درمان آلرژی و آسم با واکسن جدید

چاپارطوس /خراسان رضوی محققان فرانسوی معتقدند، به موفقیت بزرگی دست یافتند که می‌تواند آسم را متوقف کند؛ این واکسن ارزان‌قیمت مواد شیمیایی سیستم ایمنی بدن را که باعث حملات تنفسی می‌شوند را مسدود کرده و امید به درمان را فراهم می‌کند.

به نقل از نیوز، محققان توانستند طی سه ماه موش‌های مبتلا به‌نوعی بیماری ریوی انسانی را درمان کنند. این روش مسیر درمانی با رویکرد طولانی‌مدت را هموار خواهد کرد و انتظار می‌رود آزمایش‌های بالینی طی دو سال آغاز شود.

دکتر لورن ربر، محقق این تحقیق از موسسه ملی تحقیقات بهداشتی و درمانی فرانسه اظهار کرد: این استراتژی مقرون‌به‌صرفه است.

وی می‌گوید: «این دارو به‌صورت تزریق عضلانی شبیه بیشتر واکسن‌ها انجام می‌شود. داده‌های پیش بالینی ما بسیار امیدوارکننده است زیرا نشان می‌دهد، واکسن می‌تواند باعث محافظت طولانی‌مدت در برابر بیماری آسم شود.»

بر اساس آمار بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، از هر ۱۳ نفر یک نفر به آسم مبتلا می‌شود و این تعداد شامل ۸ درصد بزرگسالان و ۷ درصد کودکان است. در حال حاضر، مبتلایان برای کمک به باز شدن مجاری تنفسی مجبور به استنشاق یا مصرف قرص هستند.

وی ادامه داد: آسم، شایع‌ترین بیماری مزمن ریوی است و حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. حداقل سالانه ۲۵۰ هزار مرگ به دلیل ابتلا به این بیماری ثبت می‌شود. تخمین زده شده است  علی‌رغم استفاده از درمان دارویی با دوز بالا به دلیل علائم مداوم، کاهش عملکرد ریه و حملات عودکننده مکرر، ۲۰ درصد بیماران از آسم کنترل نشده، متوسط ‌تا شدید رنج می‌برند.

این گروه فرانسوی دو ترکیب ایجاد کرد که پروتئین‌های ایجادکننده التهاب IL-۴ و IL-۱۳ را مسدود می‌کند (اینترلوکین ۴ و ۱۳). آنها مولکول‌هایی هستند که سلول‌های مبارزه کننده با عفونت را هدایت می‌کنند و تولید بیش از حد آنها خطرناک است و حتی می‌تواند کشنده باشد.

تزریق کوکتل موجب محافظت از موش‌ها شد و سطح آنتی‌بادی مرتبط با آسم به نام IgE  همراه با تولید مخاط کاهش یافت و منافع طولانی‌مدت با حداکثر ۱۵ هفته سرکوبی بدون عوارض جانبی مشاهده شد. علاوه بر این، حداقل در مدت ۱۱ هفته نسخه انسانی IL-۴ و IL-۱۳ در موش‌های مهندسی‌شده ژنتیکی کاهش یافت.

آنتی‌بادی‌هایی که IgE، IL-۴ و IL-۱۳ را مورد هدف قرار می‌دهند توانایی کاهش علائم را دارند، هزینه زیادی در برندارند اما به تزریق مجدد و مادام‌العمر نیاز دارند.

ربر گفت: نتایج ما حاکی از واکسیناسیون دوگانه IL-۴ / IL-۱۳ است که می‌تواند یک استراتژی درمانی طولانی‌مدت و مقرون‌به‌صرفه برای درمان آسم آلرژیک باشد. به‌خوبی تحمل شده و در برابر آسم مزمن نیز محافظت ایجاد می‌شود. به‌طورکلی، نتایج ما نشان می‌دهد که خنثی‌سازی طولانی‌مدت هم برای موش و هم انسان با  IL-۴ و IL-۱۳ از طریق واکسیناسیون حاصل می‌شود.

آسم در اثر پاسخ نامناسب سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شود. هنگامی‌که مبتلایان در معرض عوامل تحریک‌کننده یا حساسیت‌زا قرار می‌گیرند، بدن حملاتی را به نام Th۲ برای مبارزه با مهاجمان آغاز می‌کند و سیتوکین‌ها پیام‌رسان‌هایی هستند که آنها را هماهنگ می‌کنند. در بیماران مبتلا به آسم باعث التهاب و تولید بیش از حد مخاط شده و تنفس را دشوار و گاهی اوقات غیرممکن می‌کند.

این روش درمانی دریچه‌ای برای تحولات درمان گروهی از بیماری‌های دیگر باز می‌کند.

ربر افزود: این نتایج زمینه را برای توسعه بالینی واکسن کارآمد طولانی‌مدت علیه آسم و سایر بیماری‌های آلرژیک با واسطه IL-۴- و IL-۱۳ فراهم می‌کند. آنها برای آلرژی غذایی و اگزما، کهیر مزمن، بثورات خارش‌دار ناشی از واکنش به گرده، گزش حشرات و مواد شیمیایی کاربردی خواهند بود.

محققان در حال طراحی اولین آزمایش بالینی با شرکت دارویی فرانسوی NEOVACS برای آزمایش واکسن در بیماران مبتلا به آسم است.

ربر تاکید کرد: این کار باید طی دو سال آغاز شود.

نتایج این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشرشده است

۳۰ درصد واحدهای آموزشی تایباد فرسوده است

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش تایباد گفت: ۳۰ درصد واحدهای آموزشی این شهرستان مرزی در شرق خراسان رضوی، تخریبی یا فرسوده و نیازمند مرمت و بازسازی است.

احمد برزخی‌ فریمانی به طرحهای نیمه‌تمام آموزش و پرورش تایباد نیز اشاره و بیان کرد: در حال حاضر    ۲۰ مدرسه با ۷۵ کلاس درس در بخشهای مرکزی و میان ولایت، یک سالن ورزشی دانش‌آموزی و نیز یک نمازخانه در این شهرستان در حال ساخت است که بین ۱۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و برای بهره برداری نهایی از این تعداد پروژه آموزشی افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال نیاز است.

وی افزود: سال گذشته برای ساخت فضاهای آموزشی تعداد پنج تفاهمنامه با خیرین و نیکوکاران شیعه و اهل سنت این شهرستان به امضاء رسید.

مدیر آموزش و پرورش تایباد به شمار دانش آموزان این شهرستان در سال تحصیلی جاری اشاره کرد و گفت: جمعیت دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در تایباد به نزدیک به ۳۰ هزار نفر رسیده که نسبت به سال تحصیلی گذشته پنج درصد بیشتر است. 

برزخی‌ فریمانی در ادامه به استخر دانش‌آموزی تایباد به عنوان یکی از مهمترین طرحهای نیمه‌تمام اشاره و بیان کرد: ساخت این طرح با گذشت ۹ سال از آغاز ساخت آن همچنان پایان نیافته است.

وی ادامه داد: همزمان با شیوع بیماری کرونا، در حال حاضر ۷۵ درصد دانش آموزان این شهرستان از برنامه های آموزشی " سامانه شاد " بهره مند هستند.

مدیر آموزش و پرورش تایباد از افزایش ۲ برابری حوزه های امتحانات نهایی پایانی دانش آموزان پایه های دوازدهم تایباد خبر داد و افزود: با هدف جلوگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹، همزمان با آغاز امتحانات دانش آموزان، حوزه های امتحانات نهایی دانش آموزان شهر تایباد در پایه دوازدهم ۲ برابر شده است.

برزخی‌ فریمانی به کمبود معلم در مقاطع مختلف تحصیلی این شهرستان اشاره کرد و گفت: حوزه آموزش و پرورش این شهرستان در مقاطع مختلف تحصیلی ۲۰۰ معلم کمبود دارد که برای جبران از نیروهای خرید خدمات، حق التدریس و سرباز معلم استفاده می کند.

هزار و ۷۰۰ معلم، کار تعلیم و تربیت حدود ۳۰ هزار دانش‌آموز را در افزون بر ۲۰۶ مدرسه شهرستان تایباد بر عهده دارند.

مرکز شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است. تایباد از سمت شرق و جنوب شرق هم مرز با کشور افغانستان است. 

شناسایی نشدن استعداد کودکان، مصائب اجتماعی در پی دارد

چاپار طوس/خراسان رضوی مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: اعتقاد دارم اگر شناسایی استعداد بچه‌ها را جدی نگیریم، گاهی اوقات ممکن است استعدادهای نهفته آن‌ها نه تنها شکفته نشود بلکه سرکوب گردد که این موضوع شکل‌گیری بسیاری از بحران‌ها و مصائب اجتماعی را در پی دارد.

طاهره طهماسبی در نشست خبری بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی که امروز به صورت مجازی برگزار شد، در رابطه با قصه‌گویی در رابطه با اهمیت توجه به استعداد کودکان و نوجوانان گفت: به نظر بنده هر کودکی که متولد می‌شود، به صورت بالقوه یک نخبه است و اینکه این نخبه بتواند استعدادهای خود را بالفعل کند و تبدیل به یک فرد نمونه شود به شناسایی استعداد و پروش آن بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: تمام قصه‌ها و اسطوره‌های دینی راهکارهای عملیاتی را برای زندگی انسان‌ها به تصویر می‌کشند. فرهنگ مجموعه‌ای از همه دستاوردهای انسان اعم از مادی و معنوی و دارای تمام قوانین نوشته و نانوشته و ارزش‌هاست. انتقال فرهنگ ادوارهای مختلفی دارد که قصه را یکی از ابزارهای آن می‌دانیم.

طهماسبی افزود: قصه‌ یا معطوف به گذشته و برگرفته از تاریخ است یا به رویاهای انسان برای آینده بازمی‌گردد که در قالب قصه می‌تواند نمود پیدا کند. هر دو نوع قصه برای جامعه و کودکان لازم است چرا که چراغ راه آینده ما باید بر مبنای تاریخ و بر روی آن‌چه که از تاریخ در اختیار داریم، بنا شود. همچنین برای آینده نیز خلاقیت و رشد و شکوفایی می‌تواند با کمک این ابزار مهم شکل بگیرد.

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه قصه‌گویی در زمان کنونی دچار تغییر و تحولات شده، بیان کرد: قصه در کشور ما سبقه طولانی دارد و شاید در گذشته راویان قصه‌ها، بیشتر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بوده‌اند اما اکنون همزمان با پیشرفت‌های تکنولوژی و اجتماعی تغییراتی در رابطه با آن اتفاق افتاده است. در گذشته پدربزرگان و مادربزرگان به نوعی قصه را تعریف می‌کردند و شنونده خود را جزئی از داستان می‌دید و با اتفاقات قصه هم‌نوا می‌شد.

طهماسبی خاطرنشان کرد: بهترین راه انتقال باورها و ارزش‌ها برای کودکان و نوجوانان، قصه است. شاید پند و نصیحت به صورت مستقیم جایگاهی در این زمینه نداشته باشد و مورد پذیرش کودکان و نوجوانان نیز نباشد اما می‌توان آن پند و نصیحت‌ها را در قالب قصه به آن‌ها منتقل کرد.

وی با اشاره به اهمیت قصه‌گویی و هنر بیان کردن آن به نحوه‌ای که تاثیرگذار باشد، ادامه داد: قصه‌گویی هنر است و هر فردی که بتواند به خوبی این کار را انجام دهد، می‌تواند در کنار انتقال ارزش‌ها و باورها، فاصله‌های بین‌نسلی را کاهش دهد که آثار و برکات بسیاری را به دنبال دارد.

طهماسبی تصریح کرد: طبق آماری که وجود دارد، ۳۱/۵ درصد از جمعیت کشور ما را کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند و باید توجه کرد که آیا برای آن‌ها در بودجه‌های دستگاه‌ها مبلغی را پیش‌بینی کرده‌ایم یا خیر. ان‌شالله بتوانیم در سال ۱۴۰۰ با کمک یکدیگر و اهتمام جدی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در راستای وظایفی که دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برای شناسایی و پروش استعداد دارند، پیش برویم.

گیاه‌خواری نشانگرهای سلامتی را افزایش می‌دهد

چاپار طوس /خراسان رضوی نتایج مطالعه جدیدی با شرکت ۱۶۶ هزار فرد بزرگسال انگلیسی نشان می‌دهد، گیاه‌خواران دارای نشانگرهای سالم­­‌تری نسبت به گوشت‌خواران هستند و این مورد درباره بزرگسالان در هر سن و وزنی صدق می­‌کند.

به گزارش یورکالرت، نشانگرهای زیستی می­‌توانند اثرات بد و خوبی در سلامتی داشته باشند، باعث پیشرفت یا پیشگیری از سرطان، بیماری­‌های قلبی عروقی  مرتبط با سن و سایر بیماری­‌های مزمن شوند و به طور گسترده­‌ای برای ارزیابی تاثیر رژیم­‌های غذایی بر سلامتی مورداستفاده قرار گرفته­‌اند بااین‌حال مزایای متابولیک مرتبط با گیاه‌خواری مشخص نیست.

برای درک این‌که آیا انتخاب رژیم غذایی می‌­تواند تفاوتی در سطح نشانگرهای بیماری در خون و ادرار ایجاد کند، محققان دانشگاه گلاسگو انگلستان، یک مطالعه مقطعی انجام دادند و داده­‌های ۱۷۷ هزار و ۷۲۳ شرکت­‌کننده سالم (از ۳۷ تا ۷۳ سال) را در مطالعه بانک اطلاعات پزشکی انگلستان تجزیه‌وتحلیل کردند. این شرکت­‌کننده‌­ها هیچ تغییر عمده­‌ای در رژیم غذایی طی پنج سال گذشته گزارش نکردند.

شرکت­‌کنندگان بر اساس گزارش فردی از رژیم غذایی خود، به‌عنوان گیاه‌خوار ( ۴۱۱۱ شرکت‌کننده که گوشت قرمز، مرغ یا ماهی نمی‌خورند) یا گوشت‌خوار (۱۶۶ هزار و ۵۱۶  شرکت‌کننده) گروه‌بندی شدند. محققان ارتباط ۱۹ نشانگر زیستی خون و ادرار مربوط به دیابت، بیماری­‌های قلبی عروقی، سرطان، کبد، سلامت استخوان و مفاصل و عملکرد کلیه را بررسی کردند.

حتی پس از محاسبه عوامل تاثیرگذار بالقوه از جمله سن، جنسیت، تحصیلات، قومیت، چاقی، سیگارکشیدن و مصرف الکل مشخص شد که گیاه‌خواران در مقایسه با گوشت‌خواران به طور قابل‌توجهی سطوح پایین­‌تر از ۱۳ نشانگر زیستی ازجمله کلسترول کل، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که کلسترول بد نامیده می­‌شود، آپولیپوپروتئین A (مرتبط با بیماری‌­های قلبی عروقی)، آپولیپوپروتئین B (مرتبط با بیماری‌­های قلبی عروقی)، گاما - گلوتامیل ترانسفراز (GGT) و آلانین آمینوترانسفراز (AST) نشانگرهای عملکرد کبد که التهاب یا آسیب سلول‌­ها را نشان می‌دهند، فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-۱  هورمونی که رشد و تکثیر سلول‌­های سرطانی را تقویت می­‌کند)، اورات، پروتئین کل و کراتینین (نشانگر بدتر شدن عملکرد کلیه) دارند.

بااین‌حال، افراد گیاه‌خوار همچنین دارای سطوح پایین­‌تر نشانگرهای زیستی مفید از جمله کلسترول خوب لیپوپروتئین (HDL) با چگالی بالا و ویتامین D و کلسیم (مرتبط با سلامت استخوان و مفاصل) هستند. علاوه بر این، آنان به طور قابل‌توجهی سطح بالاتری از چربی‌ها (تری گلیسیرید) در خون و سیستاتین C داشتند (که نشان‌دهنده یک وضعیت ضعیف­‌تر در کلیه است).

هیچ ارتباطی برای سطح قند خون (HbA۱c)، فشارخون سیستولیک، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST، نشانگر آسیب به سلول‌­های کبدی) یا پروتئین واکنش‌پذیر C (CRP، نشانگر التهابی) یافت نشد.

61920099

دکتر کارلوس سلیس-مورالز از دانشگاه گلاسگو، انگلستان و سرپرست تحقیق می‌­گوید: «یافته­‌های ما غذای واقعی برای تفکر ارائه می­‌دهد. از آنجا که گوشت قرمز و فرآوری شده با بیماری­‌های قلبی و برخی سرطان­‌ها مرتبط است، افرادی که رژیم گیاه‌خواری را دنبال می­‌کنند، تمایل دارند بیشتر از سبزیجات، میوه‌ها و آجیل‌های حاوی مواد مغذی، فیبر و سایر ترکیبات بالقوه مفید استفاده کنند. این تفاوت­‌های تغذیه‌­ای ممکن است به شما توضیح دهد که چرا به نظر می­‌رسد گیاه‌خواران دارای سطوح کمتری از نشانگرهای زیستی بیماری هستند که می‌­تواند منجر به آسیب سلولی و بیماری­‌های مزمن شود.»

محققان خاطرنشان کردند، اگرچه مطالعه آنان گسترده بود اما این تحقیق از نوع مشاهده‌­ای بود، بنابراین نمی­‌توان در مورد علت و معلول بودن آن نتیجه گرفت. آنان همچنین به چندین محدودیت اشاره می­‌کنند از جمله این‌که فقط یکبار نمونه­‌های نشانگر زیستی را برای هر شرکت­‌کننده آزمایش کرده‌­اند و این احتمال وجود دارد که نشانگرهای زیستی با توجه به عوامل غیرمرتبط با رژیم غذایی مانند بیماری­‌های موجود و عوامل سبک زندگی نامحدود نوسان داشته باشند. آنان همچنین اظهار کردند: گزارش میزان مصرف رژیم غذایی بر اساس پرسشنامه‌های فراوانی غذا بود که همیشه قابل اعتماد نیست.

نتایج این تحقیق در کنگره اروپا در مورد چاقی (ECO) که در هفته جاری به‌صورت آنلاین برگزار شده، ارائه شده است.

دانشمندان حس ششم انسانی ایجاد کردند

چاپارطوس/ خراسان رضوی ما انسان‌ها برخی حواس اصلی داریم اما حس بویایی مانند سگ‌ها نداریم، به اندازه میگوی مانتیس رنگ نمی‌بینیم و نمی‌توانیم مانند لاک‌پشت‌های دریایی با استفاده از قطب‌های مغناطیسی زمین راه خانه را بیابیم اما حسی وجود دارد که می‌توانیم بر آن مسلط شویم.

به نقل از نیوز، دانشمندان در آزمایشگاه ثابت کردند که انسان می‌تواند از مکان‌یابی یا توانایی تعیین مکان اشیاء از طریق صدا  برای شناسایی شکل و چرخش اشیاء مختلف استفاده کند، این حس می‌تواند به ما کمک کند تا مخفیانه در تاریکی ببینیم، این حس ششم، حس مکان‌یابی مانند خفاش است.

هنگامی که خفاش‌ها به دور اشیاء می‌چرخند، امواج صوتی منظمی را از زاویه‌های مشخصی ارسال می‌کنند که در فواصل زمانی مختلف به عقب برمی‌گردند. این عملکرد به این پستانداران کوچک کمک می‌کند تا در مورد هندسه، بافت یا حرکت یک جسم بیشتر بدانند.

دکتر میوا سومیا، محقق این تحقیق اظهار کرد: اگر انسان‌ها بتوانند به طور مشابه این الگوهای صوتی متغیر با زمان را تشخیص دهند می‌تواند نحوه مشاهده جهان را گسترش دهند.

این محقق مرکز اطلاعات و شبکه‌های عصبی در اوزاکا  ژاپن می‌گوید: «بررسی چگونگی دستیابی انسان به توانایی‌های جدید حسی برای تشخیص محیط با استفاده از اصوات ممکن است منجر به درک انعطاف‌پذیری مغز انسان شود. همچنین ممکن است بتوانیم با مقایسه با دانش کسب شده در مطالعات مربوط به مکان‌یابی انسانی در مورد راهبردهای سنجش گونه‌های دیگر مانند خفاش‌ها دانش بیشتری داشته باشیم.»

این گروه برای آزمایش این نظریه یک مجموعه دقیق ایجاد کرد. محققان به شرکت‌کنندگان در اتاق اول، یک جفت هدفون و دو تبلت مختلف یکی برای تولید سیگنال مکان‌یابی مصنوعی و دیگری برای گوش دادن به پژواک‌های ضبط شده دادند. در اتاق دوم (برای شرکت‌کنندگان قابل مشاهده نیست) دو استوانه سه بعدی که به شکل عجیب و غریب می‌چرخند یا ساکن می‌شوند قرار گرفت.

از ۱۵ شرکت‌کننده خواسته شد تا سیگنال‌های مکان‌یابی خود را از طریق تبلت وارد کنند. امواج صوتی منتشر شده به‌صورت پالس به اتاق دوم منتقل و به استوانه‌های سه بعدی برخورد می‌کنند.

وی توضیح داد: «برای تبدیل امواج صوتی به چیزی که شرکت‌کنندگان انسانی بتوانند تشخیص دهند نیازمند کمی خلاقیت بود به همین دلیل از سیگنال مکان‌یابی مصنوعی استفاده شد که شامل سیگنال‌های با فرکانس بالا تا ۴۱ کیلوهرتز بود که انسان نمی‌تواند آنها را بشنود.»

محققان از یک سر مینیاتوری مصنوعی (تقریبا یک هفتم اندازه جمجمه واقعی انسان) برای گوش دادن به صداهای موجود در اتاق دوم قبل از انتقال آنها به شرکت‌کنندگان انسانی استفاده کردند. این سر مصنوعی دارای دو میکروفون برای هر گوش بود که به نوبه خود معنای سه بعدی را ارائه می‌کرد، شبیه صدای فراگیری که ممکن است در سالن سینما تجربه کنید.

کاهش فرکانس پژواک‌های دو گوش به این معنی است که شرکت‌کنندگان انسانی می‌توانند آنها را با احساس گوش دادن به صداهای واقعی فضایی در یک فضای سه بعدی بشنوند. منطقی است پیرامون پادکست‌ها و ویدیوهایی که از میکروفون‌های دارای گوشی برای تولید صدای فراگیر و احساس گزگز در گوش استفاده می‌کنند و به عنوان پاسخ نصف‌النهار حسی مستقل یا ASMR شناخته می‌شود.

سرانجام، محققان از شرکت‌کنندگان خواستند تا مشخص کنند، انعکاسی از جسم چرخان یا ساکن شنیده‌اند یا خیر. در پایان، شرکت‌کنندگان توانستند با استفاده از سیگنال‌های مکان‌یابی متغیر زمانی که استوانه‌های چرخان (و با استفاده از سرنخ‌هایی مانند دایره زاویه یا گام بلند) تغییر می‌کنند، دو سیلندر را به طور قابل اعتماد شناسایی کنند. آنان در شناسایی اشکال از استوانه‌های ثابت مهارت کمتری داشتند.

این مطالعه اولین بار نیست که نشان می‌دهد، مکان یابی در انسان وجود دارد تحقیق قبلی نیز نشان داده که افراد نابینا می‌توانند از صداهای کلیک دهان برای دیدن اشیاء دو بعدی استفاده کنند اما سومیا می‌گوید که این مطالعه برای اولین بار به بررسی تشخیص محیط با استفاده از اصوات در زمان متغیر می‌پردازد.

محققان می‌گویند: نتایج این تحقیق شواهدی بر اثبات این مسئله است که انسان و خفاش قادر به تفسیر اشیاء از طریق صدا هستند. در آینده، مهندسان می‌توانند از این فناوری در پوشیدنی‌هایی مانند ساعت یا عینک بدون سر مینیاتوری استفاده کرده تا دریابند، چگونه افراد دارای نقص بینایی بدون صدا قادر به مکان‌یابی در جهان هستند.

نتایج این تحقیق در  Plos One منتشرشده است.