Written by on
هر چیز زنده ای را از آب قرار دادیم.
محسن راغب مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان طرقبه شاندیز، حدود 8 سال ونیم است در این شهرستان مشغول به کار هستم و شناخت کاملی به این شهرستان دارم.
شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان طرقبه شاندیز با هدف ارتقا خدمت رسانی به روستائیان عزیز در سال 1387 تاسیس گردید، سرلوحه عملکرد این شرکت تامین آب شرب بهداشتی و ارتقا سطح کیفیت شبکه های آبرسانی روستاها می باشد.
با توجه به گذشت 40 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ونظر به اینکه تامین و توزیع آب روستا در گذشته انجام شده است و پایان عمر مفید پروژه اکثر شبکه های داخلی روستا دچار فرسودگی می باشد و متاسفانه به دلیل خشکسالیهای اخیر با کاهش منابع آبی مواجه شده ایم که حل این مسائل نیازمند مدیریت دقیق و کارشناسی مستمر می باشد.
مهندس راغب در خصوص پروژهها و فعالیت خود عنوان کرد: بحث آب و فاضلاب روستایی بحث خدمات رسانی به قشر ضعیف جامعه می باشد و خداروشکر در این مدتی که بنده مدیر این امور هستم توانسته ام در این بازه زمانی تغییر تحولات خوبی در شهرستان داشته باشیم. در سال 87 شهرستان طرقبه و شاندیز از مشهد جدا شد در حال حاضر از 40 روستای شهرستان تعداد 28 روستا با جمعیت 6727 خانوار و 13315 مشترک تحت پوشش و تعداد 12 روستا غیر تحت پوشش می باشد که با پیگیری ها و جلسات مکرر با شوراها و دهیاریها محترم تعداد 5 روستا در مرحله واگذاری قرار دارند.
با نگاهی گذرا ومقایسه تعداد خانوار و مشترکین این امور تاثیر جمعیت شناور بر تعداد انشعابات واگذار شده واضح وقابل تامل می باشد که به تبع آن بحث نیاز آبی منطقه را بیشتر می کند.
منابع تامین آب شهرستان چاه عمیق، چاه دستی، چشمه و قنات است.
وی در خصوص مشکلات شرکت آبفا بیان کرد: یکی از مشکلات روستاهایی که تازه تحویل می گیریم این است که شرایط وشبکه ومنابع آبی مناسب ندارند که این امرهزینه های زیادی برای شرکت دارد.
دومین مشکل شهرستان اینکه منطقه گردشگری است .نیاز آبی فقط مختص شهرستان نمی باشد، لذا باید نیاز آبی توریست و گردشگری مخصوصا در روستاها لحاظ شود. ما این مشکل را بارها مطرح کرده ایم وبعنوان جمعیت شناور باید یک برنامه ریزی دقیق برای این جریان انجام شود. سومین مشکل پراکندگی روستاها و در سال های گذشته صدورپروانه های بی رویه به متقاضیان در سطح روستاها باعث شده است که مشکلاتی برای شرکت های خدماتی ایجاد گردد.
علی ایحال عملکرد این شرکت در راستای تحقق اهداف در سال 96 به شرح ذیل می باشد.
تعداد پروژه های اجرایی 11 مورد ، پروژه نگهداری یک مورد، تعداد روستای در حال کار 22 با جمعیت 16773 نفر، مجموع اعتبارات مصوب مالی سال 96، 56674 میلیون ریال، مجموع اعتبارات تخصیص داده شده مالی سال 96، 31084 میلیون ریال است و حجم عملیات اجرایی : حصار کشی 4 مورد به طول 280 متر مربع، مخزن 1300 متر مکعب، منبع آب یک حلقه چاه ویک دهنه چشمه، خط انتقال 29.5 کیلومتر، شبکه توزیع 35.4 کیلومتر، نصب انشعاب 200 مورد می باشد.
مدیر شرکت آبفا گفت:با شرکت هایی مثل برق و گاز، بنیاد مسکن ، فرمانداری محترم و بخشداری ها بیشترین تعامل و ارتباط را داریم.
از فرمانداری محترم بخاطر تامین اعتباراتی که در اختیار اداره آب و فاضلاب قرار دادند که موجب برطرف شدن مشکلات تا حد زیادی شده است کمال تشکر را دارم.
از بنیاد مسکن شهرستان تقاضا داریم وام مسکن روستاییان را با اداره آبفا هماهنگ کند که برای ارائه خدمات آبرسانی مشکل به وجود نیاید.
خبرنگار: شراره جمشیدیان
Written by on
دکتر زهرا عنابستانی مشاور امور بانوان و خانواده و رییس مجمع مشورتی زنان شهرستان بینالود.متخصص در برنامه ریزی شهری با رویکرد آینده پژوهی طی مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری شاندیز فردا عنوان نمود:
در دین اسلام، زن جایگاه بسیار والایی دارد؛ هم در اجتماع و هم در خانواده. زن سازنده خانواده است و خانواده کوچک ترین واحد اجتماعی جامعه میباشد؛ لذا میتوان گفت که زن سازنده جامعه است و قادر است جامعه را به سمت سعادت و تعالی و یا به سمت انحراف و فساد سوق دهد.
شرط اصلی برای سعادت و نیک بختی زن و مرد حرکت کردن در مسیرصحیح الهی تا رسیدن به اهداف خود است. در این بین زنان علاوه بر مسئولیت اجتماعی به تربیت نسل نیز می پردازند. یعنی دارای دو مسئولیت الهی هستند. یکی در قبال خود و شناخت آن و دیگری تربیت نسل آینده.
در جامعه امروزی زن به عنوان تکمیل کننده شخصیت اخلاقی فرد بار سنگینی را بر دوش دارد. او با ایمان و تقوای خود می تواند مکتبی بسازد که هر کسی لیاقت حضور در این مکتب الهی را پیدا نکند.
انقلاب اسلامی با بهرهگیری از تعالیم نورانی اسلام، جایگاه و نقشی والا و مهم برای زنان در نظر گرفت است. در جمهوری اسلامی ایران زنان از یک طرف توانمندیهای خویش را در عرصههای مختلف اجتماع به اثبات میرسانند( انقلاب ، جنگ ، سازندگی و.....) و از طرف دیگر از فضای خانه و تربیت فرزند و نقشهای همسری و مادری خود نیز فاصله نمیگیرند. این عملکرد نتیجه احترام به آموزههای اسلام در مورد اهمیت دادن به خانواده و نقش محوری زن در آن است.
توسعه و رقابت در دنیای اقتصاد امروز، یکی از مسائل مهم تمام کشورها است . و برای رسیدن به این منظور استفاده از نیروی کار و استعداد زنان الزامی است. و این وظیفه ی دولت هر کشور است که شرایط کافی برای آموزش های تخصصی را برای زنان جامعه ی خود به وجود آورد و تمام تلاش خود را برای آماده سازی هر چه بهتر شرایط کاری و حضور زنان در اجتماع فراهم سازد. تا از این طریق بتواند از حداکثر نیروی انسانی خود در رقابت جهانی استفاده کند.
یک نگاه اجمالی به وضعیت جمعیتی کشور بیانگر این واقعیت است که:
در بستر تغییرات جمعیتی مرحلهای از تحولات جمعیتی در کشور از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است که به قول جمعیتشناسان «پنجره جمعیتی» و «هدیه جمعیتی» نامیده میشود. این وضعیت که از آن بهعنوان دوران طلایی جمعیت نیز نام برده میشود تا سال ۱۴۳۰ طول میکشد. در این دوران نسبت جمعیت در سنین فعالیت افزایش یافته و به حداکثر خود یعنی بالای ۷۰ درصد میرسد. در حال حاضر، در کشور ۷۱ درصد جمعیت در سنین فعالیت ۶۴-۱۵ سال قرار دارد. مکانیزمهای ترکیبی و رفتاری پنجره جمعیتی نظیر افزایش عرضه نیروی کار، افزایش مشارکت زنان، کاهش نسبتهای وابستگی (بار تکفل) خواهد بود.
بهطور کلی،اگر روندهای جدید تغییرات ساختار سنی جمعیت و پنجره جمعیتی کشور به درستی مدیریت شود و سیاستهای مناسب و موثر اتخاذ شود، میتوان زمینه بهرهبرداری از پنجره طلایی جمعیتی را فراهم آورد و ابعاد مختلف توسعه را بهبود بخشید. اما در مقابل، اگر بد و ضعیف مدیریت شود نهتنها این فرصت از دست خواهد داد، بلکه با روی دیگر سکه یعنی تهدیدها، چالشها و مسائل و مشکلات اجتماعی آن روبهرو خواهیم شد.
بانگاهی اجمالی به وضعیت جمعیت و جمعیت زنان شهرستان و بویژه ترکیب سنی آنان می توان چنین بیان کرد که؛
جمعیت کل شهرستان بالغ بر 75 هزار نفر که تقریبا 36 هزار نفر را زنان در سنین مختلف تشکیل میدهند. 67 درصد جمعیت زنان شهرستان در سنین فعالیت( 15 تا 65 سال ) قرار دارند. در این میان افزایش زنان بیسرپرست و بد سرپرست رو به افزایش است.
زنان سرپرست خانوار که هیچ گونه پناه و یاوری در زندگی ندارند افرادی هستند که علاوه بر فقدان چتر حمایتی مورد نیاز و تامین مالی زندگی از شرایط نامساعد دیگری نیز برخوردارند. تبعیض اقتصادی، نبود شرایط مناسب تحصیلی و در نتیجه اشتغال در بخش های کارمزدی با دستمزد کم و دیدگاههای تعصب آلود و غیر منصفانه جامعه نسبت به زنان فاقد شوهر، احساس حقارت، ترس و خجالت و درماندگی، خود بخشی از موضوعاتی است که بر رنج بی پناهی این زنان می افزایدو در نهایت بسیار ی از این شرایط دست به دست هم داده و زمینه بروز مفاسد اجتماعی را نیز فراهم می سازد.
از آنجا که آسیب پذیرترین بانوان جامعه ، بانوان خود سرپرست و بد سرپرست هستند و مهمترین مشکل آنان ، مشکلات اقتصادی است و از آنجا که بسیاری از آسیبهای اجتماعی زنان منشاء اقتصادی خواهد داشت، از این رو یکی از اولویتهای اصلی دفترامور بانوان و خانواده شهرستان بینالود(طرقبه شاندیز) درسال 96 و همچنین سال 97 توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در بعد اقتصادی از طریق ایجاد اشتغال، آموزش ، بازاریابی و فراهم آوردن بازار فروش محصولات بومی ومحلی بانوان از طریق حمایت از احداث بازارچههای روستایی و شهری و جذب تسهیلات بانکی جهت ایجاد اشتغال است.
در ادامه سرکار خانم دکتر عنابستانی در خصوص اجرایی شدن اهداف برنامه ششم توسعه و رسیدن به عدالت جنسیتی و دستایابی بانوان به 30 درصد از پستهای مدیریتی توضیحاتی را بیان نمودند؛
زنان به عنوان نيمی از جمعیت تاثیر، مستقیم در پیشرفت و توسعه همه جانبه جامعه دارند و رفع موانع مشارکت فعال زنان در امور اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی می تواند راهگشای مسیر توسعه باشد.
در جهت تحقق اهداف برنامه ششم توسعه (ماده31) مبنی بر "تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفاي حقوق شرعی و قانونی زنان در همه عرصه ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان" و نیز به منظور بهره مندي جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرآیند توسعه پایدار و متوازن ، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی ، دستورالعمل ابلاغی استان در خصوص انتصاب بانوان در پستهای مدیریتی از سوی دفتر امور بانوان و خانواده شهرستان در حال پیگیری است.
در راستای حمایت از انتصاب بانوان بر اساس رویکرد شایسته سالاری و منطبق با شرایط قانونی ،عرفی ودینی جامعه بطوریکه تا پایان دولت دوازدهم افزایش30 درصدی پستهای مدیریتی را در شهرستان شاهد باشیم ، اولین نشست مشورتی مسئولان دراین خصوص با حمایت فرماندار محترم و پیگیری دفتر امور بانوان برگزار گردید.
سرکار خانم عنابستانی با اشاره به دقت ، نکته سنجی و ریزبینی زنان درانجام امور و با توجه به عملکرد مثبت اکثر بانوان در پستهای عالی مدیریتی از روسای محترم دستگاهای اجرایی شهرستان تقاضا نموده تا ظرفیت های بالقوه بانوان در این خصوص شناسایی نموده و در عزل و نصبهای مدیریتی خود در صورت برخورداری از توانایی شغلی و تخصصی برابرمردان زمینه حضور بانوان در جایگاههای مدیریتی را فراهم نمایند.
در پایان سرکار خانم دکتر عنابستانی از تمامی بانوان فرهیخته و توانمند شهرستان جهت تحقق اهداف و آرمانهای جمهوری اسلامی ایران ، در برقرای عدالت بویژه عدالت جنسیتی و حل مشکلات بانوان در حوزههای مختلف دعوت به همکاری نمود.
خبرنگار : حمیدرضا بارانی
Written by on
مهدی نخعی رئیس سازمان بهزیستی شهرستان طرقبه شاندیز به مناسبت هفته بهزیستی بیان کرد: شعارامسال به مناسبت این هفته، بالندگی صیانت اجتماعی و به زیستن نام گذاری شده است.
وی گفت: بهزیستی بییش از 150 نوع فعالیت اصلی و فرعی دارد که 50 مورد آن اصلی می باشد. در هر شهرستان نوع فعالیت نسبت به نوع نیاز بهزیستی فرق دارد، شهرستان طرقبه شاندیز جمعیت 75 هزار نفری و 45 میلیون مسافر و گردشگر دارد. وبه علت آنکه در مجاورت مشهد مقدس هستیم بحث آسیب های اجتماعی بسیار مهم است.
رئیس بهزیستی درباره طرح هایی که امسال انجام داده است عنوان کرد: راه اندازی اورژانس اجتماعی ، خط 123 ، خودروهای اورژانسی و 6 نفر کارشناس اجتماعی، که همگی آماده خدمات رسانی اند. از طرح های خاصی که در این مرکز در دست اقدام می باشد اولین رستوران ناشنوای ایران که توسط آقای بلبل عنبران انجام می شود و دومین رستوران نابینایان جهان را سعی میکنیم که در طرقبه و شاندیز طی همین سه ماهه تابستان راه اندازی کنیم.
نخعی گفت: توان بخشی 1200 نفر معلول و حدود 200نفر که در خانه نگهداری می شوند را تحت پوشش داریم. که به آنها حقوق پرداخت می شود. مراکز توان بخشی امام جواد حدود270 نفرمعلول و سالمند دارد.و در مرکز سالمندان آتا و آنا حدود 22 نفر سالمند وجود دارد. مرکز خورشید و مرکز تربیت پذیر و ثامن برای بیماران روانی مناسب می باشد. و دو مرکز و حوزه امور اجتماعی ، غنچه های زندگی که اولین مهمانسرای ایتام کشوری می باشد نگهداری حدود 22نفر از ایتام را بر عهده دارد، کسانی که برای زیارت آقا امام رضا و برای تفریح به طرقبه شاندیز بیایند همه ی هزینه هایشان بر عهده مرکز می باشد. درحوزه های امور اجتماعی زنان بی سرپرست و ایتام که حالت کمیته امداد دارد، در زمینه اشتغال از طریق مشارکت های مردمی 2 سال متوالی است که رتبه اول استان را کسب کرده ایم.
وی در خصوص بحث اشتغال زایی وتوانمند سازی معلولین چنین گفت: وام ها و تسهیلاتی خوبی داریم و در مناسب سازی شهرستان با توجه به پستی بلندی های خاص توانسته ایم حدود 100 میلیون تومان برای مناسب سازی خانه های مدد جویان هزینه کنیم وبرای اشتغال کسانی که مدرک فنی و حرفه ای و توانایی کار دارند تا سقف 20 میلیون تومان وام 4 درصدی پرداخت می کنیم.
رئیس بهزیستی شهرستان از تمامی اداراتی که با بهزیستی همکاری لازم را دارند تشکر نمود وبیان کرد در سال گذشته شهر شاندیز بعنوان شهر پایلوت سالمند یا همان دوستدار سالمند انتخاب شده است.
وی افزود: برای مجوز دادن به مهد کودک ها هیچ مشکلی وجود ندارد هر کسی که دارای مدرک دیپلم به بالا باشد می تواند برای گرفتن مجوز مهد کودک اقدام نماید. در مهدهای روستایی یک وعده غذای گرم به همه کسانی که در مهدهای بهزیستی هستند داده می شود که بودجه آن را بهزیستی پرداخت می کند.
و حرف آخر اینکه بهزیستی مظلوم واقع شده، مردم بطور کامل بهزیستی را نمی شناسند فقط در بحث معلولین و مهد کودک با آن آشنا هستند، کار اصلی بهزیستی پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی مانند جلوگیری از طلاق و اعتیاد و ... است. بهزیستی دارای ارگان تخصصی روانشناسی، مددکاری، فیزیوتراپی، شنوایی سنجی و غیره می باشد. توانمند سازی در بهزیستی مهم است، یعنی اینکه باید معلولین را توانمند کنیم که تبدیل به افراد موفق و سالمی شوند. جلسات متعددی در زمینه آگاه سازی و پیشگیری از اعتیاد برای روستاییان داریم. ما از مردم انتظار داریم در بحث مشارکت عمومی بیشتر کمک کنند.
خبرنگار : حمیدرضا بارانی
Written by on
موقعیتی بوجود آمد تا با دهیار روستای صفی آباد که مدیریت روستا با ایشان است گپی بزنیم و درباره مسائل و مشکلات با ایشان سخن بگویم وایشان علی رغم دغدغه کاری زیاد به پاره ای از سوالات جواب دادند.
فاطمه رنجکش کارشناس حقوق وحدود سه ماه است که به عنوان دهیار صفی آباد شروع به کار کردم. صفی آباد حدود 150 نفر جمعیت و 40 خانوار و دارای طرح هادی مصوب در سال 93 از بنیاد مسکن می باشد. روستایی که از دومسیر شاندیز و الهیه دسترسی دارد، ولی متاسفانه وسیله نقلیه عمومی برای رفت وآمد وجود ندارد و این رفت وآمد مردم را با مشکل مواجه کرده است. موقعیت آب و هوای صفی آباد نسبت به دیگر روستاها مناسب تر است، تقریبا جمعیت اهل تسنن نداریم و از لحاظ بهداشتی وضعیت سلامتی مناسبی دارا هستیم و نسبت به سال های گذشته بیماری سالک خیلی کمرنگ تر شده است. مردم روستا بیشتر در حال رفت و آمد به مشهد هستند و دامداری و کشاورزی نداریم.
از جمله اهداف بنده: بهبود وضعیت بهداشتی و احداث خانه بهداشت است، ساختن نانوایی زیرا که در حال حاضر در روستا نانوایی وجود ندارد و نان بسته بندی تهیه میکنیم، احداث ساختمان برای دهیاری، تجهیز روستا به خط تلفن ثابت و همچنین ساخت و ساز خانه با صدور پروانه بنیاد مسکن، جمع آوری سگهای ولگرد و جلوگیری بیشتر از سالک می باشد.
وی درخصوص منابع دهیاری گفت: اصلی ترین منبع درآمد دهیاری صدور پروانه ساختمان است، بقیه منابع درآمدی که برای دهیاری تعریف شده مانند گرفتن عوارض، مبلغ ماهیانه برای جمع آوری زباله و... به وحله عمل نمی رسد و اجرایی نشده است.
ازجمله فعالیت های که اینجانب در مدت سه ماهی که مسئولیت دهیاری را برعهده دارم، تهیه نان بسته بندی شده برای روستاییان و کوبیدن نخاله های ساختمانی که منشا بیماری سالک هستند.
متاسفانه شورای محترم اسلامی روستا با دهیاری همکاری لازم را ندارند و از ایشان درخواست دارم که برای پیشرفت و آبادی روستا حمایت بیشتری داشته باشند.
از اداره حمل و نقل جاده ای به دلیل همکاری لازم تشکر و از ادارات شهرستان به خاطر نداشتن تعامل مناسب گله مندم.
در آخر از مسئولین محترم شهرستان طرقبه شاندیز تقاضا دارم به اینجانب در حجم بسیاری از مشکلات و مسائلی که در خصوص روستا داریم ازجمله نداشتن نیروی اجرایی کافی ،عدم نیروهای خدماتی و تاسیساتی، پلیس ساختمان با توجه به پاره وقت بودن دهیاری که برای ما تعریف شده و با وجود بالا بودن حجم مشکلات همکاری لازم را با اینجانب داشته باشند.
خبرنگار : شراره جمشیدیان
Written by on
رئیس سازمان تبليغات اسلامي شهرستان طرقبه و شانديز، ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) و فرزند ایشان امام صادق (ع) و گرامی داشت هفته وحدت بیان داشتند: امیدواریم به برکت این میلاد، امت اسلامی هرچه بیشتر در کنار هم باشند و با وحدت در برابر دشمنان دین و اسلام بایستند و پرچم اسلام را گسترش دهند.
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی گفتند: دشمنان اسلام معمولا دنبال محل و روزنه ای برای ایجاد تفرق بین مسلمانان هستند که از این طریق وارد مسلمین شده و مسلمین را شکست دهند .یکی از کارهایی که دشمن استعمارگر در این زمینه خوب کار کرده است، ایجاد بحث اختلاف اندازی و اختلاف پراکنی بوده است . لذا پیامبر از طرف خداوند این پیش بینی را کرده اند و در قرآن دستور به این وحدت دادند( وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّـهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ) ، این تفرقه و دستور وحدت، طبیعتا از صدر اسلام بوده است. همچنین باتوجه به همین وحدت زمانی که پیامبر به مدینه مهاجرت کردند ، به مسلمانان دستور دادند که در بین خودشان ایجاد برادری کنند و هر دونفر با همدیگر دست اخوت دادند و سپس خود پیامبر، حضرت علی (ع) را به عنوان برادر انتخاب کردند که این مسئله را می توان یکی از عملکردهای اسلام در ایجاد وحدت دانست.
وی گفت: انقلاب ما برگرفته از اسلام است و طبیعتا چون دشمنان ضربه بزرگی خوردند لذا دنبال ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی بودند. امام خمینی به درستی از این میلاد با سعادت استفاده نمودند. بین تمام فرقه ها خدا، پیامبر، قرآن و خود دین اسلام به عنوان مشترکات است،حضرت امام به خوبی از این مشترکات استفاده کرده و بین میلاد پیامبر اکرم (ص) به نظر اهل تسنن و به نظر شیعه را به عنوان هفته وحدت معرفی کردند . این فرصتی بود که در اختیار تمام مسلمانان قرار گرفت اگر چه به نظر بنده از این ظرفیت تا کنون به درستی استفاده نشده است. اخیرا در مصاحبه بزرگ الازهر شیخ دکتر طیب شنیدیم که وقتی از ایشان در مورد شیعه پرسیدند فرمودند: شیعه هم یکی از فرقه های اسلامی است.
ایشان در مورد سوالی که یکی از برادران سنی در مورد اینکه پیامبر شیعه بودند یا سنی؟ بیان کردند: با توجه به اینکه این سوال تفرقه انگیزی می باشد ولی در جواب این برادر گفتم، آنچه در قرآن می خوانیم پیامبر مسلمان بودند و ما وحدتمان در اسلام است و شیعه و سنی مذهب های متفرقه از اسلام می باشند که بعد از رحلت پیامبر اکرم به وجود آمده اند و خود وجود نازنین پیامبر پیش بینی کرده بودند که بعد از ایشان 72 فرقه به وجود می آید و هر کس خود باید دنبال فرقه ناجیه بگردد و انتخاب کند.
آن چیزی که در اسلام مهم شمارده می شود، وحدت بین تمام مسلمانان در هر فرقه ای که هستند در برابر دشمنانی چون آمریکا، صهیونیست و استعمارگران است.
ساجدی در پایان گفتند: انشاالله خداوند به تمام مسلمانان توفیق بدهد که بتوانند از این میلاد پربرکت با وحدت در پیشبرد اهداف اسلامی استفاده نمایند.
خبرنگار: حمیدرضابارانی