فراهم شدن اشتغال ۱۱۰۰ نفر در زمینه تولید قارچ در کاشمر

چاپارطوس/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: تولید قارچ در این شهرستان توانسته زمینه اشتغال برای ۱۱۷۰ نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم کند.

محمد شجعی در گفت‌وگو  6179667_20210424-04Aprth_1اشاره به اهمیت تولید مواد خوراکی مفید و مورد نیاز مردم اظهار کرد: قارچ یک محصول مفید و پرطرفدار در سبد غذایی خانوارها به شمار می‌رود و به دلیل تقاضای بالا؛ بازار فروش خوبی دارد از این رو ارتقای کیفیت در این محصول اولویت تولید در این مدیریت است.

وی بیان کرد: تولید، بسته‌بندی، فرآوری و بازار فروش همچون یک زنجیره مهم در حوزه کشاورزی به شمار می‌رود که با یک مدیریت درست اگر این موانع رفع شود بسترهای مناسب برای تولید بالا و اشتغال‌زایی فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۲۰۰ تُن قارچ در کاشمر تولید می‌شود، توضیح داد: این شهرستان با داشتن زنجیره تولید، بسته‌بندی و فرآوری قارچ یکی از شهرستان‌های پیشرو در زمینه تولید قارچ خوراکی است و سالانه این مقدار محصول در ۱۳۰ واحد پرورش قارچ و زنجیره‌ها تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: با فعالیت ۱۳۰ واحد پرورش قارچ در این شهرستان زمینه اشتغال برای ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۲۰ نفر به صورت غیر مستقیم فراهم شده است.

وی در ادامه مطرح کرد: اما شیوع همه گیری کرونا و تعطیلی واحدهای صنفی از جمله آشپزخانه‌ها و فروشگاه‌های غذای آماده سبب شد تولیدکنندگان قارچ‌های خوراکی از خسارت مالی بی‌نصیب نمانند؛ مصرف و تقاضا کاهش یافت از این رو تولید دچار ضرر مالی می‌شود.

ارتقای سطح آموزش کشاورزان برای جلوگیری از خسارت‌های حمله کرم خراطان به درختان گردو در کاشمر

شجعی در ادامه با تاکید بر ارتقای سطح آگاهی کشاورزان برای تولید بهتر محصولات باغی و کشاورزی نیز اظهار کرد: فعالیت در حوزه کشاورزی با خسارات احتمالی زیادی از جمله آفات، شرایط جوی نابسامان، عدم کود دهی درست و به موقع، استفاده نادرست از سموم و ... همراه است که برای رفع این مشکلات باید آموزش‌های لازم به کشاورزان داده شود.

وی در ادامه به آفت کرم خراط اشاره کرد و افزود: در سال جاری با توجه به گرم شدن زود هنگام و تدریجی هوا فعالیت لاروهای کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده است؛ این لاروها علاوه بر ایجاد خسارت، بیشتر به بافت‌های چوب و آبکش درخت حمله می‌کند و در طول سال جاری تبدیل به حشره کامل می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر عنوان کرد: برای جلوگیری از این آفت می‌توان در طول فروردین و اردیبهشت ماه برای دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت که با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است را با استفاده از سیم مفتولی نرم و قابل انعطاف نسبت به نابودی لاروها مهار کرد، همچنین تقویت درخت علاوه بر افزایش عملکرد و کیفیت محصول تولیدی در کاهش خسارت کرم خراط نیز بسیار تاثیر گذار است.

وی بیان کرد: کرم خراط اغلب به درختانی که در معرض تنش کم آبی قرار گرفته باشند، خسارت وارد می‌کند از این رو کشاورزان باید با آموزش دیدن از آبیاری اصولی در اراضی باغی استفاده کنند.

آغاز کشت نشایی پیاز در شهرستان جوین

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: کشت پیاز در این شهرستان آغاز شده و حدود 100 هکتار آن نیز به روش نشایی در مزارع کشت می شود.

علی اکبر قارزی اظهار کرد: کاشت پیاز بصورت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب و نهاده های مورد نیاز نیز باعث افزایش بهره وری منابع آب و خاک نیز خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه سطح ابلاغی کشت پیاز برای شهرستان 180 هکتار اعلام شده، افزود: پیش بینی می شود کشت این محصول با توجه به بالا بودن میانگین برداشت در هر هکتار به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.

قارزی بیان کرد: پیاز به دو صورت مستقیم و نشایی کشت می شود؛ در کشت مستقیم بذر پیاز در فصل پاییز و زمستان در زمین کشت می شود ولی در کشت به روش نشایی بذر در اسفند ماه در خزانه کشت می شود و بعد از جوانه زدن و رسیدن به مرحله سه برگی در اردیبهشت ماه ، پیاز را وارد زمین اصلی می کنند.


وی با بیان اینکه در روش کشت مرسوم که بصورت کشت مستقیم بذر است، کشاورزان با محدودیت‌های زیادی روبرو هستند، گفت: افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش مصرف سموم و استفاده همزمان از روش‌های نوین آبیاری در کشاورزی از مهمترین مزایای کشت نشایی است.

photo_2021-04-21_10-25-51photo_2021-04-21_10-25-25photo_2021-04-21_10-25-47photo_2021-04-21_10-25-44photo_2021-04-21_10-25-40photo_2021-04-21_10-25-32

آتش‌سوزی انبار علوفه در جوین بالغ بر یک میلیارد ریال خسارت برجاگذاشت

مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: آتش‌سوزی انبار علوفه در یکی از روستاهای این شهرستان بالغ بر یک میلیارد ریال خسارت برجاگذاشت.
علی اکبر قارزی در گفت و گو با چاپارطوس خراسان رضوی اظهار کرد: آتش‌سوزی در انبار علوفه یونجه در یکی از روستاهای بخش رازی این شهرستان متاسفانه بالغ بر یک میلیارد ریال خسارت به بار آورده است که به همت نیروهای آتشنشانی و و کمک های مردمی اطفاء حریق شد.
وی افزود: در این حادثه علاوه بر تعداد ۲۰۰۰ بسته علوفه ی یونجه و تعداد 2 هزار بسته علوفه ی کاه خساراتی به دوربین های مدار بسته و ادوات کشاورزی وارد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با بیان اینکه این شهرستان دارای بیش از 140هزار راس دام سبک و هشت هزار راس دام سنگین است از دامداران خواست با توجه به بالا بودن قیمت نهاده ها و جلوگیری از به بار آمدن چنین خساراتی نسبت به بیمه دام خود اقدام نمایند.

سکونت 550 خانوار عشایر در کاشمر

مدیر عامل شرکت تعاونی عشایر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: درحال حاضر 550 خانوار عشایر با جمعیت سه هزار نفر در این شهرستان سکونت دارند.

 

چاپارطوس خراسان رضوی، محمد رضا فارسیان اظهار کرد: عشایر از دیرباز در این شهرستان سکونت داشته و در چندین منطقه "ترشیز" به کار دامداری و دامپروری مشغول هستند.

 

وی افزود:عشایر در کاشمر یک مجموعه فعال و تولید کننده محصولات دامی می باشند که علاوه بر امرار معاش و اداره زندگی سهم مهمی در تأمین گوشت قرمز و فرآورده های دامی دارند.

 

فارسیان بیان کرد: این عشایر با نام قبایل مختلف همچون تیموری، چهلسر، کرمانی، برغمانی، رضایی و صفایی در مناطق فرح آباد، حاجی رجب، کلاته نای، گندم بر و اوندر سکونت دارند.

 

وی با اشاره به تعداد 35 هزار راس دام سبک و 600 نفر شتر در منطقه اداره امور عشایر شهرستان کاشمر توضیح داد:این شرکت تعاونی به منظور خدمات دهی بهتر و بیشتر به عشایر در سال 1396 تاسیس و بر همین اساس عشایر را ساماندهی و زمینه حمایت و هدایت این مجموعه تولید کننده بوجود آمده است .

 

مدیر عامل شرکت تعاونی عشایر بیان کرد: این شرکت تعاونی از ابتدای سال 1396 فعالیت اجرایی خود را در قالب سازماندهی و عضوگیری آغاز و نسبت به تأمین نیازهای دامی و رفاهی اعضا و استقرار شرکت آغاز کرده است که از فعالیت های آن می توان به توزیع 9502 تن کنسانتره، توزیع 3152  تن جو داخلی و خارجی، توزیع 690 تن آرد، توزیع 100 تن سبوس و تفاله چغندر، پرداخت 38 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره، انجام تعداد 3000 نفر ساعت کار آموزشی ترویجی در حوزه دامپروری و اصلاح نژاد دام و آبرسانی با تانکر بصورت ماهانه به مناطق عشایر نشین اشاره کرد.

موفقیت زعفران کار کاشمری در تولید زعفران ارگانیک

چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از موفقیت زعفران کار این شهرستان در تولید زعفران ارگانیک خبر داد.

محمد شجعی اظهار کرد: زعفران کار کاشمری با استفاده از توصیه های آموزشی اداره آموزش و ترویج جهاد کشاورزی این شهرستان در سال 1399 موفق به تولید زعفران ارگانیک شده است.

وی افزود:پس از ارسال نمونه زعفران تولیدی به یکی از آزمایشگاه های مجهز و پیشرفته کشور مشخص شد محصول تولید شده با درصد سموم بسیار پایین و حداقلی کاملا بصورت ارگانیک تولید و خریداران هر کیلو از این محصول را حدود 150 میلیون ریال خریداری می کنند.

شجعی بیان کرد: اداره آموزش و ترویج جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر برنامه دارد در سال جاری برای همه کشاورزان زعفران کار متقاضی آموزش های لازم در جهت تولید محصول بیشتر و باکیفیت تر در اختیار آنان قرار دهد.