رییس شورای شهر مشهد: مشارکت برای کمک به مدارس ضروری است

رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: با همه نقدها در خصوص بازگشایی مدارس و نحوه اطلاع‌رسانی آن، همه اقشار مردم و مسوولان باید به مدارس در تامین تجهیزات بهداشتی و اجرای پروتکلهای بهداشتی کمک کنند.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، محمدرضا حیدری روز دوشنبه در نشست شورای اسلامی شهر مشهد افزود: این کمک و حمایت به ویژه در مناطق روستایی باید مورد توجه باشد. مدیریت شهری نیز در کنار سایر اقشار در این خصوص ایفای نقش خواهد کرد.

وی همچنین به مناسبت ١۷ شهریور "روز جهانی مبارزه با بیسوادی" اشاره و بیان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان جشن پایان بیسوادی گرفته شده اما در ایران آمارها نشان می‌دهد هنوز نتوانسته‌ایم بیسوادی را ریشه‌کن کنیم و هر سال تعدادی به جمعیت بیسواد ‌کشور افزوده می‌شود.

رییس شورای شهر مشهد بر نقش سواد در فرایند توسعه تاکید و بیان کرد: هم‌اینک بازتولید جریان بیسوادی در کشور در جریان است لذا می‌بایست برنامه‌ریزان کشور، دولت و مجلس با توسعه جریان آموزشی از بازتولید بیسوادی جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: پارسال تفاهمنامه‌ای بین شورای اسلامی شهر مشهد و آموزش و پرورش خراسان رضوی به منظور ریشه‌کنی بیسوادی در بازه زمانی دو ساله منعقد شد که البته شیوع ویروس همه‌گیر کرونا محدودیتهایی را ایجاد کرده اما امیدواریم این روند سرعت یابد.

حیدری گفت: همچنین در سالروز قیام خونین ۱۷ شهریور و جمعه سیاه قرار داریم، این قیام نقطه عطفی در جریان مبارزه مردم و پیروزی انقلاب اسلامی بود. شهادت مردم در آن روز نقطه آغازی برای ایجاد موج جدید در سراسر کشور و ایستادگی در باب موضوعات انقلاب و به دلیل شدت برخورد عوامل شاهنشاهی، این روز به جمعه سیاه معروف شد. 

وی همچنین به پیش رو بودن سالروز رحلت آیت‌الله طالقانی اشاره و بیان کرد: آن مرحوم شخصیت مبارزی بود که بیش از نیمی از عمرش را در زندان پهلوی گذراند.

رییس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: یکی از مهمترین رویکردهای آیت‌الله طالقانی توجه به اصل شوراها بود و در تشکیل شوراها رویکرد کاملا محلی اعتقاد داشت که باید مورد توجه باشد.

 
 

مراسم آغاز سال تحصیلی در شهرانابد

مراسم گرامیداشت آغاز سال تحصیلی در دبستان بعثت شهرانابد با حضور دکتر سلیمی بخشدار، فرمانده سپاه، فرمانده انتظامی، شهردار و اعضای شورای شهرانابد برگزار شد.


به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، در این مراسم حسن نوری مسئول نمایندگی آموزش و پرورش بخش انابد ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان،معلمین، اولیا و دانش آموزان مدارس آغاز سال تحصیلی جدید را تبریک گفت و از مدیران و مسئولان مدارس خواست که پروتکل‌های بهداشتی را در مدارس با جدیدت و سخت گیرانه اعمال کنند تا خدای نکرده برای دانش آموزی مشکلی پیش نیاید.

نوری از خانواده‌ها خواست حتما فرزندان خود را با ماسک به مدرسه بفرستند و از فرستادن دانش آموزان داری بیماری زمینه‌ای به مدرسه با هماهنگی مدیر مدرسه خودداری کنند و بصورت مجازی به تحصیل ادامه دهند.

وی همچنین از همراهی و همکاری بخشدار ، اعضای شورای اسلامی و مسئولین اداره آموزش و پرورش که پیگیری جدی داشتند تا کلاس دهم تجربی در دبیرستان عفاف شهرانابد تشکیل شود تقدیر کرد و گفت امیدواریم با پیگیری و همکاری این عزیزان کلاس یازدهم تجربی را نیز در این شهر راه اندازی کنیم.

نوری در ادامه از گروه جهادی شهیدحججی پایگاه شهیدان صادقی و سرهنگ محمدی فرمانده حوزه مقاومت بسیج امام رضا(ع)انابد که اقدام به ضدعفونی مدارس کردند تقدیر کرد و از خیرین آموزشی خواست با توجه به شرایط کنونی بیشتر از گذشته به مدارس کمک کنند.

در پایان مراسم ، زنگ مدرسه توسط دکتر سلیمی بخشدار انابد به صدا در آمد و دانش برای آغاز تحصیل وارد کلاس درس شدند.

اهدای 300 سری جهیزیه به زوجین آسیب‌دیده از کرونا در تایباد

 فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه تایباد گفت: پیرو فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر طرح رزمایش کمک مومنانه و ابلاغ سازمان بسیج برای حمایت از افرادی که در جریان شیوع کرونا دچار آسیب اقتصادی شده‌اند 300 سری جهیزیه به زوجین آسیب‌دیده از کرونا در تایباد اهدا شد.

 

سرهنگ ابراهیم بیدل در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی اظهار کرد: هر سری جهیزیه شامل هشت قلم کالای ضروری زندگی مانند گاز خوراک پزی، لباسشویی، جاروبرقی، فرش، سرویس قابلمه، سرویس چینی، اتو بخار و پنکه می‌باشد و ارزش هر سری جهیزیه 100 میلیون ریال برآورد شده است.

 

وی افزود: این اقلام با مشارکت و همکاری بسیج سازندگی و محرومیت زدایی سپاه تایباد تهیه و به زوجین آسیب‌دیده از کرونا در مناطق شهری و روستایی این شهرستان اهدا شد.

 

سرهنگ بیدل با اشاره به توزیع 43 سری جهیزیه از ابتدای امسال علاوه بر این تعداد بیان کرد: با تمهیدات انجام شده 200 سری دیگر جهیزیه با همین اقلام در هفته دفاع مقدس بین زوجین نیازمند در تایباد توزیع خواهد شد.

 

خبرنگار، شوکت سالاری

سال تحصیلی خراسان رضوی با حضور دانش‌آموزان در کلاس آغاز شد

سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ مقاطع مختلف آموزشی در خراسان رضوی با حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس و کلاسهای درس با شعار "سلامت‌جویی، مهارت‌آموزی وتحول‌آفرینی آغاز شد.

 به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به بخشنامه وزارت آموزش و پرورش و اعلام نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا برای سال تحصیلی جدید اشاره و بیان کرد: اصول و پروتکلهای بهداشتی برای دانش‌آموزان در قالب ۱۲ بند این "بخشنامه لازم‌الاجرا" تشریح و طی آن موارد به صورت مشخص اعلام شده‌اند.

قاسمعلی خدابنده افزود: بر این اساس مدت زمان هر کلاس درس ۳۵ دقیقه و زنگ تفریح دانش‌آموزان ۱۰ دقیقه است. همچنین از هرگونه تجمع و حضور دسته‌جمعی دانش‌آموزان در محیط مدرسه جلوگیری می‌شود. 

وی ادامه داد: رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، عمل دقیق و کامل به موازین بهداشتی و استفاده از ماسک صورت در محیط مدرسه و کلاسهای درس الزامی است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: همچنین دانش‌آموزانی که مبتلا به بیماریهای زمینه‌ای هستند می‌توانند با بهره‌گیری از آموزش مجازی، در مدرسه و کلاس حضور نیابند. وی گفت:

وی افزود: امروز افزون بر یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانش‌آموز در خراسان رضوی سال تحصیلی جدید را با تاکید بر اجرای جامع و دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی به منظور پیشگیری از شیوع بیماری همه‌گیر، آغاز کردند.  

خدابنده همچنین گفت: با توجه به ضرورت تثبیت "نرم‌افزار شاد" در عرصه آموزش، امسال ۲۰ درصد آموزشهای تحصیلی و درسی از طریق همین نرم‌افزار به دانش‌آموزان ارائه می‌شود. 

استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانش‌آموز مشغول به تحصیل در ۱۱ هزار و ۴۵۳ مدرسه شامل ۵۵ هزار و ۲۳۰ باب کلاس درس دارد. 

۱۰ درصد از دانش‌آموزان خراسان رضوی شامل ۱۰۸ هزار و  ۳۰۹ نفر در قالب پنج هزار و ۴۸۰ باب کلاس، در هزار و ۶۱۳ مدرسه غیردولتی تحصیل می‌کنند. 

مرکز خونگیری تربت‌جام نیازمند نیروی انسانی است

مسئول هماهنگی مرکز خونگیری تربت‌جام گفت: فعالیت مرکز خونگیری از سال 92 با حمایت خیران در بیمارستان طالقانی شروع شد و فعالیت خود را از سال 96 در ساختمان جدید واقع در بلوار خلیج فارس جنب مرکز نگهداری معلولان ادامه می‌دهد، اما درحال حاضر تامین نیروی انسانی ثابت مشکل اساسی این مرکز خونگیری به شمار می‌رود.

دکتر علی سپهری‌صدر در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی اظهار کرد: اکنون نیروهایی که در این مرکز خدمت می‌کنند با مساعدت بیمارستان سجادیه تامین می‌شوند از همین رو مرکز تنها 2 روز در هفته و در ساعات مشخصی فعالیت دارد و همین امر سبب شده که محدودیت‌هایی برای مردم مشتاق به اهدای خون ایجاد شود.

وی ادامه داد: در هر شیفت کاری میانگین 25 واحد خون در این مرکز جمع‌آوری می‌شود که برای فرآوری و بررسی آزمایشگاهی باید به موقع به مرکز انتقال خون استان در مشهد ارسال ‌گردد.

سپهری‌صدر بیان کرد: بیشترین استقبال مردم برای اهدای خون در زمان‌های مناسبتی است که ادارات به صورت گروهی برای این عمل خیرخواهانه به مرکز مراجعه می‌کنند که انتظار است برای بهره‌برداری حداکثری از امکانات تهیه شده در این مرکز، مراجعه داوطلبان در ایام فعالیت آن مرکز به  طور مستمر صورت گیرد. نیاز به خون همیشه هست و اهدای خون محدود به مناسبت و شرایط خاص نمی‌باشد.

او مراجعه کمتر بانوان برای اهدای خون‌ را وجود باورهای نادرست از جمله بروز بیشتر کم خونی در بانوان اعلام کرد و افزود: همه داوطلبان قبل از اهدای خون توسط پزشک معاینه شده و در صورت وجود احتمال هر گونه ضرر و زیان به اهدا کننده، از این کار ممانعت می‌شود. بنابراین انتظار است بانوان شهرستان مشارکت بیشتری در این امر خداپسندانه و حیاتی داشته باشند.

مسئول هماهنگی مرکز خونگیری تربت‌جام مطرح کرد: از شهروندان خواهشمندیم با توجه به ظرفیت این مرکز و اهمیت بالای این مایع حیاتی در ایام و ساعات مشخص شده به مرکز مراجعه نمایند تا اقدامات لازم سریع‌تر انجام شود.

 

خبرنگار، شوکت سالاری