منطقه آزاد سرخس و دوغارون جزو مطالبات جدی استاندار

لایحه تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون به منطقه آزاد در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید تا این خواسته چندین ساله مردم و مطالبه جدی مدیریت استان نیز محقق شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، بر اساس نظر کارشناسان یکی از ابزارهای لازم برای توسعه صادرات و ایجاد اشتغال در کشور کاهش موانع قانونی است که این امر از طریق تاسیس مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی میسر است.
در همین راستا و به منظور رفع موانع رشد و توسعه و ایجاد رونق اقتصادی، لایحه منطقه آزاد سرخس و دوغارون که در دهم شهریورماه سال گذشته در هیات وزیران به تصویب رسیده بود در مجلس نیز به تصویب رسید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، در این رابطه گفت: تبدیل شدن منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد سال‌های زیادی جزو درخواست‌های مردم استان بوده است که بالاخره محقق شد.
علی رسولیان افزود: در سفرهای سال گذشته مقامات عالی کشور به خراسان رضوی، منطقه آزاد سرخس و دوغارون جزو مطالبات جدی استاندار بود و در این راستا مکاتبات و مراجعات حضوری متعدد با مرکز، نهایتا باعث شد که دولت در این خصوص مصوبه صادر کند. البته در این زمینه تولیت آستان قدس رضوی و نمایندگان استان بویژه نمایندگان شهرستان‌های مربوطه در مجلس شورای اسلامی تلاش‌های زیادی را انجام دادند.
وی در همین خصوص ادامه داد: بعد از تصویب طرح منطقه آزاد سرخس و دوغارون در هیات دولت، اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در سفری به شهرستان سرخس از منطقه بازدیدی انجام دادند و وضعیت این منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه برای استان خراسان رضوی یک منطقه آزاد تجاری صنعتی سرخس-دوغارون به تصویب رسیده است که بعد از تایید شورای نگهبان عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: با تبدیل دو مناطق ویژه به منطقه آزاد، استان از تسهیلات منطقه آزاد بهره‌مند خواهد شد و این موضوع در سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی استان نقش موثری خواهد داشت.
رسولیان متذکر شد: دوغارون و سرخس می‌توانند در قالب منطقه آزاد با ایجاد یک زنجیره، تولید و صادرات را تقویت کنند و استان به مرکز صادرات تبدیل خواهد شد.
در انتها در سال جهش تولید انتظار می‌رود، این لایحه که با رأی بالای نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است، زمینه توسعه هر چه بیشتر صادرات را میسر سازد.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

۶۰ درصد مطالبات زعفران‌کاران خراسان رضوی پرداخت شد

مدیر تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: با پرداخت ۴۰۰ میلیارد ریال در این هفته، ۶۰ درصد مطالبات زعفران‌کاران این استان پرداخت شد.

به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی به نقل از ایرنا، ایرج ناصری‌مقدم افزود: کل طلب زعفرانکاران این استان ۶ هزار و ۳۹۱ میلیارد ریال است که تاکنون سه هزار و ۶۶۵ میلیارد ریال معادل ۶۰ درصد آن پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس دو هزار و ۷۲۵ میلیارد ریال از مطالبات زعفرانکاران خراسان رضوی که زعفران خود را در قالب طرح خرید حمایتی به این سازمان تحویل داده‌اند باقی مانده است که این میزان به مرور پرداخت می‌شود.

 مدیر تعاون روستایی خراسان رضوی گفت:  ۹ هزار و ۵۰۲ کشاورز  پارسال  زعفران خود را در این قالب به میزان بیش از ۶۸ تن تحویل دادند که تا این لحظه با چهار هزار و ۵۱۳ نفر آنان معادل ۴۷ درصد به طور کامل تصفیه حساب شده است.

از هشت آبان تا ۳۰ آذر ماه پارسال ۶۸ تن و ۸۲۵ کیلو گرم محصول زعفران تولیدی کشاورزان در خراسان رضوی خریداری شد که هم اکنون در چهار انبار ویژه استان نگهداری می‌شود.

در این راستا ۱۸ مرکز خرید حمایتی زعفران در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی فعال شد تا محصول کشاورزان این استان را به طور حمایتی خریداری کند. 

خرید حمایتی زعفران در قالب چهار نوع محصول شامل زعفران نگین، شبه‌ نگین، پوشال درجه یک و پوشال معمولی سطح‌ بندی شد که بر این اساس هر کیلوگرم نگین زعفران به قیمت ۱۰۵ میلیون ریال، شبه‌ نگین ۹۵ میلیون ریال، پوشال درجه یک ۹۰ میلیون ریال و پوشال معمولی ۸۲ میلیون ریال از کشاورزان خریداری شد.

پارسال ۹۰ هزار هکتار از مزارع خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص یافته بود که حجم محصول برداشت شده از این سطح معادل ۳۲۰ تن اعلام شده است.

۱۲۹ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی خراسان رضوی در حوزه تولید زعفران فعالیت می‌کنند.

پائین بودن دانش روز در کشاورزی سبب چالش‌های مهم در این حوزه شده است

مدیر جهادکشاورزی شهرستان تایباد گفت: پائین بودن دانش روز در بخش قابل توجهی از کشاورزان سنتی و تولید کنندگان محصولات کشاورزی و دامپروری از چالش‌های مهم در این حوزه به شمار می‌رود که اثرات آن در میزان عملکرد و تولید در واحد سطح به وضوح قابل مشاهده است.

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: با وجود ظرفیت‌های فراوانی که بخش کشاورزی دارد و همچنین تلاش‌های مثبتی که در جهت افزایش و رشد شاخص‌های اقتصادی و عملکردی محصولات تولیدی با هدف ارتقای جایگاه این حوزه طی سال‌های اخیر انجام شده اما متاسفانه هنوز این حوزه دچار کاستی‌هایی است که در صورت اعمال مدیریت جامع و صحیح در جهت رفع آن می‌تواند در روند افزایش عملکرد در واحد سطح و جهش تولید تاثیر مثبت و قابل توجهی داشته باشد.


وی افزود: یکی از برنامه‌های اساسی این مدیریت برای تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی این است که میزان و ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های مختلف تولیدی در این حوزه افزایش پیدا کند.
میری دیسفانی بیان کرد: کشاورزان برتر و پیشرو در بخش‌های مختلف تولید با اعمال مدیریت صحیح وبه‌موقع و همچنین بهره‌برداری مناسب از منابع آب و خاک و نهاده‌های کشاورزی به طور متوسط از یک و نیم تا هشت برابر میانگین عملکرد شهرستان در واحد سطح، محصول تولید می‌کنند.


وی ادامه داد: اگر یافته‌های علمی و دانش و تجربیاتی که در اختیار کشاورزان پیشرو و برتر است به سایر بهره‌برداران منتقل شود بی‌شک بخش کشاورزی با جهش تولید بسیار بالایی مواجه خواهد شد.


مدیر جهادکشاورزی شهرستان تایباد مطرح کرد: وجود فاصله معنادار بین میانگین تولید یک محصول کشاورزی توسط کشاورزان عادی با میانگین تولید همان محصول توسط کشاورزان پیشرو، نشانگر تاثیر سیستم‌های نوین و علمی در افزایش تولید است که می‌تواند به جهش تولید در این بخش تبدیل شود.


وی با توجه به افزایش دانش در بخش کشاورزی افزود: یکی از برنامه‌های اساسی برای جهش تولید در این حوزه این است که میزان و ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های مختلف تولیدی این بخش افزایش پیدا کند. همچنین ایجاد مزارع الگویی و نمایشی و برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف و تقسیم بندی منابع آبی بین کارشناسان کشاورزی با هدف حضور و نظارت مستمر بر مزارع و واحد‌های تولیدی و استفاده از ظرفیت سایر بخشها از جمله بخش خصوصی یکی از این راهکارهای عملی است .


میری دیسفانی گفت: ضریب نفوذ مزارع الگویی و ترویجی و نیز برگزاری کارگاه‌های آموزشی در مزارع بین بهره‌برداران از کلاس‌های آموزشی بیشتر است.


وی با تاکید بر اینکه حدود ۸۵ درصد سهم اقتصاد شهرستان تایباد مربوط به بخش کشاورزی است اظهار کرد: با پهنه بندی و تقسیم بندی تمامی منابع آبی بین کارشناسان تمام اطلاعات مکانی و توصیفی اراضی کشاورزی، تعداد بهره‌برداران، نوع کشت، میزان آب و ... رصد می‌شود تا بتوانیم نقشه‌های تناسب اراضی را طوری طراحی کنیم که محصولاتی که بیشترین ارزش افزوده را دارد و کم آب بر و پر بازده است ، در شهرستان کشت شود.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

تبدیل دوغارون به منطقه آزاد تحول عظیمی در اقتصاد و اشتغال تایباد دارد

فرماندار تایباد گفت: تصویب لایحه منطقه آزاد اقتصادی دوغارون تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در شهرستان دارد. و رویداد این تحول عظیم که با پیگیری‌های مجدانه استاندار خراسان رضوی و نماینده مردم در مجلس انجام شده می‌تواند گام موثری در رشد و شکوفایی اقتصادی و صنعتی ایفا کند.

 

به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی، محسن سیاح در جلسه کمیسیون ساماندهی مسائل مرز دوغارون در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم مجلس با توجه به موقعیت اقتصادی این معبر رسمی هرچه زودتر این لایحه را تصویب نمایند تا با اجرای این طرح تحول عظیمی در رفع محرومیت‌زدایی شهرستان صورت گیرد.

 

وی افزود: مرز دوغارون یکی از مبادی رسمی زمینی کشور است که نقش بسزایی در واردات، صادرات و ترانزیت کالا دارد از این رو بررسی مسائل و مشکلات موجود در این گذرگاه جزء اولویت دستگاه‌های اجرایی مربوطه است.

 

سیاح در ادامه بیان کرد: رفع محدودیت تردد رانندگان ایرانی و خارجی باید با تعامل و هماهنگی مسولین گذرنامه هر دو کشور به زودی انجام شود زیرا ترانزیت کالا در رشد و توسعه اقتصادی تاثیرگذار است.

 

وی اظهار کرد: تلاش نیروهای امنیتی در مرز دوغارون و جلوگیری از ورود و خروج هرگونه کالای قاچاق کمک شایانی به چرخه تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی می‌کند.

 

وی با اشاره به سهم بانوان در اقتصار کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه بیش از 50 درصد جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند از این رو در فعالیت‌های اقتصادی سهم بسزایی دارند، راه‌اندازی یک نمایشگاه فصلی در نقطه صفر مرزی که حاصل توانمندی‌های بانوان این منطقه است در دستور کار قرار گرفته و با اولویت ارج نهادن به این قشر در جامعه پیگیری خواهد شد.

 

نماینده عالی دولت در این شهرستان مطرح کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که در دستور کار منطقه ویژه اقتصادی دوغارون قرار دارد نصب دستگاه ایکس ری است که باید با توجه به شرایط حساس اقتصادی در این منطقه روند اجرایی آن سرعت بیشتری بگیرد.

در ادامه این جلسه هر یک از مسولین دستگاه‌های اجرایی مرتبط با مرز دوغارون نظرات خود جهت تسریع و افزایش در فرایند صادرات و واردات را مطرح کردند.

 

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری

 

 

افزایش کاشت نشای جالیزی در تایباد به علت محدودیت شدید منابع آبی

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: محدودیت شدید منابع آبی در کشور ایجاب می‌کند که به منظور صرفه‌جویی در مصرف این سرمایه ملی در حوزه کشاورزی کاشت نشاء کاری ترویج یابد از این رو کاشت نشای جالیزی در این شهرستان با افزایش روبه‌رو بوده است.

محمد میری در گفت‌وگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۳۵ میلیون نشای خربزه و هندوانه در ۳۲ واحد گلخانه‌ای به مساحت هشت و نیم هکتار در این شهرستان تولید شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد.

وی با اشاره به مزایای کشت نشایی افزود: صرفه‌جویی در مصرف آب، مدیریت مطلوب‌تر آفات و بیماری‌ها، تقویت سیستم ریشه‌بندی گیاهان، افزایش عملکرد، تراکم مناسب بوته و استفاده کارآمدتر از زمین و عدم نیاز به تنک کردن، حذف آسیب فیزیکی و حداقل توقف رشد در مرحله انتقال به مزرعه، یکنواختی بیشتر در محصول که به طور معمول در کشت مستقیم کم‌تر مشاهده می‌شود، صرفه‌جویی در مصرف بذر، کاهش هزینه برای نیروی انسانی و تولید و عرضه محصول به بازار پیش از موعد معمول(زودرس) از مهم‌ترین مزایای این نوع کشت است.

میری مطرح کرد: افزایش بهره‌وری آب به معنی افزایش میزان عملکرد به ازای آب مصرفی است و استفاده از روش کشت نشائی محصولات جالیزی راهی است که می‌تواند موجب صرفه‌جویی 10 تا 15 درصدی آب شود.

وی با توضیح این‌که استفاده از روش کشت نشائی مرحله کاشت گیاه را کوتاه می‌کند و از این طریق آب کمتری مصرف می‌شود، افزود: استفاده از این روش در کشت علاوه‌بر کاهش آب، مصرف نهاده‌ها را نیز کم کرده، به نحوی که میزان مصرف بذر محصولات جالیزی در هر هکتار به یک ششم تنزل یافته، همچنین هزینه برخی از عملیات‌های زراعی مانند وِجین نیز با استفاده از روش کشت نشائی کاهش قابل توجهی دارد.

مدیر جهادکشاورزی تایباد عنوان کرد: صرفه‌جویی اقتصادی در استفاده از روش کشت نشائی در هر یک از محصولات جالیزی متفاوت است چرا که هزینه به کارگیری این روش در کاشت محصولات تابعی از تعداد نشاء مورد استفاده است، به طور مثال در محصولاتی مانند هندوانه و خربزه تعداد نشای مصرفی حدود ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ در هکتار است که هر کدام میزان هزینه اقتصادی متفاوتی دارند اما، در همگی این محصولات صرفه‌جویی 10 تا 15 درصدی آب با استفاده از روش کشت نشاء اتفاق می‌افتد که از اولویت‌های این مدیریت به شمار می‌رود.

وی یکنواخت و منظم بودن سطح مزرعه، رعایت فاصله بوته‌ها، صرفه‌جویی در تعداد دفعات وِجین و آبیاری مزرعه، تولید محصول یک دست، خاصیت انبارداری بالا و برداشت زود هنگام به همراه قیمت مناسب را از دیگز مزایای کشت نشایی اعلام کرد و گفت: برداشت زود هنگام سبب شده محصولاتی که با این روش کشت می‌شوند از بازارپسندی خوبی برخوردار شده و سود بیشتری را نصیب کشاورزان کنند.

میری بیان کرد: 80 درصد سطح کشت جالیز این شهرستان به روش مالچ پلاستیکی کشت می‌شود و میانگین تولید هندوانه و خربزه در هر هکتار به ترتیب ۳۵ و ۱۵ تُن است. سالانه بیش از ۵۰۰ تُن انواع محصولات جالیزی در این منطقه تولید می‌شود و ۶۵ درصد محصولات گلخانه‌ای این شهرستان به نشای خربزه و هندوانه اختصاص دارد.

انتهای پیام

خبرنگار، شوکت سالاری