معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: هیاتهای مذهبی نقش بسزایی در ترویج فرهنگ دینی در جامعه دارند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمد صادق براتی در نشست مشترک با رئیس شورای هیأت های مذهبی و مسئولین
بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند . (امام خامنهای )
با عرض سلام و ادب و تبریک دهه کرامت به همه زائرین و مجاورین گرامی و تشکر از شما خبرنگاران و اصحاب رسانه که رسالت سنگین آگاهی بخشی به مردم را دارید.
اینجانب محمدحسین جمشیدیان مدیر اجرایی و خدمتگزار زوار محترم آستان مقدس امامزادگان ناصر و یاسر (ع)هستم.
برنامه روز تجلیل از امامزادگان در ایام دهه کرامت:
روز پنجشنبه مورخ 28/04/1397 مصادف با پنجم ذیالقعده در تقویم رسمی کشور روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده که باید مورد توجه و تکریم مؤمنین قرار بگیرد و فرصت مغتنمی است برای اعتلای فرهنگ زیارت و سلاله پاک رسول خداست که باید بهصورت بهینه از آن بهرهبرداری شود.
1- در این روز عزیز آئین معنوی غبارروبی و گلباران ضریحین با حضور مسئولین و اقشار مختلف مردم صورت میپذیرد.
2- در دهه کرامت برنامههای زیر اجرا میشود:
مولودیخوانی، عیادت از بیماران بیمارستان شریعتی، اهداء نبات متبرک توسط خدام افتخاری در تعدادی از مساجد روستایی شهرستان طرقبه شاندیز، برگزاری جشن میلاد باسعادت امام رضا علیهالسلام.
3- برای برگزاری مراسم و محافل با توجه به دستورالعمل ابلاغی از طرف سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و با حضور خیل کثیری از زائرین و مجاورین در هر مناسبتی برگزار میگردد مانند آرامش بهاری، ضیافت الهی و نشاط معنوی تا آخر سال به ترتیب اجرا میگردد و بهمنظور اجرای هرچه بهتر مناسبتها شورای فرهنگی آستان مقدس امامزادگان تصمیمات لازم را اخذ و اجرایی می نماییم.
4- حدود 800 خادم برادر و خواهر در چهار شیفت بهصورت افتخاری به زائرین و مجاورین که جهت زیارت مشرف میشوند خدمات میدهند.
5- نحوه رسیدگی به درخواستها و نظرات مردم: اینجانب در دفتر حضور دارم، همچنین از صندوقهای نصبشده در سطح فضای بقعه متبرکه پیشنهادات و انتقادات دریافت و مورد بررسی و در صورت لزوم پاسخ داده میشود و چنانچه ضروری باشد با مراجعه حضوری یا تلفنی میتوانند پاسخ خود را دریافت نمایند.
6- خیرین، واقفین، ناذرین و آحاد زائرین محترم، همچون گذشته بر اساس اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی نذورات، هدایا و اعانات خود را بهصورت نقدی-غیرنقدی و وقف مشارکتی با خرید قرآن یا قسمتی از زمینهای خریداریشده برای توسعه امامزادگان اهدا مینمایند و حضور بسیار چشمگیری جهت زیارت دارند. هم زوار ایرانی و هم زوار خارجی بهویژه کشورهای مسلمان.
- با عنایت به فرموده مقام معظم رهبری که بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند، برنامههای متنوع فرهنگی و اجتماعی با حضور اقشار مختلف مردم در مناسبتها اجرا میشود که بیانگر خدمات به زوار محترم میباشد.
8- سالیانه بیش از دو میلیون زائر ایرانی و خارجی بهمنظور زیارت به این آستان مقدس مشرف میشوند که مورد تکریم قرار میگیرند. انشاء ا... خداوند عنایت کند همه توفیق پیدا کنیم خدمات ارزشمندی به زوار محترم تقدیم نماییم و از همه عزیزانی که به زیارت علی ابن موسیالرضا علیهالسلام مشرف میشوند دعوت مینمایم که از فضای معنوی این بقعه متبرکه نیز بهرهمند گردند.
وی در خصوص نحوه رسیدگی به انتقادات و پیشنهادات گفتند: انتقادات و پیشنهادات مردم حضوری است که در این محل انجام می گیرد و در دفتر پاسخگوی مردم عزیز هستیم و چندین صندوق نظرات و پیشنهادات در صحن نصب کردیم که هر هفته نظرات خوانده می شود و به آن هایی که شماره تماس گذاشته اند سوالات پاسخ داده میشود و اگر ایده ای دارند در مورد آن سوال می شود چنان چه ایده خوبی بود از آن استفاده می کنیم.
برگزاری مراسم در امام زادگان چه مراسم ملی و چه مذهبی به دو شکل عمل می کنیم . یک سری دستورالعمل های کلی ،از اداره کل اوقاف خراسان همه ساله از ابتدای بهار تحت عنوان آرامش بهاره شروع می شود و به مرور تا آخر سال ادامه می یابد. مثل ضیافت الهی ، نشاط معنوی ، دهه کرامت و ... که ما آن ها را اجرا می کنیم . برای برگزاری این مراسم شورایی تشکیل شده که تحت عنوان شورای فرهنگی می باشد که متشکل از مدیر اجرایی ، مسئول فرهنگی امام زادگان ، رئیس اداره اوقاف و مسئول فرهنگی اوقاف است. هر هفته این جلسه تشکیل می شود ، مصوبات این جلسه برای اجرا به قسمت های مختلف ابلاغ می شود. دوم این که یک سری برنامه ریزی ها را خودمان انجام می دهیم هر مناسبتی اعم از شهادت ها ، میلاد ها و سایر برنامه های ملی و مذهبی با برنامه ریزی که از قبل داریم با حضور مردم انجام می گیرد، برنامه های که باعث شده جمعیت به اینجا بیایند شب های چهار شنبه ، دعای توسل و اطعام است که مردم از این مراسم خیلی استقبال می کنند. شب های جمعه دعای کمیل ، صبح جمعه دعای ندبه داریم و مراسمی هم که از طرف ستاد فرماندهی یا دستورالعملی باشد با هماهنگی لازم اجرا می شود.
از تمام ادارات تقاضای کمک و همکاری داریم و در جلسه شورای اداری خواستههایمان را مطرح کردیم که بیشتر نیاز به نیروی انتظامی و پلیس راهور داریم و صمیمانه از آنها تشکر میکنیم. ما با محدودیت پارکینگ مواجهیم . شهرداری در بحث نظافت ، پیاده رو سازی به ما کمک شایانی کرده است و ادارات تاسیسات سازی ، آب و برق و گاز که اطلاع رسانی های لازم را به ما میدهندکمال تشکر وقدر دانی را داریم.
اداره اوقاف ناظر به کار ماست و ما انتظار داریم هر چه بیشتر در مراسم هایی که برگزار میشود حضور داشته باشند و آن چه را که لازم است اطلاع رسانی کنند تا ما بتوانیم خدمات شایسته ای به زائرین بدهیم . هدف اصلی ما تکریم ارباب رجوع و زائر است.
خبرنگار : شراره جمشیدیان
حجت الاسلام خاتونی ضمن تبریک دهه کرامت فرمودند: ایام دهه کرامت، ایامی است که با ولادت حضرت معصومه (س) شروع و تا ولادت آقا ولی نعمتمان علی بن موسی الرضا (ع) ادامه دارد. حضرات معصومین (ع) نسبت به دوستداران و شیعیانشان یک توصیه بسیار اساسی دارند که میفرمایند: دوستداران و شیعیان ما کسانی هستند که در شادیهای ما شاد و در غمهای ما اهل بیت غمگین و ناراحت باشند. در بعضی روایات یکی از علامتهای مهم شیعیان همین مورد را میتوان نام برد. اگر میخواهید شیعیان واقعی را بشناسید ببینید که چه کسانی در ایام حزن و ماتم ما محزونند و چه کسانی در ایام شادی و اعیاد اسلامی و اعیاد مربوط به اهل بیت شاد هستند در نتیجه میتوانیم بگوییم آنهایی که ایام حزن و ماتم اهل بیت را گرامی نمیدارند و محزون نیستند شاید بعضا ابراز خشنودی و خوشحالی هم میکنند، از دوستداران اهل بیت نیستند.
در بخش شادی و نشاط و ایام عید بیشتر باید تلاش کنیم خصوصا در مورد ولادت امام رضا(ع) ولی نعمت ما خراسانیهاست باید بیشتر توجه وعنایت داشته باشیم و یکی از کارهایی که در ایام جشن ها و سرور اهل بیت باید انجام داد، مراسم جشن و نشاط مومنانه است یعنی ما شرایط شادی و نشاط مردم را فراهم کنیم، منتهی با توجه به معارف اهل بیت الحمد الله این ظرفیت با وجود فضای سبز و باز و فضاهایی که مردم برای تفریح می آیند وجود دارد، میتوان به نحو احسن از اینها استفاده کرد .
برپایی مراسمات و جشنها در فضاهای سبز و تفریحی مورد استقبال مردم است، یک نشاط مومنانه همراه با کسب معرفت و به دور از معصیت و گناه میتواند شادی خوبی به همراه داشته باشد و ایام ولادت علی بن موسی الرضا (ع) این ظرفیت را دارد و ما باید از این موقعیت استفاده کنیم. در خصوص شخصیت حضرت امام رضا(ع) یکی از نعمتهای بزرگی که خدای متعال به ما عنایت کرده همین نعمت ولایت اهل بیت است خصوصا در بین حضرات معصومین امام رضا(ع) خیلی به گردن ما حق دارد و ما باید بگوییم اگر مرجع شریف امام رضا(ع) در خطه خراسان نبود معلوم نبود ما مسلمان و دوستدار اهل بیت بودیم یا نه، این نکتهای است که ما باید همیشه به آن توجه داشته باشیم و ولی نعمت بودن امام رضا(ع) را متذکر شویم و همیشه بیاد بیاوریم.
نکته دوم القاب امام رضا(ع) واسامی که به حضرت نسبت میدهند. حضرت را به نام امام رئوف میشناسند وقتی به تاریخ مراجعه کنیم میبینیم که حتی مخالفان امام رضا(ع) ایشان را به صفت رافت میشناختند این چیزی که در جامعه الان کمرنگ شده است ما نیازمند سیره اجتماعی امام رضا(ع) هستیم خصوصا در بحث رافت اسلامی مخصوصا توجه به اقشار مستضعف و محروم، رئوف کسی است که حتی نسبت به حال ضعیفترین افراد بی توجه نیست مثلا اگر مسئولین کشور که دارای موقعیت و مقام هستند اگر ضعیف ترین و محرومترین اقشار توانستند براحتی به آنها دسترسی داشته باشند اینها پیرو امام رضا(ع) هستند اما اگر نه دور و برخودشان لایههای درست کردند که هرکسی وارد نشوند و فقط افراد خاصی بیایند و با آنها دیدار داشته باشند و خواسته خود را بیان کنند، اینها پیرو این خصوصیت امام رضا(ع) نیستند. ما باید تلاش کنیم این خصوصیت رافت را اولا در خومان ایجاد کنیم و مسئولین باید تلاش کنند از امام رضا(ع) درس بگیرند و این صفت را در خودشان تقویت کنند و نسبت به افرادی که هیچ امتیازی از نظر مالی، اقتصادی و معیشتی در پایینترین سطح قراردارند مسئول جامعه اسلامی آنها را هم دید میتوان گفت انسان رئوفی است ولی اگر ندید و توجه نداشت ضعف بزرگ و اساسی در رفتار و منشش وجود دارد.
ایام ماه ذی القعده ایام خاص و ویژه ای است روز 23 ذی القعده که بنا به نقلی شهادت امام رضا(ع) است روز زیارتی مخصوص این حضرت است که از اقصی نقاط کشور حتی از خارج کشور در این روز تلاش می کنند از راه های دور خودشان را به پابوسی امام رضا(ع) برسانند . درفرهنگ زیارت باید تلاش کنیم خصوصا یکی از وظایف رسانه ها معرفی فلسفه زیارت وآداب زیارت است چیزی که در جامعه ما فرهنگ است الحمد الله همه مردم نسبت به بحث زیارت چه امامان و چه امام زادگان توجه دارند. ما متولیان فرهنگ، مذهب و همچنین رسانهها میتوانیم در جا انداختن فلسفه و فرهنگ زیارت تلاش کنیم که در این زمینه خدای متعال به ما کمک کند تا بتوانیم به جامعه خودمان خدمت کنیم.
در پایان بنده به عنوان یک مبلغ دینی که تبلیغ دین یکی از کارهای بسیار حساس است و یک مبلغ دین تا مردم را دوست نداشته وبه آنها علاقهمند نباشد و به مردم عشق نورزد نمیتواند با آنها کار کند. برای کار حساس تبلیغ دینی ما به فرهنگ رضوی امام رضا(ع) مراجعه کنیم می بینیم که امام رضا(ع) نسبت به مردم مهربان بودند حتی با کسانی که از نظر اعتقادی با ایشان مخالف بودند طوری رفتار میکردند که دلهای آنها مجذوب حضرت شده بودند. در ضمن مراسمی به مناسبت ولادت امام رضا(ع) درشب عید همراه با مراسم شام و در روز ولادت در فضای سبز از ساعت 6 بعدازظهر به همراه مسابقه و برنامه مفرح و شاد برگزار میگردد.
خبرنگار :شراره جمشیدیان
در مصاحبه اختصاصی با امام جمعه شاندیز حجت الاسلام بهمنی مطرح شد:
خبرنگار شاندیز فردا - چه پیشنهادی برای درک بهتر ماه رمضان دارید؟
حجت الاسلام بهمنی - به نام خدا، رسول خدا فرمودند : یا ایها الناس قد اقبل الیکم شهر الله: (ای مردم ماه خدا به سوی شما آمده است) مورد استقبالتان قرار بگیرد .
این ماه مقدسی است که در طول سال در اعمال انسان تاثیر گذار است .یعنی ماه مبارک رمضان در حقیقت ماهی است که انسان معنویت را ذخیره می کند و برای بقیه سال از آن بهره می گیرد اگر بخواهد این اتفاق بیفتد اولا تقید مردم به روزه داری و ثانیا خود قرآن کریم می فرماید که ماه رمضان همراه با قرآن باید باشد. قرآن محتوای عملیاتی زندگی یک مسلمان است. اگر بخواهد ماه رمضان بصورت کاربردی تاثیر داشته باشد همراه با قرائت قرآن و تفسیر قرآن کریم باید باشد. یعنی اولا مردم قرائت قرآن داشته باشند ثانیا از مفاهیم قرآنی بهره مند شوند، باید ذهن و فکر و قلب مردم مملو از محتوای قرآنی باشد و قطعا در طول سال تاثیر گذار است.
خبرنگار شاندیز فردا - در ماه رمضان ماه نزول قرآن چه فعالیت هایی در شاندیز در زمینه ی قرآنی صورت گرفته است؟
حجت الاسلام بهمنی - در حوزه شاندیز محافل و مساجد فعال هستند، به این معنا علاوه بر قرائت قرآن درمحافل و مساجد که متولیان آنها روحانیون هستند، و مسئولیت دارند برای سامان دادن قرائت قرآن علاوه بر آن تفسیر قرآن هم انجام می شود و همگی به صورت یکدست قرار است یک سوره را تفسیر کنند و آن سوره ی مبارکه فتح است که در کل شهر و روستاها شروع شده است. و به لحاظ زمانی سوره ای انتخاب شده است که قرآن در جامعه تاثیرات سیاسی داشته باشد و مردم بهره مند شوند.
خبرنگار : شراره جمشیدیان
مشهد، اعظم دوست حصار/در حالی که با گذشت قرنها هنوز هم بوی غربت و مظلومیت حضرت زهرا(س) از ورای تاریخ به مشام می رسد اما وجود دوستداران و محبان بیشمار در جای جای جهان اسلام مانع از فراموشی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و این بار بانوی واقف کویتی پرچمدار تبلیغ