Written by on

  • ۱. آرامگاه خیام ؛ شعر روی هر پایه مقبره
  • ۲. معدن فیروزه نیشابور ؛ خاطرخواه‌های خارجی
  • ۳. دهکده چوبی ؛‌ روستای چوبی ایران
  • ۴. آرامگاه عطار نیشابوری
  • ۵. مقبره کمال الملک
  • ۶. شهر کهن نیشابور
  • ۷. کاروانسرای شاه عباسی ؛ موزه نیشابور
  • ۸. روستای بوژان ؛ روستای پلکانی خراسان

 

 

 

 

 

 

 

Written by on

استاندار خراسان رضوی گفت: مهارت آموزی باید با هدف افزایش بهره وری در استان پیگیری شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری ظهر امروز در شورای مهارت‌ خراسان رضوی اظهار داشت: مهارت آموزی با هدف تامین نیروی کار و ارتقای بهره‌وری صورت می‌گیرد. این مورد بشدت مورد نیاز استان است. بیشتر درباره محور اول است که برنامه ریزی و‌ اقدام می‌شود. پیشنهاد میکنم این مراکز مهارت آموزی با هدف بهره‌وری در شهرک‌های صنعتی و‌ مراکز تولیدی، مستقر شود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: مهارت آموزی مغایرت با هیچ فعالیت دیگری ندارد و مهارت آموزی حین تحصیل اهمیت دارد. در دانشگاه و آموزش و پرورش این مساله موضوعیت دارد.
وی گفت: دانش آموزان و دانشجویان مسائل تئوری را آموزش می بینند اما نمی توانند به درستی پیاده سازی کنند که این نیاز به آموزش دارد و باید در میدان عمل باشد.
وی اضافه کرد: مهارت حین تحصیل، سربازی، زندان و حین کار مواردی است که باید برنامه لازم برای آن انجام شود. سند تحول دولت معنی‌اش این است مدیران چالش‌ها را احصا کنند و روش‌های موجود را اصلاح کنند.
نماینده عالی دولت در استان خراسان رضوی تصریح کرد: پروژه‌ها و طرح‌های تحولی شما در حوزه مهارت آموزی‌ چه چیزی است. برنامه تحولی باید داشته باشید و نهایتا به پروژه‌های تحولی نیاز دارید.
وی گفت: حتی در موضوع تامین نیروی کار چه اشکالی دارد اتاق بازرگانی یا اتاق صنعت و معدن و غیره، بعد از مهارت آموزی نه؛ در حین کار‌ مهارت آموزی را انجام دهند.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه باید مهارت آموزی از حالت فعلی که سالها در حال انجام است دچار تغییری‌جدی شود، گفت: آموزش‌و‌پرورش می‌تواند عصر‌ برای دانش آموزان طرح آموزش در بستر مهارت ایجاد کند.
نظری گفت: ما نیاز به تصمیمات تحولی داریم. مهارت آموزی نیاز به برنامه‌ها و طرح‌های تحولی دارد تا بتوانیم در عرصه‌های اساسی این تحولات را ایجاد کنیم.


منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

Written by on

مدیرکل دفتر ثبت و حریم آثار تاریخی کشور گفت: ۷۰ اثر تاریخی شامل تپه‌ها و محوطه‌های باستانی، بنا‌ها و ساختمان‌های مختلف و ماندگار که شامل ۱۹ بنای تاریخی و ۵۹ محوطه تاریخی است مورد بررسی کارشناسان ثبت ملی قرار می‌گیرند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مصطفی پورعلی، امروز در جمع مدیران وزارتخانه، مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی و جمعی از باستان‌شناسان و متخصصان مرمت بنا‌های تاریخی درهتل جهان مشهد از بررسی 70 پرونده آثارتاریخی در جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی کشور، برای نخستین بار به میزبانی مشهد خبرداد و اظهار داشت: در این برنامه 70 اثر تاریخی شامل تپه‌ها و محوطه‌های باستانی، بنا‌ها و ساختمان‌های مختلف و ماندگار که شامل 19 بنای تاریخی و 59 محوطه تاریخی است مورد بررسی کارشناسان ثبت ملی قرار گرفتند.

مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی در ادامه از بررسی ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس زیارت رضوی در آذرماه خبرداد و افزود: برای آذرماه ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس زیارت رضوی را داریم که در فهرست میراث ناملموس جهانی قرار دهیم و در این برنامه از سلسله جلسات شورای ملی ثبت آثار که خارج از تهران برگزار می‌شود قرار است 70 اثر ویژه خراسان رضوی مورد بررسی قرار گیرد البته چند پرونده موضوع حریم نیز وجود دارد که بررسی می‌شود و امیدواریم تعداد قابل توجهی از این آثار در فهرست آثار ملی ثبت شود.

وی با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی برحسب وظیفه سازمانی خود و به دلیل اهمیتی که میراث خراسان دارد، توجه ویژه‌ای به موضوع ثبت آثار در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی دارد، عنوان کرد: موضوع ثبت جهانی در این فرایند مدنظر است و چند پرونده در خراسان رضوی در حوزه ثبت‌های جهانی داریم.

پورعلی گفت: یکی از اولویت‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی ثبت جهانی بارگاه حضرت رضا(ع) است که شاید برای کشور چیزی مهم‌تر از این موضوع نباشد. اگر مقامات استانی هم‌افزایی کنند می‌توانیم امسال پرونده بارگاه را برای فهرست میراث جهانی ارسال کنیم. برای آذرماه ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس زیارت رضوی را داریم که در فهرست میراث ناملموس جهانی قرار دهیم.

مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی خاطرنشان کرد: در حوزه میراث ملموس نیز درخواست ما این است که اگر تولیت آستان قدس رضوی همراهی کنند، مجموعه بارگاه حضرت رضا(ع) به عنوان نامزد معرفی شود و در اولویت قرار گیرد. ضمن اینکه تعدادی از آثار تاریخی از جمله کاروانسرا‌ها در پرونده ویژه مجموعه کاروانسرا‌ها مطرح است.

پورعلی تأکیدکرد: پرونده منظر فرهنگی کلات نادری حائز اهمیت ثبت جهانی است که می‌تواند در برنامه‌های آتی کشور قرار بگیرد، برای ما نیز بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد. این موضوع امروز رسیدگی خواهد شد و قول مساعد می‌دهیم در آینده نزدیک پرونده آن تکمیل و برای یونسکو ارسال شود البته ممکن است موانعی وجود داشته باشد که نیازمند همکاری مقامات استانی است.

وی ادامه داد: ما تعیین حریم منظر فرهنگی کتیبه نادری را انجام دادیم و این می‌تواند یکی از موارد اصلی ما باشد. ما آثار بسیار کمی از دوره افشاریه در کشور داریم. اگر همکاری خوبی توسط شهرستان کلات و استان انجام شود می‌توانیم در دو سال آینده ثبت جهانی منظر فرهنگی کلات نادری را مدنظر قرار دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز تأکیدکرد: استان خراسان رضوی همیشه دارای اهمیت و تمدن بوده و با وجود دست‌یافته‌های حاشیه کشف‌رود کمتر به تمدن شرق توجه شده است.

سید جواد موسوی اضافه کرد: با توجه به اینکه در سطح مدیران استان مطالبه‌گری زیاد شده باید این جلسه را به این می‌منت بگیریم که در راستای ثبت آثار تاریخی ملموس و ناملموس کمک کنیم و بتوانیم از مراجع قضایی کمک بگیریم.

وی تصریح کرد: در حوزه معاونت میراث فرهنگی بیش از 2000 اثر ثبت شده و در این جلسه پرونده 70 اثر در استان تکمیل شده که شامل 19 بنا و 51 محوطه است.

موسوی اظهار کرد: در جلسه امروز تاکنون مسجد دهبار با قدمتی از زمان قاجار و در محل طرقبه و شاندیز، سیلوی گندم مشهد، پهلوی اول و در مشهد، آساد‌های سنگان خواف اززمان قاجار قدمت دارد و در خواف است، خانه قرشی اززمان پهلوی اول ودرمشهد است، ساختمان اداری نوغان داری از پهلوی اول قدمت دارد ودرتربت حیدریه می‌باشد، کتیبه نادری اززمان افشاریه ودرکلات است، منظر فرهنگی تاریخی دژ کلات، سنگ نگاره شلگردازاوایل هزاره دوم قبل ازمیلاد تااوایل تاریخی خود قدمت دارد و درطرقبه وشاندیز، ثبت ملی شدند.

Written by on

 تماشای فیلم در سینما‌های مشهد، نیشابور و گناباد برای اهالی رسانه به مناسبت ۱۷ مردادماه، روز «خبرنگار»، از امروز تا پایان این هفته رایگان شد.
فهیمه بهشتی صفت مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ضمن گرامیداشت روز خبرنگار و یاد شهدای خبرنگار، گفت: تماشای فیلم در سینما‌های مشهد، نیشابور و گناباد برای اهالی رسانه به مناسبت ۱۷ مردادماه، روز «خبرنگار»، از امروز تا پایان این هفته رایگان شد.

او افزود: در راستای تکریم خبرنگاران و اصحاب رسانه، تماشای فیلم برای خبرنگاران در پردیس‌های سینمایی هویزه، آفریقا، مهر کوهسنگی، برفی، سیمرغ، اطلس و پارک بازار در مشهد، سینما مهدوی در نیشابور و سینما شهر گناباد از ۱۷ تا ۲۰ مرداد ماه رایگان شده است.

مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: پذیرش اعضای خانواده خبرنگاران به همراه آنان در این مدت برای تماشای فیلم در پردیس‌های سینمایی مزبور تا چهار نفر به صورت نیم بها خواهد بود.

بهشتی صفت بیان کرد: این برنامه با هماهنگی گروه سینمایی و سمعی - بصری این اداره کل و همکاری حوزه هنری خراسان رضوی و مدیران پردیس‌های سینمایی استان اجرایی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان  خراسان رضوی  مشهد

Written by on

با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی، جلسه بررسی و ساماندهی وضعیت منازل سازمانی سطح استان برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری استانداری خراسان رضوی، با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، مدیرکل راه و شهرسازی استان، مدیرکل دیوان محاسبات استان و مدیرکل امور اداری و مالی استانداری خراسان رضوی، امروز جلسه بررسی و ساماندهی وضعیت منازل سازمانی سطح استان برگزار شد.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد ضمن بروزرسانی اطلاعات و وضعیت تمامی منازل سازمانی که در اختیار اداره کل راه و شهرسازی و منازل سازمانی و سایر ادارات، نهادها و سازمان های دولتی می باشند، نسبت به ارائه پیشنهادات کاربردی برای ساماندهی و بهره برداری حداکثری از ظرفیت منازل مسکونی در چارچوب قوانین موضوعه اقدام شود. همچنین در صورت امکان، پیگیری های لازم توسط ادارات مربوطه و فرمانداران شهرستانها نسبت به واگذاری زمین این منازل برای اقدام ملی مسکن، انجام پذیرد.