درد است که باید برای درمان آن فکر شود. تا زمانی که به حوزه کادرسازی و آموزش نیرو که یک موضوع زیربنایی است توجه نکنیم، سخن از تحول در هنر شعاری بیشتر نخواهد بود. اکنون هرچه جلوتر میرویم چهرهها و شخصیتهای تراز اول را کمتر در جامعه مشاهده میکنیم.
نائبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تربیت و آموزش نسل جوان، تصریح کرد: اگر آموزش وجود نداشته باشد، جشنوارههای امسال ما با سالهای گذشته تفاوتی نخواهد کرد و محور آموزش باید نسل جوان باشد. اگر به دنبال تحول در سینما، تئاتر، موسیقی و ادبیات هستیم باید سرمایهگذاری بر روی نسل جوان اتفاق بیفتد. البته بخش خصوصی در حوزه فرهنگ برخی مخاطراتی را دارد و در جهان نیز سپردن فرهنگ به بخش خصوصی مرسوم نیست، چراکه موضوع اندیشه در میان است و حاکمیت نسبت به اندیشه مسئولیت دارد، اما تصدیگری هم اتفاق خوبی نیست که دولت به صورت کامل فرهنگ را پیش ببرد و بدون بخش خصوصی، دولت موفق نخواهد بود.
منتظری با اشاره به طرح اقتصاد فرهنگ و هنر، ادامه داد: طرحی را در کمیسیون فرهنگی تحت عنوان اقتصاد فرهنگ و هنر داریم که خیلی از مشکلات هنرمندان در آن دیده میشود و باید توسط هنرمندان به ما کمک شود و دغدغهها بیان شود تا طرح کامل شود. اعتقاد دارم که شأن هنر فراتر از این است که شغل محسوب شود، اما به خاطر مسائل اقتصادی و معیشتی اصرار وجود دارد که هنر شغل محسوب شود و هنرمند بتواند سرش را بالا بگیرد و بگوید هنرمند است که به این موضوع نیز در طرحی که داریم، خواهیم پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات جدید دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، احصاء کل قوانین فرهنگی و هنری مجلس از ابتدا تا کنون با هدف آسیبشناسی است، تا متوجه شویم که کدام قوانین دیگر کارکرد خود را از دست داده، کدام قوانین نیازمند بازنگری است و کدام قوانین نیازمند تجدید نظر و تصویب قانون جدید است. هنرمندانی که به مدد تجربه دریافتند که برخی قوانین کارآمد نیست و یا خلاء قانون احساس میکنند، به ما پیشنهاد کنند تا در دستور کار قرار دهیم.
نائبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با اختصاص بودجههای مربوط به هنر، عنوان کرد: قبول داریم که بودجه سینمای ایران کافی نیست و کل بودجه سینمای ما با بودجه فیلمی مانند سیصد برابری میکند و اعتبارات باید تقویت شد، اما امسال با تمام مشکلاتی که وجود داشت، کمیسیون فرهنگی مجلس در حد توان در حوزه صندوق حمایت از هنرمندان گام خوبی برداشت. در حوزه نشر و مطبوعات که یارانه کاغذ را شامل میشد نیز با اینکه پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۰۰ میلیارد بود، ۳۰۰ میلیارد به آن اضافه کردیم و ۴۰۰ میلیارد برای این امر اختصاص دادیم. امسال نیز حدود ۷۰۰ میلیارد برای موسسات فرهنگی و هنری اختصاص دادیم که البته آن را هدفمند کردیم و در حال نوشتن آییننامه برای آن هستیم تا بیهوده هزینه نشود و هر موسسه فرهنگی که بخواهد بودجه دریافت کند باید کارنامه خود را ارائه کند و خروجی کارش را شاهد باشیم.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چناران گفت: سطح زیر کشت غلات در چناران و گلبهار کاهش یافته است.
محمدرضا روستانژاد بیان کرد: با توجه به اینکه گندم جزء محصولات اساسی کشاورزی به شمار میرود، تولید آن از اهمیت خاصی برخوردار است ولی متاسفانه در سال جاری ۳۳ درصد سطح زیر کشت گندم و جو به دلیل سرمازدگی و خشکسالی به صورت علوفه سبز برداشت شد.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت محصول گندم و جو در شهرستانهای چناران و گلبهار نسبت به سال زراعی گذشته افزایش داشته ولی با توجه به شرایط محیطی، عملکرد کاهش یافته است.
بر اساس اعلام روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چناران، روستانژاد دلیل کاهش این سطوح کشت را سرمازدگی و خشکسالی برشمرد و افزود: حدود ۳۳ درصد از محصول گندم و جو در سال جاری به تغذیه دام و طیور اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چناران سطح کنونی زیر کشت گندم در شهرستانهای چناران و گلبهار را حدود هشت هزار و ۴۰۰ هکتار و سطح زیر کشت جو را ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار اعلام نمود.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از ثبت ساختمان اداره دارایی شهرستان فریمان به شماره ۳۳۳۷۱ در فهرست آثار ملی ایران به تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ خبر داد.
ابوالفضل مکرمیفر در گفتوگو با بیان این مطلب اظهار کرد: این اثر در استان خراسان رضوی، شهر فریمان، در حاشیه شمال شرقی میدان امام خمینی (ره) قرار گرفته است.
وی در خصوص تاریخچه و وجه تسمیه اثر اضافه کرد: این بنا مربوط به دوره پهلوی اول است و حدود ۸۵ سال قدمت دارد و علت نامگذاری اثر کاربری آن است که از دوره پهلوی تا امروز به عنوان ساختمان امور دارایی (یا مالیه) مورد استفاده قرار گرفته است.
ساختمان اداره دارایی فریمان جزو نخستین سازههای بتنی در ایران است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: این بنا نیز مانند سایر بناهای محور تاریخی فریمان توسط مهندسان آلمانی طراحی شده و ساخت آن را ایرانیها بر عهده داشتهاند؛ این سازه همچنین جزو نخستین سازههای بتنی در ایران است.
محمود طغرائی، مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در مورد مشخصات این اثر عنوان کرد: این ساختمان تاریخی به استناد قانون مصوب ۱۳۵۲ در زمره بناهایی که در تاریخ معماری ایران از ویژگیهای فنی منحصر بهفرد برخوردار بوده و به عنوان اثر واجد ارزش ثبت منتخب، در فهرست ملی ایران ثبت شده است.
وی ادامه داد: این ساختمان در دو طبقه ساخته شده و طرح کلی آن نیز تا حدود زیادی قرینهگی دارد که این قرینهگی یکی از ویژگیهای شاخص معماری ایرانی است.
مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: اتاقهای نسبتا بزرگ با سقفهای بلند، راهپلههای عریض و نور خورشید که از پنجرههای پیرامون ساختمان به داخل میتابد از دیگر ویژگیهای فنی این بنای تاریخی است.
طغرائی تصریح کرد: تقارن و هماهنگی بصری در طرح نمای ساختمان و رعایت تناسبات هندسی در پنجرهها و درها و همچنین تورفتگی و جلوآمدگی در نماسازی بنا جلوه خاصی به این اثر تاریخی داده است.
وی گفت: استفاده از بتن در این بنا از ویژگیهای خاص اثر است، همچنین قرینهگی پلان در حاشیه میدان و مشابهت آن با آثار دیگر حاشیه میدان از جمله ویژگیهای خاص این اثر تاریخی به حساب میآید.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی غول صنایع غذایی، نستله اعلام کرد که پس از ارائه سند داخلی که در سراسر جهان خبرساز شده است در تلاش است تا راهبرد جدید بهداشتی ایجاد کند. بر اساس این سند تقریبا دو سوم محصولات شرکت نستله فاقد ارزش تغذیه هستند.
به نقل از بیزنس نیوز، این سند داخلی که در اوایل سال جاری بین مدیران ارشد شرکت نستله ردوبدل شد، نشان میدهد که بیش از ۶۰ درصد از نمونههای اصلی مواد غذایی و نوشیدنی نستله «اصول شناختهشده بهداشت» را برآورده نمیکنند.
در این سند آمده است، تنها ۳۷ درصد از مواد غذایی و نوشیدنیهای نستله (محصولاتی مانند غذای حیوانات خانگی، غذای کودک و تغذیه تخصصی پزشکی را شامل نمیشود) رتبهبندی بیش از ۳.۵ را تحت سیستم رتبهبندی سلامت پنج ستاره استرالیا کسب کرده است.
در میان نوشیدنیها، به جز قهوه ساده، ۹۶ درصد «ناسالم» بودند و این رقم در مورد آبنبات و بستنی ۹۹درصد اعلام شده است.
نستله، محصولات متفاوتی از شکلات گرفته تا قهوه و غذای کودک دارد و چندین سال است که فعالیتهای خود را به منظور تمرکز بیشتر بر روی سلامتی سازماندهی میکند، زیرا مصرفکنندگان بهطور فزایندهای از مصرف پیتزاهای منجمد و نوشیدنیهای شیرین جلوگیری میکنند.
در حال حاضر، این شرکت سوئیسی در تولید محصولات گیاهخواری و وگان نیز تاکید کرده است.
شرکت نستله اعلام کرده است: «در محصولات خود پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم اما هنوز نمونه کارهای ما به دلیل دورنمای فشار نظارتی و تقاضای زیاد مصرفکنندگان عملکرد کمتری داشتند.»
سخنگوی نستله به خبرگزاری فرانسه گفت: در حال حاضر این شرکت بر روی یک پروژه برای بهروزرسانی راهبرد پیشگام تغذیه و سلامت فعالیت میکند.
وی ادامه داد: ما در حال بررسی نمونه کارهای خود هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که محصولات ما به تامین نیازهای غذایی افراد و حمایت از یک رژیم متعادل کمک خواهد کرد.
وی افزود: تمرکز اولیه ما ارزیابی بخشی از نمونههای مواد غذایی و آشامیدنی است که میتواند در برابر سیستمهای پروفایل تغذیه مانند سیستم استرالیا اندازهگیری شود.
نستله قصد دارد امسال از راهبرد جدید خود رونمایی کند.
در این گفتوگو منتشر شده توسط روزنامه فایننشال تایمز (FT) پیشنهاد شده است که این شرکت محصولاتی که باعث کاهش رتبههای بهداشتی خود میشود را مانند اقلام قنادی رها کند.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی در زمان شیوع بیماری همهگیر، بسیاری از افراد از شهرهای بزرگ به مناطق دورتر با هزینه زندگی کمتر یا محیطهای جذاب، نقل مکان کردند و بعید است بسیاری از افراد دوباره به شهرهای بزرگ بازگردند، اما ممکن است که این مکانها را دیگران اشغال کنند و شهرها با موجی از زندگی جدید مواجه شوند.
به نقل از سایکولوژی نیوز، با توجه به شیوع بیماری کووید، بسیاری از مشاغل احتمالا دیگر بازگشایی نخواهند شد، اما با مشاغل جدید و با الگویی جدید که اقتصاددانان آن را «تخریب خلاق» یا طوفان شومپیتری مینامند، جایگزین خواهند شد.
این روزها بسیار شنیدهایم که در شهرهای بزرگ با توجه به تعطیلی بسیاری از شغلها و بیکاری، افراد برای کار به مکانهایی با آبوهوای بهتر و ارزانتر رفتهاند، با اینحال، شهرهای بزرگ جذابیتی دارند که میتواند به غلبه بر بلایا کمک کند. دورکاری در همهگیری، نشان داد که این مدل کارکردن بسیار کارآمد است. نتایج تحقیقات نشان میدهد که افراد میتوانند دورکاری را با بهرهوری بالاتر انجام دهند و در کاهش ترافیک روزانه نیز موثر باشند.
البته کارکنان خط مقدم مقابله با این بیماری همچنان باید فعالیت کنند و البته بسیاری از افراد شاغل از جمله مادران، ترجیح دادند که کارشان را رها و از کودک خردسال خود نگهداری کنند. شهرهای بزرگ در جهان مانند نیویورک و لسآنجلس بیشتر تحت تاثیر قرار گرفتند؛ این شهرها نه تنها با کاهش ساکنان مواجه شدند، بلکه با مشکلاتی در موارد پذیرایی و رستورانی نیز روبرو شدند که تاثیر مهمی بر کیفیت زندگی شهری داشته است. اگر چه درست است که بسیاری از مشاغل به صورت موقت یا دائم تعطیل شدهاند، اما نظردهی درباره این موضوع هنوز زود است، زیرا این اولین همهگیری و مشکلات اقتصادی نیست که برای شهرها ایجاد شده است.
با توجه به اینکه بسیاری از افراد دورکاری میکنند و از شهرهای بزرگ مهاجرت کردهاند و در مکانهای ارزانتر خانه خریدهاند، ممکن است هرگز به مکان اولیه برنگردند. با این حال، کارفرمایان آنان، احتمالا آنان را در دفاتر مرکزی شهری حفظ خواهند کرد، اما خانههایی که آنان ترک کردهاند با افراد دیگری جایگزین خواهد شد که زندگی تازهای را در شهرها ایجاد میکند. شهرهای بزرگ نسبت به شهرهای کوچکتر جذابیت بیشتری دارند و دلایل بسیاری وجود دارد که میتوانند ارائهدهنده فرصت اقتصادی و مکان هیجانانگیز برای زندگی باشند. بسیاری از شهرهای بزرگ از افراد سایر شهرها و مناطق نیز استقبال میکنند.
یکی از مواردی که باعث جذابیت شهرها میشود، خلاقیت ساکنان آن است. ریچارد فلوریدا، محقق این بررسی اظهار کرد: افراد خلاق، قلب و روح اقتصاد مدرن مبتنی بر اطلاعات هستند، زیرا شرکتهای بزرگ از طریق سرمایههای فکری آنان کسب درآمد خواهند کرد. شهرهای شکوفا محل زندگی شرکتهای مختلف خلاقی است که رشد اقتصادی را تقویت و ساکنان جدید را جذب میکنند اما شبکه از راه دور هیچ جایگزینی برای اتصال دنیای واقعی بین خلاقان نخواهد بود.
در این همهگیری، شهرهایی مانند نیویورک به دلیل دورکاری و تعطیلی برخی از مشاغل از جمله تئاتر و رستوران، بسیاری از سازندگان سرمایههای فکری را از دست داده است، اما چه اتفاقی، بعد از همهگیری میافتد؟ بسیاری از کارکنان که در این همهگیری به شهرهای دیگری رفتهاند، بعید است که با توجه به هزینه جابجایی دوباره بازگردند. بااینحال، شهرها قویتر از این موارد هستند، زیرا توانستهاند بعد از مواردی مانند رکود بزرگ (بحران مالی ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸) نیز قویتر از گذشته عمل کنند.
نکته اصلی این است که با از بین رفتن افراد برجسته چه در تجارت و چه هنرهای خلاق، فرصتهایی برای سرمایهگذاری جدید و استعدادهای جدید ایجاد خواهد شد. بسیاری از شهرها همیشه برای دو گروه از افراد (به دنبال فرصت اقتصادی و با استعدادهای غیرمعمول برای پیشرفت) جذاب خواهد بود. حتی اگر افراد متفاوت باشند، این موضوع با افراد جوانتر، خلاقتر و متنوعتر تقویت خواهد شد.