Written by on

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هدف وزارت علوم، ورود انجمن‌های علمی دانشجویی به حوزه فناوری و نوآوری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سبزوار، عبدالحسین کلانتری امروز در جمع مدیران و کارکنان دانشگاه حکیم سبزواری شهرستان سبزوار اظهار داشت: بنا داریم  دانشجویان و فعالان انجمن‌های علمی را به عنوان سفیران و مروجان نوآوری و فناوری در سطح دانشگاه‌ها مطرح کنیم از جمله اهداف این طرح شکل‌گیری هسته‌های نوآور دانشجویی در دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری است.

معاون وزیر علوم افزود: سن دانشجویان برای ورود به حوزه نوآوری و فناوری کشور را کاهش خواهیم داد چرا که کاهش سن ورود دانشجویان برای ورود به حوزه نوآوری و فناوری، در ارتقای توسعه انسانی در کشور موثر است و بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

کلانتری خاطرنشان کرد: با تحولاتی که در سطح کلان جامعه و جهان صورت گرفته، انجمن‌های علمی به سطح انجمن‌های علمی و فناوری ارتقا پیدا کردند؛ وزارت علوم تسهیلات ویژه‌ای را نیز برای ورود انجمن‌های علمی به سطح فناوری در نظر گرفته است.

دانشگاه حکیم سبزواری یک زیست بوم فرهنگی و اجتماعی است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای دانشگاه حکیم سبزواری که در تالار همایش‌های بین‌المللی بیهقی برگزار شد اظهار داشت: دانشگاه حکیم سبزواری، که در شهر پرقدمت و تاریخی سبزوار واقع شده، در دوره‌های مختلف جلودار فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه آموزش عالی بوده است. 

کلانتری افزود: دانشگاه حکیم سبزواری یک زیست بوم فرهنگی و اجتماعی خوب را در کنار حوزه‌های پژوهش، فناوری و آموزش رقم زده و همین امر سبب شده که محیطی جذاب برای دانشجویان فراهم شود.

کلانتری تصریح کرد: امیدوارم  دانشگاه حکیم سبزواری با توجه به سابقه خوب فرهنگی و قرار گرفتن در موقعیت تمدنی ویژه، بتواند همانند گذشته در حوزه‌های مختلف آموزش عالی جلوداری کند.

Written by on

مشهد-ایرنا- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ۱۸ فیلم در قالب چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از ۱۶ تا ۲۲ بهمن ماه در هفت پردیس سینمایی مشهد به نمایش عمومی در می‌آید.

به گزارش ایرنا، محمد حسین زاده روز یکشنبه در نشست خبری پیرامون چهل و دومین جشنواره فیلم فجر افزود: فیلمهای که در مشهد به روی پرده می روند شامل «نبودنت، ظاهر، آپارتچی، آغوش باز، شکار حلزون، قلب رقه، آسمان غرب، رویای شهر، پرویز خان، شمشیر و اندوه، باغ کیانوش، تابستان همان سال، احمد، دروغ های زیبا، بهشت تبهکاران، شهسوار، ساعت جادویی، آبی روشن» است.

وی بیان کرد: در سینما آفریقای مشهد که به اهالی رسانه و فرهنگ و هنر اختصاص دارد، همه فیلم ها به نمایش در می آیند اما پردیس های سینمایی مهر کوهسنگی، هویزه، اطلس، پارک بازار، برفی و سیمرغ مشهد هر کدام ۱۶ فیلم را به نمایش عمومی خواهند گذاشت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فیلمهای چهل و دومین جشنواره فیلم فجر ۳۱ مورد است که از این تعداد ۲۲ فیلم در بخش مسابقه و بقیه فیلمها در بخش جانبی به نمایش گذاشته می شود، مشهد بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر را تجربه می کند. 
 
وی افزود: بلیت فیلم‌های بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر در مشهد مشهد به صورت برخط و از طریق سامانه‌های آی ‌تیکت (iticket.ir)، ایران ‌تیک (irantic.com) و گیشه هفت (gisheh۷.ir) به فروش می رسد.

حسین زاده بیان کرد: امسال با توجه به سرما و افزایش مصرف گاز و بنا به مسئولیت اجتماعی فضای هنری و رسانه ای، همزمان با جشنواره فیلم فجر در مشهد پویش «گرمای گاز برای همه» نیز از سوی رسانه ها تبلیغ و اطلاع رسانی می شود تا بتوان با همکاری اهالی رسانه نسبت به درست مصرف کردن گاز، این ثروت ملی فرهنگ سازی کرد.

چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از ۱۲ بهمن ماه در تهران آغاز شده است و تا ۲۲ بهمن ماه ادامه دارد.

Written by on

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، گفت: ۱۳ پروژه گردشگری خراسان رضوی با ۱۸ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در دهه فجر انقلاب اسلامی افتتاح می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از اداره کل میراث‌فرهنگی وگردشگری خراسان رضوی، سید جواد موسوی، اظهار داشت: 13 پروژه گردشگری خراسان رضوی با 18 هزار و 750 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در دهه فجر انقلاب اسلامی افتتاح می‌شود، این پروژه‌های سرمایه‌گذاری گردشگری شامل یک هتل پنج ستاره، دو هتل سه ستاره، یک هتل یک ستاره، یک مهمانپذیر، دو سفرخانه سنتی و شش اقامتگاه بومگردی و خانه مسافر به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: این پروژه‌ها برای 301 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند و در طول دوره ساخت نیز برای حداقل 1000 نفر ایجاد شغل موقت کرده‌اند.

موسوی تصریح کرد: بر این اساس تعداد 540 تخت رسمی به تعداد تخت‌های اقامتی استان خراسان رضوی افزوده می‌شود که با احتساب یک نفر اضافه تعداد آن به حدود 700 تخت می‌رسد. او اظهار کرد: این پروژه‌ها در شهرستان‌های مشهد، گناباد، طرقبه شاندیز، چناران، کلات نادری و درگز قرار گرفته‌اند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: با توجه به این که حجم پروژه های افتتاحی دهه فجر امسال در کشور به میزان 91 هزار میلیارد ریال و حجم سرمایه‌گذاری استان خراسان رضوی 18 هزار و 750 میلیارد ریال است بیش از یک پنجم حجم سرمایه‌گذاری پروژه‌های افتتاحی دهه فجر امسال در این استان قرار دارد.

موسوی یادآور شد:در حوزه میراث فرهنگی نیز 12 پروژه با حجم سرمایه‌گذاری 120 میلیارد ریال کلنگ‌زنی و افتتاح و در حوزه صنایع‌دستی نیز 3 پروژه در رشته‌های سفال، پتینه و نقاشی و هنرهای چوبی با حجم سرمایه‌گذاری 10 میلیارد ریال دراستان به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تعداد 28 پروژه با حجم سرمایه‌گذاری 20 هزار میلیارد ریال به بهره برداری رسیده یا عملیات اجرایی آن‌ها آغاز خواهد شد.

Written by on

معاون فرهنگی، اجتماعی استانداری خراسان رضوی، گفت: سازمان تامین اجتماعی ۲۵ سال است که سابقه برگزاری مسابقات قرآن کریم را دارد و پیام این تجربه و اهتمام این‌ است که می‌خواهیم با قرآن عیار خدمت‌گذاری در تامین اجتماعی را از نظر کمی و کیفی ارتقا دهیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین گنابادی‌نژاد در حضور قاریان، حافظان و خادمان قرآن ضمن گرامیداشت ابتکار سازمان تامین اجتماعی، اظهار داشت: امیدوارم این لحظه‌های ارزشمند در محضر قران و عترت، موجبات تعالی در عرصه‌های مختلف معنوی، معرفتی و خدمت‌گذاری برای همه نوجوان و جوانان باشد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در ادامه ضمن قدردانی از ریاست سازمان تامین اجتماعی کشور، بیان کرد: این جمع ارزشمند سه مزیت دارد که شامل مدال پر افتخار قرآنی بودن، حضور در محضر امام رضا(ع) و ماه رجب و ویژگی سوم مزیت خدمت گذاری به آحاد مردم است.

وی ادامه داد: رویداد‌های مهمی پیش‌رویمان است که شامل آغاز دهه فجر، عید مبعث و انتخابات 11 اسفند است که با حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های اخذ رای صورت می‌گیرد.

گنابادی‌نژاد عنوان کرد: دنیا و آخرت‌مان را مدیون قرآن هستیم. پروفسور حسابی در 9 سالگی حافظ کل قرآن شد و روزانه قرآن تلاوت می‌کرد. وی یک اندیشمند و دانشمند فیزیک که به ظاهر در عرصه فعالیت‌های دینی و مذهبی نبود اما تعالی و رشد خود را مدیون قرآن می‌دانست بر این اساس اگر می‌خواهیم بچه‌هایمان رشد کنند باید اسباب تعالی و رشد قرآنی آنها را فراهم کنیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت خدمت و امامت است، باید گفت؛ حضرت علی ابن موسی رضا (ع) می‌فرمایند هرکس که یک گره‌ای از زندگی مردم باز کند، خداوند تبارک و تعالی گره‌های او را در روز قیامت از قلبش باز می‌کند. با این حال شما در سازمان تامین اجتماعی سفره خدمت گذاری و توفیق گره‌گشایی به مردم را دارید.

وی در پایان با اشاره به فرمایشی از مقام معظم رهبری گفت: بهترین راه مبارزه با آمریکا خدمت به مردم است. همچنین 22 بهمن و 11 اسفند دو فرصت ارزشمند هستند که چشم انتظار حضور پرشور مردم است. امیدواریم با توسل به قرآن و عترت و همراهی مردم حماسه‌های شگفت انگیز دیگری به نام ایرانی‌ها شکل بگیرد.

Written by on

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بسیاری از مراکز تجاری و مجتمع‌های مسکونی در مشهد دارای اسامی غیرایرانی هستند، لذا در راستای حفظ فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، با مالکین آنها برای تغییر نام برگرفته از فرهنگ و هویت ایرانی نامه نگاری شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، شاهنامه در مقام پاسبانی از زبان فارسی، به نام‌های غیرایرانی تذکر می‌دهد؛ در همین راستا طرح ارشاد برای نامگذاری مجتمع‌های تجاری و مسکونی در سطح شهر مشهد از روز گذشته کلید خورد؛ این طرح متفاوتِ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی برای پاسداشت زبان فارسی است.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گام اول این اقدام طی نامه‌ای به  مجتمع تجاری ویلاژ توریست خواستار پاسداشت زبان فارسی در نام گذاری سر در اصناف شد.

در بخشی از این نامه آمده است: «مدیر ارجمند مجتمع تجاری موسوم به ویلاژتوریست، به اطلاع می‌رساند متاسفانه نام واحد صنفی شما در زمره واژگان زبان فارسی قرار ندارد، به همین سبب از جنابعالی درخواست می‌شود در کمترین زمان با تغییر نام واحد صنفی خود به یکی از واژگان زیبای زبان فارسی دلبستگی و پایبندی خود را به زبان فارسی و هویت ملی نشان دهید.»

در همین راستا محمد حسین زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد، به تشریح  بیشتر طرح ارشادخراسان رضوی برای نامگذاری مجتمع‌های تجاری و مسکونی پرداخت و گفت:کشور ما چه در زمینه آداب و رسوم و چه در حوزه زبان و ادبیات پارسی پیشینه فرهنگی بسیار غنی دارد و صاحب تمدن باشکوهی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه زبان و ادبیات پارسی، شاعران نام آوری در ایران تربیت شدند و آثار ادبی گرانمایه‌ای از خود برجای گذاشتند و امروزه آوازه شاعران ایرانی در همه جای جهان پیچیده است؛ اغلب مردم دنیا به دانشمندان ما احترام می‌گذارند و کشور ما از گذشته تا به امروز صاحب علوم مختلف و حکمت بوده است.

حسین زاده با بیان اینکه به مرور زمان و تحت تاثیر فرهنگ غربی و دنیای مدرن، غرب زدگی در ایران رواج پیدا کرد و ما شاهد نوعی خودتحقیری شدیم، تصریح کرد: در زمان‌های گذشته بسیاری از افرادی که در کشورهای غربی تحصیل می‌کردند، تنها راه سعادت را در غربی شدن می‌دانستند و همین موضوع باعث شد تا در حاکمیت پهلوی، فرهنگ غرب در ایران نیز رواج پیدا کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد: غرب زدگی ظواهر بسیار زیادی دارد و شامل طرز لباس پوشیدن، رفتار و آداب و رسوم می‌شود، اما ساده ترین آن خودباختگی در مقابل زبان است.

وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی، حفظ فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی در جامعه پررنگ‌تر شد، افزود:خراسان مهد زبان وادب پارسی است و شاهنامه توسط شاعر بزرگ ایرانی ابوالقاسم فردوسی در این خطه سروده شده و شاعران بزرگی در این سرزمین زیسته‌اند، به طوری‌که خراسان به دلیل داشتن فرهنگی غنی در حوزه ادبیات باید پرچمدار حفظ زبان و ادبیات پارسی نیز باشد.

حسین زاده با بیان اینکه ما اکنون صاحب میراث فرهنگی درخشانی هستیم که از گذشته به دست ما رسیده و باید از آن نگهداری کنیم گفت:در طول سالیان مختلف شاهد استفاده از نام‌های بیگانه به جای استفاده از اسامی ایرانی بر سر در مراکز تجاری، مجتمع‌های مسکونی و مغازه ها بوده‌ایم، درصورتی‌که وظیفه همه ایرانیان است که این گنجینه گرانبهای زبان پارسی را حفظ کنند.

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع و در راستای نگه اری از هویت ایرانی اسلامی، برای مالکان یکی از مجتمع‌های تجاری در مشهد که نام غیرایرانی داشت کتاب شاهنامه هدیه فرستادیم و از او خواستیم تا عنوان فارسی را برای ملک خود انتخاب کند.

حسین زاده با اشاره به حمایت‌های در نظر گرفته شده برای مالکینی که نام ملک خود را به اسامی ایرانی تغییر دهند، تصریح کرد: قرار شده تا برای پیشبرد این هدف و تعین نامی مناسب با هویت ایرانی اسلامی برای مجتمع‌های تجاری یا مسکونی که نام غیرایرانی دارند، از ظرفیت اساتید برجسته دانشگاه استفاده کنیم، همچنین هر ملک تجاری که نامش تغییر پیدا کند، با حضور رسانه‌ها، جشن تغییر نام نیز خواهیم گرفت، علاوه بر این در راستای همین موضوع با همکاری شهرداری مشهد و کانون‌های فرهنگی، درخصوص مراکزی که از اسامی خارجی به نام‌های ایرانی اسلامی تغییر نام دهند در سطح شهر اکران و تبلیغات خواهیم داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین افزود: در رابطه با اهمیت و فرهنگسازی این موضوع در جامعه باید رسانه‌ها پای کار باشند و میدان‌داری کنند، همچنین مالکین نیز باید در این اقدام نگهداری از فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی را مدنظر قرار دهند.

وی با بیان اینکه این اقدام فرهنگی تازه آغاز شده و نیازمند فرهنگسازی است، توضیح داد: به استناد قانون، مالکین مجتمع‌های تجاری و مسکونی موظفند از نام‌هایی با هویت ایرانی اسلامی برای ملک خود استفاده کنند و نامگذاری اسامی غیرایرانی طبق قانون ممنوع است و ما نیز در گام نخست، به مالکین از طریق نامه نگاری اخطارهای لازم را می‌دهیم و اگر در خصوص تغییر نام از سوی مالکین اقدامی صورت نگیرد، از ابزار قانونی استفاده خواهیم کرد، اما هدف ما در ابتدا این است که در طی این مسیر گفتمان‌سازی با مالک صورت بگیرد.