پدران و مادران شهيد؛ نماد صبر، استقامت و تعهد هستند

گفتگو با پدر و مادر شهید سلمان حسین زاده

پدران و مادران شهيد؛ نماد صبر، استقامت و تعهد هستند

وقتي سلمان رفت، قناري به آواز خواندن خود ادامه داد. تا اين که يک روز صبح متوجه شدم که قناري گوشه‌ي قفس کز کرده و ديگر آواز نمي‌خواند. وقتي خبر شهادت سلمان را آوردند، فهميديم که قناري زودتر از ما از شهادت او باخبر شده است. بعد از آن قناري ديگر هيچ وقت آواز نخواند، مگر در روزهايي که به ياد سلمان در خانه‌ي ما مراسم دعاي کميل و يا ندبه برگزار مي‌شد.

 

سلمان از اول بچگي با بقيه فرق داشت و بسيار با استعداد و خوش رفتار بود. در کودکي به مکتب خانه رفت تا قران فرا گيرد و خوشبختانه خيلي زود هم (ظرف مدت سه روز) ياد گرفت تا حدي که ملاي مکتب خانه مي گفت ديگر نياز نيست به مکتب خانه بيايد . سپس در مدرسه ثبت نام کرد و شروع به تحصيل علم نمود.

خاطرات فرزندانم را از ابتدا در دفترچه خاطرات مي نوشتم و چاپ هم کرديم.

سلمان کلاس دوازدهم را که تمام کرد گفت مي خواهم همراه با گردان هاي سپاه به جبهه بروم .

لازم به ذکر است در همان ايام کلاس دوازدهم به ما گفت همراه معلمانش مي خواهد به بابلسر برود و دائم از آنجا نامه مي فرستاد که بسيار بهش خوش مي گذرد تا اينکه يکي از آشنايان آمد مغازه  و گفت سلمان را در يکي از پادگان هاي آموزشي ديده است . خيلي تعجب کردم گفتم سلمان با معلمانش رفته بود بابلسر ، شما توي کدام پادگان او را ديدي ؟

گفت پادگان تربت جام . تازه احوال پرسي هم کرديم .

اين را گفت و رفت.

با خودم مي گفتم مگر ممکن است ، او که رفته بود شمال و داشت تفريح مي کرد . همينطور با خودم کلنجار مي رفتم تا بالاخره راهي تربت جام و آدرسي که آن آشنا داده بود ، شديم . وقتي به آنجا رسيديم با تعجب ديدم که سلمان در حال خدمت است.

او از طرف بسيج شرکت کرده بود و پس از يک ماه آموزش و فراگيري تعليمات نظامي به خدمت مقدس سربازي اعزام شد.

 او خاطرات هر روزش را يادداشت مي کرد.

در ابتدا که به سربازي اعزام شده بود به نقل از خودش مي گفت: در همان روز اول حضور در پادگان همه سرباز ها را به خط کردند گفتند هر کسي يک چيزي بنويسد . من هم نوشتم پنج شنبه . ناگهان مرا صدا کردند و گفتند که بروم دفتر پادگان خودم را معرفي کنم . در آنجا متوجه شدم که بايد از اين به بعد کارهاي دفتري انجام دهم.

حدود سه ماه دفترداري کرد در صبحگاه هم حضور نمي يافت و به نوعي مي شود گفت به جهت سطح تحصيلات در آن زمان يک پست خوبي بهش داده بودند.

يک روز خودروها آمدند و همه سربازها را با خود به جبهه بردند و پادگان کلاً تخليه شد . سلمان هم چون کمي گوش هايش سنگين بود، کميسيون پزشکي او را از جبهه رفتن معاف کرده بود. 

اما سلمان که فقط فکر و ذکرش جبهه و دفاع از ميهن بود قصد فرار به سمت جبهه را داشت که او را به پادگان کرج اعزام کردند.

حدود 7 ماهه در پادگان کرج خدمت کرد تا اينکه در ايام عيد نوروز حدود 600 سرباز را به مشهد آورد و تحويل لشکر 77 خراسان داد .

سپس همراه با آقاي باقاني فرمانده وقت لشکر 77 خراسان و همان 600 سرباز راهي اروميه و مراغه شدند.

در آنجا سلمان با ديدن شهداي جنگ تحميلي زمزمه مي کرد : مرگ بر کساني که ايثار و از  خودگذشتگي اين جوانان را نمي توانند ببينند.

بالاخره نيروهاي تازه نفس را به محلي که شهيد کاوه حضور داشت رساندند . در آنجا شهيد کاوه مشغول تهيه و تدارک تجهيزات و نيروها براي مقابله با حملات دشمن بود.

يک روز ناگهان از سوي نيروي هوايي عراق حمله هوايي شده و محل استقرار گردان بمباران مي شود که تعداد زيادي از همرزمانش شهيد شدند. خبر به مشهد مي رسد و ما هم که نگران سلمان شده بوديم با افراد زيادي تماس گرفتيم که هيچ کس از سلمان خبر نداشت.

هر روز نگراني ما بيشتر مي شد تا سرانجام پس از پرس و جوي فراوان متوجه شديم در تاريخ 18 شهريورماه 65 در همان حمله هوايي شهيد شده و چون در هنگام بمباران با زيرپيراهني بوده و مدارک و نشانه اي همراه نداشته پيکر او را همراه شهداي بي نام و نشان به اروميه برده بودند.

خلاصه ما رفتيم اروميه و در آنجا سلمان را شناسايي کرديم. مي گفتند چون مدارک شناسايي نداشته قرار بوده درليست شهداي گمنام ثبت شود. سرانجام پيکر پاک سلمان عزيزمان را به مشهد فرستادند و در گلزار شهداي خادر به خاک سپرديم.

يکي از معجزات شهيد سلمان حسين زاده

روز هاي عيد بود شايد 3يا4 روز به عيد بود که ميخواستيم با بي بي برويم سفر مکه. در حال تميز کردن مغازه بودم که يک دفعه چشمم به يک کاغذ زرد رنگ افتاد ، برداشتم نگاه کردم، نامه اي از طرف سلمان بود که 13 سال از شهادتش ميگذشت.

متعجب شدم که اين کاغذ از کي اينجا بوده که من نديدم. نوشته بود من با مسعود باژيان رفتيم به بابل و باهم اسب سواري و کوه نوردي مي کنيم . توي نامه از خانواده مسعود تعريف ميکرد و ما هم اصلا خانواده مسعود را نميشناختيم.

همين که نامه را ميخواندم گريه مي کردم. با ناراحتي نامه را پاره کردم و گفتم من که مسعود را نمي شناسم و امدم به خانه. دو روز بعد از عيد قرار بود عازم مکه شويم . همراه با بي بي روز عيد براي احوالپرسي به خانه خاله رفتيم و يک احوال پرسيدم و برگشتيم.

حدود ساعت 8 بود که زنگ درب حياط به صدا آمد و در حياط را باز کردم ، يک جواني بود که سلام کرد و وارد خانه شد و پشت سرش چند نفر از دوستانش هم آمدند داخل خانه . با ناراحتي و گريه شروع به فاتحه خواندن کردند. از بي بي پرسيدم اينها را مي شناسي، چرا آمدند و گريه مي کنند؟

بي بي هم با رويي خوش گفت نمي شناسم ، ميهمان هستند و ميهمان هم حبيب خدا.

بالاخره گريه شان تمام شد و گفتند که آمده اند از سلمان خبر بگيرند و نمي دانستند که سلمان شهيد شده است.

سئوال کردم از کجا آمديد گفتند از بابل . گفتم شما آقا مسعود هستيد ، گفت : بله .  مسعود سئوال کرد از کجا مرا مي شناسيد ، سلمان از من براي شما تعريف کرده ؟ گفتم نخير ، سلمان براي ما نامه نوشته بود . گفت: کي؟ گفتم : دو روز قبل و من هم نامه را پاره کردم و سوزاندم. خلاصه همراه با ميهمان ها به زيارت شهيد رفتيم و از همان زمان رفت و آمدمان با ايشان قطع نشده است.

 

خبرنگار : حمیدرضا بارانی

توزیع 1300 پرس غذای گرم در بخش انابد بردسکن

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، جوانان گروه جهادی شهیدحججی شهرانابد بردسکن طی برنامه ریزی قبلی برای ظهر تاسوعا با همت خیران 1400 پرس غذای گرم تهیه و میان ساکنان روستای کلاته جمعه و شهرانابد توزیع کردند.

 

بخشدار انابد با حضور در محل تهیه و بسته بندی این غذاها ضمن عرض خسته نباشید از رعایت مسائل بهداشتی تشکر کرد.

 

حسین فرزانه عضو شورای اسلامی شهرانابد و مسئول مالی گروه جهادی شهیدحججی از خیر نیک اندیش مهندس علی اکبر  و دهیار روستای کلاته جمعه و سایر عزیزانی که در این کار خیر دخیل بودند تشکر کرد.

 

خبرنگار، مهدی غروی

برگزاری مراسم عزاداری روز عاشورای حسینی در طرقبه

برگزاری مراسم عزاداری روز عاشورای حسینی هیات مذهبی در پارک تمشک طرقبه

📸 عکس از نفیسه دوست محمدی

photo_2020-08-30_04-11-56photo_2020-08-30_04-11-50photo_2020-08-30_04-11-45photo_2020-08-30_04-11-42photo_2020-08-30_04-11-36photo_2020-08-30_04-11-32photo_2020-08-30_04-11-23photo_2020-08-30_04-11-11

 

امام سجاد (ع) الگوی بارز مدیریت بحران

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، حضرت علی بن حسین، زین العابدین (ع) بازمانده کاروان به خون غلتیده کربلا بود که بار سنگین امامت را در دوران ظلم و خفقان برعهده گرفت و در بحرانی‌ترین شرایط به نحو شایسته‌ای مدیریت کرد آنچنان که شیعه مدیون اراده و حکمت اوست.

کوفیان و کسانی که در برابر ظلم امویان از حضرت امام حسین (ع) حمایت نکردند، به ظلم یزید گرفتار شدند و در این خفقان، مدیریت و رفتار امام سجاد (ع) بهترین حربه برای استقامت در برابر دشمن و بهترین راهکار مقابله با استکبار و ظالمان بود.

حضرت امام علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب (ع) ملقب به امام سجاد یا امام زین العابدین، چهارمین امام شیعیان است که در پنجم شعبان سال ۳۸ هجری قمری در مدینه متولد شد.

تولد امام سجاد (ع) مصادف با زمانی بود که زمام امور در دست جدشان، حضرت امام علی (ع) قرار داشت، آن حضرت سه سال از امامت جدشان و امامت چند ماهه عمویشان حضرت امام حسن مجتبی (ع) را حضور داشت.

امام زین العابدین (ع) در واقعه کربلای سال ۶۱ هجری قمری ۲۳ ساله بود و فرزندشان، امام محمد باقر (ع) نیز چهار سال داشت، آن حضرت در حادثه روز عاشورا در کنار پدر بزرگوارشان، حضرت سیدالشهدا (ع) حاضر بودند اما به دلیل بیماری وارد جنگ نشدند.

حضرت امام حسین (ع) با یزید بیعت نکرد و از مدینه به مکه و به همراه برادران و فرزندان و یارانشان به سوی کربلا حرکت کردند، امام سجاد (ع) در مسیر راه دچار بیماری و تب شدید شدند، به طوری که قادر به حرکت نبودند و شدت این بیماری باعث شد که آن حضرت (ع) نتواند در کربلا به میدان نبرد بروند و با دشمن بجنگند.

یکی از استاد حوزه و دانشگاه، عدم حضور امام سجاد (ع) در واقعه عاشورا را مصلحت پروردگار عنوان کرد و گفت: بیماری امام سجاد (ع) اسباب حفظ ایشان و مصلحتی بنا بر اراده الهی بود تا در کربلا به شهادت نرسند و نهضت امام حسین (ع) ادامه یابد.

حجت الاسلام صادق گلزاده افزود: امام سجاد (ع) با ۳۵ سال دوره امامتشان، بحرانی ترین شرایط جامعه شیعه را بعد از امام حسین (ع) مدیریت کردند.

وی ادامه داد: امویان تلاش کردند با به شهادت رساندن حضرت امام حسین (ع) جریان امامت را به پایان برسانند و به قصد نابودی این جریان وارد معرکه شده و ماجرای عاشورا را رقم زدند.

چگونگی امامت امام سجاد در بحرانی ترین شرایط 

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای خراسان گفت: تداوم جریان امامت در شیعه مدیون اراده امام سجاد (ع) و مصلحت الهی برای ماندن ایشان در بستر بیماری در هنگام واقعه عاشورا و همچنین مدیریت شایسته شرایط بحرانی بعد از عاشورا توسط آن امام همام است.

حجت الاسلام گلزاده با بیان اینکه مدیریت بحران توسط امام سجاد (ع) اوضاع را دگرگون کرد، افزود: به عنوان مثال در واقعه "حره مدینه" که اهالی این شهر علیه یزید و حاکم وابسته به وی شورش کردند، قیام "مختار" یا واقعه "حره مکه"، پناهگاه همه امام سجاد (ع) بود.

وی ادامه داد: گرچه امام سجاد (ع) در همه این وقایع حضور فیزیکی نداشت اما تکیه گاه معنوی، حکمی، علمی و الهی مردم بود که به پشتوانه ایشان وارد صحنه کارزار با یزید و امویان شدند.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام سجاد (ع) در بستر دعا شرایط بحرانی آن زمان را مدیریت کردند و همه نیازهای یک جامعه در حوزه عبودیت و بندگی، اخلاص، ظلم ستیزی، نیازهای اجتماعی و فردی و معنوی را در قالب دعا تامین نمودند.

حجت الاسلام گلزاده افزود: امام سجاد (ع) امکان عزاداری برای واقعه عاشورا را نداشتند اما برای اینکه شورآفرینی کربلا به فراموشی سپرده نشود، با رفتارهای مختلف مردم را نسبت به آنچه در عاشورا اتفاق افتاد، آگاه می‌کردند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال امام سجاد (ع) به منطقه ناآشنا رفته، در منزلی را می‌کوبیدند و آب طلب می‌کردند، هنگامی که صاحب منزل برای ایشان آب می‌آورد، آن امام شروع به گریه می‌کردند و اهالی آن خانه و کسانی که به واسطه گریه‌ دور ایشان جمع می‌شدند، در قالب روضه، از تشنگی و سختی‌های خانواده حضرت امام حسین (ع) در کربلا سخن می‌گفتند و واقعه عاشورا را تفسیر می‌کردند.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: مدیریت بحران توسط امام سجاد (ع) و مبارزه هدفمند ایشان، این ظرفیت را ایجاد کرد که شیعه، استاد مذاهب شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی امام سجاد (ع) افزود: ویژگیهای اخلاقی آن امام همام از منزل و در روابط با خانواده و نزدیکان تا روابط با مردم و حتی مخالفین، سرشار از تواضع، حسن خلق، صداقت، امانت، زهد و گره گشایی بود به طوری که همه مات و مبهوت اخلاقیات ایشان می‌شدند.

مهجوریت صحیفه سجادیه

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای خراسان گفت: کتاب صحیفه سجادیه که برگرفته از دعاهای امام سجاد (ع) و الگوی تمام عیار برای اخلاقیات در جامعه است، مهجور مانده در حالی که باید همسو با کتابهای دینی دیگر مانند قرآن و مفاتیح مورد توجه مومنین در زندگی روزانه قرار گیرد.

حجت الاسلام گلزاده افزود: مهجوریت این کتاب دلایل مختلفی دارد که از کم همتی مردم نشات می‌گیرد، همان طور که قرآن و مفاتیح جزو کتابهای در دسترس همیشگی خانواده‌ها است باید صحیفه سجادیه نیز جزو کتابهای خانواده همه مسلمین شود به این معنا که اگر برای خانه نویی یا عروسی، قرآن به زوجین هدیه می‌شود، در کنار آن صحیفه سجادیه نیز قرار گیرد.

وی ادامه داد: بسته‌های ویژه معنوی شامل قرآن، مفاتیح الجنان، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه برای زوجین تهیه شده که لازم است مورد توجه خانواده‌ها قرار گرفته و عرف شود که این بسته معنوی به هر خانه جدید راه پیدا کند.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: دومین راهکار آن است که صحیفه سجادیه به صورت فراوان در دسترس همه مردم قرار گیرد و متولیان مساجد و حرم‌ها مانند قرآن، این کتاب را به وفور در اختیار مردم بگذارند.

حجت الاسلام گلزاده افزود: سومین راهکار آن است که کتاب صحیفه سجادیه همراه با ترجمه فارسی روان و شرح و تفسیر آن به تعداد زیاد چاپ شده و در دسترس مردم قرار گیرد.

وی ادامه داد: راهکار چهارم آن است که رسانه ملی برنامه‌های تخصصی در باب صحیفه شناسی تهیه و پخش کند و رسانه‌های فضای مجازی نیز در گفت و گو با متخصصان به تفسیر این کتاب بپردازند تا مردم نسبت به آن آگاهی بیشتری پیدا کنند.

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای خراسان، رساله حقوق امام سجاد (ع) را جزو کتابهای برتر دین اسلام دانست و گفت: این رساله برای صاحبان اندیشه در دنیا غوغای اندیشه الهی است که ارتباط با خود، خدا، خانواده و جامعه و همچنین حقوق دو طرف در این ارتباطات را به خوبی شرح می‌دهد.

۶۱۴ نسخه خطی از امام سجاد (ع) در حرم مطهر رضوی

مسوول امور مخازن نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از وجود آثار خطی نفیسی از امام سجاد (ع) شامل نسخ خطی دیوان شعر امام سجاد(ع)، حدیث و ادعیۀ رسیده از ایشان مانند صحیفۀ سجادیه، جوشن کبیر، مناجات خمس عشر، دعای خضر و دیگر کتابهای مرتبط با آن امام خبر داد.

سیدمحمد رضا فاضل هاشمی گفت: گنجینه کتب خطی آستان قدس رضوی، ۶۱۴ نسخه خطی از امام زین‌العابدین (ع) را در خود جا داده است که قدیمی‌ترین، کامل‌ترین و کوچک‌ترین نسخه‌های خطی صحیفۀ سجادیه در جهان، برخی از این نفایس است.

وی افزود: ۳۴۰ نسخه از این آثار نسخه‌های مختلف از صحیفه سجادیه و شرح و ترجمه و تعلیقات و حاشیه بر آن است که برخی از این آثار از جهت قدمت، شارح، خط و تذهیبِ هنرمندانی ممتاز، از نفاست ویژه‌ای برخوردار است.

مسوول امور مخازن نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از میرداماد، شیخ بهایی، سیدعلی خان مدنی، بدیع‌الزمان قهپایی، شیخ ابراهیم کفعمی، سید نعمت ‌الله جزایری و وثوق‌الحکمای سبزواری به عنوان برخی از علمایی نام برد که نسخ خطی شرح آنان از صحیفه سجادیه در این گنجینه موجود است.

وی ادامه داد: قدیمی‌ترین نسخه خطی صحیفه سجادیه به کتابت سال ۴۱۶ قمری، کامل‌ترین نسخه‌ از صحیفه و همچنین کوچک‌ترین صحیفه سجادیه موجود در جهان که در ابعاد ۹.۵ در هفت سانتی‌متر بر روی پوست، به خط نسخ غبار به شکل کتابی هشت ضلعی در ۵۰ برگ کتابت شده است، در این مرکز نگهداری می‌شود.

فاضل هاشمی گفت: «دعای خضر» به خط نسخ و متعلق به قرن یازدهم قمری و نسخه‌ای از «مناجات انجیلیه» که در ظاهر مفصل‌ترین مناجات از امام سجاد (ع) است از دیگر آثار نفیس این مرکز است.

وی افزود: نسخه‌ای از «مناجات خمس‌عشر» که از زبان امام سجاد(ع) روایت شده، دعای «جوشن کبیر» به روایت حضرت کتابت شده در قرن ۱۳ هجری، نسخه‌ای از «مناجات انجیلیه» نیز از دیگر نسخ موجود در این گنجینه است.

مسوول امور مخازن نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ادامه داد: از دیگر نفایس گنجینه رضوی که به امام چهارم شیعیان منتسب است قرآن دست‌نویسی است که در آن سوره‌های بقره تا ناس در ۳۶۱ ورق پوست در اندازه ۳۲ در ۲۰ سانتی متر به خط کوفی ۱۶سطری کتابت شده و در برگ آخر این نسخه شریف، ترقیمه «کتبه المنتظر بوعده علی بن‌الحسین بن علی بن‌ابی طالب» کتابت شده است.

حضرت امام سجاد (ع) موفق شد در سخت‌ترین شرایط و با استفاده از ظریف‌ترین شیوه‌های تبلیغاتی و مبارزاتی، در اهداف خویش موفق و پیروز شود که سرانجام ولیدبن عبدالملک به تحریک برادرش هشام بن عبدالملک، امام سجاد (ع) را به دلیل پایداری و استقامت در این جهاد مقدس مسموم کرد و آن امام مظلوم در ۱۲ محرم و به روایتی ۲۵ محرم الحرام سال ۹۵ هجری قمری در سن ۵۷ سالگی در مدینه منوره به فیض شهادت نائل آمد.

دسته روی عزاداران حسینی در روستای جوزقان تایباد

مردم دیندار و مذهبی تایباد امسال عاشورا بار دیگر با انسجام و اتحاد در صحنه حضور داشتند و ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) نشان دادند.

به گزارش چاپارطوس خراسان رضوی، عزاداران روستای جوزقان از بخش میان ولایت این شهرستان روز عاشورا را به دسته روی و سینه زنی پرداختند.

خبرنگار، محمد جامی

photo_2020-08-30_04-13-07photo_2020-08-30_04-13-03photo_2020-08-30_04-12-59photo_2020-08-30_04-12-56photo_2020-08-30_04-12-52photo_2020-08-30_04-12-48photo_2020-08-30_04-12-44photo_2020-08-30_04-12-41photo_2020-08-30_04-12-37photo_2020-08-30_04-12-33photo_2020-08-30_04-12-30photo_2020-08-30_04-12-25photo_2020-08-30_04-12-19photo_2020-08-30_04-12-15