Written by on

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی از ورود ۱۱ اینفلوئنسر چینی به استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، سید جواد موسوی اظهارداشت: این گروه با هدف معرفی جاذبه های گردشگری با محوریت مسیر جاده ابریشم، کاروانسراهای ثبت جهانی و حرم مطهر رضوی به استان وارد شده‌اند.

وی با اشاره به استقبال مدیران شهرستان نیشابور از این گروه چینی گفت: اینفلوئنسرها در شهرستان نیشابور از مجموعه تاریخی و فرهنگی عطار، خیام، شادیاخ و کاروانسرای عباسی بازدید می‌کنند و پس از صرف نهار در هتل بوتیک دژ به سمت مشهد ادامه مسیر می‌دهند.

موسوی یادآور شد: فعالان برتر فضای مجازی و اینفلوئنسرهای چینی در پروژه «ایران سلام»، هم‌زمان با عید بهاره چینی به مدت چهار روز( 14 تا 17 اسفندماه) از مسیر جاده ابریشم در خراسان رضوی بازدید دارند.

 موسوی افزود: بازدید از جاذبه‌های گردشگری شهرستان‌های داورزن‌، سبزوار، نیشابور، مشهد و طرقبه شاندیز از اولویت های بازدید این گروه اینفلوئنسر چینی است.

خراسان رضوی با دارا بودن جاذبه های متعدد گردشگری از جمله تعداد 2 هزار و 42 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی ثبت شده در فهرست آثار ملی و هشت اثر ثبت شده در فهرست یونسکو، سالانه میزبان بیش از 30 میلیون زائر و گردشگر داخلی و خارجی است.

Written by on

نخستین دوره جایزه شهردار برتر با روز شهردار در مشهد برگزار می‌شود که در آن ۹۶ شهرداری در استان خراسان رضوی داوری و ارزیابی می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، جواد خدایی درباره جایزه شهردار برتر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این طرح با هدف رقابت جدی بین دیدگاه‌های مختلف در حوزه مدیریت شهری اجرا می‌شود. طی این رویداد، شهرداران 96 شهر استان خراسان رضوی با ارائه دستاورد‌ها و توفیقات خود در محور‌های نه‌گانه به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

وی یکی از چالش‌های جدی در سطح استان خراسان رضوی را مسئله چالش‌های مدیریتی در بخش شهر‌ها و شهرداری‌ها دانست و افزود: این چالش‌ها در زمینه تأمین مالی یا مدیریتی در شهرداری یا ناشی از ضعف قوانین یا زیرساخت‌های شهری است.

معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شهرداران شهر‌های استان خراسان رضوی می‌توانند دستاورد‌های شهرداری تحت مدیریت خود را در هشت محور طرح نهضت ملی مسکن، کسب درآمد پایدار، بازآفرینی شهری، هوشمندسازی، مشارکت مردمی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک، عمران شهری و همچنین جایزه ویژه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ارسال کنند.

وی با بیان اینکه در سطح استان یکی از شهرها با بیشترین تعداد شهرداری هستیم، تصریح کرد: مجموعه مدیریت شهری پیشران خدمت‌رسانی به مردم است، لذا مدیران شهری مستقیم یا غیرمستقیم تسهیلگر ارائه خدمات بهتر به شهروندان خواهند شد.

خدایی ادامه داد: یکی از 23 طرح تحول حوزه عمرانی طرح تحول مدیریت شهری است که یکی از، برنامه‌های آن شناسایی شهردار موفق است واین درحالی است که معرفی الگو‌های برتر درکنار بررسی عملکرد شهرداری‌ها در دستگاه‌های مختلف می‌تواند به ارائه بیشتر و بهتر خدمات کمک کند. شهرداری‌ها پیشگام خدمت‌رسانی به مردم هستند. شهرداری‌ها تسهیلگر ارائه خدمات بهتر به شهروندان خواهند بود.

معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: در بخش‌های مختلف با بحث‌های عمرانی استان 21 مساله را در حوزه‌های مختلف ناترازی انرژی، تنش آبی و ... احصا کردیم، اما یکی از چالش‌های جدی در سطح استان، چالش‌های مدیریتی در موضوع شهرداری‌های استان است که با محدودیت‌هایی در زمینه تأمین مالی که ناشی از ضعف قوانین است روبرو هستیم.

خدایی همچنین به بیان و شرح هشت محور اصلی رویداد شهردار برتر پرداخت و افزود: محور اول، نهضت ملی مسکن، محور دوم: بازآفرینی شهری، محور سوم: کسب درآمدهای پایدار، محور چهارم، خدمات شهری و محور پنجم، عمران شهری، محور ششم، حمل و نقل و ترافیک، محور هفتم، هوشمندسازی و نوآوری شهری در تأمین زیرساخت‌های نوین مانند فناوری اطلاعات محور هشتم، محور مشارکت مردمی است و همچنین جایزه ویژه؛ ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در ساخت یادمان‌های شهدا، رویداد و ایونت‌های شهرداری‌ها، هر گونه اقدام خلاقانه‌ای که مبین فرهنگ ایثار و شهادت باشد، است.

Written by on

همزمان با سالگرد درگذشت سعید تشکری، نویسنده برجسته مشهدی، مراسم رونمایی از کتاب «رفیق» زندگی سردار شهید مهدی میرزایی به قلم وی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمد حسین‌زاده در مراسم رونمایی از کتاب رفیق با اشاره به محل برگزاری این مراسم، سالن شهدای امدادگر (هلال احمر سابق)، اظهارداشت: این مکان در تاریخ مشهد جایگاهی ویژه دارد و یادآور خاطرات بسیاری از جمله فعالیت‌های هنری قبل و بعد از انقلاب و همچنین مزار شهید مهدی میرزایی است.

وی به حواشی ایجاد شده در خصوص دفن شهید میرزایی در این مکان اشاره کرد و بیان کرد: برخی افراد در فضای مجازی و رسانه‌ها به این موضوع اعتراض کردند و مدعی شدند که این کار به هویت مشهد آسیب می‌زند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با انتقاد از این دیدگاه گفت: هویت مشهد به سنگ و آجر و بناهای قدیمی نیست، بلکه به ایمان، عقیده و آداب و رسوم مردم این شهر تعلق دارد.

حسین زاده با اشاره به نقش شهدا در هویت مشهد، گفت: چگونه می‌توان از هویت مشهد سخن گفت و از شهدای این شهر که جان خود را برای حفظ اسلام و انقلاب فدا کرده‌اند، عبور کرد؟

وی در ادامه به شخصیت و آثار سعید تشکری پرداخت و گفت: این نویسنده فقید در آثار خود به دنبال تبیین هویت مشهد از نگاهی نو بود. تشکری در کتاب‌های خود، هویت مشهد را نه در بناهای تاریخی، بلکه در انسان‌ها و به‌ویژه شهدا جست‌وجو کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به کتاب «رفیق» به عنوان یکی از آخرین آثار تشکری، گفت: این کتاب به زندگی شهید مهدی میرزایی می‌پردازد و نمونه‌ای از تلاش تشکری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت ادامه راه سعید تشکری، گفت: هنرمندان متعهد باید با خلق آثار فاخر، به تبیین هویت واقعی مشهد و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بپردازند.

گفتنی است «مهدی میرزایی صفی‌آبادی» فرمانده تیپ امام موسی کاظم(ع) لشکر پنج نصر نوزدهم شهریور 1341 در شهر مشهد به دنیا آمد و سرانجام 28 مهر 1363 در عملیات عاشورا بر اثر اصابت گلوله مستقیم در میمک به شهادت رسید.کتاب رمان «رفیق» انعکاسی از زندگی سردار شهید مهدی میرزایی از بنیانگذاران تخریب یگان‌های رزم خراسان و فرمانده تیپ امام موسی کاظم(ع) و پاسداشت نویسنده اثر مرحوم «سعید تشکری» است.

Written by on

اولین اردوی مادر و دختری توسط باشگاه ملکه و برای دختران ۹ تا ۱۲ ساله به همراه مادرانشان در بوستان شهربانو باغ وکیل آباد مشهد کلید خورد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، باشگاه مخاطب محور ملکه با هدف ترویج زیست عفیفانه توسط شهرداری مشهد شکل گرفته و مخاطبین این باشگاه دختران بین 9 تا 12 ساله هستند. این باشگاه با همکاری تشکل‌های مردم نهاد،قصد دارد تا از طریق شیوه های آموزشی جدید از جمله بازی‌های کودکانه، اجرا و نمایش و گفت وگو به موضوع زیست عفیفانه بپردازد و به همین منظور نیز تعدادی مربی با نام رهیار از بین نسل جوان علاقه مند به فعالیت در حوزه کودک انتخاب و سپس برای این افراد دوره های آموزشی گذاشته می‌شود.

از دیگر اقدامات باشگاه ملکه راه اندازی پاتوق های محلی ویژه کودکان در سطح مناطق مشهد است و تا کنون سه منطقه مشهد نیز به عنوان پایلوت اجرای این طرح انتخاب شده اند و قرار است به زودی پس از بررسی و آسیب شناسی در سایر محلات این پاتوق ها راه اندازی شوند، علاوه بر اجرای این اقدامات فرهنگی، باشگاه ملکه برای افرادی که عضو هستند،اردوهای تفریحی مادر و دختری برگزار می‌کند که اولین دوره از این سلسله اردوها در بوستان "شهربانو" باغ وکیل آباد مشهد برگزار شد و در این اردو نیم روزه،دختران بین 9 تا 12 ساله به همراه مادرانشان حضور داشتند.

 

بیان دغدغه‌های مادران مهمترین ویژگی اردوی مادر و دختری

ساعت 9صبح است و اندک اندک فضای بوستان شهربانو مملو از افرادی می‌شود که برای حضور در اردوی مادر و دختری ثبت نام کرده اند. هوای آفتابی به همراه نسیمی که گهگاهی می وزد فضای پارک را مفرح کرده است، کمی که می‌گذرد، مجری برنامه را آغاز می‌کند و کودکان به سمت محل اجرای برنامه هایی که برایشان در نظر گرفته شده است می روند، بعد از گذشت یک ساعت از اجرای برنامه، مادران نیز به آمفی تئاتر این بوستان به منظور حضور در کارگاه آموزشی دعوت می‌شوند،.

یکی از مادرانی که عضو باشگاه ملکه است در خصوص چنین برنامه‌هایی می‌گوید:همینکه می‌توانیم به همراه دخترانمان در این اردو حضور داشته باشیم خوب است، امروزه نسل تغییر کرده و این نسل جدید، دیدگاه‌های جدیدی دارند، به همین منظور نیز فرصت‌های کمی وجود دارد تا در کنار فرزندانمان باشیم، این اردوها رابطه های مادر و دختری را مستحکم تر می‌کند و باعث می‌شود در جمع فرزندانمان را بهتر بشناسیم و بهتر درکشان کنیم، همچنین در کنار این اردو، برگزاری کارگاه‌های آموزشی باعث می‌شود تا مادران دغدغه‌هایی که با فرزندان خود دارند را بیان کنند.

اردوهای مادر و دختری، دلیلی برای باهم بودن

یکی دیگر از مادران که در این اردو حضور دارد نیز بیان می‌کند:امروزه فرزندانمان، به دلیل وجود فضای مجازی از خانواده ها فاصله گرفته اند و فضای مجازی سبب شده تا آنها طور دیگری تربیت شوند، و اردوی مادر و دختری بهترین دلیل برای باهم بودن است، از طرفی نیز باعث می‌شود تا دخترانمان با افراد جدیدی آشنا شوند و تعامل را با دیگران بیاموزند، همچنین مادران نیز از طریق این کارگاه های آموزشی یاد می‌گیرند، تا چگونه با دختران خود ارتباط برقرار کنند.

آموزش مهم‌ترین محوریت اردوی مادر و دختری

یکی دیگر از مادران حاضر در این اردو نیز می‌گوید:دختران 9 تا 12 ساله، در سن حساسی قرار دارند و باید مادران بتوانند با آنها به نحو درستی ارتباط بگیرند، از طرفی اردوهای مادر و دختری فقط جنبه سرگرمی ندارد، بلکه باعث می‌شود تا دختران در این سن آموزش‌های جدیدی ببینند و این آموزش ها قطعا در آینده برایشان مفید است، همچنین این اردوها سبب می‌شود تا بچه‌ها از گوشه نشینی بیرون بیایند و مادرانشان را دوست خود بدانند.

 

برگزاری اردوهای مادر و دختری با همکاری تشکل‌ها

در ادامه زهرا آل سیدان مجری و طراح این اردو نیز توضیح می‌دهد:باشگاه ملکه از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد راه اندازی شده و فعالیت های این باشگاه ویژه دختران 9 تا 12 ساله است.

وی ادامه می دهد:تمامی فعالیت‌های باشگاه ملکه با همکاری تشکل‌های فرهنگی است که کارهای اجرایی این باشگاه را برعهده دارند و ما به عنوان نماینده شهرداری مشهد از ایده های خلاقانه این تشکل‌ها حمایت می‌کنیم.

آل سیدان با اشاره به برگزاری اردوی مادر و دختری در بوستان شهربانو تصریح می‌کند:هدف از برگزاری این اردو که برای نخستین بار توسط باشگاه برگزار شد این است که دختران 9 تا 12 ساله که در مرحله پیش از شروع نوجوانی و در سن رشد هستند، بتوانند از طریق بازی هویت خود را کشف کنند.

 

این مجری و طراح در ادامه مطرح می‌کند:به همین منظور نیز، در این اردوها و توسط تشکل ها، ایستگاه های بازی گروهی طراحی شده تا بچه ها بتوانند، در این سنین کار گروهی را تجربه کنند.

آل سیدان با اشاره به اینکه بازی های طراحی شده در ظاهر جنبه سرگرمی دارند اما در نهایت باعث می شود تا کودک خود را کشف کند بیان می‌کند:در برنامه های تدارک دیده شده، سعی گردیده تا مادران نیز در انجام بازی های گروهی همراه فرزند خود شوند و یکی از اهداف باشگاه ملکه، آموزش ارتباط گرفتن صحیح مادر با دختر خود است که به همین منظور نیز در حاشیه این اردوها برای مادران کارگاه های آموزشی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قرار است تا باشگاه ملکه به صورت محله محور فعالیت داشته باشد می‌افزاید:تا کنون، برای انجام برنامه های آموزشی، 6 منطقه به عنوان پایلوت انتخاب شده و قرار است تا فعالیت ها در این مناطق تا انتهای فصل بهار سال آینده ادامه داشته باشد و پس از اینکه اجرا طرح در این مناطق آسیب شناسی شد، در تمامی مناطق سیزده گانه شهر مشهد نیز اجرا شود.

مخاطبین باشگاه ملکه سرمایه‌های اجتماعی نسل آینده

یوسف اسماعیل زاده، معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد در همین رابطه بیان می‌کند:در گام نخست معرفی باشگاه ملکه، 3 هزار مخاطب در این باشگاه عضو شدند و محوریت برنامه‌های این باشگاه در خصوص ترویج زیست عفیفانه است.

 

وی ادامه می‌دهد:برگزاری اردوهای مادر و دختری، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه مادران و انجام بازی‌های کودکانه در راستای تربیت نسل نوجوان از مهمترین اقدامات باشگاه ملکه است.

اسماعیل زاده با اشاره به اینکه باشگاه ملکه با همکاری تشکل‌های مردمی فعالیت دارد تصریح می‌کند:برای مربیانی که قصد دارند در این باشگاه فعالیت داشته باشند،کلاس های آموزشی گذاشته می‌شود و این مربیان با نام رهیاران در باشگاه ملکه فعالیت خواهند داشت که اغلب این رهیاران از نسل جوان انتخاب می‌شوند.

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهدمطرح می‌کند:قرار است تا باشگاه ملکه در هر محله، پاتوق‌هایی را برای دختران 9 تا 12 ساله راه اندازی کند که اکنون محلات توس، قاسم آباد و احمد آباد، به عنوان پایلوت اجرا این طرح انتخاب شده اند و هر هفته پنج شنبه ها این پاتوق ها در این مناطق فعال هستند و در انتهای هر 3 هفته نیز اردوهای مادر و دختری برگزار می‌شود.

اسماعیل زاده می افزاید:مخاطبین باشگاه ملکه سرمایه های اجتماعی نسل فردا هستند و تمام اهداف باشگاه ملکه این است که در زمینه آموزش‌ها نگاهی جدید داشته باشد و از طریق بازی و گفت وگو، زیست عفیفانه را ترویج کند.

Written by on

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: این دانشگاه با دارا بودن بیش از ۴۰۰ دانشجوی بین‌الملل، یکی از بزرگترین مراکز آموزشی برای دانشجویان خارجی در کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شاپور بدیعی در دیدار مشترک معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با نماینده اداره کل دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به موقعیت جغرافیایی و فرهنگی خود، می‌تواند نقش مهمی در ترویج فرهنگ ایرانی و دین اسلام ایفا کند و به عنوان پیشرو در ارائه خدمات آموزشی و درمانی به زائران حرم مطهر رضوی، از ظرفیت‌های خود برای جذب دانشجویان بین‌المللی استفاده کند و در این راستا برنامه و تفاهم نامه های  قابل توجهی با کشورهای همجوار منعقد شده که به‌زودی به مرحله اجرا درخواهد آمد و شاهد حضور دانشجویان مستعد بیشتری در دانشگاه خواهیم بود.

وی با اشاره به اهمیت سامانه پذیرش دانشجویان بین‌الملل (سائورگ)، تصریح کرد: این سامانه به عنوان یک پل ارتباطی بین دانشگاه‌ها و اداره کل دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم، می‌تواند فرایند پذیرش و صدور تاییدیه‌های لازم را سریع‌تر و راحت‌تر کند.

تقی پور، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست ضمن اشاره بر مشکلات موجود در جذب دانشجویان، بر آماده سازی فضای فرهنگی مناسب برای این دانشجویان تاکید و بیان داشت: خوابگاه ویژه دانشجویان بین‌الملل و راه اندازی واحد بین الملل در این معاونت جزو اولویت های این معاونت است.

زکی زاده، نماینده اداره کل دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن قدردانی از از فعالیت‌ها و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه بین‌الملل اظهارداشت: اداره کل دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم آماده همکاری با دانشگاه‌ها برای حل مشکلات و تسهیل فرایند پذیرش و اقامت دانشجویان خارجی است.

وی افزود: سامانه پذیرش دانشجویان بین‌الملل (سائورگ) با هدف یکپارچه‌سازی و اتوماسیون فرایند پذیرش و صدور تاییدیه‌های مربوطه راه‌اندازی شده است و تاکنون بیش از 10 هزار تقاضای پذیرش از طریق این سامانه به ثبت رسیده است.

زکی‌زاده با اشاره به اهمیت رعایت استانداردهای آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها، گفت: دانشگاه‌ها باید در پذیرش دانشجویان خارجی، به معیارهای کیفی و کمی توجه کنند و از جذب دانشجویان غیر واجد شرایط خودداری کنند.

وی همچنین از تلاش‌های اداره کل دانشجویان بین‌الملل وزارت علوم برای تسهیل اخذ ویزا، اقامت و بیمه برای دانشجویان خارجی خبر داد.