Written by on
چاپارطوس /خراسان رضوی رییس جامعه هتلداران استان خراسان رضوی گفت: ۶۰ درصد از هتلهای شهر مشهد تعطیل مطلق شدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از جامعه هتلداران ایران، امیر سزاوار، وضعیت هتلهای شهر مشهد را اسفناک خواند و اظهار کرد: گردشگری در مشهد کاملاً به گردشگری زیارتی وابسته است. در نتیجه، در دوران کرونا با رکود گردشگری زیارتی، ضربه بزرگی به صنعت هتلداری استان خراسان رضوی و شهر مشهد وارد شد.
او افزود: هتلهایی که هنوز تعطیل نشدهاند، هیچ سودآوریای ندارند و صرفاً به دلیل تامین نیازهای محدود به اقامتگاه، فعالیتهایشان را متوقف نکردهاند. باز بودن هتلها هزینههای جاری مشخص و عمدتا سنگینی دارد، این هزینهها در صورتی که ضریب اشغال هتلها حداقل ۵۰ درصد باشد و نرخهای مصوب از مسافران دریافت شود، تامین خواهد شد، در چنین شرایطی فقط از پس هزینههای جاری برمیآییم و به سودآوری و درآمدزایی نمیرسیم. بماند که هزینه استهلاک و به اصطلاح خواب سرمایهای را که در هتلهای بیرونق متوقف شده است، در نظر نگرفتهام.
او فعالیت اقامتگاههای دولتی را معضل دانست و گفت: بسیاری از هتلها و مراکز اقامتی در کشور و از جمله در استان خراسان رضوی و شهر مشهد در اختیار بخش خصوصی نیست. از ارگانهای نظامی و انتظامی گرفته تا نیمهدولتیهایی مانند بیمه و تامین اجتماعی و دادگستری اقامتگاه دارند. در چنین شرایطی چه جایی برای فعالیت بخش خصوصی میماند؟ ضمن اینکه آن ارگانها و سازمانها هم هیچ کدام موفق نبودند و سودآوری نداشتند، یعنی نه خودشان در درآمدزایی موفق شدهاند و نه فضا و بازار را در اختیار بخش خصوصی که باید موتور محرک صنعت گردشگری باشد، قرار دادهاند.
رییس جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی با اشاره به اظهارات اخیر رییس جمهور در دفاع از عملکرد دولت در گردشگری، اظهار کرد: نمیدانم آقای رییسجمهور از چه منظری به صنعت گردشگری نگاه میکنند که از عملکرد دولت در این بخش ابراز رضایت کردهاند؟ کاش میدانستیم ایشان چه چیزی را به عنوان موفقیت مد نظر دارند. زمانی میتوانیم در مورد این عملکرد اینطور قاطعانه سخن بگوییم که آمارهای دقیق، آن هم آماری که حاصل کار کارشناسی گروههایی بیرون از بدنه دولت باشد، موفقیت در بخش گردشگری را تایید کند. در یک سال و چند ماه گذشته که کشور با معضل کرونا روبهرو بوده است، دولت چه کمکی به خسارتدیدگان این صنعت کرد؟ آیا بستههای حمایتی را باید ملاک قرار دهیم؟ همان بستههایی که خیلی از آنها اصلا اجرا نشد و آنهایی هم که اجرا شد، راه به جایی نبرد؟
او ادامه داد: گاهی میبینم که در جراید و رسانهها گفته میشود باید راهکارهایی برای بازگشتن صنعت گردشگری به قبل از شیوع کرونا داشته باشیم. پرسش من این است آیا اوضاع صنعت گردشگری قبل از شیوع کرونا مطلوب بود؟ آیا قبل از شروع کرونا گردشگری ایران با کشورهای دیگر، از جمله کشورهای منطقه مانند ترکیه و ... قابل قیاس بود!؟
سزاوار در بیان مهمترین موضوعی که دولت آینده در بخش گردشگری باید به آن توجه داشته باشد، گفت: در دهههای گذشته تجربه نشان داده است که دولت در هر بخشی که سعی کرده خودش امور را در دست بگیرد و متصدی اجرای طرحهای توسعه باشد، شکست خورده است. بنابراین اولین کار باید این باشد که تصدیگری دولت در بخش گردشگری به طور کامل حذف شود. تصدیگری دولت در بخش گردشگری نه تنها کاری از پیش نمیبرد، بلکه مانع از پیشرفت این صنعت میشود، کما اینکه در تمام سالهای گذشته در دولتهای مختلف، شاهد عدم موفقیت این صنعت در کشور بودهایم.
Written by on
چاپار طوس/خراسان رضوی مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: تا کنون نزدیک به ۶۰۰۰ تن گندم با ارزش ۳۱ میلیارد و ۲۱۱ میلیون ریال در سطح استان به صورت تضمینی خریداری شده است که ۱۰ درصد این مبلغ به حساب گندمکاران واریز شده است.
حمیدرضا نوری در گفتوگو در خصوص خرید تضمینی گندم در استان اظهار کرد: خرید تضمینی گندم از ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری از شهرستان گناباد آغاز شده است. در حال حاضر خرید تضمینی گندم در شهرستانهای گناباد، بجستان و تربت حیدریه، تایباد، سبزوار و رشتخوار در حال انجام است.
وی افزود: تا امروز نزدیک به ۶۰۰۰ تن گندم با ارزش ۳۱ میلیارد و ۲۱۱ میلیون ریال در سطح استان به صورت تضمینی خریداری شده که تاکنون ۱۰ درصد این مبلغ به حساب گندمکاران واریز شده است.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: در زمینه خرید تضمینی گندم از بین ۶۰ مرکز پیشبینی شده تاکنون ۱۷ مرکز در استان فعال شده است که از این تعداد ۹ مرکز در حال حاضر خرید تضمینی گندم را انجام میدهند.
نوری در خصوص قیمت پایه تضمینی خرید گندم بیان کرد: قیمت پایه خرید تضمینی گندم با احتساب ۴ درصد افت مفید و ۱ درصد افت غیر مفید ۵۰ هزار ریال است. اداره غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی سعی دارد که در کوتاهترین زمان ممکن وجه خریداری شده را به حساب کشاورزان واریز نماید.
وی اضافه کرد: درخواست میشود تا کشاورزان قبل از مراجعه به مراکز خرید به سامانه پهنهبندی سازمان جهاد کشاورزی مراجعه کرده و مشخصات خود را ثبت نمایند و با کارت ملی و شماره حساب بانک کشاورزی به نام خود به مراکز خرید مراجعه کنند.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود از مجموع ۲۶۸ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت بیش از ۲۲۰ هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری و ذخیرهسازی شود.
نوری افزود: یک میلیون و پانصد هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی گندم در استان وجود دارد که این مقدار شامل سیلوهای بتنی و فلزی بخش دولتی و خصوصی، سیلوها و انبارهای مکانیزه و نیمه مکانیزه جوار کارخانجات آرد میشود.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، رییس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: سه میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه جوجهریزی ظرف دو ماه نخست امسال در مرغداریهای این شهرستان انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۰ درصد بیشتر است.
ولیالله جغتایی افزود: تامین به موقع نهادههای طیور و توسعه زنجیره صنعت مرغ از عوامل رغبت مرغداران سبزواری به افزایش جوجهریزی بوده که به افزایش حجم تولید گوشت مرغ و عرضه آن به بازار شده است.
وی مدت زمان هر دوره جوجهریزی ۶۰ تا ۷۰ روز ذکر و بیان کرد: مجوز جوجهریزی برای واحدهای مرغداری در صورت رعایت ضوابط بهداشتی و در نظر گرفته شدن فاصله زمانی بین دو دوره جوجهریزی، برای دوره بعدی صادر میشود.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار به نظارتهای لازم بهداشتی و تخصصی بر فعالیت حرفهای پرورشدهندگان طیور از جمله مرغ نیز اشاره و بیان کرد: همه اطلاعات مربوط به فرایند پرورش مرغ شامل جوجهریزی، واکسیناسیون، بروز و درمان بیماریهای طیور هماینک در "سامانه پایش و مراقبت بیماریهای طیور" ثبت میشود.
فعالان صنعت مرغداری در سبزوار با تولید سالانه ۳۰ میلیون قطعه مرغ، یک چهارم گوشت مرغ مصرفی را در خراسان رضوی تولید و تامین میکنند.
۳۶۵ واحد مرغداری گوشتی و ۱۲ واحد مرغ تخمگذار در سطح این شهرستان دایر و فعال است.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر بورس اوراق بهادار خراسان شامل بازار سهام ۲ استان خراسان رضوی و خراسان شمالی گفت: شاخص کل قیمت در بورس خراسان طی اردیبهشت ماه امسال یک میلیون و ۱۵۴ هزار و ۸۴۵ واحد بود که نسبت به فروردین ماه افت کرد.
حسین خدادوست افزود: در فروردین ماه امسال شاخص کل قیمت در بورس خراسان یک میلیون و ۲۱۹ هزار و ۵۹۰ واحد بود.
وی اضافه کرد: در اردیبهشت ماه امسال ۹۳۰ میلیون سهم به ارزش هفت هزار و ۱۸۲ میلیارد ریال در بازار بورس اوراق بهادار ۲ استان خراسان رضوی و خراسان شمالی معامله شد که متوسط ارزش خرید و فروش روزانه در این بازار ۳۵۹ میلیارد و ۹۷ میلیون ریال بود.
مدیر بورس اوراق بهادار خراسان گفت: این در حالی است که ارزش سهام خرید و فروش شده در طول فروردین ماه امسال در این بورس هفت هزار و ۶۷۹ میلیارد ریال ثبت شد.
خدادوست افزود: در اردیبهشت ماه امسال ۲۵۲ کارگزاری و ۱۴ شرکت استانی در معاملات این بازار شرکت کردند که ارزش بازاری شرکتهای ثبت شده ۸۳۲ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال بود.
Written by on
چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: مبارزه با آفت ملخ بومی از ابتدای امسال تاکنون در سطح هزار و ۳۷۰ هکتار از کشتزارها و باغهای این استان صورت گرفته است.
فاطمه حلاجنیا اظهار داشت: رصد و پایش کانونهای ملخ که احتمال تکثیر جمعیت این حشره و تبدیل به آفت در آنها وجود دارد، در دستور کار جهاد کشاورزی خراسان رضوی قرار داشته و با جدیت در حال انجام است.
وی ملخ بومی خراسان رضوی را شامل ۲ گونه "مراکشی و ایتالیایی" ذکر و بیان کرد: هر سال اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از طغیان این حشره و تبدیل آن به آفت محصولات کشاورزی، در سطح وسیعی از پهنه های استان صورت میگیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: با این وجود، کشاورزان و باغداران نیز باید هوشیار باشند تا در صورت مشاهده تحرک آفتگونه جمعیت ملخ، هرچه سریعتر موضوع را به نزدیکترین اداره شهرستانی جهاد کشاورزی برای مبارزه با این حشره اطلاع دهند.
حلاجنیا تاکید کرد: اطلاعرسانی سریع و بههنگام کشاورزان، عشایر و چوپانان موجب میشود تا اقدام سریع و مناسب در نخستین مرحله شکلگیری کانون ملخ انجام شده و مبارزه موثر برای ریشهکنی آفت انجام شود.
ملخ، در پی افزایش بارندگی که پس از یک دوره خشکسالی صورت میگیرد، تحریک شده و برای تولید مثل به حالت طغیان درمیآید. در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخها برای پیدا کردن غذا به مهاجرت جمعی دست میزنند و با حمله به مزارع زیانهای بسیاری وارد میکنند.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.