Written by on
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاههای غیرانتفاعی بیکیفیت منحل میشوند، گفت: تعیین کمیتههای ویژه برای بازنگری و تأیید صلاحیت علمی رؤسا و جذب اساتید این دانشگاهها، دو اقدام ویژه در این باره است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدعلی زلفیگل در دیدار با امام جمعه مشهد ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در دو سال اخیر، در پاسخ به مطالبه امام جمعه مشهد در حوزه رسیدگی به مشکلات دانشگاههای غیرانتفاعی اظهار داشت: این یک حقیقت است که استانداردهای آموزش و پرورش در دانشگاههای غیرانتفاعی باید ارتقا پیدا کند. به همین دلیل، کمیتههای علمی فرعی ذیل نظارت مستقیم وزیر علوم تشکیل شده و نمایندگان وزیر در هیئتامنای این دانشگاه بر عملکرد آنها نظارت جدیتری دارند.
وی با بیان اینکه اصلاح اساسنامه آنها در برنامه وزارت و شورایعالی انقلاب فرهنگی است، افزود: انحلال مؤسسات بیکیفیت در دستور کار کمیسیون ماده 9 است. تعیین کمیتههای ویژه برای بازنگری و تأیید صلاحیت علمی رؤسا و جذب اساتید این دانشگاهها، دو اقدام ویژه در این باره است که تا حصول اهداف موردنظر ادامه خواهد داشت.
وزیر علوم درخصوص تکمیل پروژههای عمرانی ایجاد خوابگاههای دانشجویی بهویژه در بخش دانشجویان متأهل نیز گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم، یک الزام قانونی برای ایجاد خوابگاههای دانشجویی با محوریت متأهلین ایجاد شده و به تازگی، بیش از 120 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به همراه درآمدهای محل مولدسازی در خدمت این پروژهها قرار گرفته است. حتی بهطور خاص، دقیقاً مشخص شده که از محل مولدسازی کدام ملک یا دارایی، قرار است خوابگاههای دانشجویی ایجاد شود و امیدواریم تا دو سال آینده، تحول محسوسی در حوزه رفاهیات دانشجویان صورت بگیرد.
زلفیگل تصریح کرد: هماکنون بیش از 100 موسسه آموزش عالی در استان خراسان رضوی فعالیت دارند که در حال تلاش برای ایجاد ظرفیت جذب هیئتعلمی در آنها هستیم تا زیرساختهای علمی در حوزه نیروی انسانی تکمیل شود. انتصاب رئیس دانشگاه فردوسی از جمعیت دانشمندان یک درصد برتر جهان انجام گرفته و ایجاد ظرفیت جذب هیئتعلمی جدید به میزان 136 نفر در این دانشگاه، بخشی از این تغییرات است.
Written by on
رئیس دانشگاه دانشگاه فنی و حرفهای کشور گفت: باید اطلس مشاغل استانها تدوین شود و نیاز سنجی در واحدهای صنعتی صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، عرفان خسرویان شب گذشته در سومین کنسرسیوم مهارت و اشتغال که در سالن همایشهای دانشگاه فنی و حرفهای شهید منتظری مشهد برگزار شد،اظها رداشت: مسئله اشتغال در دنیا، جزء مسائل پیچیده دولتها و کشورهاست که با سرمایهگذاری واحدهای صنعتی گره خورده است. از یک طرف باید دولت صنایع را توسعه دهند و از سمت دیگر موانع تولید را از جلوی پای صنعتگران بردارد.
وی ادامه داد: رکن اصلی مسئله تولید، تامین نیرو و سرمایه انسانی است، در سند تحول دانشگاه فنی و حرفهای کشور برنامهریزی بر این امر شده تا تکنسینها و مهندسین حرفهای برای صنایع کشور تربت شوند که نیاز به یک برنامه جامع دارد. دانشگاه و صنعت باید با هم تعامل داشته باشند، انتظارات را مطرح کنند تا بتوانند به یک نقطه مشترک برسند و دانشجویانی که وارد دانشگاه میشوند، بعد دو سال بدانند چه آینده شغلی دارند.
خسرویان با اشاره به اینکه باید اطلس مشاغل استانها تدوین شود و نیاز سنجی در واحدهای صنعتی صورت گیرد، عنوانکرد: طبق گزارش مجامع بینالمللی، در زنجیره صنعتی از کشورهای اطرافمان عقب افتادیم، در بسیاری از شهرکهای صنعتی نیروی کار ماهر صنعتی کمتر دیده میشود و مهاجرت به کشورهای دیگر وجود دارد. اینها چالشهایی است که در مقابل صنعت وجود دارد که اگر کاری نکنیم در 5 سال آینده بحران خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه صنعتگران باید دانشگاه را خانه خود بدانند، تصریح کرد: بعد کرونا پنج حوزه محور پیشران اقتصاد در دنیا در نظر گرفته شده است. محور اول؛ طراحی و ساخت و تولید پیشرفته که سادهترین آن قطعه سازی است، که نیاز به تکنسین برق و میکانیک دارد که در دانشگاه فنی و حرفهای تربیت میشوند.
وی افزود: صنایع حمل و نقل پیشرفته و ارتباطات، حوزه فناوری اطلاعات، آی تی، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، صنعت زیست فنآوری و حوزه انرژی اعم از انرژی فسیلی و انرژیهای تجدید پذیر، از حوزههای دیگر پیشران اقتصاد آینده کشورها است. در حوزه فناوری اطلاعات در دانشگاه انجمنهای خوبی داریم و در حوزه زیست فناوری برنامه ریزی ها فعال سازی در راستای مکمل صنعت مهندسی است.
خسرویان بیان کرد: در حوزه انرژیها دسترسی کشور ما بالا است اما بسیار خام فروشی داریم، دانشگاه آمادگی ورود به این حوزه را دارد. کنسرسیوم مهارت و اشتغال، شروع همکاری دانشگاه فنی و حرفهای با صنایع است که باید آمایش برنامه درسی، اصلاح هرم هیئت علمی و اصلاح تجهیزات و آزمایشگاه ها را در برنامه داشته باشیم.
Written by on
در راستای اجرای طرح سهشنبههای امید دو مدرسه و مرکز بهداشت در شهرستان مشهد افتتاح و کلنگزنی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محسن داوری فرماندار مشهد اظهار داشت: براساس قولی که به مردم دادیم، در طرح سه شنبههای امید هر هفته یک مدرسه و هر 15 روز یک مرکز درمانی افتتاح میکنیم ، امروز نیز یک هنرستان در منطقه کشمیری افتتاح شد که دانشآموزان در مقطع متوسطه دوم از آن بهره مند میشوند و در کنار تحصیل حرفه هم میآموزند.
وی به افتتاح سومین مرکز بهداشت در شهرستان مشهد اشاره کرد و افزود: در این مرکز در کنار خدمات بهداشتی و درمانی، خدمات دندانپزشکی و آزمایشگاه ارائه میشود تا مردم زرکش هم بتواند از این خدمات درمانی بهره و این نهضت تا زمانی که مسائل و مشکلات برطرف شود ادامه دارد.
فرماندار مشهد خاطرنشان کرد: این مرکز حدود 30هزار نفر از مردم منطقه را خدمترسانی میکند که اتفاق بسیار خوب ومهمی است لذا همه عرصهها را بسیج کردیم تا مسائل بهداشتی و درمانی شهرستان را برطرف کنیم و تحول خوبی در این زمینه رخ داده است. این مرکز خدمات جامع سلامت باید شبانه روز به مردم خدمترسانی کند و نیازمند به بسیج همگانی است.
داوری تاکید کرد: افتخار میکنیم مردمی داریم که با دیانتشان همواره خود را ثابت کردند و حالا این ما هستیم که باید تعهد خود را به مردم ثابت کنیم و این درحالی است که یک مشکل اساسی در شهرستان مشهد، همه را رنج میداد. همه مردم دوست داشتند فرزندانی که در جوار امام رضا (ع) هستند، باسواد باشند و در جامعه موثر واقع شوند، امروز باسوادی فقط خواندن و نوشتن نیست و در این دوره به افراد حرفهای نیاز داریم و این مهم اتفاق نمیافتد مگر اینکه مراکز تولید حرفه را ایجاد و توسعه بدهیم لذا از مردم خواهشمندم به میدان بیایند و حضور مستمر داشته باشند. همین حضور مردم میتواند انگیزه ایجاد کند تا این مدرسه زودتر ساخته و توسعه داده شود.
هنرستان6کلاسه تا تیرماه سال آینده افتتاح خواهد شد
مدیر آموزش و پرورش منطقه تبادکان همچنین بیان کرد: دبیرستانی که قبلا از این کانکسی بود و دختران ما نیز در همین مدرسه درس میخواندند، امروز افتتاح شد و توسعه یافت.
عبداللهی با بیان اینکه تاکنون در منطقه تبادکان 3 مدرسه 4 نوبته به 2 نوبته تبدیل شدند گفت: به زودی یک مجتمع بزرگ هنرستانی به کمک و همت سازمان نوسازی مدارس، با وسعتی نزدیک به یک هکتار نیز افتتاح خواهد شد.
افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت در روستای کال زرکش
حسن کاظمی، بخشدار بخش مرکزی شهرستان مشهد به تشریح اقدامات انجام شده پرداخت و گفت: توسعه و بازگشایی معابر، تکمیل باشگاه ورزشی کمک به بسیج و مراکز فرهنگی، 16هزارمتر آسفالت، ساخت پیادهرو، آزادسازی معابر و احداث پل عابر پیاده از جمله اقدامات صورت گرفته در این منطقه است که در مجموع نزدیک به 100 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی تصریح کرد : مرکز خدمات جامع سلامت سومین پروژه پرافتخاری است که در این منطقه افتتاح شد و 2 پروژه دیگر نیز در دست افتتاح است.همچنین این هنرستان چهارمین پروژهای است که به همت بنیاد علوی ایجاد و افتتاح میشود ، این مدرسه کانکسی بود و برای دخترها جا نداشت و امروز به پسران خوش استعداد این منطقه نیز اختصاص پیدا کرده است، در حال حاضر در این مدرسه دو رشته تدریس میشود و سال آینده جمعیت آن به دوبرابر افزایش خواهد یافت.
مرکز بهداشت در تمام شئونات یک فرد دخالت دارد
عرب نژاد، مسئول مرکز بهداشت علوم پزشکی مشهد گفت: مساحت این مرکز را یک هزار وششصد متر عنوان کرد و گفت:525 متر زیربنا است و این سخت ترین مرکز بهداشتی بود چون یک بار ساخته شد اما تخریبش کردند و الان دوباره تکمیل و افتتاح شده است.
وی گفت: این مرکز در منطقه و محله ای قرار گرفته که خدمت رسانی خوبی را به مردم خواهدداشت، این منطقه 14 هزار و273 نفر جمعیت دارد.
وی ادامه داد: در این مرکز بهداشت، کارشناس تغذیه ، مشاور خانواده،کارشناس ارشد سلامت و روان ،واحد دندانپزشکی ،پزشک عمومی ،بهیار آزمایشگاه و پرستار به مردم خدمت رسانی خواهند کرد.
عرب نژاد خاطرنشان کرد: در جامعه بیماری سیل ، وبا ریشه کن شده ،فلج اطفال بسیار کم است، و اغلب خدماتی که ارائه میشود در مراکز رایگان است بنابراین امید به زندگی از 50 به 70 سال توسط این مراکز و رسیدگی آنها افزایش پیدا کرده است.
Written by on
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت:سند هوش مصنوعی در حال تدوین است که اگر اجرایی شود اتفاقات مبارکی رخ خواهد داد، در پنجره خدمات هوشمند دولت که بخشی به دانشگاهها و وزارت علوم مربوط میشود، استفاده از هوش مصنوعی مطرح است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدعلی زلفیگل امروز در افتتاحیه اجلاس روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهارداشت: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم وزارت علوم با نگاه جدیدی به مسئله راهبری علم وارد مدیریت علمی کشور شد و در این راستا اتفاقات مبارکی در عرصه علمی رقم خورد.
وی افزود: دانشگاهها و پژوهشگاهها اتاق فکر دولت هستند بنابراین یکی از برنامههای ما اجلاسهایی است که برگزار کردیم و تلاش میکنیم روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کنار هم باشند و هماندیشی کنند، مهمتر از این موارد اینکه معاونت فرهنگی وزارت علوم با همکاری معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم برنامهریزی کردند تا انجمنهای علمی دانشجویی را به شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری وصل کنند.
زلفی گل خاطرنشان کرد: آییننامهها و مقررات تصویب شده توسط ما نگاه ویژهای را به تحقیقات نیاز محور، فناوری، تاسیس شرکتهای دانشبنیان و رفع نیازهای جامعه دارد. با تاسیس سامانه نظام ایدهها و نیازها «سامانه نان» و تصویب آن در قانون مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی تمامی صنایع خصوصی و دولتی وزارتخانهها مکلفند نیازهای خود را در این سامانهها ثبت کنند و در معرض دید دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار دهند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: با مجوزی که از مراجع ذیصلاح گرفتیم معاونت فناوری و نوآوری را تاسیس کرده، در برنامهریزیها و قوانین و مقررات حاکم بر وزارت علوم مسئله تحقیقات نیازمحور، توسعه پارکها و شرکتهای دانشبنیان و اشتغال دانشبنیان را سرلوحه کار خود قرار دادیم و به صورت فصلی اجلاس روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکها را برگزار کردیم؛ ما تلاش میکنیم برنامه وزارت علوم را اطلاعرسانی کرده و هماهنگی ایجاد کنیم تا به طور جدی پای کار برنامهها باشند.
زلفیگل با اشاره به اجلاس «ارتقای نظام بهرهوری در آموزش عالی» عنوان کرد:در این راستا تلاش میکنیم بهرهوری را در آموزش عالی در عرصههای مختلف مورد بررسی قرار دهیم و هماهنگی ایجاد کنیم تا بتوانیم از امکانات موجود در آموزش عالی به نحو مطلوب استفاده کرده و دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکها را موتور پیشران اقتدار، ثروت و خدمت ملی قرار دهیم.
وزیر علوم درخصوص رشتههای نوظهور و نوپدید نیز بیان کرد: رشتههایی مانند علوم شناختی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کوانتوم و میکرو الکترونیک رشتههایی هستند که مورد توجه ویژه وزارت علوم قرار دارند و از آنها حمایتهای ویژه میکنیم.
وی تاکیدکرد: بنیاد علم ایران، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تاسیس شده و سند هوش مصنوعی نیز در حال تدوین است که اگر اجرایی شود اتفاقات مبارکی رخ خواهد داد. ما از هوش مصنوعی در راستای خدمت به مردم و ذینفعان خود استفاده میکنیم. در پنجره خدمات هوشمند دولت که بخشی به دانشگاهها و وزارت علوم مربوط میشود، استفاده از هوش مصنوعی مطرح است.
زلفیگل از اقدامات دیگر همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم دانست وگفت : بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انجمن های علمی دانشجویی به شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری متصل شوند؛ در آیین نامه های تصویب شده نگاهی به تحقیقات نیاز محور و فناوری برای تاسیس شرکت های دانش بنیان در مسیر رفع نیازهای جامعه وجود دارد.
وزیر علوم با اشاره به ایجاد سامانه نظام ایده ها و نیازها بیان کرد: در قانون مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است تا تمامی صنایع خصوصی و دولتی زیر مجموعه وزاتخانه ها مکلف هستند نیازهای خود را در این سامانه ثبت کنند تا در معرض دید دانشجویان قرار گیرد؛ همچنین استادان دانشگاه نیز طرح های تحقیقاتی و عناوین پایان نامه های دانشگاهی خود را باید در راستای نیازهای ثبت شده در این سامانه پیگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: استادان و دانشجویانی که در این مسیر حرکت کنند مورد حمایت ویژه قرار خواهند گرفت و بخش قابل توجهی از ظرفیت تحقیقاتی کشور در راستای نیازهای جامعه قرار گیرد. همچنین به محققان و دانشمندان علوم پایه و علوم انسانی نیز نگاه ویژه ای داریم تا از ظرفیت برنامه توسعه هفتم کشور به خوبی بهره ببریم. احکام بسیار اثر گذاری نیز در این برنامه مصوب شده که با عملیاتی شدن آن گام های موثری در مسیر پیشرفت آموزش عالی کشور برداشته میشود.
زلفیگل اذعان کرد: خوشبخاته همانگونه که رییس جمهور فرمود دانشگاهها و پژوهشگاهها باید اتاق فکر دولت قرار گیرند، یکی از برنامه هایی که در این اجلاس پیگیری میشود، هم اندیشی و اشتراک نظر و تبادل آرا میان روسای دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه ها است تا در این مسیر کمترین چالش را داشته باشیم.
دانشگاه فردوسی مشهد تمدن ساز میشود
مسعود میرزایی، شهرابی سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه این اجلاس درجمع روسا واساتید اظهارکرد: تلاش ها بر این است این دانشگاه در مسیر تمدن سازی گام بردارد، به همین دلیل زیست بوم نوآوری شرق کشور در چند ماه گذشته ایجاد شد تا در حوزه فناوری و نوآوری در شرق کشور سرآمد باشیم.
وی افزود: این دانشگاه سعی دارد مطالبات رهبری همچون جریان سازی و رشد فعالیت های فرهنگی، علمی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی در مولفه های رشد اقتصادی و علمی را در این دانشگاه به سرانجام برساند و قرار است مانند دانشگاه های نسل چهارم با توجه به ظرفیتهای شهر مشهد و استان خراسان رضوی در دولت سیزدهم به نتیجه برسانیم.
میرزایی تصریح کرد: صنایع معدنی و فولادی، صنایع غذایی، خلاق فرهنگی با ظرفیت ویژه که در این دانشگاه وجود دارد میتواند در تامین اهداف این دولت موثر باشد و از سوی دیگر به واسطه نزدیکی به منطقه خواف که همچون عسلویه، بتوانیم در ایجاد ارزش افزوده در منطقه شرق کشور موثر باشند تا معدن به جای نفت و پیگیری امنیت غذایی در راستای نیات رهبری به نتیجه برسد.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: این دانشگاه در سال 1328 تاسیس شد و جز دانشگاه های جامع برتر کشور است که بیش از 800 عضو هیات علمی و نزدیک به 25 هزار دانشجو دارد.
وی از تاسیس پردیس در این دانشگاه خبرداد و گفت: قصد داریم با تاسیس پردیس فناوری، با به کارگیری دانش آموختگان فردوسی مشهد در ایجاد ارزش افزوده نقش آفرینی کنیم.
میرزایی ادامه داد: این دانشگاه 800 عضو هیات علمی دارد که حدود 500 نفر از آنان استاد و استادیار هستند و همچنین 25 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند که حدود 2 هزار نفر از آنان دانشجوی بین المللی دانشگاه هستند.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت:در حوزه فرهنگی نیز برنامه مدون فرهنگی تدوین کرده ایم که آن را عملیاتی خواهیم کرد، در حال حاضر 100 مرکز آموزش عالی در استان خراسان فعال هستند که دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان نماینده وزارت علوم شبکه سازی مبسوطی داشته باشد و خروجی خوبی برای آموزش عالی داشته باشیم.
Written by on
رئیس اداره محیط زیست سلامت و ایمنی شهرداری مشهد از بروزرسانی سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر مشهد با همکاری دانشگاه فردوسی خبر داد.
محمد پذیرا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهد اظهار داشت: در راستای اقدامات عملی و تأثیرگذار در کاهش آلودگی هوا، شهرداری مشهد برای داشتن بانک اطلاعاتی مناسب دو اقدام را عملی کرده است.
وی تصریح کرد: نخستین اقدام، ایجاد ایستگاههای سنجش هوای مشهد بوده است؛ از حدود 23 ایستگاه سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد، 11 ایستگاه متعلق به شهرداری است که به صورت کاملا دقیق کیفیت هوا را پایش میکنند و اطلاعات آن در لحظه در اختیار مردم قرار میگیرد.
پذیرا ادامه داد: دومین اقدام، ایجاد بانک اطلاعاتی آلودگی هوای مشهد است؛ براساس قراردادی که بین شهرداری مشهد و دانشگاه فردوسی به امضا رسید، سیاهه آلودگی هوای شهر مشهد به عنوان نخستین کلانشهر کشور بهروزرسانی شده است.
رئیس اداره محیط زیست سلامت و ایمنی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: انجام معاینه فنی رایگان برای تاکسیها، انجام معاینه فنی برای خودروهای حملبار تحتنظارت شهرداری با 50 درصد تخفیف، نوسازی و بازسازی ناوگان تاکسیرانی، نوسازی موتورسیکلتهای شهر با اجرای پرداخت تسهیلات خرید موتورسیکلت برقی، جایگزینی موتورسیکلتهای مدیریت شهری بهویژه در بخش فضای سبز با موتورسیکلتهای برقی و اجرای حجم بالای درختکاری در کمربند سبز مشهد در حوزه جنوب و شمال، بخشی دیگری از اقدامات شهرداری و اداره محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا بوده است .
وی یادآور شد: متاسفانه امسال 17 روز از هوای دارای شرایط خاص مشهد مربوط به ریزگردها بوده است و براساس اطلاعاتی که به دست آمده 52 درصد از کانون این ریزگردها منابع داخل استان است و شهرداری در این زمینه نمیتواند کاری انجام دهد.
پذیرا اظهار کرد: براساس دادههای ایستگاههای سنجش کیفیت هوا، از ابتدای سال تا امروز مشهد فقط 14 روز هوای پاک داشته است و 75 روز هم در این مدت هوا در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار داشته است، همچنین 9 روز ناسالم برای همه گروهها و 1 روز خطرناک و 2 روز بسیار ناسالم را هم در سال 1402 تجربه کردیم و 205 روز از سال، هوای شهر مشهد قابل قبول بوده است.