Written by on
چاپارطوس /خراسان رضوی رئیس اتحادیه صنف سراجان در مشهد گفت: ۹۰ درصد تولیدکنندگان کیف تحت تأثیر شرایط بیماری کرونا دچار بحران ورشکستگی شدهاند.
حسین اصغر ثابتی در گفتوگو در خصوص مشکلات تولیدکنندگان کیف در مشهد طی یک سال گذشته اظهار کرد: اتحادیه صنف سراجان مشهد با بیش از۱۰۰۰ واحد صنفی فعال درحال حاضر قطب تولید کیف ایران از لحاظ کمیت و کیفیت است.
وی افزود: همچنین این واحدها تأمین کننده ۵۰ درصد نیاز کل کشور هستند، که ۱۵ الی ۲۰ درصد تولیدات آنها به کشورهای همسایه همچون عراق، افغانستان و ترکمنستان صادر میشد. اما متاسفانه آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا برای این صنف چشمگیر بوده است.
رئیس اتحادیه صنف سراجان مشهد بیان کرد: برخی صنایع دیگر با توجه به میزان درآمد و ذخایری که داشتهاند، تا حدودی توانستهاند در مقابل عواقب شیوع این ویروس ایستادگی کنند اما این صنعت که تا پیش از شیوع بیماری کرونا مشکلات زیادی را به دوش میکشید، اکنون وارد بحران بسیار جدیتری شده که اگر توجهی به معضلات این صنعت نشود، شاهد از بین رفتن چرخه صنعت سراج خواهیم بود.
وی ادامه داد: به جرات میتوان گفت ۹۰ درصد تولیدکنندگان کیف تحت تأثیر شرایط بیماری کرونا دچار بحران ورشکستگی شدهاند. شیوع کرونا آسیبهای زیانباری برای این صنعت داشته است و در حال حاضر با تعطیلی پیدرپی وارد بحران بسیار جدیتری شدهاند که اگر توجهی به معضلات این صنعت نشود، شاهد رکود شدیدی خواهیم بود.
ثابتی تصریح کرد: با توجه به اینکه درهای ورودی مغازهها برای ورود و خروج مشتری باز است و تجمع مشتری وجود ندارد و جابهجایی هوا حتی بهتر از محیطهای ادارهها خواهد بود پس تعطیلی بازار و اصناف آسیبپذیر مزیت چندانی نداشته و تفاوت چمشگیری را در جهت کنترل ویروس کرونا در شهر نسبت به روزهای قبل نخواهد داشت و این تعطیلی صرفاً فشار مضاعفی را اصناف ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه «این تعطیلیها برای کنترل بیماری کرونا ناکارآمد خواهد بود»، افزود: این رسته میبایست با توجه به آسیب زیاد ناشی از تعطیلیها در گروه شغلی یک قرار گیرد تا بیشتر از این نابود نشود.
رئیس اتحادیه صنف سراجان مشهد با تاکید بر اینکه « در شرایط کرونا با توجه به مجازی شدن مدارس دانش آموزان نیازی به تهیه کیف وکوله مدارس نداشتند»، گفت: سفرها و مهمانیها هم که کنسل شد نیاز تهیه کیف مجالس و چمدان سفر هم دراین ایام از بین رفت و تولید کنندگان و فروشندگان با چکهای برگشتی بازار، دپو شدن کیفها در انبارها، قبوض، اجاره مکان، مالیات، عوارض، بیمه کارگران، حقوق کارگران از کارمانده و بدهی به بانکهای عامل دست وپنجه نرم میکنند.
وی ادامه داد: با ادامه شیوع کرونا در جهان، صادرات و واردات برای اکثر محصولات در جهان صورت نگرفت که این موارد شامل مواد اولیه موردنیاز صنعت سراجی است. با توجه به عدم پیشبینی درخصوص ادامه شیوع این ویروس در جهان و خالی ماندن انبارها، امکان ادامه کار برای برخی از کارگاهها تا زمان بهبود اوضاع وجود ندارد. البته همه این موارد وارداتی نیستند، اما متاسفانه اجناس داخلی باکیفیت نه چندان خوب و با قیمت چندین برابر به دست تولیدکنندگان میرسد.
ثابتی خاطر نشان کرد: بهتر بود با درک وضعیت کنونی تولیدکنندگان و فروشندگان این صنف دولت با در اختیار گذاشتن بستههای حمایتی و ارائه تسهیلات طولانی مدت باکارمزد پایین، ارائه معافیت مالیاتی به خصوص برای سال مالی ۹۸-۹۹ که عملا جز ضرر چیز دیگری نداشته امیدی برای فعالان این قشر زحمتکش ایجاد کند. بنابراین اگر دولت توجه بیشتری به صنعت سراجی که روزگاری سرآمد بازار بوده میکرد شاهد تعطیلی این تعداد از کارگاهها در سطح استان نبودیم.
Written by on
چاپارطوس/ خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: روستای علیک واقع در شهرستان خوشاب با بهرهمندی از درختان توت فراوان، طی سالیان گذشته به عنوان یکی از قطبهای پرورش کرم ابریشم در خراسان رضوی مطرح شده است.
ابراهیم رودسرابی در گفتوگو عنوان کرد: پرورش کرم ابریشم و صنعت نوغانداری در این شهرستان قدمتی طولانی دارد که در این بین، روستای علیک مهمترین قطب پرورش کرم ابریشم است.
وی ادامه داد: پرورش کرم ابریشم مزایای زیادی دارد، دوره پرورش کوتاه مدت و هزینه کم پرورش آن، این حرفه را به عنوان یک شغل فصلی مطرح کرده است که اعضای خانواده نیز میتوانند در این عرصه فعالیت کنند و درآمد مناسبی نصیب آنها شود.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب اظهار کرد: به منظور بهرهوری و تولید بیشتر پیله تر، ضمن رصد و پایش مراکز پرورش، رعایت نکات فنی پرورش شامل بهسازی جایگاههای نوغانداری و ضدعفونی اماکن پرورش به بهرهبرداران آموزشهای لازم داده شده است.
رودسرابی افزود: با همکاری یکی از بانوان روستای علیک به عنوان تسهیل گر جعبههای تخم نوغان در سطح روستاهای شهرستان توزیع شده و همچنین برای آموزش پرورش دهندگان این حرفه، برنامههای آموزشی وترویجی لازم در نظر گرفته شده است.
توزیع ۳۵۰ جعبه تخم نوغان در خوشاب
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: با توجه به فروانی درختان توت و اقلیم مناسب این شهرستان طی سال جاری ۳۵۰ جعبه تخم نوغان توزیع شده که پیش بینی میشود ۱۴ تن پیله تر تولید شود.
رودسرابی عنوان کرد: پیله وران در صورت رعایت اصول فنی میتوانند از هر جعبه نوغان ۴۰ کیلوگرم پیله تر برداشت نمایند و درآمد مناسبی نصیب آنها شود.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب بیان کرد: مدت پرورش پیله کرم ابریشم حدود ۴۵ روز است بنابراین کشاورزان با صرف هزینه کم میتوانند اقدام به پرورش کرم ابریشم کرده و درآمد خوبی کسب کنند.
وی بیان کرد: در کنار فعالیت کشاورزی، نوغانداری و تولید فرآوردههای ابریشمی اقدامی موثر برای درآمد پایدار کشاورزان است که باید از این ظرفیت استفاده کرد.
پسته، گندم، جو، زیره، زعفران، خربزه و انگور برخی از محصولات مهم در شهرستان خوشاب است.
Written by on
خراسان رضوی/چاپارطوس معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در شرایط خشکسالی دامدار سعی میکند تا دام کمبهره را از گله حذف و گله را کوچک کند. در واقع این نوع عملکرد یک کار مدیریتی محسوب میشود که میتواند در افزایش قیمت گوشت موثر باشد.
مجید جعفری در گفتوگو در خصوص دلایل کشتار دام مولد و تاثیر آن بر قیمت گوشت قرمز اظهار کرد: با توجه به کمبود بارندگیها در کشور میزان کشتار دام مولد تا حدودی نسبت به سنوات قبل افزایش داشته است. اما به طور کلی کشتار دام مولد تا حدودی طبیعی است. دام مولد زایش داشته و همچنین دام مولد پیر نیز به کشتارگاه میرود. این مساله یک روال طبیعی است. گله هر ساله 25 الی 30درصد جایگزین دارد.
وی افزود: با توجه به کمبود بارندگیها در کشور دامدار هر زمان که احساس کند تامین نهادهها، علوفه و نقدینگی دچار مشکل است گله را کوچک میکند که این مساله بیشتر به دلیل خشکسالی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در شرایط خشکسالی دامدار سعی میکند تا دام کمبهره را از گله حذف و گله را کوچک کند. در واقع این نوع عملکرد یک کار مدیریتی محسوب میشود. با این وجود این مساله به صورت طبیعی بین 25 تا 30 درصد کشتار در گلههای گاو شیری طبیعی است و به این موضوع جایگزینی میگویند.
وی در رابطه با تاثیر افزایش کشتار دام مولد در کشور و تاثیر آن بر قیمت گوشت قرمز بیان کرد: این مساله میتواند در افزایش قیمت گوشت موثر باشد و بیتاثیر نیست. شاید در استان ما که همیشه مازاد تولید گوشت قرمز را داشتهایم این مساله رخ ندهد اما در کل کشور این مساله امکان وقوع دارد.
جعفری ادامه داد: بحث خشکسالی و بحث کشتار دام مولد بحث کشوری است و در کل کشور زمانی که دامدار با کمبود علوفه و خشکسالی مواجه است این اتفاق رخ میدهد. در این شرایط فشار دامدار برای تامین نهاده دامی نیست بلکه این فشار بیشتر برای تامین علوفه است.
وی در مورد تمهیدات در نظر گرفته شده برای کاهش کشتار دام مولد با توجه به کمبود بارندگیها در کشور گفت: در سطح وزارتخانه برنامهریزیهایی در حال انجام است. خراسان رضوی همواره یکی از استانهای تامین کننده علوفه در کشور بوده است، اما با توجه به کمبود بارندگیها و کمبود علوفه برنامهریزیهایی برای تامین علوفه از استانهای غربی برای کل کشور در حال انجام است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در واقع دامدار در حال حاضر مشکل نقدینگی برای خرید علوفه دارد. به همین دلیل برای تامین نقدینگی نیز دام کمبهره را از گله حذف میکند.
جعفری افزود: برای جلوگیری و کاهش این مساله نیز دو پیشنهاد مد نظر قرار گرفته شده که یا صندوق توسعه بخش کشاورزی به دامداران اعتبار تخصیص دهد یا اینکه بانک کشاورزی تسهیلات سرمایه در گردش را در اختیار گاوداران قرار دهد. در حال حاضر کل استانهای کشور در حال پیگیری هستند تا از طریق وزارت خانه این اعتبارات را دریافت کنند. اولین و بهترین راه حل برای کاهش دام مولد این است که نقدینگی دامدار را بالا ببریم
Written by on
چاپارطوس/خراسان رضوی چند روز پیش اخباری مبنی بر فاسد شدن حدود ۳۰ هزار تن پرتقال ذخیره شده در انبارها منتشر شد. همزمان با این ذخیره سازیها صادرات سیب و پرتقال هم در سال 99 ممنوع شده بود اما امروز قیمت این دو میوه در بازار به شدت کاهش یافته و حتی خریدار ندارد.
حیدر ساکن برجی، رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در گفتوگو با ایسنا در خصوص قیمت میوه در بازار مشهد و ارزان شدن قیمت پرتقال و سیب اظهار کرد: همواره ذخیرهسازی در مراکز تولید اتفاق میافتد. گاها این ذخیره سازیها به تصور سود بیشتر توسط کاسبان و حتی کشاورزان و بعضا افراد واسطهای که دارای پول سرگردانی هستند و همواره در بازار مشکلساز میشوند صورت میگیرد. درنتیجه این ذخیرهسازی باعث میشود قیمت مبنایی محصول در زمان برداشت بالا رفته و به صورت غیر عادی افزایش پیدا کند.
وی افزود: همچنین در ادامه مسیر نیز سیاستهای دولت برای تنطیم بازار و ذخیره سازی میوه برای شب عید شوک ناگهانی را به بازار وارد میکند و در این میان خریدهایی هم توسط دلالان در نزیکی عید اتفاق میافتد و این قیمت کاذب ادامهدار میشود. بعد از فروش در ایام عید نوروز دیگر بازار کشش این همه محصول را ندارد مگر اینکه صادرات صورت گیرد.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد بیان کرد: با وجودی که در سال گذشته در زمینه سیب صادرات زیادی به هند، افغانستان و آسیای میانه صورت گرفته است اما تولید بالا سیب و ذخیرهسازی زیاد آن باعث شده تا ماندههای دخیره سازی شده دیگر جذب نشده و در انبارها باقی بماند و قیمت سیب در بازار کاهش یابد.
وی ادامه داد: در بعضی از سالها بعد از عید نوروز هوا تا حدودی سرد است و استقبال برای مصرف سیب و پرتقال وجود دارد اما در سال جاری به دلیل فرا رسیدن زود هنگام گرما، رغبت مردم نسبت به مصرف این اقلام کاهش داشته است درنتیجه حجم زیاد عرضه سبب کاهش شدید قیمت سیب و پرتقال در سطح بازار شده است. در حال حاضر هر کیلو پرتقال 4000 و هر کیلو سیب درختی با قیمت 2000 تا 3000 تومان در سطح بازار به فروش میرسد.
ساکن برجی عنوان کرد: پرتقالی که در عید کیلویی 12 هزار تومان به فروش میرسید امروز 4000 تومان در بازار به فروش میرسد. همچنین به دلیل شکرکی شدن سیبهایی که ذخیره سازی شده بود و تغییر مزه، این اقلام بعضا دیگر خریداری ندارد.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در خراسان رضوی با مشورتهای سازمان صمت با اتحادیه و تصمیمگیریهای به موقع میوههای تنظیم بازار شب عید جذب شده اما در سایر استانها بر اساس اطلاعات موجود میوههای تنظیم بازار جذب نشده و با مشکلاتی رو به رو هستند.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد خاطر نشان کرد: متاسفانه از طرف دولت به پیشنهادها و دیدگاه بخش خصوصی که سالیان سال است در حوزه بازار میوه تجربه و تخصص دارد و سرمایهگذاری کرده است، توجهی نشده و با دولت با دیدگاههای ما فاصله دارد بنابراین یا معکوس یا دیگرهنگام عمل میشود. درنتیجه این مساله صدماتی را ایجاد میکند.
وی گفت: در گذشته بنده برای ذخیرهسازیهای پیاز اخطارهای را دادم و در حال حاضر میبینیم که پیاز با قیمت هر کیلو 400 تومان به دامداریها عرضه میشود، همچنین برای محصول سیب زمینی این فاجعه به وجود آمده است.
ساکن برجی تصریح کرد: با توجه به کمبود آب، خشکسالی و ... وضعیت زندگی بسیاری از کشاورزان با مشکلات زیادی رو به رو شده است و امروز برای محصولاتی مانند پیاز، سیبزمینی، سیب و پرتقال دورریز وجود دارد. متاسفانه این محصولات توسط صنایع تبدیلی نیز فرآوری نمیشوند. شاید به این دلیل که به صرفه نیست یا کیفیت آنها پایین آمده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات در برخی شهرهای کشور سال گذشته حجم زیادی سیب زمینی در انبارها ذخیره شده است، گفت: هرساله کشور پاکستان در بهمن ماه بازار فروش سیب زمینی را قبضه میکند اما در سال گذشته به دلایلی از جمله افت ارزش پول ملی و فراوان بودن محصول سیب زمینی در کشور، پاکستان نتوانست با ایران رقابت کرده در نتیجه بخش وسیعی از سیب زمینی به کشورهای افغانستان، آسیای میانه و روسیه صادر شد.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد درخصوص قیمت موز نیز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مجوز برای واردات موز در قبال صادرات سیب داده شد، صادرات موز به کشور افزایش و قیمت آن کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر قیمت موز درجه یک هندی بر پایه 20 هزار تومان در بازار فروخته میشود.
Written by on
چاپارطوس/ خراسان رضوی کمبود نیمههادیها که «نفت جدید» نامیده میشوند، میتوانند رشد تولید ناخالص داخلی را کاهش دهد و باعث افزایش تورم شود.
به گزارش ان بی سی، روری گرین، اقتصاددان شرکت پژوهشی تی اس لومبارد اظهار کرد: در سال جاری تولید ناخالص داخلی از این کمبود ممکن است ۰.۵ درصد و افزایش قیمت برای کالاهای تحت تاثیر میتواند ۳درصد باشد. وی که نیمههادیها را «نفت جدید» میخواند، گفت که کمبود در تولید نیمههادیها میتواند اختلالاتی در اقتصاد جهانی ایجاد کند.
اقتصاددانان ذکر میکنند که رشد اقتصادی ممکن است کند شود و تورم آنی با بدتر شدن کمبود نیمههادیها بالاتر خواهد رفت.
عوامل مختلفی برای کمبود تراشههای رایانهای پرکاربرد عنوانشده است. افزایش تقاضا همراه با مشکلات عرضه به وضعیتی منجرشده که سفارشها برای همه چیز از خودرو گرفته تا تلویزیون و رایانههای صفحه لمسی و موارد دیگر به مدت ۶ ماه یا بیشتر به تعویق افتادهاند. با قرار داشتن نیمههادیها در هسته فعالیتهای اقتصادی ایالاتمتحده، مشکلات زیادی در عرضه محصولات وجود دارد.
اسپنسر هیل، اقتصاددان شرکت گلدمن ساکس بیان کرد که برای سال ۲۰۲۱، این کمبود به یک مالیات تورمی تبدیل میشود که میتواند منجر به افزایش قیمتها تا ۳درصد برای کالاهای آسیبدیده شود. شرکت تی اس لومبارد گفت: این کمبود ممکن است میزان تورم را تا پایان سال، به میزان ۰.۴ درصد افزایش دهد.
شرکت گلدمن، در یادداشتی افزود: «در مجموع، در حالی که پیامدهای نسبتا کمی از کمبود نیمههادیها برای رشد تولید ناخالص داخلی و بخش صنعتی میبینیم، اما انتظار میرود تورم کالاهای اصلی همچنان ثابت بماند.»
حتی اگر این ضربه باعث کاهش چشمگیر رشد اقتصادی پیشبینی شده در سال ۲۰۲۱ نشود، تاثیر آن همچنان قابل توجه خواهد بود. گلدمن ادامه داد: این تاثیر میتواند به اندازه یک درصد کسر فعالیت برسد و به احتمال زیاد به ۰.۵ درصد نزدیک خواهد بود.
اختلال در تولید «نفت جدید»
هیل بیان کرد: «در حالی که نیمههادیها تنها ۰.۳درصد از تولید آمریکا را به خود اختصاص میدهند، اما آنها محصول مهمی در ۱۲درصد از تولید ناخالص داخلی هستند.» در واقع، چندین خودروساز به دلیل کمبود تراشههای اصلی برای وسایل نقلیه خود، تولید خود را محدود کردهاند.
ابرشرکت خودروسازی استلانتیس گفت: کارگران کارخانه جیپ دیترویت خود را بهطور موقت اخراج خواهد کرد، همچنین ولوو گفته است که مشکلات تراشه باعث میشود برخی از کارخانهها تا زمان حل وضعیت تعطیل شوند.
شایانذکر است، تاثیرات ناگهانی هرگونه اختلال در صنعت نیمههادیها بهطور فزایندهای آشکار خواهد شد.
گرین اظهار کرد: «هرچه جهان به هم پیوستهتر، خودکارتر و سبزتر شود، هر واحد رشد تولید ناخالص داخلی حاوی محتوای بالاتر نیمههادیها خواهد بود. مدارهای مجتمع در حال تبدیل شدن به کالای اصلی برای فعالیت اقتصادی هستند. گرین برای تاثیر جهانی که این اختلالات ایجاد میکنند، نیمههادیها را «نفت جدید» مینامد.»
وی افزود: «کمبود شدید نیمههادیهای فعلی، تولید خودرو را در سراسر جهان متوقف میکند، سرعت و مقیاس تغییرات در حال انجام را تحت تاثیر شدید خود قرار میدهد. تراشهها همیشه یک بخش مهم برای تولید لوازم الکترونیکی مصرفی بودهاند، اما استفاده از آنها برای حملونقل و خدمات دیجیتالی گسترش خواهد یافت.»
هیل خاطرنشان کرد: احتمالا تاثیر تورمی پس از افزایش عرضه در اواخر سال جاری و تا سال ۲۰۲۲ از بین خواهد رفت، اما این کمبود اکنون دلیل دیگری برای ثابت نگه داشتن تورم کالاهای اصلی در سال جاری است.