تولید آبزیان آب‌های شور در خراسان رضوی با جدیت پیگیری می‌شود

چاپار طوس/خراسان رضوی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به تولید ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی‌های خوراکی طی سال گذشته گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر اکثر منابع آبی در کشور به سمت شور و یا لب شور شدن حرکت کرده‌اند تولید آبزیان آب‌های شور و لب شور در استان از برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار دارد. این مساله مستلزم وجود بخش تحقیقات شیلاتی در مرکز تحقیقات استان است که در حال حاضر وجود ندارد.

ناصر شهرکی در گفت‌وگو در خصوص وضعیت تولید آبزیان در خراسان رضوی اظهار کرد: در سال گذشته در خراسان رضوی میزان تولید ماهیان خوراکی سردآبی و گرم‌آبی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن و همچنین تولید ماهی‌های زینتی  ۱۰ میلیون قطعه بوده است.

 وی درباره افزایش تولید آبزیان  در سال گذشته افزود: در سال ۹۹ در خراسان رضوی تولید ماهی‌های زینتی۴۷ درصد و تولید ماهی‌های گرم‌آبی ۵ درصد افزایش داشته است، اما در زمینه ماهی‌های سردآبی در بعضی از شهرستان‌های استان به دلیل گرانی‌های قیمت نهاده‌ها تا حدودی کاهش تولید صورت گرفته است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: ماهی قزل‌آلا از گونه‌های ماهی‌های سردآبی غالب و گونه‌های کپور ماهیان و آمور از گونه‌های غالب  ماهیان گرم آبی در استان هستند. همچنین بالغ بر ۲۰ نمونه ماهی‌های زینتی در استان تولید می‌شوند.

شهرکی درمورد رتبه استان در زمینه تولید آبزیان عنوان کرد: در سنوات گذشته خراسان رضوی در زمینه تولید آبزیان رتبه هشتم در کشور را داشته است. همچین در زمینه گیاهان آبزی و زینتی استان رتبه دوم در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی در رابطه با تولید ماهی‌های خاویاری در استان تصریح کرد: خوشبختانه در زمینه ماهی‌های خاویاری فعالیت‌هایی در استان انجام شده است. در حال حاضر ۵ مرکز متمرکز در استان در شهرستان‌های سبزوار و داورزن در زمینه پرورش ماهی‌های خاویاری فعال هستند. خوشبختانه در سال۹۹ در خراسان رضوی ۸ تن گوشت ماهی‌های خاویاری  تولید و ۳۰ کیلو خاویار استحصال گردیده  است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به شرایط خاص در زمینه پرورش ماهیان خاوری خاطرنشان کرد: دوره پرورش ماهیان خاویاری طولانی‌تر از ماهیان معمولی مانند قزل‌آلا است، اما بعد از اینکه پرورش ماهی‌های خاویاری به ثمر رسید برگشت سرمایه به سرعت رخ خواهد داد.

شهرکی درباره برنامه‌های افزایش تولید صنعت آبزیان در استان بیان کرد: در سال جاری برنامه ساخت مجتمع  ماهی‌های خاویاری در منطقه سبزوار  با  ظرفیت تولید ۶۰ تن گوشت ماهی‌های خاویاری و ۱.۵ تن خاویار در دستور کار قرار دارد. در بخش استان ۲۴ هزار منبع آبی وجود دارد که پتانسلی تولید بالایی  دارند. در حال حاضر ظرفیت تولید در استان  بین  ۱۱.۵هزار تن تا ۱۲ هزار تن است.

وی ادامه داد: افزایش میزان سطح پرورش و افزایش میزان برداشت از واحد سطح با استفاده از فناوری‌های جدید و مکانیزاسیون، تولید آبزیان آب‌های شور و لب شور در استان از دیگر برنامه‌های موجود است که با جدیدت زیاد به دنبال آن هستیم.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره پرورش آبزیان آب‌های شور و لب شور تصریح کرد: این گونه‌ها آب‌های شور و لب شور را می‌پسندد. با توجه به اینکه در حال حاضر اکثر منابع آبی در کشور به سمت شور و یا لب شور شدن حرکت کرده‌اند این امر نیازمند نگاه ویژه‌ای است. این مساله مستلزم وجود بخش تحقیقات شیلاتی در مرکز تحقیقات خراسان رضوی است که در حال حاضر وجود ندارد. دراین زمینه بحث‌های تحققاتی در ابتدا باید انجام شده تا امکان اجرای آن وجود داشته باشد.

شهرکی تولید آبزیان در قفس در پشت سدهای استان را از دیگر  برنامه‌های موجود عنوان کرد و گفت: برای این مساله در استان پیگیری هایی صورت گرفته تا در سال آینده این مورد اجرا شود. یک مورد از پرورش آبزیان در قفس در پشت سدها در سال جاری به صورت پایلوت در استان انجام شده است.

وی در مورد سرانه مصرف گوشت آبزیان در استان گفت: اگرچه قیمت گوشت ماهی و آبزیان نیز در سال گذشته مانند گوشت قرمز افزایش پیدا کرده است با این وجود در سال گذشته افزایش جزئی در سرانه مصرف آبزیان در استان وجود داشته است.

کرونا به گسترش روانشناسی زرد دامن زده است

چاپارطوس/ خراسان رضوی یک روانشناس گفت: شرایط کرونا نیز به شیوع روانشناسی زرد دامن زده است. قبلا در فضای مجازی روانشناسی تا این حد در دسترس قرار نگرفته بود و از طرف دیگر خدمات حضوری نیز کم شد و و مردم ابزاری برای تشخیص درست از نادرست در اختیار نداشتند.

هانیه بیجاری در برنامه‌ای با عنوان «گفت‌وگو پیرامون روانشناسی زرد» که به‌صورت پخش زنده در اینستاگرام برگزار شد، با بیان اینکه بایستی ابزاری برای تشخیص و شناسایی اینکه کدام محتوا زرد است و کدام روانشناس غیرعلمی سخن می‌گوید ارائه دهیم، گفت: یکی از تکنیک‌های روانشناسی علمی و زرد این است که روانشناسی زرد پشتوانه و سند و مدرکی برای محتوایی که بیان می‌کند ارائه نمی‌دهد یا آن را تحریف می‌کند. این داستان مرز مشخصی بین علم و غیر علم است. زبان علم زبان عدم قطعیت است مخصوصا روانشناسی که علم بررسی انسان است که پیچیدگی بسیاری دارد و ممکن است یک مسئله که امروز به عنوان حقیقت علمی می‌دانیم چندسال دیگر زیر سوال برود؛ بنابراین در زبان علمی هیچ وقت قطعیت وجود نخواهد داشت. زبان علمی همواره با احتیاط و استثنا همراه است و این فضا گفت‌وگوی علمی را دچار ابهام می‌کند و مغز ما تحمل این ابهام را ندارد.

وی افزود: یکی از ابعاد روانشناسی تغییر است. تغییر یک فرآیند زمانبر و نیازمند تلاش فعالانه است و اصلا چیزی نیست که بتوان راجع به آن دستورالعمل مشخص و سریعی داد و با قطعیت یک نسخه پیچید. ما خیلی از سوی مراجعان با این سوال مواجه می‌شویم که کی جلسات تمام می‌شود و مشکل من حل می‌شود و به نتیجه می‌رسم و... . تمام اینها یک پیام ضمنی دارد که من حوصله ندارم وخسته شده‌ام. 

بیجاری خاطرنشان کرد: عدم قطعیت نقطه قوت علم است که جا را برای به روز شدن باز می‌کند، اما روانشناسی زرد از طریق همین می‌رود سراغ اینکه مردم حوصله ابهام را ندارند. همین می‌شود که در فضای مجازی می‌بینیم مثلا نوشته چند تکنیک برای بهبود رابطه یا راه‌های پولدار شدن یا رسیدن به آرامش و... درحالی که علم با قطعیت نمی‌تواند یک نسخه پیچیده برای تمام افراد بپیچد.  

وی با بیان اینکه اغلب شیوه بیان محتواهای زرد به شکلی است که یک نیازی که ممکن است حتی کاذب هم باشد ایجاد می‌کنند و یک حسی که من اصلا کامل نیستم و یک راه حلی وجود دارد که من یاد ندارم را در فرد به وجود می‌آورد و این اعتماد به نفس را کاهش می‌دهد و همانجا است که یک خوراک  برای پاسخگویی به این نیاز طراحی می‌شود که اگر تو تا حالا اشتباه می‌کردی حالا به من مراجعه کن  و من نسخه و دارو را به تو معرفی می‌کنم تا به هدفت برسی؛ بنابراین یک نیاز کاذب در فرد ایجاد می‌شود و یک خوراک با دوز هیجانی بالا تزریق می‌شود ولی سریع فروکش می‌کند. واقعیت این است که تغییر به این سرعت و راحتی اتفاق نمی‌افتد.

مدیر داخلی پلی کلینیک تخصصی روانشناسی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد افزود: وقتی فرد از سمینارهایی با موضوع روانشناسی مثبت‌گرا، جذب و ... بیرون می‌آید، حس می‌کند روی ابرها است. آنقدر آگاه و دانا شده که می‌تواند برود سراغ مشکلاتش و یکی را پس از دیگری حل کند ولی طولی نمی‌کشد که این حس و حال سریعا فروکش می‌کند؛ بنابراین یک تفاوت بزرگ بین روانشناسی علمی و غیر علمی این است که هیجانات ما دستخوش سوءاستفاده هستند و افراد محتوای درستی که پاسخگوی نیاز آنها در دراز مدت باشد دریافت نمی‌کنند و درنهایت به مسیری که گمان می‌کردند صحیح است، بی‌اعتماد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: شرایط کرونا نیز به شیوع روانشناسی زرد دامن زده است. قبلا در فضای مجازی روانشناسی تا این حد در دسترس قرار نگرفته بود و از طرف دیگر خدمات حضوری نیز کم شد و و مردم ابزاری برای تشخیص درست از نادرست در اختیار نداشتند. ما بایستی محتوای علمی را ساده‌سازی کنیم طوری که از علمی شدن آن کاسته نشود و در عین حال تاثیرگذار نیز باشد و به دل بنشیند.

این دکتری روانشناسی بالینی با بیان اینکه برای تبدیل شدن به یک درمانگر بایستی مراحل مختلفی را طی کنیم، گفت: یک میان‌بر درست برای تشخیص محتوای روانشناسی زرد، شیوه ارائه محتوا و ارائه‌دهنده آن است. وقتی قرار است به صورت علمی روانشناس و درمانگر باشیم، بایستی چند مرحله را طی کنیم تا به این صلاحیت برسیم. این مراحل در موسسات و دانشگاه‌ها استانداردهایی دارد و برای شاغل شدن در این حرفه لزوما داشتن مدرک روانشناسی کفایت نمی‌کند و باید برای درمانگری از سطح ارشد به بالا باشیم و دوره‌های کارورزی جدی گذرانده باشیم؛ بنابراین مردم باید مطالبه گر باشند و به مدارک، صلاحیت‌ها و پروانه‌های اشتغال که فرد برای دستیابی به آن‌ها ارزیابی‌های کمی و کیفی را طی کرده است، توجه نمایند.

وی افزود: انتظار می‌رود که هر فرد در شاخه و تخصصی که دوره آن را گذرانده است فعالیت کند و متعهد به ارائه خدمات در همان حوزه باشد. اگر من رواشناس بالینی خوبی هستم باید درهمان حوزه کار کنم نه فرزند پروری و رابطه زوجین و... .این یک ابزار مطمئن برای شناخت روانشناسی زرد است که اگر من با یک روانشناسی روبه رو هستم که درمورد موضوعات مختلف صحبت می‌کند و راه حل ارائه می‌دهد باید شک کنیم که چطور یک نفر می‌تواند در روابط زوجین و فرزند پروری و بالینی و ... کار کند.

خشکسالی باعث کاهش علوفه و فروش دام های مولد در کاشمر

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت:خشکسالی و کاهش منابع آبی منجر به کاهش علوفه و فروش دام های مولد شهرستان شده است.

محمد شجعی در جلسه ای که تحت عنوان کمیته فنی تولید علوفه در شرایط خشکسالی برگزار شد از فروش دام مولد شهرستان به دلیل خشکسالی و کاهش علوفه خبر داد و اظهار کرد:در حال حاضر کشور در شرایط خشکسالی بسیار شدید قرار گرفته است بطوری که یکی از خشکترین سال های زراعی را تجربه می کنیم.

وی افزود:کاهش منابع آبی منجر به کاهش علوفه ،فروش دام مولد،افزایش تنش های اجتماعی بر سر آب و مرتع ، عرضه دام به بازار و افت قیمت و غیره خواهد شد.

شچعی بیان کرد: جهت هماهنگی پیرامون مدیریت تأمین علوفه مورد نیاز دامداران شهرستان از کلیه دستگاه هایی که در این امر به نحوی دخیل هستند درخواست دارم راهکارهای قابل اجرا ی خود را در رابطه با حل معضل تأمین علوفه دام ارائه دهند.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر مطرح کرد: برگزاری کلاس های آموزشی با محوریت کشت گیاهان علوفه ای ،استفاده از ظرفیت تعاونی ها و تشکل های کشاورزی برای خرید علوفه از دیگر شهرستان ها،تأمین بذر مورد نیاز برای کشت مزارع الگویی علوفهو گیاهان کم آب طلب،بهره برداری از بقایای گیاهی مانند طالبی و انگور،کاشت مخلوط علوفه در باغات جدیدالاحداث و استفاده از ظرفیت خارشتر کاشت شده در سال گذشته و نیز خارشتر موجود در اراضی زراعی را از راهکارهای برون رفت از شرایط خشکسالی و کمبود علوفه سال جاری بشمار می رود.

 

 

آغاز مبارزه با پوره سن غلات در نیشابور

چاپارطوس خراسان رضوی، معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور گفت: مبارزه با پوره در بخش مرکزی شهرستان از 6 اردیبهشت 1400 درسطح ۱۵ هکتار در مزارع غلات شروع شده است واین روند در روزهای آتی و در سایر بخشهای چهارگانه شدت پیدا خواهد کرد.

محمد علی فرهمندراد افزود: تاکنون سمپاشی علیه این آفت در سطح ۵۵۴۹ مبارزه با سن مادری در مزارع گندم و در سطح ۱۵۶۶ هکتارسن مادری در مزارع جو از ابتدای سال جاری انجام شده است.

وی با تقدیر از فعالیت وتلاش کارشناسان مروج مسئول پهنه ونیروهای بسیج اردوی جهادی حیدریون اظهار کردامسال با توجه به شرایط اقلیمی خاص وریزش پیش ازموعد آفت با همکاری نیروها وکارشناسان متخصص در بخشها توانستیم اطلاع رسانی بسیار گسترده و مبارزه به موقعی را انجام دهیم و امیدواریم با تداوم مبارزه توسط گندمکاران در مرحله پوره شاهد تولید گندم با کیفیت بالا در شهرستان باشیم.

رفع موانع تولید و مانع زدایی در بخش کشاورزی یکی از مهمترین اولویت های سازمان جهاد کشاورزی میباشد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین به همراه دادستان و رئیس دادگستری شهرستان با هدف رفع موانع تولید از کارخانه تاسیس نشده ذرت خشک کنی در شهرستان بازدید کرد.

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: بدون شک مهمترین وظیفه ی ما در بخش های مختلف بخصوص در بخش کشاورزی شهرستان که به عنوان محور اصلی و مسیر توسعه محسوب میشود، رفع موانه موجود در سر راه تولید کنندگان میباشد.

علی اکبر قارزی با بیان اینکه بررسی مشکلات کارگاه ها و کارخانجات تولیدی اولین در شناخت موانع پیش روی کارخانجات محسوب می شود افزود: لازم است با جهت دهی سرمایه گزاران بخش خصوصی در مسیر نیاز شهرستان در تکمیل زنجیره ی تولید گام برداریم.
وی ضمن قدردانی از تلاش‌های تولیدکنندگان بخش کشاورزی شهرستان جوین تصریح کرد: بدون شک دستیابی به موفقیت هایی از جمله ایجاد اشتغالزایی، تولید محصولات و خودکفایی در تمام بخش ها نیز در گرو حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان داخلی میباشد.
قارزی ، جذب سرمایه‌گذاران داخلی در ایجاد کسب و کار، حمایت و پرهیز ازبی توجهی به آنان را در تمام بخش ها اولویت مهمی دانست و اظهار کرد: جهت دهی و تشویق آنها به سرمایه گذاری نیز می تواند در جهت ارتقای شهرستان تاثیر بسزایی داشته باشد.