Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ۴۳۰ حوزه برای برگزاری امتحانات پایه دوازدهم، با هدف اجرای بهتر پروتکلهای بهداشتی در استان تعیین شده است.
قاسمعلی خدابنده افزود: به دلیل اهمیت فراوانی که نمرات ۲ پایههای نهم و دوازدهم در آینده و سرنوشت دانش آموزان دارد ستاد ملی کرونا تصمیم به برگزاری حضوری امتحانات این پایه ها گرفته است و درخواست ما از خانوادهها نیز این است و در این خصوص همکاری لازم را هم با دانشآموزان و هم با معلمان و مدیران مدارس داشته باشند.
وی ادامه داد: شمار حوزههای برگزاری امتحانات نهایی در این بخش نسبت به پارسال ۶۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت:سوالات امتحانات نهایی بر اساس آموزشهای مجازی طراحی خواهد شد تا دانشآموزان بتوانند بر اساس تلاش خود نمرات خوبی کسب کنند.
خدابنده افزود: بر همین اساس ۴٣٠ حوزه برگزاری امتحانات نهایی و ۱۵ حوزه تصحیح اوراق امتحانی در پایه دوازدهم آماده برگزاری امتحانات خردادماه سال ١۴٠٠ هستند.
وی ادامه داد: حفظ سلامت معلمان و دانشآموزان اولویت نخست آموزش و پرورش است لذا در این چارچوب همه امکانات و تلاشها به کار گرفته شده است تا کمترین مشکلی در این بخش وجود نداشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: استفاده از ماسک بهداشتی برای دانشآموزان و عوامل اجرایی حوزههای امتحانی الزامی است همچنین آوردن کیف، موبایل، کتاب و وسایل اضافی به حوزه های امتحانی ممنوع است.
خدابنده افزود: بازه زمانی امتحانات نهایی پایه دوازدهم ۲۷ اردیبهشت تا ٢۴ خرداد ماه سال جاری خواهد بود و امتحانات هماهنگ پایه نهم نیز در بازه زمانی ٢٩ اردیبهشت تا ١٩ خردادماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: ارزشیابی دانش آموزان در دوره ابتدایی نیز در قالب اطلاعات و شواهد جمعآوری شده مطابق با اهداف برنامه درسی مصوب هر درس در طول سال تحصیلی و برگزاری آزمونهای عملکردی توسط معلم و نظارت مدیر مدرسه به صورت غیر حضوری انجام خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: معلمان و مدیران مدارس دوره ابتدایی تا دهم خرداد ماه فرصت دارند نتایج ارزشیابیهای کیفی توصیفی را ثبت کنند.
۹ درصد جمعیت دانشآموزی کشور معادل یک میلیون و ۳۳۰ هزار دانشآموز در استان 6 میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی حضور دارند.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، رییس اداره بهزیستی صالح آباد گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون ۵۰۰ بسته معیشتی در راستای اجرای طرح ایران همدل در قالب پویش "ضیافت همدلی" بین مددجویان محروم این نهاد توزیع شده است.
زری صادقی با اشاره به نیت اجرای این طرح اظهار کرد: این طرح به منظور حمایت و دستگیری از نیازمندان به ویژه جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی شهرستان صالح آباد با همکاری و مساعدت جمع کثیری از خیرین و با رعایت کرامت انسانی در امر خدمت رسانی به محرومین و نیازمندان اجرا شده استت.
وی در ادامه افزود: اقلام توزیع شده شامل؛ برنج، روغن، حبوبات، ماکارونی ،رب گوجه فرنگی، قند و... به ارزش 100 میلیون ریال است .
صادقی بیان کرد: نقش خیرین در حمایت مستمر از محرومین و نیازمندان بی بدیل بوده و این حمایت تاثیر بسزایی در هدف گزاری های سازمان بهزیستی داشته و خواهد داشت.
وی مطرح کرد: از ابتدای ماه رمضان تاکنون علاوه بر این تعداد بسته معیشتی 1000 پرس غذای گرم و 2 تن پیاز به ارزش 10 میلیارد ریال توسط خیرین تهیه و بین مددجویان توزیع شده است.
این پویش از تا ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ و تا فرارسیدن عید سعید فطر ادامه خواهد داشت.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: مهمترین سوال و برنامهای که کاندیداهای ریاست جمهوری باید به آن پاسخ بدهند، این است که چه برنامه و یا به بیان دقیقتر چه جایگاهی برای اقتصاد ایران در نظام اقتصاد جهانی دارند.
دکتر سعید خدیوی زند در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب افزود: پاسخ دقیق به این پرسش، استراتژی توسعه صنعتی و به طور کلی استراتژی رشد و توسعه کشور را مشخص خواهد کرد.
رئیس جمهور آینده باید نسبت اقتصاد ایران و اقتصاد جهانی را مشخص کند
وی بیان کرد: رئیس جمهور آینده باید نسبت اقتصاد ایران و اقتصاد جهانی را مشخص کند در جهانی که در یک ویروس نانومتری در یک شهری در چین زندگی انسانها در یک روستای دور افتاده در ایران را تحت تاثیر قرار می دهد نداشتن برنامه در تعامل با جهان امری نابخشودنی است، مطلب بعدی ارتباط با اقتصاد جهانی و قرار گرفتن در زنجیره ارزش نظام اقتصادی بین المللی نیازمند سیاستگذاری دقیق و همه جانبه است که با حفظ استقلال بتواند منافع ملی را حداکثر تامین کند .
خدیوی زند اظهار کرد: یکی دیگر از موارد مهم این است که کاندیداهای ریاست جمهوری باید بتوانند برنامه خود برای کاهش نابرابری بالاخص در دو حوزه کلیدی آموزش و بهداشت- درمان به صورت دقیق و مبتنی بر تجربیات جهانی ارائه نمایند.
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی همچنین خاطرنشان کرد: الگوی درآمد پایه همگانی یا همان پرداخت یارانه ها در ایران که همواره توسط کاندیداهای ریاست جمهوری در دو دهه گذشته در بازه انتخابات مورد توجه قرار بوده در سطح بین المللی مورد نقد و بررسی فراوانی قرار گرفته است و باید کاندیدهای ریاست جمهوری با اطلاع از این نقدها و بررسی ها نسبت به ارائه الگو بومی و قابل قبول خود اقدام نمایند.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، رییس پلیس راه خراسان رضوی گفت: ترافیک صبحگاهی در مسیر مشهد به چناران پُرحجم و نیمه سنگین است.
سرهنگ حسین میش مست افزود: ترافیک در سایر جاده های استان عادی و روان است.
وی اضافه کرد: با اجرای طرح منع تردد در جاده های خراسان رضوی طی تعطیلات عیدفطر از عصر دیروز، حجم ترافیک در جاده های استان عادی و روان است.
رییس پلیس راه خراسان رضوی گفت: طی ٢٤ ساعت گذشته یک فقره تصادف فوتی با یک متوفی، هفت فقره تصادف جرحی با هفت مجروح و چهار فقره تصادف خسارتی در جاده های استان رخ داده است.
Written by on
چاپارطوس/ خراسان رضوی کمبود آب یکی از چهار چالش اصلی برای عدم دسترسی منظم ۲.۱ میلیارد نفر (تقریبا یک سوم جمعیت جهانی) به آب آشامیدنی است. سه چالش دیگر آلودگی، کیفیت و مقرون به صرفهبودن است. مهمترین عوامل موثر بر کمبود آب، کشاورزی، تولید انرژی و غذا، اکوسیستمهای سالم و تقاضای جهانی برای آب شیرین است که منابع تامینکننده آنها بسیار مهم هستند. کمبود آب در بسیاری از مناطق به ویژه در آسیا حاد است، زیرا رشد سریع جمعیت، توسعه صنعتی و شهرنشینی، بحران آب را در بزرگترین و پرجمعیتترین قاره افزایش میدهد.
اکثر منابع آب روی زمین (۹۷ درصد) در اقیانوسها و ۲.۵ درصد در مناطق قطبی و خاک ذخیره شدهاند که غیر قابل دسترس هستند و نیم درصد باقیمانده توسط ۹۹ درصد از یک تریلیون گونه در کره زمین استفاده میشود که مقدار نامتناسبی برای استفاده بشر است. در حالحاضر، جمعیت در حال رشد، زیرساختهای ضعیف موجود، روشهای کشاورزی آسیبرسان و تغییرات آبوهوایی در تشدید این وضعیت و کمآبی سالانه نقش دارند.
دو روی سکه کمبود آب
کمبود آب از دو طریق رخ میدهد، کمبود فیزیکی آب، زمانی اتفاق میافتد که تامین آب از نظر فیزیکی تقاضا را برآورده نکند و ۲۰ درصد جمعیت جهانی را تحتتاثیر قرار میدهد و کمبود آب اقتصادی زمانی ایجاد میشود که به دلیل کمبود بودجه نمیتوان از منبع آب کافی استفاده کرد و اغلب ناشی از عدم حاکمیت خوب است. کمبود آب اقتصادی ۲۳ درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار میدهد که بیشتر آن مربوط به آفریقاست، به همین دلیل طیف وسیعی از مشاغل نوآوری و فناوری به دنبال حل کمبود آب از طریق کانالهای مختلف هستند.
تمرکز بر کاهش آب بدون درآمد
یک سوم کل آب آشامیدنی در سراسر جهان را به عللی مانند زیرساختهای قدیمی (نشتی لولهها)، عوامل انسانی مانند خطاهای قرائت کنتور و سرقت و فساد از دست میدهیم که باعث ناکارآمدی میشوند. «آب بدون درآمد» (اختلاف بین حجم آب ورودی به سیستم (شبکه توزیع) و مصارف مجاز با درآمد طی یک سال) میلیونها پوند برای کشورها هزینه دارد و معمولا قیمت به صرفه آن یک نگرانی است. خوشبختانه بسیاری از شرکتها راه حلهایی را ایجاد کردند و در حال اجرا هستند که برخی از آنها در ذیل ذکر شده است:
Xylem SmartBallTM، ابزار چند حسگری که بدون نیاز به حفاری پرهزینه، نشت آب را شناسایی و مکانیابی میکند.
Rand Water، بزرگترین شرکت آب آفریقا با استفاده از این فناوری ۲۲۰۰ کیلومتر خط لوله را بررسی و هر نشت را تا نزدیکترین محل تعیین میکند.
شرکتهای خدمات کممصرف به ندرت بودجهای برای جایگزینی زیرساختها دارند. در حقیقت، شرکتهای ایالاتمتحده در ۲۵ سال آینده به یک تریلیون دلار برای جایگزینی تمام زیرساختهای نشتی موجود نیاز دارند. شرکت Aegion فناوریهای آیندهاندیشی را ابداع کرده که هدف امکان بازسازی موثر خط لوله به جای جایگزینی است.
برای جایگزینی سیستمهای سنتی از فناوریهای کنتور آب هوشمند مانند Badger Meters استفاده میشود. این فناوری هوشمند شرکتها را قادر میسازد تا میزان مصرف آب را بررسی کنند، نشتی آب را شناسایی کرده و دستکاری را در زمان واقعی تشخیص دهند.
حرکت برای دسترسی ۹۷ درصدی
فناوریهای نمکزدایی در مناطق خشک مانند خاورمیانه به کشورها کمک کرده است تا با کمبود فیزیکی آب مقابله کنند. در عربستان سعودی اکنون ۷۰ درصد از آب آشامیدنی با نمکزدایی تولید میشود. با این حال، نیروگاههای نمکزدایی با استفاده از ۴ کیلووات ساعت انرژی برای هر متر مکعب آب تولید شده، به انرژی نیاز دارند. اگر طی دو دهه گذشته هزینهها بهطور قابلتوجهی کاهش یافته باشد، باز هم این هزینه برای مشتریان پنج دلار در هر ۱۰۰۰ گالن در مقابل ۱.۵۰ دلار در هر ۱۰۰۰ گالن از یک تامینکننده آب معمولی شهری است.
افزایش تولید انرژی خورشیدی این هزینه را کاهش میدهد، اگرچه برخی از کارشناسان معتقدند که نمکزدایی باید با راهحلهای دیگر همراه شود تا هزینهها بهطور قابل توجهی کاهش یابد. برای اینکه نمکزدایی واقعا مقرون به صرفه باشد، انرژی بازیابی، یک شرکت نوآورانه نمکزدایی، راهحلهای بسیار کارآمد و مقیاس پذیر تولید میکند که مصرف انرژی و انتشار کربن گیاهان موجود را به حداقل میرساند. تا به امروز، ۲ میلیارد دلار در هزینههای انرژی صرفهجویی شده و ۱۱.۵ میلیون متر دیاکسیدکربن از بین رفته است.
گروه محققان در سنگاپور در حال بررسی روشهای زیستتقلید (مبتنی بر طبیعت) هستند تا دریابند، چگونه گیاهان حرا قادر به استخراج آب شیرین از دریا با حداقل انرژی هستند. استفاده مجدد و بازیافت آب میتواند کمبود آب در سطح شهرداری و صنایع را کاهش دهد و برای آبیاری باغها، ذخیره آبهای زیرزمینی و یا شستوشوی وسایل نقلیه به کار رود.
در دهه گذشته، بهطور چشمگیری فناوری تصفیه فاضلاب بهبود یافته است. صنایع آب کوریتا (Kurita Water) شرکت آب تایلندی، نمونه بارزی است که سیستم تخلیه مایع صفر (ZLD)، یک فرآیند حلقه بسته را ایجاد کرده است و بدون هیچ تخلیه، آب را تصفیه و استفاده مجدد میکند، البته بسیاری از افراد در مورد نوشیدن آب فاضلاب بازیافتی و تصفیه شده تردید دارند. آب خاکستری در استرالیا باعث صرفهجویی یک تریلیون لیتر آب شده است.
آبیاری هوشمند
صنعت کشاورزی جهانی از ۷۰ درصد منابع آب شیرین استفاده میکند و قسمت عمدهای از آن به علت روشهای ناکارآمد آبیاری به رواناب تبدیل میشود. در کشورهای در حال توسعه، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ابتکاری با عنوان چارچوب جهانی اقدام در مورد کمبود آب در کشاورزی شروع شده است که به کشاورزان کمک میکند تا با اثرات تغییر اقلیم و کمبود آب سازگار شوند. در این میان، سیستمهای آبیاری دقیق و الگوریتمهای رایانه در کشورهای پیشرفته به امری عادی تبدیل شده و مصرف آب را ۱۰ برابر کاهش داده و از رواناب جلوگیری میکنند.
مقابله با کمبود آب در جنوب اروپا
آب با ارزشترین منبع روی زمین است و بهطور فزایندهای تحت فشار قرار گرفته است. نوآوری، نقشی اساسی در طراحی و توسعه راهحلهای جدید برای کمبود آب دارد که اجرای آنها همیشه آسان نیست. نوآوری برای شکوفایی جامعه ضروری است و بدون آن نمیتوانیم آینده بهتری بسازیم.
کمبود آب یکی از مهمترین مشکلات به ویژه در جنوب اروپاست، با در نظر گرفتن تغییرات آبوهوایی، آب یکی از مهمترین منابع برای کشورهای صنعتی است. رویکرد اقتصاد دایرهای در سال ۲۰۲۰ با هدف اصلی کاهش مصرف آب و استفاده از فاضلاب مانند منبع اولیه برای مواد اولیه ثانویه مورد نیاز است. فناوریهای جدید و رویکردهای نوآورانه برای تبدیل فاضلاب به آب با ارزش افزوده، با کاهش قابل توجه مصرف آب، آغاز میشوند.
پیشبینی کمبود آب، برای بسیاری از کشورهای پر باران دشوار است، اگرچه با افزایش دمای کره زمین، ممکن است این موارد نیز تکرار شوند. به منظور حل این وضعیت وخیم، سرمایهگذاری در شرکتهای نوآورانه که از راهحلهای برای مقابله با کمبود آب استفاده میکنند ضروری است.