Written by on
مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: محدودیت شدید منابع آبی در کشور ایجاب میکند که به منظور صرفهجویی در مصرف این سرمایه ملی در حوزه کشاورزی کاشت نشاء کاری ترویج یابد از این رو کاشت نشای جالیزی در این شهرستان با افزایش روبرو بوده است.
محمد میری در گفتوگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۳۵ میلیون نشای خربزه و هندوانه در ۳۲ واحد گلخانهای به مساحت هشت و نیم هکتار در این شهرستان تولید شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد.
وی با اشاره به مزایای کشت نشایی افزود: صرفه جویی در مصرف آب، مدیریت مطلوبتر آفات و بیماریها، تقویت سیستم ریشهبندی گیاهان، افزایش عملکرد، تراکم مناسب بوته و استفاده کارآمدتر از زمین و عدم نیاز به تنک کردن، حذف آسیب فیزیکی و حداقل توقف رشد در مرحله انتقال به مزرعه، یکنواختی بیشتر در محصول که به طور معمول در کشت مستقیم کمتر مشاهده میشود، صرفهجویی در مصرف بذر، کاهش هزینه برای نیروی انسانی و تولید و عرضه محصول به بازار پیش از موعد معمول (زودرس) از مهمترین مزایای این نوع کشت است.
میری ادامه داد: افزایش بهرهوری آب به معنی افزایش میزان عملکرد به ازای آب مصرفی است و استفاده از روش کشت نشائی محصولات جالیزی راهی است که میتواند موجب صرفهجویی 10 تا 15 درصدی آب شود.
وی با توضیح اینکه استفاده از روش کشت نشائی مرحله کاشت گیاه را کوتاه میکند و از این طریق آب کمتری مصرف میشود، مطرح کرد: استفاده از این روش در کشت علاوه بر کاهش آب، مصرف نهادهها را نیز کم کرده، به نحوی که میزان مصرف بذر محصولات جالیزی در هر هکتار به یک ششم تنزل یافته، همچنین هزینه برخی از عملیاتهای زراعی مانند وِجین نیز با استفاده از روش کشت نشائی کاهش قابل توجهی دارد.
مدیر جهادکشاورزی تایباد عنوان کرد: صرفه جویی اقتصادی در استفاده از روش کشت نشائی در هر یک از محصولات جالیزی متفاوت است چرا که هزینه بکارگیری این روش در کاشت محصولات تابعی از تعداد نشاء مورد استفاده است، به طور مثال در محصولاتی مانند هندوانه و خربزه تعداد نشای مصرفی حدود ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ در هکتار است که هر کدام میزان هزینه اقتصادی متفاوت دارند اما، در همگی این محصولات صرفه جویی 10 تا 15 درصدی آب با استفاده از روش کشت نشاء اتفاق میافتد که از اولویتهای این مدیریت بشمار میرود.
وی یکنواخت و منظم بودن سطح مزرعه، ر عایت فاصله بوتهها، صرفهجویی در تعداد دفعات وِجین و آبیاری مزرعه، تولید محصول یکدست، خاصیت انبارداری بالا و برداشت زود هنگام به همراه قیمت مناسب را از دیگز مزایای کشت نشایی اعلام کرد و افزود: برداشت زود هنگام سبب شده محصولاتی که با این روش کشت میشوند از بازارپسندی خوبی برخوردار شده و سود بیشتری را عاید کشاورزان کنند.
میری بیان کرد: 80 درصد سطح کشت جالیز این شهرستان به روش مالچ پلاستیکی کشت میشود و میانگین تولید هندوانه و خربزه در هر هکتار به ترتیب ۳۵ و ۱۵ تُن است. سالانه بیش از ۵۰۰ تُن انواع محصولات جالیزی در این منطقه تولید میشود و ۶۵ درصد محصولات گلخانهای این شهرستان به نشای خربزه و هندوانه اختصاص دارد.
انتهای پیام
خبرنگار، شوکت سالاری
Written by on
محصول نخستین باغ گلخانهای جغتای روانه بازار شد.
به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی جغتای گفت: محصول برداشت نوبرانه زردآلو از نخستین باغ گلخانه ای جغتای روانه بازار شد.
خلیل شایستگان افزود: این گلخانه که در مساحتی به وسعت ۳۰۰مترمربع ساخته شده است که در اوایل اردیبهشت امسال محصول نوبرانه اش برداشت شد.
وی با اشاره به مزایای کشت گلخانه ای ادامه داد: این نوع کشت روشی مطمئن برای کاهش مصرف آب، افزایش بهره وری و ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای جوانان و کار آموختگان کشاورزی است.
شایستگان افزود: افزایش تولید در واحد سطح، تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصول تولیدی و صرفه جویی در مصرف آب از دیگر مزایای کشت گلخانه ای است.
انتهای پیام
Written by on
رئیس اداره تعاون روستایی تایباد گفت: با رویکرد جدید سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی در خصوص فعالیت فروشگاههای تعاونی مصرف روستایی، اولین فروشگاه در روستای سعدآباد، شهر کاریز در بخش مرکزی این شهرستان به بهرهبرداری رسید.
باقر خدادادی در گفتوگو با چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: این فروشگاه تعاونی مصرف روستایی با هدف بهرهمندی روستاییان و اقشار آسیبپذیر از کالاهای اساسی افتتاح شده و فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به طرح مشارکت روستاییان در افتتاح این شرکت تعاونی افزود: یکی از مهمترین دستور کارها و اولویتهای شبکه تعاون روستایی در سال 99 راهاندازی این فروشگاهها در روستاهاست که در همین راستا اولین فروشگاه به همت هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی سعدآباد تجهیز و به بهرهبرداری رسید.
خدادادی بیان کرد: در شرایطی که دولت به دنبال ثبات و تنظیم قیمتهاست، نقش زنجیره توزیع، اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ در این راستا مکاتبات مختلفی با اداره صمت برای تأمین کالاهای اساسی و مورد نیاز قشر آسیبپذیر و متوسط در شهرستان انجام شده و توافقهای اولیه برای توزیع کالاهای اساسی به خصوص کالاهای مشمول طرح تنظیم بازار از قبیل شکر، روغن، برنج و سایر اقلام مورد نیاز روستاییان از طریق فروشگاههای تعاون روستایی صورت گرفته و طی روزهای آینده شکر و 40 تن روغن نباتی با قیمت مصوب در فروشگاههای شرکتهای تعاونی روستایی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
وی رسیدن به رفاه اجتماعی و توسعه پایدار در سطح روستاها را از مهمترین اهداف این شرکت تعاونیها ذکر کرد و گفت: همچنین کاهش رفت و آمد روستاییان به مرکز شهر و بخشهای تابعه، صرفهجویی در وقت و هزینه آنها و خرید با قیمتهای مصوب و مناسب از دیگر مزیتهای راهاندازی فروشگاههای تعاونی مصرف روستایی است.
رئیس اداره تعاون روستایی تایباد عنوان کرد: در گذشته شرکت تعاونی مصرف در روستاهای کرات، سعدآباد، پلبند، استای و مشهدریزه این شهرستان فعالیت داشته که مدتهاست به دلیل عدم حمایت مالی غیرفعال شدهاند و در حال حاضر فقط یک فروشگاه محلی روستایی در پلبند دایر است که با توجه به نیاز روستاییان به وجود این فروشگاهها اولین شرکت تعاونی مصرف روستایی در سال جدید افتتاح شد که امید است بقیه نیز به همت روستاییان به بهرهبرداری برسند.
انتهای پیام
خبرنگار، شوکت سالاری
Written by on
مدير جهاد كشاورزي فریمان گفت: مبارزه با آفت سن گندم و جو در سطح ۹هزار هكتار از مزارع اين شهرستان انجام شد.
به گزارش خبرگزاری چاپارطوس خراسان رضوی ،مهندس علی کاظمی گفت: در سال زراعي كنوني اين شهرستان با داشتن ۷هزار و ۲۰۰هكتار گندم آبی و هزار و ۸۰۰هكتار جو يكي از قطب هاي توليد غلات در استان است.
وی افزود: كشاورزان بايد متوجه باشند كه فرصت مبارزه اندك است و بايد از هر فرصت و زماني براي مبارزه با اين آفت استفاده كنند.
مدير جهاد كشاورزي فریمان گفت: زماني كه بارندگي و باد وجود دارد نمي توان سم پاشي را ادامه داد اما كشاورزان بايد با توجه به شرایط پایدار این روزها نهايت بهره برداري را داشته باشند.
کاظمی بر لزوم مبارزه با سن گندم پيش از تخم ريزي اين آفت تاكيد كرد و افزود: بايد از تخم ريزي سن مادر جلوگيري كرد چرا كه هر سن مادر مي تواند تا 70 تخم بگذارد.
وی گفت: امسال برای مبارزه با آفات با توجه به بارندگی های سال جاری و رطوبت خاک و بروز انواع بیماری های قارچی زمين هاي زير كشت غلات اين شهرستان مبارزه عليه زنگ گندم و سفيدك نیز انجام شد و در سال زراعي كنوني هم در ۳۰درصد از مزارع غلات فریمان مبارزه عليه سن گندم، شته و سفيدك انجام شده است.
وی در پایان با بیان این که ۱۸ هزار هکتار گندم دیم نیز در شهرستان فریمان کشت می شود از کشاورزان خواست تا نسبت به مبارزه با سن گندم اقدام نمایند.
سن گندم مهمترين آفت گندم و جو است كه از نشاسته گندم یا جو تغذیه می کند و در نهایت محصولی که عاید کشاورز می شود دانه های چروکیده و سن زده است.
انتهای پیام
Written by on
مدیر شهرکهای صنعتی نیشابور و فیروزه گفت: جهش تولید در منطقه نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران بر قابلیتهای داخلی خود تکیه دارد و از تحریها هراسی ندارد.
مهندس حسین سراج در گفتوگو با خبرنگار چاپارطوس خراسان رضوی، اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال گذشته تحت عنوان سال رونق تولید به نظر میرسد در سال جدید باید گامهای برداشته شده در مسیر «رونق تولید» در سال ۹۸ با یک جهش همراه شود جهشی که آثار آن در زندگی مردم ملموس باشد.
وی با اشاره به تحلیل شعار امسال افزود: مقام معظم رهبری با تحلیل و ارزیابی شعار سال 98 تعیین «رونق تولید» و ارزیابی مثبت آن در فعالیتهای بنگاههای اقتصادی و بازگشت کارخانههای راکد یا تعطیلی به چرخه تولید، افزایش ظرفیت تولید برخی از واحدها و درخش شرکتهای دانش بنیان به این نتیجه رسیدند که با انتخاب هوشمندانه سال جهش تولید و اطلاعات قوانین بانکی گمرکی و حیاتی با جهش تولید کشور را در مقابل هجمههای خارجی و حرکت در مسیر امنیت بومی واکسینه کند.
این اقتصاددان نیشابوری مطرح کرد: تولید ملی مستقیما با رونق اقتصادی و بهبود زندگی مردم ارتباط دارد؛ تولید ملی در جهش تولید یعنی تامین نیازهای داخلی با کالاهای داخلی؛ افزایش و جهش تولید یعنی کاهش بیکاری، جهش تولید جلوگیری از مصرف کالای قاچاق و توجه به اقتصاد غیرنفتی است.
او نقش شهرکهای صنعتی را در تحقق جهش تولید اینگونه عنوان کرد: این شهرکها با ایجاد زیرساختهای مناسب بستر امنی برای سرمایهگذاری است همچنین با شناسایی واحدهای نیمه تمام و راکد و مشاوره مناسب توسط کارشناسان میتواند نقش بسیار زیادی در راه اندازی و برگشت به چرخه تولید داشته باشد.
سراج مطرح کرد: شناسایی چالشها و موانع موجود در مسیر تولید، حذف قوانین دست و پا گیر و اصلاح روند صدور مجوز، حمایت از قوانین تقویت کننده جهش تولید، تامین مالی و اصلاح قوانین بانکی، شناسایی پروژههای نیمه تمام و راکد و نیز تکمیل و راه اندازی آنها از مهمترین اقداماتی بوده که در سرعت بخشیدن به تحقق شعار سال تاثیرگذار است.
انتهای پیام
خبرنگار، شوکت سالاری