Written by on
چاپارطوس خراسان رضوي، معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: ۱۷ هزار نفر از فعالان و علاقهمندان صنعت گردشگری در این استان سال گذشته به صورت مجازی آموزش دیدند.
روابطعمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی روز یکشنبه به نقل از یوسف بیدخوری گزارش داد: با توجه به همهگیری کرونا و محدودیتهای ایجاد شده، برای جلوگیری از شیوع این ویروس، با لغو آموزشهای حضوری و با نظر به ضرورت توجه به آموزش به عنوان زیرساخت لازم برای توسعه گردشگری و افزایش سطح خدمات و کیفیت ارائه آن و با هدف تربیت نیروهای علاقهمند و متقاضی اشتغال در این صنعت در آینده پساکرونا، دورههای آموزشی به صورت مجازی برگزار شد.
او ادامه داد: برای برگزاری این دورههای آموزشی از توان ۱۳ موسسه آموزش گردشگری استفاده شد و بیش از ۱۷ هزار نفر در سال گذشته با گذراندن دورههای آموزش مجازی موفق به دریافت گواهینامه معتبر آموزشی از اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان شدند.
بیدخوری یادآورشد: این عملکرد با توجه به شرایط محدودیتهای ایجاد شده متاثر از شیوع ویروس کرونا و الزام به تعطیلی مراکز آموزشی گردشگری در سال گذشته محقق شده است.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار کرد: برگزاری دورههای ضمن خدمت شاغلان صنعت گردشگری استان، سمینارهای آموزشی ویژه کرونا و دورههای توانمندسازی مجازی فعالان گردشگری از شاخصترین فعالیتهای آموزشی در سال ۹۹ بوده و در بین دورههای مصوب آموزشی، دورههای مدیر فنی دفاتر، راهنمایی گردشگران و مدیریت عمومی تاسیسات گردشگری، بیشترین متقاضی را داشته است.
وی گفت: همچنین در سال گذشته با افزوده شدن ۲ موسسه جدید به مجموع آموزشگاههای گردشگری استان، شمار این آموزشگاهها به ۱۳ رسیده است.
استان خراسان رضوی دارای بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ واحد تاسیسات گردشگری است که از این حیث رتبه نخست کشور را دارد.
Written by on
حسین خسروی با اعلام این خبر، اظهار کرد: از امروز شانزدهم تا بیستم فروردین ماه، تالارهای مطالعه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و کتابخانههای وابسته شهری به استثناء تالار محققان تعطیل خواهد بود و مراجعهکنندگان میتوانند فقط از خدمات امانت کتاب بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه «ادامه تعطیلی کتابخانهها به تصمیم ستاد مقابله با کرونای استان بستگی خواهد داشت»، ادامه داد: فعالیت تمامی بخشهای کتابخانههای وابسته به آستان قدس رضوی در شهرستانها منوط به وضعیت آن شهرستان است. کتابخانههای وابسته در شهرستانها برای ادامه فعالیت خود تابع قوانین و دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا خواهند بود.
بر اساس اعلام آستان قدس رضوی، معاون کتابخانههای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به ادامه خدمات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از طریق فضای مجازی، اضافه کرد: پژوهشگران میتوانند از طریق درگاه کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به آدرس digital.aqr.ir از خدمات این کتابخانه به صورت مجازی بهرهمند شوند.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی تزریق روزانه انسولین برای صدها میلیون نفر مبتلابه دیابت دردسرساز است و بلعیدن یک قرص خوراکی روشی بسیار آسانتر محسوب میشود و اکنون محققان دانشگاه نیویورک ابوظبی (NYU) روش جدیدی برای قرار دادن انسولین در کپسولهایی ایجاد کردهاند که میتواند از طریق معده به جریان خون منتقل و در زمان نیاز در بدن آزاد شود.
به نقل از اریک نیوز، بیماری دیابت با سطوح متناقض انسولین، هورمون تنظیمکننده سطح گلوکز در خون، شناسایی و بهطور معمول این بیماری با تزریقهای زیر جلدی منظم از انسولین کنترل میشود، اما ممکن است استفاده از انسولین برای خود بیماران دشوار باشد و باعث شود برخی از افراد از میزان دوز دارو مورد نیاز مصرفی صرفنظر کنند.
روشی مناسب در این مورد استفاده از قرص انسولین است که متاسفانه توسعه این نوع سیستم بسیار مشکل است. انسولین یک مولکول شکننده است که قبل از اینکه درمان جادویی داشته باشد، به سرعت در معده تجزیه میشود. بنابراین بیشتر چالش دانشمندان یافتن راههایی برای بستهبندی انسولین است تا به حدی زنده بماند که بتواند در دیواره روده نفوذ کند و وارد جریان خون شود.
در حال حاضر، محققان در NYU ابوظبی سیستمی ایجاد کردند که این کار را انجام میدهد. این گروه آنچه را که نانوذرات چارچوب آلی پیوند خوراکی وابسته به ایمن (nCOF) نامیدند در کپسول ایجاد کردند. در این کپسولها با کمک صفحات نانو از انسولین در برابر محیط نامساعد معده محافظت و سپس از طریق روده به جریان خون راه پیدا میکنند.
هنگامی که nCOF ها در خون قرار بگیرند، میتوانند بهطور خودکار سطح انسولین بیمار را کنترل کرده و فقط در صورت نیاز دارو را آزاد کنند. مکانیزم موجود در آن کاملا هوشمندانه است. گلوکز یک مولکول کوچک است که در منافذ موجود در nCOF گنجانده میشود و با افزایش سطح گلوکز به ذرات نانو فشار وارد میشود، جایی که انسولین در آن موجود است. این روش از طریق دیگری نیز موثر واقع شده است؛ با کاهش دوباره سطح گلوکز خون، ترشح انسولین آن نیز کند میشود.
فرح بنیتو، محقق اصلی این تحقیق میگوید: «این روش بر موانع موجود در استفاده از قرصهای حاوی انسولین غلبه کرده و با استفاده از نانوذرات nCOF مملو از انسولین توانستیم از آنها در برابر محیط معده دفاع و همچنین نسبت به افزایش گلوکز نیز واکنش ایجاد کنیم. این فناوری واکنش سریع به افزایش قند در خون نیز میباشد و از مصرف بیش از حد انسولین نیز جلوگیری میکند و بهطور چشمگیری باعث بهبود رفاه بیماران دیابتی میشود.»
در آزمایشهای انجام شده روی موشهای دیابتی، مشخص شد که nCOFs ظرف دو ساعت پس از بلعیدن نانوذرات، سطح گلوکز خون موشها را به حد طبیعی برمیگرداند.
روشهای دیگر تحویل انسولین خوراکی در حال توسعه است، دو روش Oramed و HDV-I قبلا توسط سازمان غذا و داروی ایالاتمتحده (FDA) تایید شدهاند اما همچنان روش میکروسوزنهایی که مستقیما انسولین را به دیواره روده تزریق میکنند، مسیر منحصر به فردتری طی میکنند.
این گروه اظهار کرد: سیستم جدید nCOF چند مزیت دارد؛ انسولین نه تنها با موفقیت از طریق مسیر دستگاه گوارش حفظ میشود، بلکه اولین موردی است که میتواند افزایش قند خون را هدف قرار دهد. بهعلاوه، نانوذرات ظرفیت بالایی برای ذخیره انسولین دارند که حدود ۶۵ درصد وزن آنهاست.
مطمئنا برای بررسی اینکه آیا این منافع به انسان منتقل میشود، کار بیشتری لازم خواهد بود. اما با این وجود یک پیشرفت امیدوارکننده محسوب میشود.
نتایج این تحقیق در مجله Chemical Science منتشر شده است.
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشگاه فردوسی در توسعه کشور نقش پررنگی دارد و در بین سه دانشگاه جامع برتر قرار دارد.
دکتر محمد کافی، صبح امروز ۱۹ فروردینماه، در نشست جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات، عصاره فرهیختگی مجلس است. استان خراسان رضوی سومین استان کشور از لحاظ تعداد دانشجو بعد از تهران و اصفهان است و ۲۷۰ هزار نفر دانشجو و ۵ هزار اعضای هیئت علمی دارد که تقریبا توسعه متوازنی برقرار است و در اکثر شهرستانها مراکز وابسته به وزارت بهداشت و علوم را داریم.
وی افزود: دانشگاه هفتاد و دو ساله فردوسی، یکی از افتخارات آموزش عالی کشور است و غیر از این هم انتظار نیست. خیلی از نمایندگان مجلس ما دانش آموخته دانشگاه فردوسی هستند که باعث افتخار است. این دانشگاه، ۱۳ دانشکده و ۶۴ گروه آموزشی و ۸ پژوهشکده دارد و در تراز بینالمللی این امکانات فراهم است. پژوهشکدههایی که نیاز صددرصدی امروز کشور هستند، همه در هشت سال اخیر تشکیل شدهاند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، تصریح کرد: دانشگاه فردوسی در بین سه دانشگاه جامع برتر قرار دارد و براساس تمام رتبهبندیها معمولا در۳ رتبه اول هستیم. با افتخار اعلام میکنم که دانشگاه فردوسی مشهد در مقایسه با دانشگاههای دیگر استان، درحوزه دانشگاههای بینالمللی تراز اول است و دانشگاه فردوسی از تعداد ۲۰ هزار و ۵۰۳ دانشجو در ترم اول بوده، به ۲۰ هزار و ۶۰۷ نفر دانشجوی بینالمللی رسیده است که تنها حدود ۳۰۰ نفر بورسیه هستند.
کافی ادامه داد: تمام تلاش دانشگاه این بوده است که بستر لازم را برای فعالیتهای دانشجویی فراهم کند. اکثر تشکلهای دانشگاهی فعال هستند و در تمام این موارد رتبههای اول و دوم را داریم و در حوزه المپیادهای ورزشی در بسیاری از موارد جلو زدهایم. از سال ۱۳۹۴ شبکه جامع دانشگاههای استان را تشکیل دادهایم و فعالیت دارد. تمام تلاش این است که معیارها رعایت شود و در دانشگاه از تمام ظرفیتی که داشتهایم بهرهوری را به صورت جدی بالا ببریم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه «مشکل دیگر دانشگاهها این است که بخش اعظمی از بودجه صرف پرداخت دستمزد میشود»، عنوان کرد: دانشگاه فردوسی به این شکل نیست. زیرساخت های ماموریت گرا در جهات کارآفرین و ارتباط با صنعت بسیار گسترده انجام شده و اعلام میکنیم که ماه گذشته سند راهبردی اول دانشگاه انجام و ارزیابی شده است. براساس تجربه، سند دوم راهبردی دانشگاه که از چندروز گذشته شروع شده، متناسب با مقتضیات تنظیم شده و در جهت بینالمللی کردن پیش رفته است.
کافی خاطر نشان کرد: دانشگاهی موفق است که شهرت داشته باشد. بنا داریم در این استان مدیران شاخص و کارآمد تربیت شوند و در حوزه علوم پیشران تمام تلاش این است که زیرساختها آماده شده و بهرهبرداری کنیم. با افتخار اعلام میکنیم که دانشگاه فردوسی در توسعه کشور نقش پررنگی دارد. اینجا بزرگترین مرکز و قطب فناوری صنایع غذایی است که در سطح بین المللی فعالیت دارد.
وی تاکید کرد: بزرگترین طرف قرارداد شهرداری مشهد هستیم اما با آرمانها و نیازهای جامعه فاصله زیادی داریم. تاکید ما این است که به نیروی انسانی پرداخته شود، اگر استاد دلگرم شود اتفاقات خوبی میافتد. موتور تحقیقات ما دانشجویان دکتری هستند، انتظار این است که دغدغه زندگی دانشجویان دکتری ما حل شود.
Written by on
دکتر غلامحسین رحیمی، صبح امروز ۱۹ فروردینماه، در نشست جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از نظر سطحی علمی، زمانی که جمهوری اسلامی شروع به رشد نظام علمی خود کرد صفر یا منفی بودیم و در ستاد انقلاب فرهنگی، در بحث تربیت نیروی انسانی در مقطع دکتری و ارشد خطاب به ما میگفتند شما هنوز دانشجو هستید و راه زیادی داریم. امروز در همین دانشگاه فردوسی مشهد چندهزار دانشجوی خارجی در مقاطع ارشد و دکتری در حال تربیت هستند و آموزش میبینند. در حال حاضر، دانشگاه فردوسی بیشترین دانشجوی خارجی را در این مقاطع که عمدتا از کشورهای همسایه هستند دارد.
وی افزود: حدود ۳ میلیون و سیصد هزار دانشجو داریم که به نحوی به صورتی بیرویه عمل کردیم و در سال گذشته این تعداد کاهش داشته است و دانشگاههایی با مراکز تحقیقاتی شکل گرفت، مراکز تحقیقاتی که به دانشجویان خدمات میدهند و دستهای که به صنایع تعلق دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه «چند صنعت نوآوری خودشان را در آنجا محقق میکنند»، عنوان کرد: اگر دانشگاه نباشد حتی قادر به تولید کلید و پریز هم نخواهیم بود. اگر نتوانیم خودمان را پا به پای دنیا پیش ببریم باید واردات داشته باشیم. تعداد قابل توجهی از دانشگاههای ما آزمایشگاههای تحقیقات آکادمیک دارند و این ادبیات دهه اخیر دانشگاههای ماست.
رحیمی عنوان کرد: از منظر پژوهش کمّی در رتبههای، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ دنیا هستیم و در چند سال گذشته نرخ رشد بالایی داشتهایم و در تعدادی از زمنیهها مانند مهندسی رتبه ۱۲ داشتهایم و در حوزه فناوری و تکنولوژی رتبه ما زیر ده است که باید با پیشرفتهترین کشورهای دنیا رقابت کنیم.
وی با بیان اینکه «بیش از ۹۰ درصد توفیقات علمی روی دوش حدود بیش از ۳۰ درصد محققان دانشگاهی است»، خاطر نشان کرد: این آمار باید بیشتر از این باشد. در حوزه فناوری، زیرساختهای ۴۶ پارک علم و فناوری بوجود آمده که میزبان شرکتهای فناور است و حدود ۱۰ هزار شرکت فناور در حال فعالیت هستند. پارک علم و فناوری خراسان، جزو شش پارک مهم ایران است. حدود ۱۷۰۰ شرکت دانش بنیان از بین بیش از ۸۰ هزار شرکت ثبت شده داریم و بیش از ۲۰۰ مرکز رشد در حال فعالیت هستند.
رحیمی با اشاره به اینکه «چند سالی است که تعداد شرکتهای دانش بنیان ما زیاد نمیشوند»، تصریح کرد: شتابدهندهها بسیار بسیار مهم هستند و شتابدهندهها از ایدهها حمایت میکنند، در فرایند شتابدهی قرار میگیرند و تحت حمایت فنی و مالی قرار میگیرند. به صورت کلی از هر ۵۰ شرکت، ۱۰ شرکت بیرون میآید و در نهایت از همین تعداد، ۳ تا ۴ شرکت دانش بنیان فعالیت جدی خواهند داشت. در همه استانها وشهرستانها تاکید کردهام که یک مرکز نوآوری شتابدهی و یک مرکز رشد واحد فناور داشته باشیم.
وی ادامه داد: قدم بعدی پس از ایجاد مرکزهای نوآوری، احداث پردیس علم وفناوری است و پارک حد نهایی ماست که این زیرساختها فراهم شده است. فضاییکه با امیدواری بالا از آن صحبت میکنیم. اگر این موارد را ببینیم، به آینده جمهوری اسلامی در حوزه علم و فناروی بسیار امیدوار خواهید شد.
رحیمی اظهار کرد: در استان خراسان، همه شهرستانهای ما دانشگاه آزاد و پیام نور دارند و آموزشگاههای فنی و حرفهای، علمی کاربردی و غیرانتفاعی داریم و از نظر دانشگاههای دولتی روزانه وابسته به وزارت علوم، دانشگاه نیشابور، قوچان، منابع طبیعی، کاشمر، گناباد و... را داریم که بازدید داشتهایم و استان خراسان رضوی نسبت به دیگر استانها توزیع متعادلتری را از نظر تعداد دانشگاهها دارد. در مشهد، دانشگاه صنعتی و هنر را نداریم. پس از دانشگاه فردوسی، دانشگاه سبزوار را دراین استان داریم. به صورت کلی، دانشگاه مشهد یکی از افتخارات علمی کشور در حوزه پژوهش و توسعه فناوری است و جزو ده دانشگاه برتر کشور است.
وی خاطر نشان کرد: توسعه آموزش عالی کشور توسط مصوبات مجلس بوجود آمده، در اواخر سال ۱۳۹۹، توانستیم حداکثر اعتبارات را جذب کنیم. در حوزه آموزش، از ۲۲۰ میلیارد، ۲۱۰ میلیارد را توانستهایم جذب کنیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۰ جذب صددصدری اعتبارات را داشته باشیم. پپیشبینیهای خیلی خوبی در قانون برای ارتباط بخشیدن بین دانشگاه و صنعت شده است و دانشگاه مشهد در انجام پروژههای بزرگ بسیار موثر بوده است.